- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- 12-ти клас (абитуриенти) -2012/2013
bloodyf Не че исках да кажа,че специалността, която си си избрала не е хубава или перспективна...напротив и то особено ако скандинавската култура и езици са ти на сърце. Исках да кажа,че поне хората, които познавам са много особени, затворени и като цяло по-студени....разбира се може просто аз да съм случила на такива, но си е много кофти да си 4 години в среда, която не ти харесва и не се чувстваш на място.
Какъв ти в резервният вариант, в случай, че не те приемат Скандинавистика?
Прочетох го и аз това At least, но си викам да не рискувам, защото на пробните, които писах имаше ограничение.
Говоренето ми отне 12 минути.
Слушането 40 мин слушане и 10 пренасяне на отговорите.
Четенето 60 минути (като са включени и минутите за прехвърляне на отговорите)
Писането 60 минути. 20 мин за 1-вият и 40 мин за 2-рият.
На четенето май си помисли едната, че преписвам защото се бях навел и прелиствах страниците и тя едната дойде до мен и се наведе да ме гледа.![]()
Номерът ми иначе съвпадна с рождената ми дата - 29.И масата ми бе точно до квесторките. Бяхме наредени по азбучен ред по фамилии.
А от климатика в залата ме заболя врата. Духаше точно в нас, които бяхме на 2 и 3тите редове.
Иелтс не е ли? :Д
като пише at least, бих написала около 50 думи отгоре.![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
дано имаш хубава оценка!!
какво значи хубава оценка на това? :Д
странно ми беше като кандидатствах, че за един уни се радват като циганчета на меден кабел на 3ки на изпитите, за друг плачат на всичко, различно от 6.00.![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
[QUOTE=JoLLiE92;10658741]какво значи хубава оценка на това? :Д/QUOTE]
Оценяването става от 1.0 до 9.0.Аз се надявам на 6.0, като да нямам елемент с оценка под 5.5, че иначе няма кандидатстване.
Но наистина се учудих колко много хора се явиха.
Беше забавно да гледаш как всички влизат наведнъж и всички тръгват първо наляво да слязат в кафето да си оставят нещата и в същият момент на стълбите има 2 ленти за движение.
В едната посока облечени хора слизащи надолу, в другата хора държащи химикали, моливи и лични карти и тук там някоя минерална вода.
Толкова неща ми казаха да си взема само личната карта ми свърши работа.
И даже им взех молива, с който ми дадоха да работя!
3: )
и аз си го помислих, ама реших да ти го спестя. :Д
като ще ходиш на изпит по английски, особено сериозен такъв, есета се пишат всеки ден без значение колко си добра и колко можеш да пишеш есета.Става с тренинг.
нищо лично към това, че не знаеш каква е тая специалност, аз записах моята просто защото беше с най-висок бал и я писах на първо място в списъка без изобщо да разчитам, че ще ме вземат![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
С успех 4,40 к'ви са ми шансовете за УНСС?
И Изобщо има ли значение колко ти е успеха, тъй като съм чувал, че е важно просто да се представиш добре на самите тестове .
аз пък няма да я разочаровам и ще се появя
не може да си мислиш, че се казва proud of me или там каквото беше и да ходиш да се занимаваш с език, ти ще го научиш това, хубаво, аама това говори за пълна липса на усет към езика
В УНСС, доколкото знам, се взима оценката от изпита, умножена по 4 + оценката от дипломата
Мерси
Остави го това. Тя не знае каква точно й е специалността, мислиш ли, че осъзнава, че ще излезе филолог, а не просто "знаеща датски/шведски/норвежки"? Дали осъзнава, че има очарователни предмети, по които трябва да чете часове, като латински, езикознание, литературознание... Нея я мързяло есе да напише, нямам думи.
Много ви обичам така да обсъждате другите. Тя си прави сметка. Дали ще влезе ,или не ,си е неин проблем
Днес така ме сцепи главата ,че написах гигамалко по история, тва 3 листа за нищо ги нямам по принцип , днес едвам ги написах...мреше ми се по едно време.
В понеделник ще ни казват резултатите от 2те матури по БЕЛ, поне така обещаха, дано,дано, защото много искам да си знам оценчицата.
Последно редактирано от granger : 04-06-2013 на 21:39
maDamn
Неин си е, разбира се. Знаеш ли колко ми пука дали и какво ще учи. Но тя си позволи да спомене как щели да се появят девойки, които да й кажели колко е еди-каква-си. Реших да не я разочаровам.
Аз пък не смятам,че е тъпа и неграмотна,както тя е писала,но ще спра дотук, защото пак ще осерем темата с извинение.
maDamn
При нас езикознанието беше цвете, но за латинския и лтз-то съм напълно съгласна,че са крайно "очарователни". И всичко това събрано в първи курс като за добре дошълИначе си права,че трябва много добре да се обмисли като се взима решение какво да се следва, че не си представям какво е 4 години да се мъчиш с нещо, което мразиш. Аз се мъчих, при все,че далеч не си мразя специалността.
Що бе, латинският е мн яко нещо. Мен мн ме кефи.
Може, не знам. Казвах си го Иелтс, до един момент, в който някой ме поправи на Айелтс. Не знам кое е правилното.
Между другото, Алекс, на мен ми се струваше Иелтс-а по-лесен от Тойфел, но сега като гледам какво си написал си промених мнението коренно.
Не познавам хора, които учат филологии в СУ, честно казано, но пък и повечето ми познати са от моят випуск/набор и пр.
Ти какво учиш?
Резервният ми вариант е португалска филология, пак в СУ, а пък съвсем резервният ми вариант е хоум суийт хоум-ЮЗУ-то, приложна лингвистика с английски и немски език или МИО (знам , че нямат общо)
//С португалската филология се ''разбирам'' повече. Влюбена съм в страната,културата,обичаит е и всичко останало, но пък скандинавистиката по-скоро я пиша заради нашите, че искат повече това, защото Португалия била в криза.
Fuck logic.
Пантерке, съжалявам, не съм като теб да си вея гъза по София и околностите, да пръскам парите на нашите наляво и надясно, имам по-належащи неща в момента.
И специално за това, че не съм знаела какво ще излезе от мен-знам много добре. Имах предвид, че не съм убедена какви са точно предметите , които учиш , колко човека сте в поток (така ли се казва?) , и т.н.
А кучката,
да ти кажа честно твоите мнения вече дори не ги чета, защото докато ти видя ника и ми става ясно, че пак ще допълзиш отнякъде с прословутата ти злоба.
И специално, защото ми се мерна въпросното proud of ME , разбрахме, че не е така.
Но коя си ти/ вие да ми казвате аз какво мога и как трябва да го правя? Нещо вчера да не сте се дипломирали от специалност английска филология?
Но естествено, вие, високопоставените, ориентирани в живота, погалени от съдбата с вълшебна пръчица, аз, както и много други хора от този форум, не мога да се сравнявам с вас.
Извинете.
Chill, sweetheart :*
Искам малко спокойствие, а покрай мен е адската дандания,как да уча?
maDamn
О,мила, наслаждавам и се много!!
maDamn
Дам, и аз така мисля. Просто най-приятелски те съветвам да се натегнеш малко, малко остана, защото си точно момиче и ще е жалко да не успееш това, което искаш.
п.с. Иначе и аз съм за Байерн, ама малко повече съм за Ювентус винаги :Д това са ми двата отбора и ми беше много мъка на мача между тях![]()
![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more