- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Къде да търся любовта ?
Колкото и да си хубава,ако си много срамежлива е еднакво с това да си грозна,спрямо процента на успеваемост в отношенията с хората от другия пол.
щом всичко в живота ни е отредено кога да се случи защо трябва да учим, за да влезем след това в добър университет и да имаме хубава работа ? Ако искаме да имаме нещо не трябва ли да правим всичко възможно докато не го имаме ? Ако никога не правим усилие да имаме нещо как ще го постигнем ? Според мен това са пълни глупости, че трябва да чакаме любовта и тя сама ще ни намери, защото ако чакаме всичко да стане без да правим нищо никога няма да имаме нищо
Вярвай в мечтите си !
Точно обратното. Имаш чувството на пълна свобода на мислите и всичко си е по старо му.
Отредено, разбирай, да не се откажеш в някой момент, макар и да се колебаеш, да ти хрумне конкретното нещо, което ти е хрумнало. Тоест, дори какво ще си помислиш, е отредено. Просто нямаш избор да не го направиш. И никога няма да знаеш какво е отредено. Simple as that.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Виждам смисъл в това, което реша да е важно за мен. Не вярвам в по-висш смисъл от това, което хората можем да придадем на нещата. И тъй като смисълът, който давам, зависи от това, какво мисля, стига да мисля правилно, винаги мога да открия смисъл.
Когато се чусвтвам по определен начин, има гледна точка, при която не се чувствам така. И избирам дали да гледам с друго око на нещата или да променям света, за да отговаря на изискванията на текущата ми гледна точка. Но никое нещастие или щастие не го приемам за постоянно. Или, ако няма изход от нещастието, което означава краят ми, приемам краят си. Но досега не съм стигнал до подобна ситуация. И очаквам един единствен път да се появи в живота ми. Накрая.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Ама никой не ти е казал да седиш и да кършиш пръсти във вас? Това, което хората тук са написали, е да не приемаш търсенето на гадже като фикс-идея, като нещо, което непременно трябва да се случи. Както ти казаха, постарай се да станеш по-комуникативна, разшири кръга си от познати, но не с явната нагласа, че един от тях ще бъде Той, просто се пусни по течението и се забавлявай. Сега не ти се вярва, но веднъж престанеш ли да отделяш прекалено много внимание на факта, че си сама, много скоро ще останеш приятно изненадана.![]()
Аз щи помогна!!
Ама ако можеш да готвиш и спортуваш.
Да, може да погледнеш на нещата от друга гледна точка. Когато изпаднеш в депресия може да се мотивираш с нещо, може да погледнеш от друг ъгъл и да излезеш от мрака. Обаче, това не е ли бягане от проблема? Бягаш за известно време, което е или печелене на време докато намериш решение за него или точно обратното губене на време защото този проблем повярвай ми ще се върне ако не го решиш. Депресията ще стане хронична и всеки път когато тя се завърне в съзнанието ти ще я преживяваш все по тежко. Сигурно е трудно да разбереш това когато казваш че не си го изпитал, но повярвай ми ако авторката чака годините минават бързо и ако случайно стане на 20 години и все още нищо не се е случило? Тогава този проблем ще се върне и тя ще го изпита много по силно от колкото сега. Тази самота може да я налегне точно когато трябва да изкара изпитите си в университета примерно. Следва провал защото тя цял месец се опитва да погледне от друг ъгъл на нещата и да си каже че любовта не се търси, а се чака. Какво мислиш по това? Трябва ли просто да чака любовта да я намери сама?
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Като дете не съм изпадал никога в депресия, а сега изпадам много често. Какво означава това? Че нещо не е наред, може би? Има нерешени проблеми, които се залъгваш че не са проблеми, но те винаги се връщат и ти напомнят че не си прав. Насилствено любовта няма да се появи, но след като мислиш само за нея не трябва ли да опиташ с някаква връзка пък дори и тя да те нарани и да те отврати, тези негативни чувства няма ли да ти дадат сила да изчакаш още малко? Как мислиш?
Тези негативни чувства най-много да те накарат да теглиш една тлъста майна на цялата любов и да станеш емо
Не, всъщност не съм съгласна, че трябва да влезеш във връзка само заради идеята, че трябва да има някой до теб. Любовта трябва да се случва естествено, иначе се опорочава целия ѝ смисъл.
Авторката пише "Къде мога да си намеря приятел". А след това идват коментари "Любовта идва сама, не я търси."
Връщаме се към авторката "Не издържам повече всички около мен са обвързани само аз си нямам приятел и никога не съм имала а много искам." Никъде не става въпрос за любов но идват коментари като този => "Е за кво ти е сериозна връзка на 15."
Ясно е че насила няма да намери любовта, но трябва ли да потиска желанията си, които са реален проблем в съзнанието и само защото няма любов. Трябва ли да чака идеалния според тебе?
А, изобщо не трябва да чака идеалния.
Но в заглавието пита "Къде да търся любовта". Да не очаква отговори: Ми във фейсбук/Час-пик... или тем подобни...
Щом търси някой да я държи за ръката (или другаде, според предпочитанията), спокойно може да си го намери и на гореописаните места.
Но любовта е друга работа и да не бъркаме двата щата, мм?
А не трябва ли да НАМЕРИ човек с когото да се чувства щастлива докато се оправи, без да присъства думата любов във връзката? Няма смисъл от връзка която има страст, приятелство, секс, но без любов въпреки че тя те изкарва от лошите чувства, въпреки че тази връзка може да те изгради като личност и да те накара да осъзнаеш какво искаш всъщност и какво да търсиш, така ли?
Аз това не го оспорвам и не го бъркам, но prosto_chovek отклони темата като каза че тя ще се влюби в първия си приятел.
Не, бе, момиче, просто е супер егоистично да използваш човек с цел лекуване на собствените си душевни терзания.![]()
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
Не съм момиче. Аз не разбирам защо приемаш това като използване, лекуване, запълване, а не като споделяне на щастливи моменти. Каква е разликата според теб между кратка връзка и приятелство. В двата случая не се ли споделят щастливи моменти между хората или както ти се изразяваш не използваш ли приятелите си за да бъдеш щастлив?
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."