.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 38

Какво мислите за тази конфигурация?

Значи дойде време за нов компютър и съм се спрял на тези части .. Мисля, че всичко е много добре, само незнам какво дъно да си взема, затова и ще питам вас... Кажете подходящо дъно, спрямо избраното от мен

Директно от Notepad-а..

Дънна платка - ???
    Процесор - Intel Core i5 - 4 ядра, минимум 3.0Ghz
    Видео Карта - nVidia G-Force .. Модел - ?!?!?! .. Сегашен - NVIDIA Geforce GT 430 .. Дали е ок, незнам!
    Твърд Диск - 1 TB
    Рам - 5 ГБ

КУТИЯ

Модел : NZXT Case Midi Tower - Lexa S
    Линк : http://pcmania.bg/%D0%9A%D1%83%D1%82...articleId=5618

Сегашна видео карта : NVIDIA Geforce GT 430 .. Нямам си идея добра ли е, също и за това може да дадете мнение ..
    Мисля, че ще се събера в 1200-1300лв?! Right?

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    Мисля, че нищо не мисля.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Е като не мислиш, що одиш да спамиш бе?!?! Аман от терлици..

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    алелелелелелелелелелелей
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Цитирай Първоначално написано от weeknd Виж мнението
    Значи дойде време за нов компютър и съм се спрял на тези части .. Мисля, че всичко е много добре, само незнам какво дъно да си взема, затова и ще питам вас... Кажете подходящо дъно, спрямо избраното от мен

Директно от Notepad-а..

Дънна платка - ???
    Процесор - Intel Core i5 - 4 ядра, минимум 3.0Ghz
    Видео Карта - nVidia G-Force .. Модел - ?!?!?! .. Сегашен - NVIDIA Geforce GT 430 .. Дали е ок, незнам!
    Твърд Диск - 1 TB
    Рам - 5 ГБ
    Като спра да ти се смея, ще се включа отново.

Супер фен Аватара на MrCreeper
    Ъммммм....
    5 гб рам е една идейка невъзможно...
    Това че процесора е на 3.0ГХз не значи нищо, и фх8350 е много по-бърз и на същата цена. 136 лева за такава кутия, не благодаря

ETO ти една много хубава конфигурация за 1430лв.
    Don't hate the hacker,
    hate the code!

Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Конфигурацията ти, ако успееш да я съставиш, ще излезе от съответствие много скоро. Поставил си си доста неясни цели.
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

Мега фен Аватара на OoVasKoO
    Мисля, че видеокартата трябва да ти е поне 2 GB, и си вземи повече от 6 GB RAM

Немога да разбера какво не ви харесва.. Аз компютри не купувам готови, сглобява ми ги приятел на семейството който се занимава с това, а частите поръчва във фирмата в която работи.. Тоест, ми трябва като цяло геймърски компютър, и тези части ми се видяха харни .. Предложете кое да добавя и кое да махна, без линкове само имената на процесори, видео карти и т.н..

Едит : Този AMD FX 8350 ми изглежда много добър, може и на него да се спра, но чувам, че много прегрявал и правел проблеми?
    Последно редактирано от weeknd : 05-09-2013 на 09:46

Цитирай Първоначално написано от MrCreeper Виж мнението
    Ъммммм....
    Това че процесора е на 3.0ГХз не значи нищо, и фх8350 е много по-бърз и на същата цена. 136 лева за такава кутия, не благодаря

Какво не те кефи в кутията?

Мега фен
    Ъммммм....

Корекция само към това - таймингите при двуканалната са по-високи заради по-високата честота. По-добре да вземе това и да му е мирна главата.
    Дъното също - http://nikem-bg.net/computer-compone...-AMD-990FX-AM3

// Fx-а не прегрява, не го мисли. Хората пишат, дори на стоковото охлаждане го клокват без особени проблеми. За това, за което ти ще го ползваш обаче е безсмислено да го купуваш. В игри тия ядра няма дори да ги усетиш. Виж ако стриймваш или нещо такова да ..

Напълно съм съгласен, но жената се вдига доста и излиза извън бюджета...
    Don't hate the hacker,
    hate the code!

Мега фен Аватара на MaGuSs
    Град
    Варна
    До автора - всички изброени от тебе части са много слаби. Аз съм с GT430, компютъра не го ползвам за игри, но все пак да споделя, теста на видео картата не е много добър. По-добре дай бюджет и да ти направим компютър.

Ето едно предложение от мен за 1055лв. (Стабилна конфигурация за игри. Първоначално можеш да спестиш тези 55лв. от 8GB рам и да станат 4. Разлика има, но не е голяма.)

Това са ти основните части (без кутия и dvd) - ЛИНК
    Процесор: AMD FX-6350 /3.9G/X6/BOX AM3+
    Дъно: GB 990FXA-UD3 /AMD 990FX/AM3+
    RAM: CORSAIR 2x4GB Vengeance DDR3 1600Mhz 1.35V
    Хард: 500GB SEAGATE ES SATA 6G/S/64M
    Видео карта: SAPPHIRE HD7770 GHZ EDITION 1G G5 OC
    Захранване: PSU FORTRON HE-400 / 400W

Дай тази характеристика на твоя познат от семейството да си каже мнението и да го вземаш компицето

П.П. Винаги може да се направи по-добра конфигурация, но на мен целта не е това. Целта ми е производителност-качество и цена

Ако ви е проблем че няма кутия, само ми дайте частите - ако трябва в кашон ще ги сглобя
    Последно редактирано от MaGuSs : 05-11-2013 на 00:22
    -Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
    -Учи се от вчера, живей за днес, вярвaй в утре!

Цитирай Първоначално написано от MaGuSs Виж мнението
    До автора - всички изброени от тебе части са много слаби. Аз съм с GT430, компютъра не го ползвам за игри, но все пак да споделя, теста на видео картата не е много добър. По-добре дай бюджет и да ти направим компютър.

Ето едно предложение от мен за 1055лв. (Стабилна конфигурация за игри. Първоначално можеш да спестиш тези 55лв. от 8GB рам и да станат 4. Разлика има, но не е голяма.)

Това са ти основните части (без кутия и dvd) - ЛИНК
    Процесор: AMD FX-6350 /3.9G/X6/BOX AM3+
    Дъно: GB 990FXA-UD3 /AMD 990FX/AM3+
    RAM: CORSAIR 2x4GB Vengeance DDR3 1600Mhz 1.35V
    Хард: 500GB SEAGATE ES SATA 6G/S/64M
    Видео карта: SAPPHIRE HD7770 GHZ EDITION 1G G5 OC
    Захранване: PSU FORTRON HE-400 / 400W

Дай тази характеристика на твоя познат от семейството да си каже мнението и да го вземаш компицето

П.П. Винаги може да се направи по-добра конфигурация, но на мен целта не е това. Целта ми е производителност-качество и цена

Ако ви е проблем че няма кутия, само ми дайте частите - ако трябва в кашон ще ги сглобя
    Сигурен съм, че предпочиташ да ти даде частите, за да му върнеш направо твоя.

Машина се избира спрямо нещата, за които ще се ползва.

Цитирай Първоначално написано от papugai Виж мнението

Toчно така, като ти трябва за видео обработка, слагаш 32гб рам и един GTX 680/ HD 7970, а за процесор може и i3
    Don't hate the hacker,
    hate the code!

Toчно така, като ти трябва за видео обработка, слагаш 32гб рам и един GTX 680/ HD 7970, а за процесор може и i3
    Много често пишеш за неща, от които нищичко не разбираш.
    Рама се ползва най-добре и с голям размер само в един видеоедитор-Fusion.
    Няма значение, че хиляди малоумници ползващи АЕ също се заблуждават, че с повече е по-добре, олигофренията им не ми се коментира.
    Може да сложиш и 128ГБ, пак няма да използваш по правилния начин дори и една десета от тях.

Мега фен Аватара на OoVasKoO
    Според мене за 1200-1300 лв. компютър си сложи видеокарта 2 GB както казах преди. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! След година-две 1 гб няма да е достатъчен за хубавите игри.

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от OoVasKoO Виж мнението
    Според мене за 1200-1300 лв. компютър си сложи видеокарта 2 GB както казах преди. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! След година-две 1 гб няма да е достатъчен за хубавите игри.
    и с 2GB карта да си, като процесорът ѝ е слаб няма какво да говорим. Паметта на видеокартите не е от значение...

Ами за каквото и да се използва компютъра, мисля, че предложената характеристика от мен е добра за 1000лв.
    Последно редактирано от MaGuSs : 05-11-2013 на 18:53
    -Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.

Мега фен
    Много често пишеш за неща, от които нищичко не разбираш.
    Рама се ползва най-добре и с голям размер само в един видеоедитор-Fusion.
    Няма значение, че хиляди малоумници ползващи АЕ също се заблуждават, че с повече е по-добре, олигофренията им не ми се коментира.
    Може да сложиш и 128ГБ, пак няма да използваш по правилния начин дори и една десета от тях.
    Без изобщо да правя опити да се заяждам, от чисто любопитство питам - какво толкова го храниш този АЕ ? Към 30 часа курсове за Нюк изгледах, още толкова г/д вкарах колкото да си поиграя с програмата - спор няма, че е страшно удобна от гледна точка на това, че по всяко време можеш да коригираш каквото и да било по скрипта си.
    От друга страна обаче АЕ е фраш с плугини и инфо в нета, далеч по-лесно е да композираш някакъв видео ефект и има на практика същата функционалност (поне аз за колор корекции и такива посредством zdepth пас я ползвам).

Та какво му е толкова на това АЕ ?

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от weeknd Виж мнението
    Какво не те кефи в кутията?

по-важно е да имаш добър процесор и добра видеокарта, скъпа кутия се купува когато разполагаш с достатъчно голям остатъчен бюджет

а ето и една конфигурация от мен: http://nikem-bg.net/cart/47524p1r460...46813p1rf.html

ето и малко по-скъп вариант с по-качествена кутия: http://nikem-bg.net/cart/47524p1r460...46457p1rf.html
    Последно редактирано от npp : 05-12-2013 на 06:51

Кутията (много често пренебрегвана) е доста важна, за една конфигурация, хубавото окабеляване подпомага за добър въздушен поток, което от своя страна улеснява охлаждането на компонентите. Кутията която автора е предложил не ми харесва поради фактът, че кабелите не могат да се прекарат от другата страна на ламарината, на която се слага дъното, към НПП Този даотех е пълен боклук, захранването е отгоре (допълнително повишаване на температурата, изработката е евтина, относно фд коре 1000, качествена изработка, но е доста бюджетна (кабелите не могат да се прекарат отзад.
    Don't hate the hacker,
    hate the code!

Град
    Варна
    Кутията (много често пренебрегвана) е доста важна, за една конфигурация, хубавото окабеляване подпомага за добър въздушен поток, което от своя страна улеснява охлаждането на компонентите. Кутията която автора е предложил не ми харесва поради фактът, че кабелите не могат да се прекарат от другата страна на ламарината, на която се слага дъното, към НПП Този даотех е пълен боклук, захранването е отгоре (допълнително повишаване на температурата, изработката е евтина, относно фд коре 1000, качествена изработка, но е доста бюджетна (кабелите не могат да се прекарат отзад.
    Разбирача по аеродинамика се обади... Е аз да ти кажа, тез кабели и да стърчат и да не стърчат в кутията разлика няма. Има вече значение какви са вентилаторите, формата на кутията, място на вентилаторите, нищо друго...

А проблема с охлаждането винаги може да се реши с едно водно...

Мега фен

за кутията fd core 1000 си прав, грешката е моя понеже не забелязах че дъното е с по-големи размери отколкото кутията може да помести, а относно охлаждането ако трябва ще монтира един вентилатор на задният панел, който да изкарва горещият въздух от кутията, а може и да се монтира един и на предният панел, така ще има непрестанен поток от пресен въздух, другият вариант за по-добра кутия е да събере още пари за по-добра кутия - има добри модели на coolermaster за по 75-76 лв. - с 15 лв. по-скъпи от fd core 1000

ето един вариант: http://nikem-bg.net/cart/47524p1r460...48267p1rf.html
    Последно редактирано от npp : 05-13-2013 на 10:21

Град
    Варна
    Вентилатори никога не трябва да вкарват въздух вътре в кутията. Иначе ако това стане, се вкарва много повече прахоляк вътре и положението става мазало след месеци.

Вентилаторите от пред и от долу трябва да вкарват въздух, а тези от зад и от горе да изкарват.
    Don't hate the hacker,
    hate the code!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си