.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 70

Hybrid View

anonymous708973
    Guest
    Недей така, Виоленца. (Колко ще ми е странно да ми кажеш, че се казваш по начин, различен от Виоленца :ддд)
    Мисълта за патриархален строй невинаги се интерпретира с "краката на масата и ракията и салатата", това е ясно, че е отблъсващо.
    Може да е просто в пропускането на факта, че няма да ти паднат ръцете, ако си прибереш чорапите/чинията с трохите/пепелника. Недосетливост... ама тая недосетливост ще захване да ти лази по нервите съвсееееем скоро. Израснала съм в семейство, в което баща ми работеше и пътуваше често, майка ми доскоро беше домакиня и понякога имаше проекти от вкъщи. В този случай е било напълно разбираемо тя да поддържа дома, но... в една ситуация, в която и двамата работят или учат, каквато спомена ЛейдиДи, е толкова долно и немъжко един уж мъж да чака жената да изчисти/сготви/изпере.

По подразбиране ли хвалиш тези, които живеят сами? Защото на голяма част от тях не им пречи да си живеят сами в хаос :д

Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Мисълта за патриархален строй невинаги се интерпретира с "краката на масата и ракията и салатата", това е ясно, че е отблъсващо.
    Може да е просто в пропускането на факта, че няма да ти паднат ръцете, ако си прибереш чорапите/чинията с трохите/пепелника. Недосетливост... ама тая недосетливост ще захване да ти лази по нервите съвсееееем скоро. Израснала съм в семейство, в което баща ми работеше и пътуваше често, майка ми доскоро беше домакиня и понякога имаше проекти от вкъщи. В този случай е било напълно разбираемо тя да поддържа дома, но... в една ситуация, в която и двамата работят или учат, каквато спомена ЛейдиДи, е толкова долно и немъжко един уж мъж да чака жената да изчисти/сготви/изпере.
    Абсолютно съгласна! С това което каза LadyDi също. И винаги ме е дразнело. Винаги.
    Айде.. баща ми никога не го бях виждала да хваща парцал и да чисти прах, ама правеше много глуповати и не винаги успешни опити да готви и беше адски сладко. И това не е нито гейско, нито каквото и да е 'унизително' нещо, за каквото го мислят мъжете. ДОри е супер готино, защото ако са истински мъже, биха били супер очарователни, защото са непохватни и нямат нашия усет, но самите опити, че правят нещо, ще бъдат оценени високо.
    Като цяло едно местене на чиния/пепелник, както каза, не е нищо сложно, или пък да си изхвърлиш боклука и т.н.

Мен честно казано малко ме плаши идеята (нищо че с човечето ми сме прекарвали около +-седмица заедно така), ноо по-скоро се плаша от точно теЗ търкания и евентуални условия за създаване на напрежение и т.н.. :3
    Иначе като цяло мисля, че е много сладко и вълнуващо. ^_
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Недей така, Виоленца. (Колко ще ми е странно да ми кажеш, че се казваш по начин, различен от Виоленца :ддд)

По подразбиране ли хвалиш тези, които живеят сами? Защото на голяма част от тях не им пречи да си живеят сами в хаос :д
    Аз няма да го оставя да ми върши домакинската работа в никакъв случай. Нито искам да мие чинии, нито да пуска перални, нито да готви, нито да чисти и т.н. Това аз ще си го правя. Достатъчно ми е да е подреничък. Сега, ако съм болна или поради други причини не мога да се оправя, естествено, че трябва да ми помогне. Но да е ежедневие - не бих го позволила. Домакинската работа не искам да си я разпределяме.
    Но не искам обаче той да е с тези разбирания. Да не си мисли "аз съм мъжа, тя ще ми чисти" и да ми се бие в гърдите.

Ох, нещо не мога да се изразя като хората сякаш.

Иначе, говорех за тези, които се оправят сами - мият си чинии, готвят си, чистят си и така. Не да си живеят сами в собствена кочина.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от Violenza Виж мнението
    Ох, нещо не мога да се изразя като хората сякаш.
    Аз те разбрах. Не искаш да те приема като даденост. Като че си му длъжна да ги вършиш тия неща.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си