- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- На всички добър късмет-на есен в университет! 12 клас - 2012/2013 VOL. 2
Ейй,какво правите?
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
Разцепвам се от дискотеки
Иначе... чакам си дипломата, за да ходя насам-натам за преводи, легализации и т.н.
Ти какво направи на журналистиката, за какво писа? Как ти се стори тая крайно малоумна тема?
Аз изобщо оте*ах СУ и не съм се записвала за редовния. Чакам си за Германия само.
само при вас започва толкова рано семестърът, другите университети приемат документите малко по- късно
багажът на части, няма как :Д и аз това разпитвах моите съученички, беше ми непонятно :Д
хубавото е, че ти там ще си живееш 3 години, ще имаш сметка да си го обзаведеш, да си пренесеш всичко, не е като тук да се местиш всяка година![]()
Само при вас = Манхайм или..?
На части при мен няма как да стане. Ако ме приемат в Манхайм, заминавам в средата на август и се връщам за Коледа, тоест, трябват ми и пролетно-летни, и зимни дрехи. Няма как да се събера в един, дори два куфара, ако баща ми лети с два чифта гащи :Д
Мислех да си наема малко тирче. :д
Няма ли компании, които превозват багаж в кашони? Местила съм се доста пъти и то все в различни страни и винаги така е било. Викаш фирма, Н брой кашони с принадлежности, превозват ти ги в даден час и на дадено място. Пътуваш там по-рано, за да си ги посрещнеш.
Точно това искам, майка вика, че било смешно :Д
:Д Ами тя как иска да го пренесете тогава? Отидете с колата![]()
Имам братовчедка, която следва в Утрехт, Холандия. Багаж техните й пращат с Арамекс.
От врата до врата е услугата и май сумите не са много големи.
https://www.aramex.bg/
оф...тръгваш само с куфара, настаняваш се, вашите пращат пратка по ДХЛ с каквото ти е останало, носят ти го до вратата...
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
Хей не съм редовна в писането, но ви чета постоянно. Аз също кандидатствам в Германия с разликата, че вече съм тук и пренесох част от багажа. Къде кандидатствахте? Аз подадох документите за общежитие. Където аз подадох общежитието е за първата година само и след това трябва да си търсиш собствено жилище, което от една страна ми харесва.![]()
Teмата ми се стори много съмнителна,защото все едно на Коледа да пиша за Дядо Коледа.На фона на тия подслушвания и да ми я поднесат на тепсия,едва ли не...та писах разказ.Знам,че на предварителния си изкарах хубава оценка и то с есе,ама така ми дойде от вътре.
Малко резюменце:
Писах,че вали,отново и отново,но не само навън,а и в душата на геройнята.Събужда се от телефонен звън В 06:00,което и се случава всяка сутрин.Пак е майка й,то й няма кой друг да я търси.Майка й и казва - "Ало,ало... там ли си?"Тя до болка мрази тази 3-буквена дума,защото и навява само тъжни спометни.Винаги най-ужасните новини,които е получавала са започвали с тая дума - ало,ало.
Събужда се,става,закусва,пуска си телевизора и по него дават "Ало,ало",комедия,но в душата й е драма.Изключва го и гледа през прозореца и вижда зомбирали се хора,които ровят в своите телефони и говорят с някой.Никой не вижда,че е дошла пролетта,а и как да видят като гледат в земята и държат по 4 телефона в ръце.
Става 8:00 часа и тя излиза за работа,качва се в метрото,всеки гледа към своя телефон,никой не я забелязва и тя вижда един мъж,който страшно много прилича на бившия й годеник.И си спомня защо е бивш, и тук вече разказвам защо мрази думата "ало".Защото в една хубава пролетна сутрин,докато му прави кафе и се обаждат от болницата и подтвърждават диагнозата й рак.От слушалката се чува само едно студено ало, и живота и си заминава,всичко рухва,тя се обвинява.След точно една седмица тя разваля годежа и му казва,че има друг,че вече не го обича, само той да не страда.Изгаря вътрешно,но не иска й той да гори с нея. И от тук нататък живота и се обезсмисля.Това е най-ужасното "ало",което човек може да чуе и така нататък.......
Стига до работата.Тя работи като диспейчър в таксиметрова фирма.Сяда и започва да вдига телефона на разни непознати,като само им отговаря ало,те също и казват само едно просто ало,всякаш не съществува.Няма поздрав,няма нищо.Казва,че е от 7 години работи тази работа,точно когато една вечер и е звъннал телефона и е бил ТОЙ.Казал й е "Ало,ало..." и е започнат да й разказва за бременната си жена си,къде я е срешнал,каква била колко е голямо сърцето на бъдещото им дете.И това,ало,което получава изпепеляава и последната й надежа,която е таяла в себе си,че ще се оправи и така нататък...........
Става 20:00 часа и тя си тръгва от работата,цял ден е казвала само - АЛО,ало,уморена е и изведнъж я вика шефа.Казва й,че тя е най-лоялната служителка,която има и че иска да я повиши.Тя е много щастливаприема и той й дава служебен телефон.Много хубав и малък,но в същото време блести на светлината.Такава се чувства и тя в момента.Сяда в метрото и изобщо не забелязва хората в метрото,които до преди това са я дразнели адски много.Обажда се на всичките си познати,за пръв път от много време,това "ало",е изпълнено с нещо,има някакъв смисъл.Прибира се и си оставя новия телефон на шкафчето,за пръв път от много време заспива с усмивка и без приспивателни.Заспива и сънува,бившия си.Той е такъв какъвто го помни.Изведнъж се събужда от телефонното звънене на жичния телефон.Знае,че нещо е станало,защото по този телефон и звъни само майка й.Изпада в ужас,отива до телефона и от там се чува - "Ало,ало,миличка трябва да ти кажа нещо...."
И от там на сетне тя не помни нищо,това е последното "ало,ало",в живота си,което чува.Всичко свършва,от както майка й й е казала,че бившият й годеник е умрял при катастрофа.Нищо вече няма значение и сърцето й вече не бие.Все е чакал да дойде нещо, и най-накрая е дошъл края. На сутринта служебният й телефон се спуква да звъни и никой не отговаря........ Домоуправителят се качва и чува само едно глухо звънене,отваря с резервните ключове,извиква и се обажда на 112 и каза- "Ало,ало....тук има труп на жена,обесена на телефонен кабел."
И после написах: Сега ли,сега сме само двамата, без телефони,без лъжи,без лицемерия, без "ало,ало",без нищо.Просто аз и той в звездния безкрай.
И най-отдолу:Апартаментът беше празен,хората,продължваха да са загледани в своя имагинарен и шарен свят,продължваха да повтарят "ало,ало" и отново велеше...
Не знам дали ще го харесат,но на мен си ми харесва...
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
АААААААААААААААРГХ!!!!!!! Приета съм в Тулуза Науки за Земята и околната среда по първо желание! Ще си умра от кеф направо.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
@Hayashi, честитооооо!
@pifiella, ще се видим ли на есен във ФЖМК? :P
Успехчета на всички ви пожелавам!
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Да, за Манхайм, там най- рано започват. средата на август? какво ще правиш 2 седмици там :Д
Иначе за багажа, разкажете повече за тея фирми и ако може поименно :Д И мен майка ми ме хока, че другите хора като пътували някъде, взимали само по- важни неща и ми се смее, ама ей на- има и други ;Д
П.П. Все пак, 2 големи (не средни) куфара да ти достатъчни. Събират се повече неща, отколкото изглежда и предполагаш.
П.П.2 На мен разказът не ми хареса, по- точно фактът, че човек, който си мисли, че се пише "всякаш" и "на някой", се е затърчал към журналистика. И аз не бих писала за подслушванията, правилно си направила.
Последно редактирано от therichbitch : 06-13-2013 на 19:08
Оф и аз не знам как ще си пренасям багажа, че на всичкото отгоре и ще летя със самолет! Със сигурност много неща, които искам да взема ще си останат тука и ще ги нося по-късно.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Реших за резервен вариан да кандидатствам с матурите ми в СУ бълг.филология и педагогика.(5.50 имам по бел) Та няма нищо друго какво да трябва да направя освен в срок от 24 юни до 06 юли 2013 г. да си подам документите за класиране и да платя 30 лева нали?
.
и още 1 въпрос как се прави кое да ти е първо желание 2-ро и тн?
ами където пише 1- ти е първо желание, където е 2- второ ...