- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Изневерите на приятелите.
Какво значение има какво аз смятам? Въпросът е какво той смята. Ако една се е прехласнала по него и друга се е прехласнала дотолкова, че да си разтваря краката за него, мислиш ли, че някога ще падне от столовете или просто ще обикаля безнаказано женички докато той си иска. Той не иска едната или другата, иска и двете и си ги получава. И като няма съвест, иди го убеди, че трябва да има.
Ако предложи отворена връзка, печели само съвест точки, но не й удовлетворение. Затова ще си трае и ще си ебе и двете.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
съгласна съм
обаче вече всички са егоисти и мачкат другия.. за това съветвам авторката ( май беше момиче ) на темата да му даде съвет да си признае и да помисли за момичето.. щото тоя както е тръгнал едва ли ще му е толкова нещастно без нея,единствения в ситуацията,който ще си изпати ще е приятелката му
Много бързо пишете! (:
Да, аз това целя - той да бъде щастлив! Не искам да му соча правия път на всяка цена. Нито мога да преценя какви са алтернативите на приятелката му, че да знам кое е по-добрият вариант за нея.
Ако се опитам да назова проблема му с една дума, то тя е вина. Рационално не намира проблем в действията си. Но го мъчи чувството, че прави нещо лошо. Хм
Последно редактирано от Deadlock : 06-28-2013 на 11:53
Щото авторката ще му даде твоя морален съвет, той накрая ще се почувства много зле, щото ще получи един голям хуй според неговите представи и вината ще отиде при авторката за тъпия съвет. Ще я каже "аджеба, гаджето ми е щастливо, щото не я кефеше връзката, тая другата ма не ще, щото вече съм необвързан и направих двама души щастливи, ма аз от това никога не съм получавал удовлетворение, щото ме боли хуя и за двете, и сега като няма кво да еба, се чувствам зле и ти си виновна".
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Еми не може да искаш да запазиш съвестта си и същевременно да действаш безсъвестно. Или едното, или другото. Няма пълна идилия, така че ще трябва да си избере вариант, който по-лесно ще преживее. Можеш само да му кажеш кой избор до какво ще доведе, той сам ще прецени как би се почувствал при двата развоя.
нали не му пука за гаджето му,що да му е гадно ? заради едната дупка ? нали си намира лесно други ? преди малко каза,че ще си намери трета.. като си намери не виждам авторката какво ще му е виновна.. а и сам е поискал съвет от нея,да го е дърпала за ушите ?
виновна - виновна.. обаче ако авторката мисли като мен,но му каже другото ( да си стои така) мисля,че на нея ще и е поне малко съвестно.. което ни връща до : всички са егоисти
Няма да ми се разсърди каквото и да му кажа. Това няма какво да го коментираме. Въпросът е, че аз се чувствам отговорна и съответно ще се чувствам виновна, ако го тласна към нещо, което ще го направи нещастен.
Полезна се оказа тази тема, между другото. Имам да помисля по някои мнения.
Чувствай се виновна, ако го тласнеш към нещо, което си мислила първоначално, че ще го направи нещастен, а не нещо, което не си успяла да предвидиш. Сама трябва да разбереш какво точно ще го прави най-щастлив.
добре бе.. и какво искаш да ти кажем ?
казах ти - 2та варианта си ги знаела преди да пуснеш темата...
просто в момента се държи на едно ниво и явно не е напълно щастлив (колкото е възможно щото не може всичко да е цветя и рози - няма такъв свят)
1ви вариант - седи си така докато приятелката му не разбера,осира всичко и после кой от където е + на него му е гадно/все едно
2ри вариант - прекратява връзката и на него му е гадно/все едно и може да му стане по-зле/по-добре
и професор да питаш няма да ти каже какво да избереш - освен ако няма вълшебна кристална топка
така че му кажи как стоят нещата и го остави той да си реши щото чрез твоето мнение той бяга от отговорност и показва,че е подобие на пикльо и си мисли,че ако не стане както той иска като ти каже ''ти си виновна'' ще му падне камък от сърцето..
той не може да реши и си праска проблемите на чужд гръб
не може да реши дали може да си държи атрибута в гащите или да живее без ''удобството си''
божичко.. и тия хора след време създават семейства
Да приемем, че смяташ вариант 2 за правилен, обаче имаш страха от вина на Deadlock. Тоя страх ще го опишем като боцкане с игла всеки път като прекарате 2 минути заедно и да кажем, че всеки ден прекарваш по 4 часа с него.
За една седмица имаме 7х4х30 = 840 боцкания с игла. Ти готова ли си да защитиш позицията си срещу 840 пробождания?
^ какво значи страх от вина ? то и при двата варианта го има това тя да сгреши със съвета така че тия боцкания направо ги изключвам
и както казах : никой не го е дърпал за ушите да иска съвети така че ако обвини нея за това,че той не знае какво иска само потвърждава ,че си е точно подобие на пикльо ( подобие щото това не е мъжко поведение.. още повече на човек на 20 и кусур)
Съзнателната несъобразителност и безотговорност са точно самочувствие, което се простира до чувство за безнаказаност.
Ще ви дам един много отдалечен пример. Отивам до Сирия, затрелвам 300 души, никой не разбира за това и се връщам тук и си изживявам живота безнаказано. Хайде докажете ми, че постъпвам грешно. Защо трябва да се съобразявам с чуждия живот, защо трябва да го ценя, защо трябва да се водя по чуждите правила?
^ той че не е ,не е ...
не може да не знаеш какво искаш... ако си на 14 ти е простено,ама това е голям човек на 20 и кусур с още 150 по-големи отговорности от това в коя дупка да си го мушне
Защо трябва да има проблем със самочувствието? Защо смятате, че всеки който изневерява, се чувства като непълноценна личност? Мотивите за изневярата могат да са безброй много и ако не познаваш човека от среща, кой ти дава право да го квалифицираш като такъв? Разсъждаваш единствено на база на собствения си опит, а това далеч не те прави обективен.
Не е необходимо да има проблем със самоконтрола, за да изневерява. Обикновено, при такъв случай, изневерите не са системни, а единични и понеже няма самоконтрол, не би могъл да лъже приятелката си дълго.
Колкото до липсата на трезва преценка - това също не може да знаеш дали е вярно, защото пък не познаваш нито приятелката му, нито жените, с които ѝ изневерява.
Подобни умозаключения, на базата на това, че някой е наранил теб по този начин и е в разрез с твоите собствени разбирания за морал, са логически грешни. Винаги. Такива квалификации могат да се дават само когато познаваш заинтересованите страни.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Ценностите са субективно нещо. Моралните норми са някакви рамки, в които сме вкарани, така че всички да са частично удовлетворени. Колкото по-силно става обществото, толкова по-зависими сме един от друг и затова се съобразяваме. Но в края на краищата всеки има някакви желания, неща, които го карат да се чувства добре. И някой хора се питат -"защо трябва да пренебрегна себе си и защо трябва на мен да ми е гадно, за да може на някой друг да му е добре? ". Колкото и да ни се иска хората не се раждат равни в този свят. Но това са теми на философски въпроси разисквани с десетилетия..Няма еднозначен отговор.
--------------------------------------------------------