- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- МОТОРИ
Anarchy имаш ли кросов мотор не разбрах ?
Твое е само това, което си изял и изпил!
Не аз в момента никакъв нямам, но пък имам богати приятели с по 2-3 мотора.. и Естествено гаража ми е пълен.![]()
Пистов карам на най-добрия ми приятел -Yamaha -YZF600R - докато му търсим купувач (с него паднах)
Крос карам Kawasaki cross 450, на друг много добър приятел.
А за по село (близки разходки, харчи малко)
ползвам на едно момиче втория мотор Ендуро- Дерби 125иначе тя кара H-CBR..
Ю ъндърстанд?!![]()
Последно редактирано от AnarchyBoy : 07-03-2013 на 22:32
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.
То на тебе не ти трябва да си взимаш мотор като гледам![]()
Е не мога цял живот на аванта да карам..
Пък и края на лятото, ще си взема, така желаната NINJA <3 И ЩЕ СИ ЗАЛЕПЯ ЗАДНИКА ЗА НЕЯ.. <3
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
С него гледай да не падаш![]()
Абсурд..Ще го пазя изключително МНОГО!
Dr. Gregory House
Злобен човек си ти. И нали знаеш, който зло мисли.. Много като теб оплюват мотористите, защото никога не са се качвали на мотор и не знаят, че всяко тупване на сърцето е приток на адреналин, и че на мотор човек се чувства истински свободен. Няма друго такова изживяване и усещане. И сто пъти съм го повтарял, че моторист от моторист се различава както и при шофьорите на автомобили всичко си е да култура и манталитет. Ти ако имаш глава на раменете..
Тука съм съгласен... Мразя ги копелетата, дето ми карат със 150 в града и на първия светофар са направили простотията и убиват или осакатяват невинни хора... За тези работи има изоставени летища и полигони, където не можеш да нараниш никого. С малко кинти отгоре и си правиш една разходка до Турция и караш на истинска писта. Само където половината ще карат с 50, щото няма да могат да вземат завоите, то не е като на правата само газ колкото можеш...
Климатроник, всичко което изброи, без последното, то важи само за смешниците, които работят или ще работят към енергото. Това важи за всички моторни спортове. Аз съм по-голям фен на четирите колела, но ги разбирам напълно, защото и при "нас" е същото.
Dr. Gregory House
Проблема е, че добре екипирани, каращи съвестно и спазващи правилника мотористи не се срещат често![]()
малко да ви се намеся в темата
нямазначение е прав ( без обидите обаче)
и аз харесвам мотори,но не се качвам точно поради това,че рядко някой кара добре на мотор
и не ми сравнявайте колите с моторите щото има доста голяма разлика в безопасност и т.н. и не ми отричайте,че на 2/1 гуми е същото като на 4
и още нещо - той говори за болшинството... естествено,че има хора,които наистина карат добре,но ако сравним тези,които карат добре и зле кола с тези,които карат добре и зле мотор при колите процента на добрите шофьори ще е доста по-голям
И все пак....
Охх, проблема е, че няма как да ви го обясня..
Представи си най-любимото ти нещо, без което не можеш, след което си представи да живееш без него, при нас е така с моторите, при мен е така, не само с мотори, ами и с лова, обичам да ловувам в кръвта ми е, както и моторите и други докарващи адреналин неща и никога няма да се лиша от тях.. Simple as that..
Dr. Gregory House
Да и аз съм за моторите и кучета ...
Да ти кажа, мой лични тревоги и терзания..
Мен не ме е страх, че аз ще ПАДНА или, че ще направя НЕЩО, страх ме е от другите малоумници.. Страх ме е от други хора с мотори, от коли и особено от камиони, уверен съм в себе си достатъчно, че да карам спокойно дори и бързо..
Но винаги имам едно на ум за останалите..
3 Пъти съм падал сериозно от мотор (разбирай да се изпочупя, даже единия път бях и в кома) ЗАРАДИ ЧУЖДА ГРЕШКА, където разни селяни ми излизат в насрещното, удрят ме при маневри и т.н и т.н..
Аз си имам манталитет и съм съвестен шофьор, но не мога да кажа така за голям процент от хората, за това ме е страх и този страх довежда, до такава степен на внимаване, че повярвай ми развил съм 6-то чувство относно опасността, докато съм на пътя.
Разбираш, надявам се?!
Последно редактирано от AnarchyBoy : 07-04-2013 на 14:24
Dr. Gregory House
^ ако си наистина добър шофьор се радвам за теб,но точно тия,които нареждат половината мислят като теб
лошото е,че и тия същите не мислят за човека отсреща
на повечето рядко им пука какво ще стане с ''колегите'',че даже и рядко се замислят и по тоя начин застрашават и собствения си живот
мен няма как да ме убедиш,че моторите са ОК понеже съм виждала някой неща,други са ставали пред очите ми и имам такъв страх,че абе папата ми докарай пак няма да ме убедиш![]()
харесвам мотори,но ако се използваха само за състезания/караха се на определени места и т.н. - абе не като всекидневно возило
а да,забравих : само че на теб са ти се случили доста неща,за да започнеш да мислиш по тоя начин... представи си,че на всеки моторист трябва да му се случи нещо такова,за да почне да мисли,а сега сметни колко от случките няма да завършат с хепи енд ? - доста,нали ? за това говорим...
Преди 2 лета (карах мотор от 1 година) се пребих заради мокър път и един див селянин с едно рено (мамка му)
Пързалях се по асфалта, сигурно 20-30 метра, Нямах кожа на гърба, бях в кома за 2 дни..
В момента съм със 2 счупени ребра, пак заради чужда грешка..
Пред мен един приятел падна и си счупи и 2-те ръце, също така се ожули стабилно...
Друг приятел си размаза коляното и цял живот ще куца сега, с не знам колко пирона вътре..
Виждал съм как буквално събират моторист от асфалта, на части...
Не ме е страх, то ако е писано да стане нещо, ще стане.. Но пак ти казвам, по ме е страх от хората около мен, не от мен самият, достатъчно интелигентен и възпитан съм за да съм уверен на пътя..
Dr. Gregory House
само че аз ти казах,че всичко става щото всички си мислят,че карат супер хубаво и НЯМА НАЧИН ДА СЕ ПРЕБИЯТ
ми да ама има начин..
а и не може на 100% да обвиниш тоя срещу тебе.. щото ако караш с 90 и някой те бутне е едно,ако караш с 130 и някой те бутне е друго
и то е ясно,че ако нещо трябва да стане ще стане ама е едно ти да си внимаваш,друго е да се вреш между шамарите и после да се успокояваш с ''ми то ми било писано''
Не мога да обвинявам човек, който ми навлиза в платното (навлиза в насрещното) където не е позволено и то той изпреварва (пак НЕ позволено, няма маркировка или знаци), нали осъзнаваш, че срещу мен имаше 2 коли и буквално никакво място да се провра.. Какво значение има дали съм карал със 90 или със 130, вината пак е в отсрещния, не в мен.. И с 40 да карах, пак щях да се пребия..
Просто съм ЗА!! пресяването на шофьорите, книжките трябва да се изкарват малко по трудно и това е..!!
А'ре, някой от другите запелени да удари едно рамо, че това малкото, много ми се кара..![]()
Dr. Gregory House
оооо повярвай ми има значение с каква скорост ще се пречукаш - всъщност една от най-срещаните грешки...където е 90 там е и 110/20/30 нали... и заради такова мислене става по-голяма беля
^ Изобщо не си права, не говори като не знаеш.
Когато караш с 80 си много по-невнимателен, отколкото със 180, това да го знаеш. Скоростта няма толкова голямо значение, значение има това, другите да те отразяват (разбирай да те виждат на пътя) и да си концентриран на 200% в това, което правиш.
Приятелят ми е падал със 160 - само ожулена до кокал капачка на едното коляно. Скоро падна със 60 и е със счупена ръка и нос. Ще ми кажеш ли какво значение има скоростта тук? Другото - завииси как паднеш и дали ЗНАЕШ как да паднеш. Става дума за резонанс. Има си техники и начини за падане при резонанс, но за това вече правят моторите с фабричен демпфер, който обира неравностите по пътя.
Също така - много по-лошо можеш да се пречукаш със скутер - кво като вдигат 90, по-нестабилни са и стойката им е всеедно седиш на тоалетната. Но това е друга тема.