.
Отговор в тема
Страница 8 от 15 ПървиПърви ... 456789101112 ... ПоследнаПърви
Резултати от 176 до 200 от общо 374
    Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от klimatronik Виж мнението
    народа има вина , наистина ли мислиш,че законите са съставени от общността?
    Кой е законодателния орган на република България klimatronik?
    И кой го избира? Отговори си сам, щото ми омръзна да се повтарям.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    Ако живеехме в абсолютно мазохистичен свят, в който всеки получаваше щастие от болката, всеки щеше да чака да му я причинят и за да се отърве човечеството от чакането, хората щяха да се принудят взаимно да си причиняват болка, като това щеше да се смята за акт на доброта и обич, и щяхме да се избием, но никой нямаше да гледа с лошо на изчезването ни като вид. Но в нас е вкоренен инстинкт за самосъхранение, щастието пък идва от липсата на болка. Въпрос на гледище е да определим доброто и обичта.
    питай доктора.. той идва от друг паралелни свят , какъвто го описа ;д

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
    Кой е законодателния орган на република България klimatronik?
    И кой го избира? Отговори си сам, щото ми омръзна да се повтарям.
    това,че народа е заблуждаван и заплашван.... живял сума ти време в клетка.. не ти ли говори нещо?
    Също така, всеки,който се добере до властта се превръща в същото нищожество.
    Трънци народа бил избирал някой си...
    Пък особено в България.....демокрация ли? избори ли? ко говориш ? не ме ядосвай.

Мега фен
    това,че народа е заблуждаван и заплашван.... живял сума ти време в клетка.. не ти ли говори нещо?
    Също така, всеки,който се добере до властта се превръща в същото нищожество.
    Трънци народа бил избирал някой си...
    Пък особено в България.....демокрация ли? избори ли? ко говориш ? не ме ядосвай.

ухахахаххшхаххашххъхха
    Защитника на демокрацията - KLIMATRONIK
    Виж само как звучи!

излях си бирата от смях.

Мега фен

ухахахаххшхаххашххъхха
    Защитника на демокрацията - KLIMATRONIK
    Виж само как звучи!

излях си бирата от смях.
    а? сега си противоречиш. комуниистеее

Мега фен
    Ако живеехме в абсолютно мазохистичен свят, в който всеки получаваше щастие от болката, всеки щеше да чака да му я причинят и за да се отърве човечеството от чакането, хората щяха да се принудят взаимно да си причиняват болка, като това щеше да се смята за акт на доброта и обич, и щяхме да се избием, но никой нямаше да гледа с лошо на изчезването ни като вид. Но в нас е вкоренен инстинкт за самосъхранение, щастието пък идва от липсата на болка. Въпрос на гледище е да определим доброто и обичта.
    сега да се върнем малко по-назад ............... ти също си бунтарче, изразяваш мнение по доста ефикасен начин и в същото време никой не те банва ................. сега да помислим за доктора. ........................

Всъщност Чачо твоето поведение е изобличение за доктора че форума не е несправедлив към него, а е обективен. ................ защото ти също може да си толкова остър в словата си, но никой не те банва.
    Последно редактирано от defender : 07-10-2013 на 14:27

Мега фен
    Мацка, Станчо заради картинките го погнаха.

Мега фен
    ми значи може да бъде толкова ефективен и без картинки.................. Чачо като не пуска такива картинки да не е по-зле или пък да не би да не сме го разбирали.

Мега фен
    За климатика:http://www.youtube.com/watch?v=7G8QfBEm4jM
    За адекватните имам въпрос: Защо на на насилието между хора се гледа с по-добро око отколкото на насилието от хора към животни?
    Дори насилието даже се издига до арт форма в културата.
    Като почнеш от най-ранна детска възраст, примерно аз много обичам класическа анимация и все още я гледам редовно. А тя е пълна с насилие. Том и Джери примерно са нереално насилствени. Ако някой тръгне да ме контрира с това че са животни, да животни са обаче са с антропоморфни характеристики.

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    За климатика:http://www.youtube.com/watch?v=7G8QfBEm4jM
    За адекватните имам въпрос: Защо на на насилието между хора се гледа с по-добро око отколкото на насилието от хора към животни?
    Дори насилието даже се издига до арт форма в културата.
    Като почнеш от най-ранна детска възраст, примерно аз много обичам класическа анимация и все още я гледам редовно. А тя е пълна с насилие. Том и Джери примерно са нереално насилствени. Ако някой тръгне да ме контрира с това че са животни, да животни са обаче са с антропоморфни характеристики.
    Вчера и аз въртях каналите и попаднах на том и джери, откъде тая злоба в мишката? Не избива ли така комплекса си за малоценност, поради ниската и реализация в живота, завистта на котката която има всичко, ниското й образование. И защо така мъчат котката? И ЗАЩО КОТКАТА НЕ КЪРВИ ?! Не е логично, тя от др планета ли е? Последния път когато ме изстреляха от хамак и паднах в морето от около 50 метра, бях умрял от травмите си, а тя просто се счупи, потъна и след това и нямаше нищо, къде е логиката ?!
    n00bs

Супер фен Аватара на ge6aaaa3
    ^
    Егоизма е в това, че не го прави за другия, а го прави от страх пред съвестта си. Ако е много голям този страх, ще го тормози постоянно, затова доброто дело ще му носи щастие, което ще кръсти любов, защото привидно е безвъзмездно облагодетелстване на друг човек. Припознат алтруизъм.
    Да, всички сме егоисти и правим добро, за да се чувстваме самите ние добре. И другото е вярно, че по-силния печели и така трябва да е дори и в модерното общество. А сега ми кажи защо да не смачкам от бой някое 60 килограмово нищожество, което си избива агресията върху животните, защото са беззащитни? В случая аз съм по-силния и ще го убия и заровя в градинката пред блока. Къде е проблема тогава? Проблема е, че законът защитава точно тези нищожества и не можеш просто да ги смачкаш и да ти се размине. Те определено не са силните. Ако бяха силни, щяха да измъчват мечки и бели акули, а не малки котенца или кучета, нали? В масовия случай това са малтретирани и мачкани с години слабохарактерни "хора", чиято единствена извратена утеха е изтезанието на нещо по-слабо дори и от тях. На тях не им тежи на съвестта, защото смятат, че имат какво да си връщат и постигат някаква справедливост с действията си. Един вид, да не са най-прецакани.
    Като се поставя на мястото на насилника, картинката за мен не се променя... Дори ми става по-зле, като си представя да изпитвам удоволствие от подобно нещо.
    Тези филми на климатроника с всевишната любов към ближния, са пълни глупости, но насилието трябва да има основателна причина. И това "Ми насилието ми носи щастие", не върви. Като ти носи щастие и /ако/ имаш топки, стани военен и ходи да избиваш, че и пари ще си направиш.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от yakuza_ Виж мнението
    Вчера и аз въртях каналите и попаднах на том и джери, откъде тая злоба в мишката? Не избива ли така комплекса си за малоценност, поради ниската и реализация в живота, завистта на котката която има всичко, ниското й образование.
    По-скоро е комплексирана защото е ниска. Тея дребните са много злобни.

Мега фен
    аз щото като върнах 10 лв на касиерката в магазина след като вече се бях
    прибрал в къщи... много мислих за възнаграждение и умирах от страх, че ако не ги върна

съм щял да се линчувал поради адския грях :Д хахаха

Мега фен Аватара на Chacho
    аз щото като върнах 10 лв на касиерката в магазина след като вече се бях
    прибрал в къщи... много мислих за възнаграждение и умирах от страх, че ако не ги върна

съм щял да се линчувал поради адския грях :Д хахаха
    Тогава защо й ги върна, разрови се какво те подтиква, докато не стигнеш до нещо, което не се нуждае от обосновка.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен
    Тогава защо й ги върна, разрови се какво те подтиква, докато не стигнеш до нещо, което не се нуждае от обосновка.
    като бях 1 клас също обичах да дарявам стотинки в магдоналдс с цел просто да помогна. ей така . за нищо.
    Имало е случай естествено, че ако не помогна на някой се чувствам гузен и съжалявам после. така е при всички

Мега фен
    и кое е това нещо, което не се нуждае от обосновка ....................... сега сигурно ще кажеш "егоизма", ами тогава защо човек е егоист,............... сега ще кажеш "защото има инстинкт за самосъхранение" ..................... а защо има инстинкт за самосъхранение ................. сега ще ми кажеш "защото е вроден" ....................... защо е вроден ................ защото атеиста стига до зоната здрача на своята "вяра"............. .

Всъщност за да си мислите че човек по естество егоист не е ли пак внушено от влиянието на обществото върху вас, и от собственото вътрешно неразбиране и вие го приемате като природно заложено ......................
    Последно редактирано от defender : 07-12-2013 на 11:34

Приемам, че инстинктите не се нуждаят от обосновка, защото те не са придобити, а добротата в поведението е придобита. Ако оспорваме инстинкта за самосъхранение, че е инстинкт, това е отделна тема, но съм сигурен, че климатроник няма да спори за това.

Другото, което е, че когато вършиш нещо добро, обикновено се чувстваш самият ти добре, а си затваряме очите за това чувство и го изключваме като мотиватор. И подобно на някой страх, с който сме се преборили, ние се изправяме пред чувството, за да го преодолеем и можем да го преодолеем успешно. Е, нима "просто доброта" не може да е актът на добрина към другите, който изначало си вършел, за да получиш удовлетворението от него, а после си си наложил да преодолееш това чувство? И го преодоляваш заради религия или някакво друго твое убеждение, като например, че не трябва да очакваш нещо от другите, защото когато очакваш и не получиш, се чувстваш зле, което е обратното на щастлив и организмът цели собственото си щастие, което е егоизъм? Защо всичко се вписва в тази картинка, а не се вписва в картинката, че егоизмът има склонност към доброто, гледайки как хората се избиват. Кой организъм действа против щастието си, с уговорката, че нещо, което привидно го прави нещастен, може да мисли, че ще го направи щастлив, тоест грешка в преценката. За добротата не можем да говорим същото, защото се иска нужда да се отсъди кое е добро, което е сложен мисловен процес, много по-различен от вродената ни възможност да се чувстваме щастие.

Та това, което съм питал климатроник е, как обяснява хубавото чувство, което получава, като направи добро дело - върне парите на продавачката. Може ли с ръка на сърцето да каже, че не го е направил, за да изпита това чувство?
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен
    Приемам, че инстинктите не се нуждаят от обосновка, защото те не са придобити, а добротата в поведението е придобита. Ако оспорваме инстинкта за самосъхранение, че е инстинкт, това е отделна тема, но съм сигурен, че климатроник няма да спори за това.
    значи ти приемаш че инстинктите задължително са нещо зло, така ли ............... аз точно това се чудя защо по дефоулт се прима че инстинкта е зло и ни кара да вършим зло

аз пък мисля, че ако вземем например инстинктът за самосъхранение той е нещо дадено ни за добро (в смисъл любовта към себе си не винаги е зло), но той може да се използва и за оправдание на лоши дела, за това как ще използваме даден инстинкт за добро или за зло отговаря волята, а не че самия инстинкт е нещо лошо по природа............... т.е. дали даден инстинкт ще ни кара да вършим добро или зло, зависи от волята, тя е добра или зла.
    Последно редактирано от defender : 07-12-2013 на 12:19

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    значи ти приемаш че инстинктите задължително са нещо зло, така ли ............... аз точно това се чудя защо по дефоулт се прима че инстинкта е зло и ни кара да вършим зло

аз пък мисля, че ако вземем например инстинктът за самосъхранение е нещо дадено ни за добро (в смисъл любовта към себе си не винаги е зло), но той може да се използва и за оправдание на лоши дела, за това как ще използваме даден инстинкт за добро или за зло отговаря волята, а не че самия инстинкт е нещо лошо по природа............... т.е. дали даден инстинкт ще ни кара да вършим добро или зло, зависи от волята, тя е добра или зла.
    Не съм казал, че инстинктите са зло. Казах, че добрите и лошите деяния са мотивирани от инстинктите ни, и именно защото не са задължително зло, не можем толкова рязко да съдим хората, които вършат "зло". В основата си, всички обслужваме един и същ инстинкт - този за самосъхранение, от който извира нуждата да се чувстваме добре. Било то да седнеш и да учиш, мъчейки се, за да премахнеш незнанието си, което те прави нещастен (любопитство или желание за по-добър живот, все тая). Било то да се почувстваш добре от въведената справедливост или да се почувстваш добре от алтруизма си. Било то да заколяш свиня и да си задоволиш агресията. Все за да се почувстваш добре. Това оспорвахте, че доброто дело не произхожда от егоизма.

Мега фен
    ами за да задоволиш инстинкта си за самосъхранение и да имаш стремежа да се чувстваш щастлив не е егоизъм, това е нещо добро, ............. егоизъм е тогава когато заради това ти ощетяваш другите. Никой няма да те осъди за това, че храниш тялото си (защото това е добро), но ще те осъди за това ако си откраднал храната от друг, защото това е егоизъм.

от друга страна в смисъл всичко може да се изтълкува хем така, хем онака - например: ако задоволиш инстинкта си за самосъхранение ти няма да се самоубиеш и тогава някой ще ти каже че си егоист, защото задоволяваш инстинкта си за самосъхранение.

ако пък се самоубиеш, тогава други могат да те обвинят че си егоист, че си оставил примерно децата си или семейството си само.
    Тоест и в двата случая може да бъде изтълкувано като егоизъм.

и друго е интересно, ако например задоволяваш инстинкта си за самосъхранение, но с целта да служиш на другите ................ дали е егоизъм ........................ тоест дали нещо е егоизъм зависи не от това, което ти е дадено по природа, а от това с какво воля го правиш,
    Последно редактирано от defender : 07-12-2013 на 12:47

Супер фен Аватара на ge6aaaa3
    Инстинктът не е нищо зло. Всъщност, в природата нищо не определя дадена постъпка като зла или добра. Само хората притежаваме тази способност. Когато мъжки лъв се докопа до чужди лъвчета знаеш ли какво ги прави? Избива ги с цел женската да се разгони пак и да остави свое поколение. След някоя седмица, лъвицата му пуска на тоя същия копелдак и износва неговите малки, значи тя не намира нищо зло в извършеното. Това е инстинктът. Кара те да направиш необходимото, за да оцелееш и да оставиш потомство. Ако утре стане някакъв глобален катаклизъм, съм абсолютно сигурен че би заклал тая същата продавачка, за да вземеш два хляба да нахраниш себе си и семейството си. Това ще е същият този инстинкт. Няма инстинкт да се жертваш безкористно в името на някой непознат. Връщането на десетте лева, както каза чачо, е с цел да почувстваш щастие. Чувстваш го, защото си възпитаван, че така е добре и, че доброто се възнаграждава. Обаче, на кой му пука, нали продавачката си е получила парите, а климатроника е щастлив.
    едит: Много бавно пиша... Чачо, мен не ме интересува какво го подтиква да избива кученца или котенца. Интересува ме, че ги избива и щом му доставя удоволствие, значи утре може да посегне и на дете по същата причина. Това не е инстинкт или поне не в нормално функциониращ мозък. Никъде в природата няма убийства "за удоволствие", за да се оправдае с инстинкт.
    Последно редактирано от ge6aaaa3 : 07-12-2013 на 12:49

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    ами за да задоволиш инстинкта си за самосъхранение и да имаш стремежа да се чувстваш щастлив не е егоизъм, това е нещо добро, ............. егоизъм е тогава когато заради това ти ощетяваш другите.
    Егоизъм имаме тогава, когато правиш нещо за себе си, без значение дали ще ощетиш или ще бъдеш щедър към някого. Тоест, това, което си дал за пример, задоволяването на инстинкта за съхранение и стремежа към щастие в случая е едновременно егоизъм и нещо добро, щом казваш, че е добро. Егоизмът не е задължително "лош".

Аз просто подчертавам, че много надълбоко всяко действие го правиш заради самият теб, а не, че всяко действие ощетява другия.

Мега фен
    Егоизъм имаме тогава, когато правиш нещо за себе си, без значение дали ще ощетиш или ще бъдеш щедър към някого. Тоест, това, което си дал за пример, задоволяването на инстинкта за съхранение и стремежа към щастие в случая е едновременно егоизъм и нещо добро, щом казваш, че е добро. Егоизмът не е задължително "лош".

Аз просто подчертавам, че много надълбоко всяко действие го правиш заради самият теб, а не, че всяко действие ощетява другия.
    аз пък тук не съм съгласен.

Да се грижиш за тялото си и за щастието си е самосъхранение и е добро. Но за да се грижиш за тялото си и щастието си като отнемаш чуждото щастие това е егоизъм или пък когато имаш повече от необходимото за запазване на живота си, но не го даваш на другите, които се нуждаят.

на тебе такива грешни представи за егоизма ти ги е създало болното общество брат ми.

Чакай, не си съгласен със значението на думата егоизъм?

Егоизмът или още себичността е начин на поведение, който се обуславя от мисълта за собствената полза, изгода и защита на собствените интереси, като обикновено се характеризира с определена доза себелюбие.

Ако се грижа за тялото си, според горния параграф, как не е егоизъм това? Не е ли добро и егоизъм едновременно? Грижа се за тялото си за собствена изгода и интерес, не мисля, че има нещо общо с чуждите.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си