- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Не се ли отегчавате от дългите "романтични" връзки ?
При моята ситуация се получава така, че имам "сериозна" връзка от някъде година и 4 месеца и до такава степен ми е дотегнало от нея и постоянно се караме .... И като се замисля - някой може ли да ме убеди защо правим всичките тези жертви с цел да запазим една връзка от която самите ние се измъчваме и т.н. Сигурен съм, че има и други подобни теми в интернет, но искам да видя малко по-актуални мнения за това, как стоят нещата във вашите взаимоотношения !![]()
![]()
![]()
Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни.
Ти имаш проблем с тва, че е дълга връзката или с тва, че е романтична?
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Привързаност ? Липса на желание (мързел) за търсене на нов обект на чувствата ни ? Упоритост ? Глупост ?
Ох, мързи ме да разпитвам.
Ако те отегчава, няма смисъл от връзката, ама и вината си е изцяло ваша, че се е превърнала в такава. Усилията не трябва да се хвърлят в крепенето на нещо изкуствено, а трябва да ги насочиш към това да виждаш естественото спонтанно щастие и да се научиш да му се наслаждаваш. С една нагласа може първото "обичам те" да ме отегчи, но с друга нагласа - и 500-ното да ме направи щастлив.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
'що романтични е в кавички?
аз лично бих се отегчила от връзка, в която няма никакво развитие, нищо ново/интересно, никакъв прогрес и прочие.
^ все още не, но съм сигурна, че с времето много от нещата ще започнат да се повтарят и трудно ще бъда впечатлявана
Някои неща трябва да ги преживееш.. мнението е хубаво нещо.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Да си или била в такава връзка ? Да се е стигнало до такъв етап на взаимоотношенията ви ?
Замисли се дали обичаш човека до теб и искаш да остане част от живота ти. Прави ли те щастлив, удовлетворява ли нуждите ти, можеш ли да си представиш как създавате семейство? За тези неща си струва да пренебрегнеш малките караници и да опитваш да не превръщаш връзката си в ад. Но щом се отегчаваш от връзката с някого - явно просто не е твоя човек.
Всяка следваща минута е нов шанс да преобърнеш живота си! (:
лично аз съм такъв човек, че не бих позволила да се стигне до такъв етап..
Dr. Gregory House
и също така всички, като автора на темата си мислят, че при вързка продължила повече от година, са влюбени и привързани тоооолкова много, че са способни на всякакви 'жертви' в името на голямата любов. айде моля ти се.. или позволяваш да се стигне до такъв етап или не, ако го позволиш, то значи не си заслужава да се продължава въобще, теглиш чертата и това е.
Бързо да се съглася с това.
По темата: Това дали ще търпиш подобно нещо зависи от това доколко си готов да го търпиш. Искам да кажа - в сериозните взаимоотношения с който и да било човек, трябват компромиси. Без значение любим, приятел, майка, баща, брат, сестра, етк. Няма как, според мен, да искаш дълготрайна връзка с даден човек и да не си готов да поизтърпяваш някои неща, които много, много не ти се нравят. От време на време, разбира се. Ако стане ежедневие, значи има проблем.
Дълга връзка не е синоним на скучна такава. Чачо е прав - във вас лежи вината.
Относно това - "всичките тези жертви" (което, впрочем, не разбирам напълно; би ли уточнил какви жертви?) се правят с цел да продължи една връзка, в която двама човека (да) се чувстват прекрасно.
Обобщение: като не ти харесва, не си влюбен, и т.н., приключваш връзката и готово. Дали ще положиш усилия да я превърнеш в това, което беше в началото и дали ще успееш, са си допълнителни детайли. Но в никакъв случай не си мисли, че дългата връзка означава монотонност и растяща омраза/недоволство между двамата индивида.
Ако я няма тръпката забрави за бъдещето на тая връзка.