- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Тяло от книги. Не от клетки.
^ О Маги мерси, това изглежда интересно, определено ще му хвърля един поглед!
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.
Майка сега се прибра с подарък-книжкаНа Джеймс Ролинс и Ребека Кантрел. Казва се "Кървавото евангелие".
Ще и видим сметката до уикенда.
след "Живот назаем" и "Нощ в Лисабон" на Ремарк и аз се отдадох на 1Q84. Към края на първата книга съм, но съм доста очарована засега;
оо тъкмо започнах "Железният светилник" и осъзнах, че нещата вътре са ми супеер познати и ми изплуваха картини от книгата в съзнанието :Д порових в нета за кратко резюме и дам - помня всичко, сестра ми като беше тя лятото за 12ти клас (преди 5г) аз обичах да и измъквам книгите и явно съм прочела и светилника :Д
мисля да прочета "Вината в нашите звезди" на Джон Грийн, а после Автобиографията на Чарли Чаплин
Аз съм си взела "Нощ в Лисабон" от библиотеката. Днес най-сетне дочитам "Хайка за вълци" и я започвам.
Мнение за "Крадецът на книги" ?
Посещавате ли библиотеки ?
Ако да, кои ?
Не съм много сигурна колко библиотеки има в Сливен. Като изключим училищните библиотеки, знам за още три - "Сава Доброплодни", "Зора" и една частна библиотека, в която има предимно по-нови книги. Май имаше и един британски център, но не съм добре осведомена за него. Аз си взимам книги от първите две библиотеки. За частната съм се чудела дали да не си направя картон, но се отказах, понеже не мисля, че имат много книги, а и баща ми има картон там, така че ако ми потрябва нещо, мога да го помоля да ми вземе. По принцип предпочитам да си заемам книги от библиотеките, а не да купувам нови, понеже харесвам пожълтелите страници и специфичната миризма на стари книги. Като някакъв храм на мъдростта, неуязвим от времето. Също така понякога попадам на интересни находки там - например в изданието на "Пътеводителят на галактическия стопаджия", което си бях взела, намерих нечий списък с книги. Най-вече съм намирала книгоразделители и календарчета. Макар че предпочитам да си купувам английски книги и поредици от книжарницата. Не знам защо, просто каприз, предполагам.
И така, аз свърших "Хайка за вълци". Накрая много бавно ми вървеше. Трябваше по-рано да я довърша, много я разточих. Както и да е. Ако някой я е чел - да пише. Имам някои въпроси по книгата.
Преди малко прочетох "Пожелай ми слънчогледи" на Софи Кинсела. Книгата се разказва за момиче, което работи във фирма заедо с трите си приятелки, на края на месеца всички получават премии освен нея, гаджето ѝ ѝ връзва тенекия и единственото нещо, което иска е да се прибере в малкото си, но уютно апартаментче. Тя се опитва да хване такси, но в този момент пада, удря си главата и после се събужда в частна болница. Момичето - Лекси се събужда в 2007, това означава че са минали цели 3 години. Събужда се като богаташка, омъжена и преуспяла. Тя не помни последните 3 години, в които се е променила в коренно различен човек. Тя трябва да свикне с новият си живот .
Интересна книжка, очаквах действията да се развият по-бързо и да има малко по-описателен(има ли такава дума ;дд) край, но и така ми хареса..![]()
Ooo, thank God, мислех, че съм единствена. И на мен не ми хареса. По-интересен герой ми беше само Джордан, има няколко цитата, които заслужават внимание, типични "Фицджералдски" и това е то. А колко много ме дразнеше персонажа на Дейзи.. От 1 до 5 бих му дала 3 и то най-вероятно само заради стила. Странно как могат да водят такава книга за класика... Има къде-къде по-стойностни.
Сега започнах "Копелето на Истанбул" на Елиф Шафак. Майка ми беше очарована от стила на писателката и направо ме задължи да я прочета :Д За сега ми харесва, даже доста, но още съм в самото начало.
Бях хиляди пъти Жулиета.
Само че накрая не умирах.
Милост ли?Проклятие е,Боже,
че след любовта оставаш жива
прочетох "Душа на заем" на Тихомир Димитров. макар да имаше някви несъответствия и тн. ми хареса, адски ми хареса даже и ме накара да се замисля.. прочетох я на един дъх буквално за час (то не че е и много обемна де ;д)
ох присетила съм се за Мери Попинз тия дни и ще изровя детските книжки и за 39043 път ще си ги прочета![]()
Целуни мама за сбогом е много добра според мене, историята е увлекателна. За 2 дена и книгата свърши, беше наистина готина. Сега чета- " Не без дъщеря ми"
Преди няколко месеца прочетох "Родена съм в харем", историята ми хареса, беше увлекателно и е по действителен случай - обожавам такива книги. Тази книга е от поредица, в която има книги само по действителен случай и повечето са за жени от хареми, забулени, за гейшите и прочее, тоест за неща, които са по-непознати за нас. Неща от вътре, които малко хора знаят. Обяснявам малко тъпо, но мисля, че схванахте на къде бия. Книгата има и втора част, която мисля да почна скоро.
Вкъщи имаме малка библиотечка с различни книги и наскоро забелязах една книга на име "Кучката" на Джаки Колинс. Започнах я, стори ми се интересна, но не я продължих..нямам си и на идея защо ._. Ако някой е чел книгата, ще помоля да сподели впечатления.![]()
Завърших "Затвори очи" на Вердън.
Бях с огромни очаквания, заради първата книга. През цялото време книгата ми вървеше интересно, държеше под напрежение, не ме разочарова с нищо... докато не стигнах към края. Авторът толкова бързо е претупал развръзката, че направо проверих дали не липсват страници. Не липсваха. Половината неща, за които се споменаваше в книгата останаха недоизяснени и неразбрани. Никакви доказателства срещу убиеца нямаше. Предложи се една суха теория, която хрумна на детектива сякаш от нищото. Нямаше никакви доказателства в подкрепа на въпросната теория, не се разбра и дали въобще е истина. Половината герои останаха забравени и нищо не се спомена за тях.
Първата книга на Вердън ми е една от любимите. Направо ми се реве за втората обаче. Имам късмет, че той поне отговаря лично на писмата от феновете си. Ще взема да му драсна едно конско, а след него и една молба да ми изясни нещата в края на книгата. Не е имал време, не е имал идеи, не му се е занимавало или какво... Каква е причината да не изпипа края на историята?! Ужасно прибързано ми се струва.
пп: сега като се замисля, в първата му книга, още в началото беше представил фактите и въпросите, беше описал случай и книгата само си играеше с логиката на читателя, беше като игра на котка и мишка... А в края обяснението беше толкова просто, че не е възможно човек да остави книгата преди да я свърши и да се захили на това, че толкова сложна история има най-простото и логично обяснение.
Във втората книга сякаш изникваха нови и нови неща, само за да се поддържа историята интересна. Не позволяваше на читателя да мисли, да разсъждава, да се чуди... Въпреки това обаче си струва да се прочете. Читателят може поне да се чуди какво още следва и дали може да стане по-лошо, отколкото е. Признавам, че сложната връзка между толкова много герои, съдби и минали събития, е завладяваща, но напълно недостатъчна за да се признае една книга за шедьовър.
пп2: да не говорим пък колко правописни и пунктуационн грешки имаше в печатното издание на български... това ме издразни най-много!
Последно редактирано от xoxi : 07-30-2013 на 13:20
И спря да се върти за миг земята..
Продължавам с Вечната Амбър.
Харесва ми, че няма безкрайни и отегчителни описания, а само най-важното, така че да хванеш атмосферата, героите, събитията и т.н. Действието се развива непрестанно, с все нови и нови неща, но минус ми е, че е ужасно дълга.. 800 страници с дребен шрифт, ще ми се изчете четенето, каквато съм и нетърпелива..
Ходих до библиотеката и си взех Вино от глухарчета. Започнах я, но се цапнах през ръцете и си казах, че този път няма да чета друга книга, преди да съм свършила сегашната. Но доста положителни коментари видях за нея, пък да видим (:
Вино от глухарчета ме разочарова откъм история.
Мнения за книгата ''Парфюмът: Историята на един убиец'' ?
Уморих се да издирвам оправдания!
Претръпнах от обичане и от копнеж.
Спи ми се-дълго и без сънища.
Спи ми се! А пия кафе...
Прочетох "11 минути" от Паулу Коелю.Хич не беше лоша книгата,даже ми хареса.Стилът на писателя ми допадна,въпреки че някой разсъждения ми дойдоха в повече...Обаче май не съм дорасла достатъчно за такава книга,в която една от осн. теми е секса...Вероятно след някоя друга година ще я препрочета..
Започвам "Безкрайна нощ" на Агата Кристи.Мнения?
^сладурка :Д
не съм я чела, съжалявам