.
Отговор в тема
Страница 6 от 10 ПървиПърви ... 2345678910 ПоследнаПърви
Резултати от 126 до 150 от общо 237
    Мега фен Аватара на Mary_Jane_69
    Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    Ако хората са толкова предпазливи, колкото твърдиш, че си и ти, в случая на кръвосмешението просто ще си осиновят дете или ще вземат чужда сперма и яйцеклетки и ще създадат бебе инвинтро, или пък 50-50 ще са половите клетки, все тая.

Между другото, никога няма да избереш най-доброто за себе си, щото всеки има някви недъзи. Дори може да се окаже, че да избереш някой от семейството си е по-добър избор отколкото истинският ти спътник в живота. Не си генетичен скенер, за да знаеш с кого е оптимално да се събереш.
    Не, не съм, а и не съм твърдяла, но предпочитам да избера възможно най-доброто, а ако не дойде - здраве да е. В такъв случай идва момент в който преосмисляш някои свои "ценности" и ако толкова и толкова мерак за отглеждане на дете, хващаш малко по-ниското от топа в йерархията и си живееш живота. Идеален спътник в живота - няма и да има.

Мега фен Аватара на Chacho
    Цитирай Първоначално написано от Fisherman Виж мнението
    момичето почна да пуши трева,аз наркомани не толерирам и не мога да отворя главите и торсото на всяко момиче да видя какво има там и дали няма злокачествени оразования

човек просто трябва да гледа позитивните неща да са повече от негативните
    Е, нищо, да кажем, че момичето ти сподели, че е имала рак на дебелото черво, ще я зарежеш ли, щото може да се отрази на поколението ти?
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен
    Е, нищо, да кажем, че момичето ти сподели, че е имала рак на дебелото черво, ще я зарежеш ли, щото може да се отрази на поколението ти?
    пази боже никой да не се изправя пред този избор.
    Защото дори да не я зареже, защо ще трябва да рискува, ако иска собствени деца? Тоест, няма да имат деца.

Цитирай Първоначално написано от Mary_Jane_69 Виж мнението
    Не, не съм, а и не съм твърдяла, но предпочитам да избера възможно най-доброто, а ако не дойде - здраве да е. В такъв случай идва момент в който преосмисляш някои свои "ценности" и ако толкова и толкова мерак за отглеждане на дете, хващаш малко по-ниското от топа в йерархията и си живееш живота. Идеален спътник в живота - няма и да има.
    Мда, но когато искаш най-доброто за себе си, в 21 век, в който се очаква, че не сме животни, смятаме, че е важно за щастието на всички в семейството родителите да имат добри взаимоотношения. Нима ако харесваш брат си като човек повече, от другите мъже, които си срещала, ще го зарежеш заради шанса за лошо потомство, при условие, че точно защото сме хора, а не животни, можем да си позволим да осиновим дете?
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Цитирай Първоначално написано от klimatronik Виж мнението
    пази боже никой да не се изправя пред този избор.
    Защото дори да не я зареже, защо ще трябва да рискува, ако иска собствени деца?
    Не знам.

В смисъл, сигурно много силна обич към себе си ще срещаш, ако се разболееш от рак на дебелото черво, излекуваш се и оттам насетне всеки, който иска връзка с теб започне да те възприема като рисков партньор и измерва обичта си спрямо това. Вече си измет, това е.

Хората със СПИН също не заслужават семейства.

Мда, но когато искаш най-доброто за себе си, в 21 век, в който се очаква, че не сме животни, смятаме, че е важно за щастието на всички в семейството родителите да имат добри взаимоотношения. Нима ако харесваш брат си като човек повече, от другите мъже, които си срещала, ще го зарежеш заради шанса за лошо потомство, при условие, че точно защото сме хора, а не животни, можем да си позволим да осиновим дете?
    Как ще зарежа роднина? Това означава, че трябва да съм имала някаква любовна, или в случая сексуална връзк за да го зарежа заради своите собствени принципи?
    Казах че чувствата към семейството трябва да бъдат признателност и уважение, а не любов в чистия смисъл на думата, защото ето откъде тръгва цялата идея с тъпата тема.
    Колкото и да харесвам брат си като човек, ние с него сме си брат и сестра, не може да погледнеш изведнъж по сексуален начин на някакъв такъв роднина. Затова се насажда от малък какво е хубаво и какво не е желателно да правиш, защото еди що си, еди що си. Не е нормално изведнъж да получиш прилив на любовни чувства, това си е чисто мозъчно заболяване, нищо повече.

Как ще зарежа роднина? Това означава, че трябва да съм имала някаква любовна, или в случая сексуална връзк за да го зарежа заради своите собствени принципи?
    Казах че чувствата към семейството трябва да бъдат признателност и уважение, а не любов в чистия смисъл на думата, защото ето откъде тръгва цялата идея с тъпата тема.
    Колкото и да харесвам брат си като човек, ние с него сме си брат и сестра, не може да погледнеш изведнъж по сексуален начин на някакъв такъв роднина. Затова се насажда от малък какво е хубаво и какво не е желателно да правиш, защото еди що си, еди що си. Не е нормално изведнъж да получиш прилив на любовни чувства, това си е чисто мозъчно заболяване, нищо повече.
    Мозъчно заболяване е да изпитваш сексуално привличане към хора от другия пол? Моля ти се, като обясняваш на детето, че не е редно, ако го връхлетят силни чувства след години, най-много да се почувства гузно, но не значи, че е болно.

Не знам.

В смисъл, сигурно много силна обич към себе си ще срещаш, ако се разболееш от рак на дебелото черво, излекуваш се и оттам насетне всеки, който иска връзка с теб започне да те възприема като рисков партньор и измерва обичта си спрямо това. Вече си измет, това е.

Ама тук трябва да определиш сам за себе си дали искаш да споделиш живота си с този човек, или повече държиш на това да имаш и отгледаш свое собствено дете, не всеки иска да живее с напълно чужд човек и да го приеме като своя кръв и част от семейството.

Ама тук трябва да определиш сам за себе си дали искаш да споделиш живота си с този човек, или повече държиш на това да имаш и отгледаш свое собствено дете, не всеки иска да живее с напълно чужд човек и да го приеме като своя кръв и част от семейството.
    Е и? Ако сам определяш за себе си, значи хората, които ще определят, че ги устройва тоя вариант, май излезе, че не са големи грешници.

Мозъчно заболяване е да изпитваш сексуално привличане към хора от другия пол? Моля ти се, като обясняваш на детето, че не е редно, ако го връхлетят силни чувства след години, най-много да се почувства гузно, но не значи, че е болно.
    Ами какво е? Какво е кажи ми, хомосексуалността? Точно тези насъждения, вземи например тея прословути анимета, колкото по-отрано ги гледа човек, толкова повече влияят на неговия начин на мислене. Мюхтето каза че се е впечатлила именно от аниме, представи си че много деца ги гледат и от по-ранна детска възраст, дори и да не разбират през този период, след време това нанася трайна следа. И това е за всичко останало - филми с насилие, страшни филми - те пък пораждат у детето страх като възрастен индивид след време и постоянна тревожност. Много е важно какво научава детето през ранните си години, защото го изгражда като личност след време, а веднъж възприето отрано и с голям кръг от време, мнение и личност трудно се променят.

Е и? Ако сам определяш за себе си, значи хората, които ще определят, че ги устройва тоя вариант, май излезе, че не са големи грешници.
    За кои по точно говориш? Аз като цяло отхвърлих категорично интимни връзки в семейната линия, ти отвори темата за хората със СПИН, а аз ти отговорих, че в случая е въпрос на избор какво искаш самия ТИ да вземеш от живота.

Мега фен
    Не знам.

До преди малко говореше не за обичане, ами за харесване, но както и да е. Няма да скъсам, заради това, но ако риска за детето е голям - ми няма да си правим

Ама чакай малко, аз не ти казвам, че кръвосмешението ще стане хубаво, щото ще се говори от ранна възраст, че не е лошо. Аз ти казвам, че няма обективна причина да се забранява, рискове от наследствени заболявания винаги е имало. Понеже има решения днешно време на този проблем, не е нужно да се ограничават хората. А като изключим заболяванията, нищо друго не виждам да ги спира. Тоест, не е въпрос на насадени мисли, а на липса на обективни причини, които да наложат табуизирането на кръвосмешението като цел на възпитанието.

За хомосексуализма пък още по-трудно минава аргументът, там рисковете са изцяло социологиески (разбирай - пренебрежими).

Мега фен
    За кои по точно говориш? Аз като цяло отхвърлих категорично интимни връзки в семейната линия, ти отвори темата за хората със СПИН, а аз ти отговорих, че в случая е въпрос на избор какво искаш самия ТИ да вземеш от живота.
    ДА. Въпрос на избор е дали някой ще спи със сестра си, ако изпитва чувства към нея, както същото е при решенията за това, дали друг ще отхвърли болно момиче от рак.
    Последно редактирано от klimatronik : 08-11-2013 на 14:03

Мега фен
    Ама чакай малко, аз не ти казвам, че кръвосмешението ще стане хубаво, щото ще се говори от ранна възраст, че не е лошо. Аз ти казвам, че няма обективна причина да се забранява, рискове от наследствени заболявания винаги е имало. Понеже има решения днешно време на този проблем, не е нужно да се ограничават хората. А като изключим заболяванията, нищо друго не виждам да ги спира. Тоест, не е въпрос на насадени мисли, а на липса на обективни причини, които да наложат табуизирането на кръвосмешението като цел на възпитанието.

За хомосексуализма пък още по-трудно минава аргументът, там рисковете са изцяло социологиески (разбирай - пренебрежими).
    но все пак е нередно.

Или ще е нередно да излизаш със сестра си и да излизаш със спинозен, или обратното.

Та ще се отказвате ли от довода за недъзите в поколението и да търсите друг, или ще го прилагате и за хора, които не са ви роднини, но застрашават поколението ви от недъзи?

Мега фен
    Или ще е нередно да излизаш със сестра си и да излизаш със спинозен, или обратното.

Та ще се отказвате ли от довода за недъзите в поколението и да търсите друг, или ще го прилагате и за хора, които не са ви роднини, но застрашават поколението ви от недъзи?
    Какъв пример ще дадеш на детето си, ако женати е сестра ти?

Мега фен
    Хайде по тази логика и на психопатите да им позволим да измъчват животни.

Хайде по тази логика и на психопатите да им позволим да измъчват животни.
    По коя точно логика промотирам насилие?

Мега фен
    По коя точно логика промотирам насилие?
    Какво насилие? Защо да е нередно? За теб е лошо, за другия -добро

Това с роднините не е само до недъг, а главно от морални ценности, толкова ли несхватливо е

Какво насилие? Защо да е нередно? За теб е лошо, за другия -добро
    Лол.

Аз нямам против избора ви за добро или лошо. Аз по-скоро твърдя, че не сте направили съзнателен избор в момента. Когато казвате лошо, на същото нещо после казвате добро. Тва е противоречие, не субективност.

Мега фен
    положението опира до там, че в единия случай, когато си със сестра си - ти сам се буташ в мръсното. Нарочно създаваш риск, който е преодолим. Може да се откажеш. В другия случай със болната- също може да й теглиш майната, но така един вид я обричаш. Докато здравата ти сестра винаги може да си намери друг.

Това с роднините не е само до недъг, а главно от морални ценности, толкова ли несхватливо е
    Аз те разбрах отдавна, просто ти не можеш да разбереш, че моралните ценности, ако ги назовеш по име, ще разбереш, че в един случай ги следваш, в друг - не. Тва са криворазбрани ценности в моя речник.

Мега фен
    моралните ценности не винаги са полезни, особено ако Чачо е в стаята

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си