- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Колко калории приемате на ден?
Тва с лятото ви е само оправдание! Не могли да ядат... аре, бе, много сте зле! Земете се стегнете, че ми писна да ви гледам кльощавите задници! А, много често по улиците взех да засичам само анорексички, тва никак не е нормално!!!
Queen of the Damned
Според това приложение: https://play.google.com/store/apps/d...diet.helper_bg без сладкото и напитките приемам 700 и няколко калории,обаче не ми се вярва нещо,сигурно са много повече.
Всъщност има доста скрити калории, зависи от вида и марката на продукта, ако е сготвено зависи от начина и количеството мазнина, никога не е точно. Освен ако не се храним само с пакетирани храни. Други подкрепят тезата, че не е важно колко калории се приемат, ако са от добър източник. И си е така, вместо да изям един шоколад, мога да си хапна кисело мляко с няколко лъжици мед, канела, орехи. Хем ще си угодя за сладичко, хем ще съм яла хубава и полезна храна
Последно редактирано от Ou7oFmYhEaD : 08-09-2013 на 10:34
Times have changed and times are strange
Here I come , But I ain't the same
Аз се храня средно с 500 kcal на ден и а..да ,аз живея в Северна Корея..
900 ккал на ден не са достаъчни. Лекари казват че дневен калориен прием под 1000 кара тялото да влезе в т.нар. starvation mode. Препоръчителен минимум е 1200 на ден. Аз приемам средно по 1500-1900.
За консумация на яйца - лекари и диетолози препоръчват не повече от 4-5 на седмица.
Последно редактирано от SorrowEyes : 08-11-2013 на 07:53
Извинявай, ама това за яйцата е отживелица. Преди доста години така се смятало, заради холестерола в жълтъка. Този мит, обаче, отдавна е разбит и се оказва, че можеш да си ядеш яйчица.![]()
Според калкулатора ми трябват 1650 и мисля, че приемам толкова някъде
моят въпрос сигурно ще прозвучи глупав на по-информираните в тази област,но все пак трябва да попитам-ако за да отслабна трябва да приемам да кажем 1300 калории на ден (говоря за отслабване в което не се изтерзаваш с ненужен глад,а просто избягваш отскоците до хладилника,когато ти е скучно и ограничаваш порциите) ,в тези 1300 калории мога ли да си позволя да вмъкна примерно един кроасан или една поничка,които съдържат около 400-500 калории,това ще възпрепятства ли по някакъв начин свалянето,като се има предвид че тези храни са мазни и се водят вредни?мерси предварително
Не,няма проблем ,стига да се впишеш в тези 1300 калории..Ама те са много малко,за да ги хабиш за глупости..По-скоро месо зеленчуци и малко картоф яйце и зехтин.Тялото ти ще гладува просто за истинска храна,която да не включва само захар транс мазнини. Иначе ,да би отслабнала като си в калориен дефицит.
знам,че са малко като брой,но от опит съм изчислила,че това е идеалното количество за мен,а пък и става въпрос за 1-2 упорити килограма,които натрупах през последния месец от прекаляване със сладолед,сладки коктейли и всякакви такива летни удоволствия,така че се надявам до другата седмица да успея да ги сваля.
^ Mного е, да, защото кроасанът няма да те засити, ще огладнееш много бързо след него и ще компенсираш вероятно с повече калории.
Да, идеята е да се вместиш в определен калориен лимит, НО като същевременно поддържате някакво ниво на храната. Ти може да ядеш по 1 парче пица и 1 ябълка на ден и пак да отслабваш, но дали даваш всичко необходимо на тялото си (респективно храна за мускулите), така че то да бъде здраво? Или просто слабееш, но само на кантара...
Около 3% от калириите в бланасирана диета трябва да идват от високо калорични и мазни храни. Аз лично не бих яла такива всеки ден, дори и в много малки порции. 1-2 пъти в седмицата, ако си позволиш кроасан или поничка и ако си спазваш калорийния лимит, няма да навредят на свалянето изобщо. Мисля, че в един кроасан има по-малко от 500 калории.