- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Колко калории приемате на ден?
Еми, аз питам. И смятам за несериозни и мързеливи хората, които го твърдят.
Пример: Майка ми и баща ми. И двамата работят еднакво много и почти не се прибират вкъщи, ама майка ми стои и мрънка, че няма време, дори когато се случва да прекарва по един ден вкъщи, а същевременно нито готви, нито се занимава кой знае с каква домакинска работа, а баща ми поне три пъти седмично се старае да отдели време на спорт, защото го е грижа за себе си, въпреки че е смазан от работа.
Освен това тренировки могат да се правят и вкъщи:
15 минути скачане на въже
планкове, които не отнемат чак толкова време
малко лицеви опори, клекове и т.н. и си готов
Не гълта въобще толкова много време, просто е нужна организация, ама оправданието всеки си го носи на дупето, заедно с мазнинките по него.
Когато пораснеш, имаш семейство и се грижиш за него, друга песен ще ми пееш. Дълбоко вярвам в идеята, че "Който иска - търси начини, който не иска - търси причини", но не си толкова малка и е крайно време да си по-толерантна към хората.
Не че нещо, ама е смешно някво пубертетче, дето цялото му ежедневие се изчерпва с ходене на даскало и ходене по кафета плюс спорт да държи сметка на пораснали хора. Не визирам теб с примера.
Майка ми излиза в 8 и се прибира в 7 от работа, ако не и по-късно. Чака я домакинска работа плюс готвене. Представи си, жената може да има наглостта да иска да прочете някоя книга, да си поговори с децата или дори да си просне краката на съседния стол, което тя, впрочем, никога не прави. Ляга си в 12-1, дали й се става в 6 и още пила-непила кафе, да захваща да спортува, да се къпе, да се суши и т.н., че да излезе навреме за работа? Тренираше йога, някакси измагьосваше време 3 пъти седмично, обаче по едно време просто нямаше кога и спря. Съответно, в момента има адски проблеми с гърба, ходи на физиотерапия и т.н. Това е без съмнение най-организираният човек, когото познавам.
Не сте толкова малки, съобразявайте ги някои работи. Дори да смятате, че имат време, БЪДЕТЕ ТОЛЕРАНТНИ и приемете за момент, че хората могат да имат други приоритети на даден етап. И не е задължително отсъствието на спорт да води до наднормено тегло или отпуснато туловище. Горда съм да кажа, че имам маминка, която мяза по-скоро на моя сестра отколкото на майка.
Да ми кажеш на мен, че съм несериозна - така е, доста съм заета наистина, но бих могла да намеря време за спорт - окей. Да кажеш на пораснал, семеен човек, че е несериозен - нагло. Айде първо изкарай някой друг лев за тая къща и тогава приказвай. ТОЛЕРАНТНОСТ.