- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Колко калории приемате на ден?
Аз лично приемам многооо :Д примерно вчера съм изяла 1 шоколадова вафла,1 чипс, 1 кроасан с шоколад, 2 млека с ориз, пиле с ориз и 2 филии бял хляб, 4 големи питки със сирене и 2 купички кисело мляко, овесени ядки и мед и 1 голям сладолед :Д Нямам си на представа колко калории са, но не са никак малко, поне хубавото е че ходя на фитнес
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
^Зависи колко са ти били принцесите, колко хляб, колко кайма... но ме съмнява да са 2000 калории ;д
Мисловната ми дейност е насочена към по-различни теми от тези ,които те вълнуват теб.
Важното е ,че не ми е закърняло тялото,което за теб едва ли може да се каже.
Айде сега чети си граматиката,защото май само това ти е останало в живота.
Всъщност останали са ти и комплексите,които се опитваш да избиваш по всякакъв начин,защото едва ли можеш да се похвалиш с нещо друго освен 6-иците по български език.
Последно редактирано от marrcandy : 08-15-2013 на 10:23
Липсата на мисъл и бедния речник какво общо имат с граматиката....?
^Violenza, не че нещо, ама няма смисъл.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Заради вас може да си среже вените...
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Ако някой е дебел и мързелив и се оправдава за това пред НЯКОГО, то си е негов проблем. Нали има право на избор? Защо се оправдава?
Проблемът обаче не е в това. Проблемът е, че много хора се оправдават пред самите себе си. Да, вярно е, че понякога ежедневието е толкова натоварено, че наистина няма време, но в повечето случаи с малко организация все се намира време за спорт и здравословно готвене/хранене.
Най-лошото обаче е да се оправдаваш пред себе си и да си търсиш извинения, а всъщност истината да е че нямаш никаква дисциплина и организация и клякаш пред първата трудност. Това просто е слабост. Това състояние не харесвам в хората. Сами не се харесват, сами знаят, че им вредят навиците им, но нищо не правят, защото им е прекалено трудно.
И аз съм бил така, така че знам много добре за какво става въпрос. Да се оправдаваш пред друг - няма смисъл. Да се оправдаваш пред себе си е недопустимо обаче.
И като заговорихме за избор, аз съм избрал мързеливите и дебели сополи да ги хейтвам. Ако някога ПАК стана такъв, ще се хейтвам сам. Личен избор.
Половината от тия върло спортуващи пушат. Което е голяма простотия. Лично аз не бих се старала тялото ми да изглежда добре отвън, когато отвътре е контейнер. Да не говорим каква голяма част от тях дори не се опитват да ги спрат.
Дай да не спорим, че катраните и другите лайна в тютюна вредят повече от липсата на спорт (при условие, че е налице едно доста добро хранене).
И не, не е въпрос на избор - или пушиш, или си дебел, нищо такова не се опитвам да кажа.
Последно редактирано от PinkPan7her : 08-15-2013 на 16:24
С пушенето и пиенето работата е същата като с мързела. Навици, които ти вредят. Ако искаш да видиш някакво подобрение, трябва да си промениш навиците. Колко далеч искаш да стигнеш в преследването на естетическите си и здравословните си идеали - сам си определяш.
Също така и сред пушачите и пияниците има хора, които си търсят извинения и оправдания за пред себе си.
Въпрос. Някога споменавали ли сте тези си възвишени мисли на пушач или пияч...?
Спорил съм с часове по темата с най-добрия ми приятел. Казвал съм го и на доста други хора. Но защо питаш?
Любопитно ще ми е да прочета кво сте сътворили в тия часове...? Достата други хора да ги оставим настрана.. за сега. Търся си дискусия, за тва питам.
Първоначално като съм му казвал, че мега много пие, което беше на ебавка, мега много се засягаше. После като му го казвах сериозно, спореше с мен и отричаше, че много пие. Аз му обяснявах разни неща, които бях чел/гледал относно reward pathway и му казвах, че рискува всичко, дори и работата си и това да е добър в нея, което му е много важно. Той тогава каза, че без технологиите няма живот за него и сигурно съм прав.
После каза, че и други хора са му казали, че много пие и решил да си наложи ограничения. Известно време си ги налагаше, щото и без това беше в чужбина, ама после се върна в БГ, към стария си начин на живот, със същите хора и пак започнахме този спор. Изтъкна обичайните неща "ама то човек трябва да разпусне", "ама един път живееш", "ама трябва да се забавляваш", "ама то такава ми е ежедневието", "ама то не ми пречи". Сега като се прибера очаквам нов рунд на спора, защото аз лично още повече избягвам да пия.
102, аз съм спорила с пушачи на тая тема. Някои не искат да ги спират, защото засега не им пречели. Някои искат, но пробват с по-слаби цигари и т.н., което по мое мнение просто отлага момента, в който волята ще е всичко и ще бъде "няма да запаля пък". Никой не успял да ми даде (смислен) отговор на въпроса: "Защо даваш много пари за нещо, което ти вреди" и Повечето, които пият много, отричат, естествено.
Колкото до мен, когато пия, понякога ми е кеф да запаля. В зависимост от вечерта може да е една, може да са 10. Лигавя си се. Но аз зависима от цигари не мога да съм, пробвано е :д
Да не говорим, че каквато съм широкопръста, само за тия шитни не съм почнала да давам пари :д
Ще се осъзнаем. На Запад, пък и в Азия започнаха много сурови рестрикции срещу пушачи. Някои фирми поначало не наемат пушачи, подлагат служителите си на тест някакво време. Други пък плащат с 10% по-малко, защото пушачът работи по-малко все пак... и т.н. И тук ще дойде това време, ама поне след 50 години :д
И аз съм тоя тип хора ,дето пушат и спортуват. И мога да ти кажа ,че много пъти съм пробвал да ги спра ,но не мога. А започнах на 14 да пуша естествено от гъзарията и тъпотията.
аз отново ще се проявя като некомпетентна,но днес с една приятелка спорихме за това и ми е любопитно какво мислят и другите-на доста места съм чела,че за да качиш един килограм трябва да изядеш около 3500 калории над количеството,което приемаш ежедневно ,и аз съм на това мнение,ето защо винаги по празниците качвам 2-3 кг,защото в продължение на няколко дни ям над обичайното за мен.но приятелката ми е на мнението,че всъщност е далеч по-лесно отколкото изглежда и ако изяде 2 шоколада в рамките на една седмица ще е с поне килограм нагоре,което ми се струва абсурдно..вие какво мислите по въпроса
Според мен пушенето проваля всичко - независимо дали човек спортува или не, пушенето винаги ще му скапе белия дроб. Иначе аз съм тотално съгласна някой да наложи пълна забрана за пушене на всякакви обществени места (като центъра на градовете, улиците...) въобще да е забранено навсякъде, където има хора. Или да направят едни кабинки, които са големи около...3-4 кв. м. имат си вентилация, седалки, малко като душ-кабина, но по-голямо и там да се пуши (само вътре). Имаше такова на едно летище в Германия. Също така според мен е честно на пушачите да се плаща по-малко като заплата, защото те винаги ще отделят няколко минути за да изпушат "една". Една цигара се пуши около 6-7 мин предполагам. Като един комин изпуши 10-15.... час и половина отива. В повечето случаи една смяна е 8 часа. Времето, което се отделя за пушене е 18,75% от работната смяна, което значи, че ако един нормален човек получава примерно 800 лв заплата, един пушач трябва да получава 650 лв за същата работа. А и един пушач не може да извършва толкова физическа активност, колкото непушач, защото белия дроб поема по-малко кислород и така снабдява тялото с по-малко кислород иии... мускулите работят по-трудно т.е., ако аз бях работодател, никога нямаше да наема пушач. Аз лично съм избрала никога да не пуша, не искам да се правя на интересна, не искам да си провалям живота и да си харча вс пари. Знам какви са вредите и осъзнавам всичко и не мисля, че някога ще си промена мнението, както повечето възрастни (които пушат) ми казват. А и да... пропуснах да кажа, че пушачите са един вид наркомани - никотинът е наркотик. А и пушачите имат много по-голям риск от рак на белия дроб и въобще шанса им да живеят дълъг и пълноценен живот е мижав. Пък и страдат от високо кръвно. Винаги кашлят. Не мога да разбера как един здравомислещ човек, би могъл да реши да пуши, осъзнавайки всичко това. Не само, че вреди на себе си - щом пуши, значи не му пука, но поне с егоистичните си представи за света, да не пречи на останалите, като им дими във всяко кафене, ресторант и заведение. Недай си Боже човек да реши да седне на открито и веднага се намира някой шибан комин да му пуши в лицето. Е тва ако не е егоизъм... просто не знам какво е!
Последно редактирано от ellie1398 : 08-15-2013 на 20:18