- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Колко калории приемате на ден?
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Когато пораснеш, имаш семейство и се грижиш за него, друга песен ще ми пееш. Дълбоко вярвам в идеята, че "Който иска - търси начини, който не иска - търси причини", но не си толкова малка и е крайно време да си по-толерантна към хората.
Не че нещо, ама е смешно някво пубертетче, дето цялото му ежедневие се изчерпва с ходене на даскало и ходене по кафета плюс спорт да държи сметка на пораснали хора. Не визирам теб с примера.
Майка ми излиза в 8 и се прибира в 7 от работа, ако не и по-късно. Чака я домакинска работа плюс готвене. Представи си, жената може да има наглостта да иска да прочете някоя книга, да си поговори с децата или дори да си просне краката на съседния стол, което тя, впрочем, никога не прави. Ляга си в 12-1, дали й се става в 6 и още пила-непила кафе, да захваща да спортува, да се къпе, да се суши и т.н., че да излезе навреме за работа? Тренираше йога, някакси измагьосваше време 3 пъти седмично, обаче по едно време просто нямаше кога и спря. Съответно, в момента има адски проблеми с гърба, ходи на физиотерапия и т.н. Това е без съмнение най-организираният човек, когото познавам.
Не сте толкова малки, съобразявайте ги някои работи. Дори да смятате, че имат време, БЪДЕТЕ ТОЛЕРАНТНИ и приемете за момент, че хората могат да имат други приоритети на даден етап. И не е задължително отсъствието на спорт да води до наднормено тегло или отпуснато туловище. Горда съм да кажа, че имам маминка, която мяза по-скоро на моя сестра отколкото на майка.
Да ми кажеш на мен, че съм несериозна - така е, доста съм заета наистина, но бих могла да намеря време за спорт - окей. Да кажеш на пораснал, семеен човек, че е несериозен - нагло. Айде първо изкарай някой друг лев за тая къща и тогава приказвай. ТОЛЕРАНТНОСТ.
С достатъчно неща.
Напрово ме депресира с около 7 килограма си по слаба от мен а приемаме еднакви калорий и аз се придържам към подобно меню... е вече спортува усилено какви ли не групости и свалям. Мисля,че щом като си с токова наистина добро тегло можеш да си позволяваш да ядеш повечно,но твоя си работа.
И други неща имат значение, не съм запозната в детайли, но кокалът е блестящ пример.
Имам една позната, само 3-4 см по-ниска е, като цяло е с моето телосложение, не тренира, спуква се да яде малоумщини, ама тежи около 7-8 кг под моите.
За мен спортът е преди всичко здраве и тонус, не само фигура. Да спортуваш, значи и да се грижиш за здравето си.
Права си, че съм крайна и нетолерантна, но ми е много трудно да толерирам хора, които не допринасят по този начин за здравословното си състояние, съответно и за това как изглеждат, ако не изглеждат добре без спорт, защото всички знаем за хората, които имат добро тяло без да си мърдат пръста.
Иначе не че мога да съм напълно убедена за това какво ще мисля, когато имам семейство и деца на главата, но аз винаги съм била насърчавана от родителите си да спортувам, следователно от 6-7 годишна го правя, имало е моменти, в които от чист мързел не съм правила нищо, ама са били доста малко и кратки. Спортът е нещо, което ме зарежда ужасно много, което обичам и което ми действа антистресово, така че се съмнявам да запея друга песен, а ако се случи - вероятно ще бъда разочарована от себе си.
Ох, да.
Неслучайно дадох пример. Няма друго различие между мен и това момиче, което да обясни разликата в килограмите. Аз се храня в пъти по-здравословно от нея (преди да си се заял за значението на "здравословно", говоря ти за човек, който постоянно е или с тостера, или с кроасана в ръка, пуши, не спортува, етц), по-висока съм само с 3-4 см и съм доста по-тежка. Според теб на какво се дължи?
Наив, разбира се, че спортът помага, никой нормален не го отрича, но някои хора правят максимума, за да компенсират отсъствието му в периоди, когато липсва. Отново - недей да сравняваш своето ежедневие с ежедневието на хора с минимум 10-часов работен ден, семейство, задължения и хобита.
Хормоните й са каша 100%, калорийният й прием може и да е по-малък от моя, но пък са кофти калории. Явно е метаболизъм, макар че аз също не се оплаквам от бавен такъв.
Е, тогава на този въпрос мисля, че отговорих в предния си пост. Оправдание, че не допринасяш за доброто си здравословно състояние чрез спорт и не се грижиш за тялото си, защото, впрочем, той редуцира стреса, който натрупваме в забързани и тежки ежедневия, намалява риска от сърдечносъдови заболявания, остеопороза, забързва метаболизма, подобрява съня и т.н. Да не говорим и колко по-добре изглежда тялото на спортуващ човек.
За бога, никой не е длъжен да се оправдвава че не спортува. Оправдание ти трябва, когато правиш нещо незаконно или нещо против дадени правила. Можете да питате за оправдание човек, който е нарушил закона. Но това дали да спортува или не е въпрос на личен избор за всеки, никой не е задължен да го прави и никой не е длъжен да се оправдава, в случай че избере да не го, независимо дали причината е реална липса на време, чист мързел или каквото и да било друго. Това е все едно да държите сметка на някой, че яде торти и фастфууд всеки ден. Може да не е полезно, но дали ще го прави или не всеки човек сам си избира и този избор вас не ви засяга.
на херца и амфети съм и си ям колкото си искам!
По-добре на хероин, отколкото дебел!
Grumpy old madman
1905 Кcal ми е закуската. Вечерята ми е на половината без плодовете. :/
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Между 1700 и 2200.
The crowd is proud
The crowd is loud
The crowd says"No"!
To friend and foe
I stand between
Of might and unseen
What's right and wrong
Debate sing song
To push away
A chance to stay