- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Напих си и ме наказаха
Не.Не знам въобще защо ми ги казваш всички тези неща,след като не съм те попитала за мнение.Добре,мнението ми си остава глупаво,ясно,значи е нормално момиче на 14 години да се напива и да няма последствия,за каква обосновка ми говориш въобще?Просто спри да ме критикуваш за всичко което правя.Това е моето мнение,ти си си изказал своето,точка по въпроса.
ми за другия път ще знаеш, че докато не отрезнееш не трябва да се прибираш, наздраве![]()
Ъммм, дръж се нормално ? Без пиянства и глупости ?
на кого противореча бе, момче
ти твърдение някво изказал ли си, че да противореча
па да не са си раждали деца ако не са готови пишлемето им да пие преди 18, ебати, несериозно е някой да го очаква тва
Аха значи за теб да смяташ напиването на 14г момичета по купони за нередно са предразсъдъци ? Искаш да давам обосновка за това, защо съм против напиването на тая възраст и като цяло поведението от подобен род ли ? И мислиш, че ще е трудно да се даде солидна обосновка на това ? На всеки се случва да направи грешка, но при малките това не са изключения, а системно поведение. От днес мотото ми ще е "От алкохола към интелектуалният прогрес"
Този коментар не знам дори дали си заслужава да го обсъждам...
Абсолютно съгласна с горното. Изненадващо не-в-час коментари от страна на Чачо.
Обаче и останалите, дето казвате, че е пила без мярка... Вие имате ли идея колко малко му трябва на един млад организъм да се натряска? Сигурно не е била яла като хората, не е танцувала, на приказка пиенето върви, 100% не е изпила толкова много. Пък и да е без мярка, замислете се какво точно казвате. Тя откъде да знае каква е мярката?
При всички положения обаче, хич не е нормално да се натрясква. Що за родители не биха я наказали? Наистина ли сте толкова глупави и несъобразителни да смятате, че са я наказали, защото са я видели пияна? Наказват я, за да знае (малко на принципа на възпитание при кучето), че "това не е добре." За разлика от кучето обаче тя ще си даде сметка защо, аджеба, "не е добре", но ще стане след години. Сега родителите й и да се хабят да обясняват, и да не се хабят, пак няма да им повярва колко кофти неща могат да се случат на подпийнало момиче. Сама ще се научи да внимава с какви хора пие и да преценя дали може да се разчита на тях, ако попрекали.
Казвам го като по-голяма сестра на 14-годишно момиче, което още не се е прибирало пияно.
Та, авторката да си изтърпи наказанието и да внимава. Подмазвай се там, прави, струвай, постепенно ще те пускат да си излизаш и няма да усетиш кога ще си свободна. Не е толкова голяма работа. Каквото и да ти говорят, не си им предала доверието и бла-бла, нищо не е непоправимо.
И някой беше подметнал малоумния съвет да не се прибираш, като си пияна. Забрави го! Не причинявай подобни главоболия на родителите си. По-добре да се прибереш пияна-заляна и после да си под по-строг режим от армията, отколкото те да се чудят цяла нощ къде им е 14-годишната щерка, която са пуснали на купон и нито й познават приятелите, нито тя си вдига телефона.
Последно редактирано от PinkPan7her : 10-13-2013 на 20:24
@draid, нищо такова не съм казал. Просто колкото ти смяташ, че не е редно да пият 14 годишните, толкова и авторката. Само че не винаги постъпваме както смятаме за най-правилно. Направила е грешка, съжалява и толкова. В случая наистина не е преценила количеството и неволно се е напила.
А не се разпалих за това. Беше много грозно при тия обстоятелства да я изкарат тъпа, правеща се на готина и заслужаваща поне шамари. Моите впечатления за авторката се разминават сериозно с изброените. И за мене напиването не е било плод на комплекси, но злобните коментари са вече друга бира.
Отделно, не искам да давам акъл на никой как да гледа един ден децата си, но според мен доверието на родителите към детето през пубертета е изключително важно, щото е един от начините да дадеш на детето си самостоятеност, да го разпознаеш като отделна личност и да останеш близък с него. Вие сте навъртяли по 3-4 годинки над "тийн"-овете и вече възрастите между 9 и 15 толкова сте ги размили, че 15 годишните ги третирате като първокласници. Ако моята дъщеря на 14 се напие, ще й дам шанс да ми докаже, че осъзнава грешката си и може сама да я поправи, щото само ще й вредя, ако на такава възраст все още слагам наказания, които са "въпрос на принципи". За авторката съм готов да заложа, че й без наказанието щеше да се постарае скоро да не попада в подобна ситуация.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Всъщност, коментарите му са баш в стил Чачо.
И е прав.
И ние сме се напивали на по 14-15 години. Повечето отговори в началото на темата са абсолютно първосигнални и грозни. Сигурна съм, че авторката е пила доста за младия си организъм, но е било за първи път, нещо ново, моментно и най-важното, било е грешка. А грешките, както повечето хора на тази планета, се опитваме да избягваме и да не ги повтаряме отново. Тоест, авторката не би пила тъй лекомислено следващия път.
Дали наказването е най-добрата стратегия? Няма да коментирам. Но със сигурност гарантирам, че шамарите няма да са и от полза. Мен лично ме отказва разочарованието на родителите ми, а не тяхния гняв.
Тъй ли?
Интересно на ква база, при положение, че цялата тема е "Кажете как да ми мине по-бързо наказанието".
Всъщност... прав си. Авторката ще се постарае да не попада отново в ситуацията ДА БЪДЕ НАКАЗАНА. А не да не се напие.
Изобщо... много наизуст говориш. Как ще дадеш шанс да дъщеря си да докаже грешката си? Много... благородно звучи, но на практика искаш или не, пак ще трябва да я пуснеш някога, някъде сама. Тоест, тя пак ще получи шанса да се поправи или - съответно - да се осере още повече.
Ще я пусна отново сама, някога, някъде, за да ми покаже, че може да излезе и да не пие.
С авторката контактувам от преди да е отворила темата и сме обсъдили нещата, затова го твърдя. Иска да НЕ БЪДЕ НАКАЗАНА, щото и преди родителите да й се скарат си е осъзнала грешката, но не й гласуват доверие, че е така.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Това не е даване на шанс. Това не е въпрос на избор да дадеш шанс. ИСКАШ ИЛИ НЕ, Ти ще го направиш така или иначе, със или без наказание, пак ще я пуснеш някога, някъде, сама.
С други думи - просто високопарни приказки.
Естествено, че няма да й гласуват доверие. Говорим за 14-годишна пикла, която трябва да си е вкъщи преди 22ч.
Без лоши чувства по повод "пиклата".
Ром, уиски и мастика,
ще ви гълтам, без да питам!
Welcome to the Jungle...