- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Ива Нормалната
От идеите ти само това с машините и хората е добро, другото са някакви идиотщини.
Ива е изключително различна! Не всеки има избирателно главоболие.
Всичко което изброих е напълно възможно да го доживея. Но аз искам да съм безсмъртен (което е много възможно), така че нормално.
Това с емоциите е очевидно за всеки който е чел еволюционна психология. Емоциите ни са оптимизирани за това да създаваме поколение, което представлява максимална част от човечеството. Примерно, няма ли да е по-добре ако не ми е скучно да работя, ако работя по 10 часа на ден, 6 дни в седмицата (щото съм строител примерно)? А някои емоции имат изключително гаден ефект върху човечеството, примерно тия gang rape-ове в Индия не са някакви нечовешки неща, напротив, участниците ги вършат защото следват човешките си инстинкти.
Гледал съм ги, аргумента ми е, че има начини за постигане на много по-добри резултати с много по-малко ресурси и странични ефекти. Всъщност обичам да гледам няколко вида спорт, най-вече неща от типа на кикбокс и MMA, но мога да изброя много неща, които намирам за по-забавни и са по-евтини за създаване.
@антракс: ако звучаха добре на средностатистическия човек нямаше да са controversial.
Изненадвате ме с тва с машините, мислех че повечето хора харесват това което е """ естествено """, а всичко друго е продукт на Сатаната
ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga
нали ти казах, че не искам да имаме никакъв двустранен контакт?
имам ужасен синузит, проблем?
СТП (тва ти е малкото име вече), защо трябва да е евтино? да знам болни и гладуващи деца бла-бла
тук съм малко в противоречие със себе си, но защо искаш да пестиш от спорт и за какво?
хареса ми това за религиите
аз съм атеистка
в едно мое есе бях пробутала някаква такава идея![]()
Ти сериозно ли не си в ред? Нали се сещаш, че не сме в средновековието...
Ако ти кажа, че ми звучи добре идеята за трета световна и намаляването на населението на земята до 1млрд. д., за да се живее по-охолно, значи ли че съм различен и то в добрия смисъл на думата?
@Ива: в днешни дни, един човешки живот може да се спаси за $2300-2500, източник: http://www.givewell.org/international/top-charities/AMF . Знаеш ли колко струват едни олимпийски игри?
Значи че най-вероятно си различен, но в лош смисъл на думата. А има шанс да няма нищо лошо в убежденията ти - това е ако ценностите които си задаваш не са взаимно противоречащи се, в което се съмнявам, защото за да е истина това, най-вероятно няма да имаш нищо напротив да страдат твои близки.
Накратко.
Понеже хората се стремят към рационализация на битовите си дейности, ще имат повече време за актуализации на мисленето. Тоест ще станат по-продуктивни в технологиите, телепатии, левитации и такива неща. Ще отключат способности, за които са се говорили митове и легенди, ще създадът и такива, за каквито не са подозирали прадедите им. Ще спрат да си говорят, защото вече всичко ще им бъде ясно и речта ще изчезне. Боли ги хуя за спорта, като те ще могат с мисълта да контролират телата си.
не мога да разбера как след нещата които изписах още говорите за спорт. СМЯТАМ ЧЕ Е МОРАЛНО ПРАВИЛНО ГРУПА ВОЕННИ ДА ВИ ОТВЛЕКАТ ОТ УЛИЦАТА И ДА ВИ ОТВЕДАТ В БОЛНИЦА КЪДЕТО ВИ УБИВАТ И ВЗИМАТ ОРГАНИТЕ ЗА ДА СПАСЯТ ДВАМА ИЛИ ПОВЕЧЕ ЧОВЕКА С ТЯХ, МЛАД НЕВИНЕН ЧОВЕК, НИЩО ЛОШО ЛИ НЕ ВИЖДАТЕ В ТОВА ЧЕ МИ ГОВОРИТЕ ЗА НЯКВИ СПОРТОВЕ ВЕ
@ивка: има много по-добри инвестиции от спорт, ще изброя няколко:
спасяването на човешки животи, проучване на болести с висока смъртност, technological singularity (!!!), проучване на лишението от сън и начините да намалиш съня си, general-purpose machine learning алгоритми, разработката на хапчета които помагат умствените възможности с минимални странични ефекти, леснодостъпни храни които са оптимални за здравето и същевременно възможно най-вкусни... и още много
за всяко от изброените свободно могат да се инвестират милиарди, билиони и пак да не стигнат
оф прав си. И да, съгласен съм. Започнах темата защото тя искаше да я включа във форумна приказка, а аз ѝ казах, че ми е трудно да включвам хора без някакъв изявен характер
Окей, ще го имам предвид, вместо да запиша детето си на плуване, ще му сложа транзистори в главата.