- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Дванадесетокласници 2013/2014
^за тия се изисква доста повече подготовка, особено за философията съм чувала, че е доста тегава, иначе и аз имах мерак за нея.
аз ще запиша английски, тая година нямам ае като предмет, а предишните години попадах при учители педофил (арестуваха го пред даскало), пияница и две болни женици, които напуснаха да се лекуват.. да си имам и късмета да си имам ;д но нивото на матурата по езици знам, че е доста ниско, така че няма как да не се справим
Има ли смисъл от уроци по БЕЛ за матурите? Всички ми обясняват как ТРЯБВАЛО да ходя, а аз много се дърпам. :Д
Матурата по БЕЛ и тя е елементарна. За да изкараш под 5,00, да не кажа и 5,50, трябва български да не си чувал.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
В случай, че съм в училище - като слушам. Слуховата ми памет е сигурно милион пъти по-развита от всички останали видове, затова и обикновено не пиша. Вкъщи прочитам урока веднъж, максимум 2 пъти (пр. ако е химия и трябва да се занимавам и с формули) и съм готова. Хаха, май нещо като реклама се получи :д.
Съвет: ако часът го позволява, провокирай дискусии - става по-интересно така и съответно по-лесно се помни. Сблъсъкът на адекватно защитени гледни точки винаги си заслужава вниманието. Друг вариант е да обърнеш внимание на задаването на въпроси; отговорите обикновено обобщават и независимо кой ги дава, стига да са верни, систематизират инфото.
А! Точно такъв екземпляр имам и аз. Програмата е ГеоГебра... :Х
Който питаше, от 1АЕГ съм, да.
Матурата ще ми е по английски. Чувала съм, че по философия е лесна бтв, не знам...
Според мен има смисъл от уроци, ако (както в нашето у-ще) не взимате материала с нужната бързина и пълнота, ако не ви запознават с основни критици (най-малкото да си формирате изказа) и т.н. Уроците помагат, но ако се готвиш само за матура (не за изпит в СУ, примерно), няма смисъл май-май.
О, и омг, как учите наизуст бе, хора? :Д Осоебно сега, когато сме по-големи и сме способни да формираме логически връзки между нещата... аз не изпитвам нужда да зубря... зависи и от материята де, но при точните науки - с прилагане най-добре се получава. С литературата е хубаво да вникваш в контекста на времето, спец. за анализи. С езиците четенето е най-добрата тактика, както и говоренето де, но аз много се обогатявам, когато чета на опр. език...
Последно редактирано от Jaune : 12-08-2013 на 17:02
Ще ти свърши работа (предполагам) да правиш аналогии, мислено да сравняваш процеси/явления/закономерности и от време на време да си вмъкваш странични образи във вниманието. Предпазливостта по отношение на прекалените отклонения трябва да е особено изострена обаче.
Можеш и да се състезаваш със себе си. Да провериш как ти действат крайните срокове - дали те мотивират, или по-скоро ти е притеснено и не си продуктивен колкото ти се иска. Да опиташ да си развиеш зрителната памет - да се постараеш повече да запомняш изображения, чертежи, снимки...
Всичко е въпрос на навик.
Последно редактирано от paradosou : 12-08-2013 на 18:35
Нашите напоследък постоянно ми говорят за UK, майка ми буквално ме врънка да изкарам сертификат и да замина, баща ми е готов да плати всичко и да ме запознае с негов приятел, който живее там от 15 години и малко или много е запознат и ще ми окаже начална помощ. Но Великобритания ми е неприятна страна, изобщо не се виждам следващите 3 или 4 години в нея, въпреки че има страхотни възможности. Страхотно е, че нашите са готови да ми покрият всички разходи и се интересуват от мен, но е дразнещо да ме посрещат от вратата и с puppy face да ми говорят жално за Великобритания.
Пф, оплаках се.
А защо не отидеш другаде в чужбина? Хем ти ще харесваш страната повече, хем вашите няма да дадат един куп пари.
За САЩ ме отказаха, защото било невъзможно да взема SAT1, "то отличника на математическата гимназия не можа да се представи добре на него" - цитат на фирмата при която отидох за консултиране. Казаха ми, че и рязко са намалели възможностите да получа стипендия, и т.н, т.н., абе отказаха ме. Великобритания си остава единствен вариант за чужбина при положение, че зная само английски.
Много мразя всичко да е решено и изведнъж да се объркат нещата.
Дания, Швеция, Норвегия също предлагат обучения на английски. Дори във Франция има специалности само на английски език.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
^В Швеция бакалавър на английски страшно трудно ще намери. 90% от тях са магистарски. Да не говорим, че между Швеция и Великобритания няма огромна разлика в климата :Д
В Дания има повече специалности на английски. В Норвегия не съм сигурна, но и в трите държави ще я карат да научи съотвения език.
В САЩ не си струва да учиш, освен ако не влезеш в университет от Бръшляновата лига.
Далеч не е така. Това че е от Бръшляновата лига не го прави по-добър от някои, които не са. За някои специалности университети, които не са в лигата, са водещи. Също така може пак да влезеш в някой университет, който е в топ 25 на САЩ, и после да си караш магистратурата в някой от типа на Харвард, Принстън, Йейл.![]()
Не разбираш.
Няма смисъл да тънеш в дългове, ако не влезеш в университет от Бръшляновата лига. Няма значение дали са най-добрите за всички специалности (за повечето са). Видят ли в СВ-то ти, че си завършил някой от тях, веднага ще те наемат.
Ученето, в които и да е било други е просто загуба на пари.
Системата в САЩ ми е до болка позната, повярвай ми.
Първото - няма да тънеш в дългове. 95% от българите не могат да си позволят не пълна стипендия. Въпроса е, че всеки, който седне на задника си да учи, може да изкара високи резултати на SAT и TOEFL и да го приемат със пълна стипендия. Аз лично не познавам човек, който да учи в САЩ и да не е бил със стипендия.
Второто - Ако двама кандидати за работа свързана със софтуерно инженерство са да кажем от Принсътн и Калтек. Може да си сигурна, че е по-вероятно да вземат този от Калтек. И далеч не бих казал, че ученето в други университети е загуба на пари... -.-
тук трябваше да спреш мен ако питашНяма смисъл да тънеш в дългове![]()
// изумяват ме хора с мераци да учат чат в щатско - едно на ръка, че е на другия край на света, пък по-лошото е, че от гледна точка на преживявания, култура и прочие не само, че нищо ново няма да срещнеш, ами даже си е и малко деградация.
Виж Япония, Южна Корея, дори Китай ... Или Японияхаха
В Щатите университетите приемат буквално с IQ тест. САТ-овете са точно това. И съм останал с впечатлението, че доста недоволство предизвиква този факт и често се вдига шум на тази тема, тъй като си е чиста дискриминация.
Мисълта ми е друга. При положение, че приемат хора на база потенциал съвсем естествено е, че завършилите ще са с предимство във всяка ситуация. Не съм сигурен, че опира толкова до качеството на обучение, колкото до 'матрялът', както бате бойко обичаше да се изразява.
Има курсове от всеки от тези университети качени из нета, включително такива, заснети в присъствието на учащите - нищо особено не е обучението, дори разочароващо ми се стори на моменти, тъй като лекторите пилееха време в опити да разведрят обстановката. Ако преподаваш психология става, ама физика или компютърни науки ... ;/ не съм сигурен.
И пак - Япония
А аз мога да ти кажа да си сигурна, че ще вземат кандидатът от Сеул или МомбайАко двама кандидати за работа свързана със софтуерно инженерство са да кажем от Принсътн и Калтек. Може да си сигурна, че е по-вероятно да вземат този от Калтек.![]()
Въбоще не си правя ташак впрочем.
Да живееш или учиш в САЩ е най-голямата възможна глупост, която се каза от началото на темата.