.
Отговор в тема
Страница 2 от 6 ПървиПърви 123456 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 129
    Повече от фен Аватара на seek&destroy
    Цитирай Първоначално написано от girlwithblueeyes Виж мнението
    Истината е че аз си правя едно разграничение между амбиции и болни амбиции

Абселютно ЗА съм амбицията детето да се бута в правилната за развитие посоко за него . Например ако има данни за певец нека го запишат на пеене . Но да се бута дете което няма талат в тази сфера или която е да е дава много отрицателни резултати и много комплекси .

Майка ми винаги е била болестно амбициозна спрямо мен и не никога не е искала да имам образование и стабилна професия . По скоро амбициите й бяха свързани с перфектен външен вид и намирането на богат съпруг като му дойде времето . От дете ме караше да следя килограмите си и ако случайно кантара покаже дори и 1 кг се започваха едни караници и жестоки лишения . От дете ме мъкнеше по разни конкурси за красота и ме пудреше и гримираше . Винаги ми е натяквала че нямам нужда да съм умна заради външният си вид . Винаги ме е подценявала на умственно ниво а най-голямата болка й беше когато се разбра че няма данни за модел защото съм ниска . Насочиха ме към рекламите защото там не се иска височина но аз вече бяха решила че искам да се занимавам със спорт . И до днен деншен не може да ми го прости това . Напълно осъзнавам че амбициите й са ме повредили жеостоко по простата причина че в моменат съм ненормално суетна .
    Мен възпитанието ми дойде от художестевнната гимнастика научих се на дисцплина и отговорност и още куп други качества .

На мойте деца ако някой ден имам такива няма да им го причиня това ще ги насочвам в посоката в която могат. Имам огромон желание да бъдат спортисти но ако решат ад стават лекари няма да ги спирам и с радост ще ги подкрепя .
    Много тъжна история. Майка ти е изрод, сега оправдавам повредата в умствения ти багаж

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от tireheb Виж мнението
    кат завърших 4 клас трябваше да си избираме за 5ти дали искаме да учим немски или английски. аз исках немски, ма наще казаха английски
    после 8ми клас влязох у езикова с немски
    най-големата простотия у живота ми

слушайте макя си и тейко си
    В конкретно твоя случай, вашите не са прави, защото просто робуват на остаряла мода и не виждат новите "необходимости" в бъдещия професионален живот на младия човек.
    Ако си бил мързелив, си е твоя вината, че си пропилял годините като възможност за научаване на немски на едно приемливо ниво.

Не са ми налагали нищо...за което и съжалявам.Винаги нещата са били,ако искам.

Ако имам деца,няма да ги карам да правят насила нещо.Бих ги съветвала,но без да се превръщам в тиранин.
    Последно редактирано от vampire_girl_ : 12-30-2013 на 22:50

Супер фен Аватара на tireheb
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    В конкретно твоя случай, вашите не са прави, защото просто робуват на остаряла мода и не виждат новите "необходимости" в бъдещия професионален живот на младия човек.
    Ако си бил мързелив, си е твоя вината, че си пропилял годините като възможност за научаване на немски на едно приемливо ниво.
    най-голямата грешка, щото е безсмислено
    сички им е през кура за немския, общо взето, освен ако няма да учиш там (не уча там)
    иначе го научих "на едно приемливо ниво", раздаваха ми некви сертификатчета даже :О

друг е въпросът, че 5 години по-късно и името не мога да си кажа, щото го изоставих за други езици хД

anonymous895156
    Guest
    Радвам се, че родителите ми никога не са имали амбиции като тези на простите майки от бг-мама, които си записват децата в смг/пчмг/нещо, за което са чували по тивито, карат ги да взимат частни уроци по предмети, които не им харесват (и то не, за да си повишат знанията и оценките, а за да ходят на селски и общински състезания по математика), майки, които се карат за петици... По принцип нямам нищо против жениците, чат-пат ги тролвам или просто им се смея.
    Мисля, че учителите - особено тези в началния курс - са достатъчно компетентни, за да усетят още в ранна възраст, къде има потенциал детето и къде няма смисъл да се "натиска".
    Един ден планирам да прилагам подобен модел на възпитание - детето само да се насочи и да прави основно това, в което е най-добро. Много важно, че има тройки по математика в девети клас, като е един от най-обещаващите млади художници в България.
    Може би единственият път, когато са показвали по-сериозна амбиция (по моите критерии) беше в четвърти клас, когато учителите в тогавашното ми училище се скъсваха да ни натякват, че не трябва да кандидатстваме в ПМГ, а да си останем при тях. Лъжеха ни дори, че имало нов закон, който го забранява Безкрайно благодарен съм на родителите си, че тогава ме подкрепиха и ми обясниха, че това са пълни глупости. Въпреки всичко, нито за секунда не са ме карали да забравям, че това си е изцяло мое решение, и, ако искам, бих могъл да си остана там.

нямам никакви проблеми с родителите си, съжалявам единствено, че не послушах майка, когато бях 9 клас..

Мега фен Аватара на Баща Ти
    Вие сте болни... като има данни за певец - да ходи на пеене. А ако детето иска да се занимава със спорт, но няма данните?

anonymous895156
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Баща Ти Виж мнението
    А ако детето иска да се занимава със спорт, но няма данните?
    Спортът при всички положения ще му бъде само от полза - може да не стане републикански шампион, но поне ще укрепне физически и ще бъде по-здрав. Ако се чувства добре някъде, защо да бъде спиран? Освен това е най-добре сами да разбираме, кога не ни бива в нещо, вместо родителите ни да ни го казват.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от tireheb Виж мнението
    най-голямата грешка, щото е безсмислено
    сички им е през кура за немския, общо взето, освен ако няма да учиш там (не уча там)
    иначе го научих "на едно приемливо ниво", раздаваха ми некви сертификатчета даже :О

друг е въпросът, че 5 години по-късно и името не мога да си кажа, щото го изоставих за други езици хД
    Мда. Ок.
    Няма да се хабя да обяснявам.

Супер фен Аватара на tireheb
    ми недей
    не е като да не се занимавам с тея работи сума време, квото и да обясняваш

малко преувеличих, де (не че на всички им е БАШ "през кура за немския", ама в общи линии такава е ситуацията, поне в бг.)

едит: за да избегна евентуални неразбирателства ще поясня, че мнението ми е по-скоро от гледната точка на човек, чието професионално развитие (най-вероятно) ще бъде тясно свързано с език/ци (преподавател/преводач/все тая). в тоя смисъл немският е глупав избор, според мене. не че не можеш да намериш кво да работиш с немски и ще умреш гладен, и естествено, че е по-добре да знаеш немски отколкото да не знаеш немски, погледнато във ваккум. но просто не е рентабилно, ако смяташ да посветиш живота си на това - по-трудно се намира няква работа, по-малко пари и тъй нататък

тва по мои наблюдения
    Последно редактирано от tireheb : 01-01-2014 на 22:33

Вие сте болни... като има данни за певец - да ходи на пеене. А ако детето иска да се занимава със спорт, но няма данните?
    Ще ходи за удоволствие но е хубаво да му се каже че не може да се надява да стане олимпиец

Мега фен Аватара на an7raks
    Интересно ми е дали родителите ви някога са ви налагали техните желания?
    Дали те са ви бутали в една посоко и не са позволявали да взимате мнение по дадени въпроси относно вас и вашето бъдеще ?
    С една дума били сте жертва на родителски амбиции и бихте ли направили това с вашите деца .
    1. Не, никога.
    2. Да, определено са ми дали посока в живота, не не са ми налагали нищо. По-скоро любопитството ме влечеше към техниката, а баща ми беше този, който ми отговаряше на въпросите, а колкото повече разбирах, по-интересно ми ставаше и сега уча това...
    3. Не бих налагал на децата си абсолютно нищо. Задължение на родителя е да възпита човек, а на човека - да направи най-доброто за него с живота си.

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    А ако детето иска да се занимава със спорт, но няма данните?
    Всяка жаба да си знае гьола. Да се занимава любителски, но не да чува от мама: ти си най- доброто гардже, ще преуспееш и ще надминеш Федерер.

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Ще ходи за удоволствие но е хубаво да му се каже че не може да се надява да стане олимпиец
    А защо? Нужно ли е да му се убива кефа като му се казва, че да, да, ти си се занимавай, ама не те бива много? Научих, че талантите често са прехвалени. 95% е труд и желание да владееш нещо. Талантливия ще се справи по-бързо, но въобще не е нужно да е по-качествено. Тъй че аз лично бих подкрепяла във всяко начинание и бих му се радвала за всяко постижение в нещо, в което му липсва природна дарба именно, защото ще знам, че е постигнато с много труд.

Майка ми не ме е натискала за нищо. Предполагам, че в нейния случай не е и имало за какво, тъй като аз още от малка проявявах интерес в нейните сфери. Тя е химик, занимаващ се с биология, аз станах биолог и в последствие ме тегли към биофизика. Все си вървим на един бряг - на природните науки. Баща ми и майка му (баба ми), обаче, имаха стабилното желание да ме откажат от биологичните науки в полза на журналистиката, историята и други подобни. Да не говорим за мечтата им да замина в Чужбина, която ми натякват по 20 пъти на посещение. По едно време спрях да ходя, за да не слушам глупости.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Цитирай Първоначално написано от therichbitch Виж мнението
    Всяка жаба да си знае гьола. Да се занимава любителски, но не да чува от мама: ти си най- доброто гардже, ще преуспееш и ще надминеш Федерер.
    Именно. Нагледала съм се на щерки и синчета с невъобразимо високо самочувствие и за външност, и за акъл, и за постижения, 'щото мама и тати цял живот му повтаряли колко го бива това прекраааасно дете.

Абсолютно категорична съм, че всяко дете, което се изкарва жертва на болни родителски амбиции, жестоко преувеличава. Тези, които наистина са такива, рядко успяват да го осъзнаят, а дори и да го, не го признават. Другото е поза.

Нашите са ме побутвали сериозно, доста властни са, бих казала, но никога не са ме принуждавали на 100% да правя нещо, което не съм искала.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Защото когато това дете пожелае да ходи по състазания колкоот и да го лъжеш че еди какво си било в един момент ще разбере че просто не го бива . Спорлат е много хубаво нещо дава доста качества като дисплина самоконтрол и да и т.н .Обаче това не значи че всеки може да стане олимпийсик шампион .

Виоленца позволи да не се съглася с теб за родителските амбиции . Факт е че доста от децата поувеличават но далеч не са всички . Майка ми ме е удряла само защото съм си позволила да застаан малко изгърбена за една семейна снимка и то просто защото видях нещо в тревата . Просто поради лични причини няма как ад се съглася че всеки родител е добър и го е грижа за детето му .

Супер фен Аватара на shmatarok
    Като цяло съм останала с впечатлението, че за майка ми е важно единствено да си намеря хубава и добре платена работа и да живея в чужбина. И до там с амбицията.
    Държеше да имам хубави оценки, ама то това си ми идваше отвътре така или иначе, та не го смятам за някакво нейна намеса.
    Иска ми се обаче да беше изразявала някакво мнение през годините, а не да ме остави да си избирам всичко сама. Сега има неща, за които съжалявам, че съм направила и за които би било по-добре да бях чула някакво родителско мнение, ама шанс.

Синеочке, все пак в момента харесва ли ти това, което правиш?

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Виоленца позволи да не се съглася с теб за родителските амбиции . Факт е че доста от децата поувеличават но далеч не са всички . Майка ми ме е удряла само защото съм си позволила да застаан малко изгърбена за една семейна снимка и то просто защото видях нещо в тревата . Просто поради лични причини няма как ад се съглася че всеки родител е добър и го е грижа за детето му .
    Аз не съм казала, че всеки родител е добър. Ама докато си имала храна в паницата и яке на гърба, единият шамар на майка ти далеч не е голям проблем.

Ако е бил само един или ако е бил аз нещо смислено го приемам обаче да ме удря защоот съм застанало изгърбена или защото съм хапнала малко повече не ми се връзват нещата ама тва си е моето мнение . Боят не възпитава и не мога да съм благодарна за нищо на нея .

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Боят, че възпитава, е факт, но не възпитава на това, за което бива прилаган. А ти на няколко шамара ако викаш бой, значи никога не си виждала що е то.

Цитирай Първоначално написано от Violenza Виж мнението
    Боят, че възпитава, е факт, но не възпитава на това, за което бива прилаган. А ти на няколко шамара ако викаш бой, значи никога не си виждала що е то.

Значи ти ще биеш децата си някой ден за да ги възпитаваш ли ?

anonymous708973
    Guest
    И аз съм за това детето да се побутва да се занимава дори с неща, които не му се удават супермного, защото все развива личностни качества. Не говоря да се прави на сила спортист или да ходи на състезания по математика, когато и двете не му вървят обаче!

Наскоро разбрах, че родител на близък приятел му каза: "Абе, какво ще се занимаваш с това, има математика, ти не си добър по математика". Много противно ми стана. Едно е да си знаеш силите на детето, ама да блокираш някакви желания в зародиш, и то с малоумен аргумент...

Мони, не е казала това. Просто да пляснеш два шамара не е такова огромно провинение и не е равно на бой. Сега... ако е системно, е друга работа, ама кой от нас не е отнасял шамари понякога?

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Значи ти ще биеш децата си някой ден за да ги възпитаваш ли ?
    Да, ще ги пребивам, ама в истинския смисъл на думата. Не някви шамарчета, дето ти ми ги хвалиш.

Айде чети малко какво съм написала.

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Наскоро разбрах, че родител на близък приятел му каза: "Абе, какво ще се занимаваш с това, има математика, ти не си добър по математика". Много противно ми стана. Едно е да си знаеш силите на детето, ама да блокираш някакви желания в зародиш, и то с малоумен аргумент...
    Е, ако детето е решило да записва информатика, а математиката не му върви...

За мен е добре родителите да дават реална оценка на децата си.

Ами аз така го разбрах значи а пък и да не шамарят за подобни неща като изгърбване на снимка или още куп глупости за мен не нормално . Не знам аз не бих ударила детето си и затова

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си