- Форум
- По малко от всичко
- Наука, Култура, Изкуство
- Коя книга четете в момента/Коя четохте последно? vol.2
Някой чел ли е Реликвите на смъртните: Град от кости
И ако е какво му е мнението за нея!
Снощи стоях до късно и си дочетох "Брулени хълмове". Много увлекателна книга, която донякъде ми напомни за "Отнесени от вихъра". (Сега забелязвам - "брулени" <--> "вихъра"). Само че тук имаше нещо, което може да се нарече "щастлива развръзка" и някакви положителни герои, макар че харесвах егоистичната и материалистична Скарлет и подобния на нея Рет Бътлър много повече. Все пак несбъдната любов между Катрин и Хийтклиф, както и трогателната и нежна любов между Кати и Хертън ми допаднаха. Хийтклиф е доста дразнещ образ, защото действията му се коренят в омраза и все такива негативни емоции, но скръбта и страданието по Катрин будят съжаление и съчувствие. А пък синът му Линтън е отвратителен! Такъв егоизъм...
Последно редактирано от JustaLittleKid : 02-01-2014 на 16:36
''Игрите на глада:Сойка Пресмехулка'' ..
сравнение с другите две,доста тъпичка ми се вижда,но ще я изкарам до края..
На мен лично ми беше трудно да я прочета... Хийтклифт ми беше адски противен, истинско животно.... по едно време исках аз да го пребиявъв филма всички образи са представени по-смекчени и изкарват Брата на Катрин виновен за това, в което се е превърнал Хийтклифт, а той още в началото си е долен...
Смятам тези дни да захвана "Джойленд" от Стивън Кинг. Още като излезна миналата година лятото си я закупих, но все я отлагах покрай този университет да я започна.
п.п Супер много се чудя дали да започна Игрите на глада, някакви мнения може ли? Като цяло идеята на филмите ми хареса, но нещо ме засърбяха ръчичките за книжките.![]()
Препрочетох една "лека" книжка, от тези, с които просто се развличаш. Много ми е любима, макар че е доста фантасмагорична, хаха. Любовната история е толкова... вдъхновяваща и нежна, и... ох. <3
"Долината на мълчанието" на Нора Робъртс. <3
"Игрите на глада" хубаво ли са преведени на бг? Иначе аз сега съм на "Вината в нашите звезди".. не че имам много време за книги, но си бях казала, че ако я видя някъде ще си я взема независимо от всичкои я видях и си я взех
и да... иначе последно какво четох.. "Шана" двете части, мисля че беше
![]()
Все още съм на "Древният враг" ...Според профила ми в Goodreads съм я почнала преди близо 2 месеца, а едва сега я преполових
Нещо не ми хареса в началото, но вече нещата се промениха и предполагам, че до ден-два ще я приключа. Не обичам да не довършвам книгите, които съм започнала и за това се радвам, че ще се "разберем" с нея
![]()
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
50 нюанса по-тъмно и ми остана да прочета само третата от поредицата на 50 нюанса сиво ^^ :Д
"Светецът на неизбежната лудост" на Елиф Шафак. Много интересен роман препоръчвам Ви го.![]()
The Many-colored Land на Julian May.
Почна тегаво (и смачкващо самочувствието – като трябва да проверяваш по една нова дума на 3 реда)... но вече живва.
![]()
супер свежите са нейните, любимка ми е :Д което ми напомня да проверя дали вече и книгата с бебето и я има, сигурно ще е забавна ;д
аз чета паралелно "наркотична зависимост" и "защо мъжете не чуват, а жените не могат да се ориентират по карта".. нещо на психологични анализи ме е ударило ;д
Айзък Мериън - Топли тела ... ама нещо не ме грабва.
Последно четох една от новите книги на Иво Сиромахов - Уважаеми зрители, в момента чета To Kill a Mockingbird на Harper Lee.
И на мен много ми хареса- лятото трябваше да я чета за училище и бях очарована, че ще я учим.... страхотна е
по темата: почнах "Шифърът на Леонардо" иначе последно четох "Цялата истина в мен"- първоначално ми беше бая трудно да продължа да я чета, но после ми стана много интересна
2014 Campbellian anthology.Най-тлъстото чудовище, което съм виждал досега... :-О
Ако я искате – сваля се безплатно до края на март, мисля.
В момента препрочитам за емнайсети път "Властелина на пръстените".