.

Виж резултатите на анкетата: За и Против казармата

Гласували
44. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • ЗА

32 72,73%
  • Против

12 27,27%
Отговор в тема
Страница 9 от 10 ПървиПърви ... 5678910 ПоследнаПърви
Резултати от 201 до 225 от общо 229
    Твърдо ЗА,не е нужно да е 2 години.... 6-8 месеца стигат,въпроса е да ни научат на основните военни техники,боравене с оръжие,стрелба и дисциплина,който я няма.Да в казармата са се случвали доста кофти неща,но от къде иначе спомени,освен това там се учиш да уважаваш и по вишите/по възрастни хора,училите,и т.н нещо което в днешно време е малко пренебрегнато/

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от EinGutesKind Виж мнението
    Никой не може да отговори на този въпрос, защото никой не е доживял от онова време, за да ни разкаже. Всичко е само празни хипотези, както цялата история.
    приказка може да си ти, но не и историята.. факт е, че империята е помитала всичко след себе се чак до Австрия, ама щом това за теб са приказки.

Мега фен Аватара на EinGutesKind
    Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от klimatronik Виж мнението
    приказка може да си ти, но не и историята.. факт е, че империята е помитала всичко след себе се чак до Австрия, ама щом това за теб са приказки.
    Хипотеза = предположение. Имат идея какво вероятно е станало, но няма кой да потвърди или отрече. Остават само някакви написани документи, в които може да няма и 1% реалност. Както един приятел казва, не знаят със сестрите Белнейски какво е станало, та ще знаят преди стотици години ...

Мега фен
    Това се отнася за изказванията на точните конфликти между еди кой си хан, или султан си на сцената, но не и за глобални катаклизми, каквато е чумната епидемия например. Да, няма нищо точно в историята, както и днес. Приказките постоянно се извъртват и се изопачават от победителите, обаче има и неоспорими доказани случващи се явления. Ти, ако не вярваш в нищо от хипотезите на миналото си, то какъв е смисълът въобще да си напрягаш мозъка за разсъждения относно политически и всякакви обществени ценности?

Град
    Пловдив
    Това се отнася за изказванията на точните конфликти между еди кой си хан, или султан си на сцената, но не и за глобални катаклизми, каквато е чумната епидемия например. Да, няма нищо точно в историята, както и днес. Приказките постоянно се извъртват и се изопачават от победителите, обаче има и неоспорими доказани случващи се явления. Ти, ако не вярваш в нищо от хипотезите на миналото си, то какъв е смисълът въобще да си напрягаш мозъка за разсъждения относно политически и всякакви обществени ценности?
    Нито вярвам, нито не вярвам, просто ми е безразлично. Коментирам по темата, щото ми е скучно и убивам време.

Мега фен
    ето това са приказките на повечето българи...

Град
    Пловдив
    Имам си достатъчно неща на главата, за да тръгна да мисля и да се вайкам какво е било и какво не преди стотици и хиляди години. Радвам се, че имаме богата история, обичам си родината, но целият този пишман патриотизъм ми идва в повече. Трябва да се гледа напред, не назад.

Мега фен
    Кое е патриотизъм. Че искам да има живот тук?
    Аз пък въобще не смятам,че имаме велика и невиждана история..
    Нито пък някаква древна, ако изключим изчезналите народи и траките, които са обитавали нашите земи далеч преди ние да се появим и да се признае свещената 681 година.
    Дори смятам,че българите сме били един вражески народ, който е оцелявал само с войни, кражби и подтискане на местното население на някогашната Византия.
    Но това се отнася за всички империи.

Не трябва да се гледа сляпо напред, освен ако не искаш да паднеш в пропастта.

Град
    Пловдив
    Сам виждаш колко е относително всичко. Дори "свещената " 681-ва година не е сигурна и има три хипотези кога е създадена България ... просто условно са я приели, за да имаме някаква.

Мега фен
    И без да чета темата знам, че горния индивид е против казармата понеже е вредна, но е за педерастията в която няма нищо лошо
    Законът е закон,
    но той врата в полето е
    и луд е оня, който потърси там сърцето си...

Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от dimitar., Виж мнението
    Естествено, че няма да стоим и да не правим нищо, ако бъдем подложени на атака, но има ли България армия? Има. В добри отношения ли сме със САЩ, страните от ЕС, Русия, Китай etc? Да. Членуваме ли в НАТО, ООН, ОССЕ и т.н.? Това гарантира ли ни безвъзмездна военна защита и икономическа помощ от страни като Съединените щати в случай на война? Да. Достатъчно тъпи ли сме, че да тръгнем срещу Запада? Май не.

Без значение дали армията й е от 20 000 или 50 000 души, страната ни никога няма бъде независима. Тва може да стане само ако по някакъв начин разработим ядрено или по-модерно оръжие (ха-ха).

Това, по което България трябва да работи, е справянето с демографския срив. Не може да сме най-бързо топящата се нация и да продължаваме гоним младите в чужбина с тъпотии като казарма, нали?
    Имаме армия ли? Турците само хората от казармите си да пратят и ще ни пометат "армията"... Членуваме във всичките тея простотии, щото им поемаме членовете сухи и надълбоко... Ако някой ден решим да направим, каквото е в наш интерес, без да се интересуваме от "шефовете", веднага ще се забрави, че сме били от техния отбор...

Мега фен
    Сам виждаш колко е относително всичко. Дори "свещената " 681-ва година не е сигурна и има три хипотези кога е създадена България ... просто условно са я приели, за да имаме някаква.
    Това не означава,че е нямало България, нали? Както и че по-късно нашия народ не е бил превзет от гърците, след това възход, деградация и отново трайно падения.. Според мен всеки народ, както и всяка система има възход и погром, но това е друга тема. Та с кое по-точно не си съгласен? Че преди Турската империя сме били дестабилизирани и в конфликт с много други националности?
    Да, границите, които сме обитавали не са точно определени. Те са условно поставени през тези времена, териториите ни бързо са се менили. Като казвам бързо - имай предвид в исторически контекст.
    Заяде се само защото няма кво да правиш, мен ми е повече от ясно.
    Ако отричаш вече за съществуването на български народ преди Турското владичество, то това е трагично.. Откажи, че е имало и двамата братя и азбуката сега.

Град
    Пловдив
    Това не означава,че е нямало България, нали? Както и че по-късно нашия народ не е бил превзет от гърците, след това възход, деградация и отново трайно падения.. Според мен всеки народ, както и всяка система има възход и погром, но това е друга тема. Та с кое по-точно не си съгласен? Че преди Турската империя сме били дестабилизирани и в конфликт с много други националности?
    Да, границите, които сме обитавали не са точно определени. Те са условно поставени през тези времена, териториите ни бързо са се менили. Като казвам бързо - имай предвид в исторически контекст.
    Заяде се само защото няма кво да правиш, мен ми е повече от ясно.
    Ако отричаш вече за съществуването на български народ преди Турското владичество, то това е трагично.. Откажи, че е имало и двамата братя и азбуката сега.
    Не съм специалист по история, не съм наясно нито с фактите, нито с годините, още по-малко с политическите въпроси, но ми е ясно, че всичко в нея е условно и е тъпо да се вярва сляпо, все едно сте го били там и сте го преживяли. Скуката ми свърши, до утре

Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Имаме армия ли? Турците само хората от казармите си да пратят и ще ни пометат "армията"... Членуваме във всичките тея простотии, щото им поемаме членовете сухи и надълбоко... Ако някой ден решим да направим, каквото е в наш интерес, без да се интересуваме от "шефовете", веднага ще се забрави, че сме били от техния отбор...
    Един да каже нещо вярно.Ква армия имаме 23 хиляди ? Тва армия ли е ? През 1ва световна война сме имали най голямата армия В СВЕТА по глава а населението , 885 175 мобилизирани войници при население около 4 милиона и 400 Също си прав и че членуваме в ОНН и прочие ,но решим ли да действаме ,ще има едун голям к*р..... Някой също се беше изказал ,че България нямало кой да я нападне,ама и той си живее в неговия си свят.
    Последно редактирано от Fosher124 : 02-16-2014 на 17:56

Мега фен
    и това ми било учител, или щяло да става учител . за това не искам деца и предпочитам образование вкъщи cry

Не съм специалист по история, не съм наясно нито с фактите, нито с годините, още по-малко с политическите въпроси, но ми е ясно, че всичко в нея е условно и е тъпо да се вярва сляпо, все едно сте го били там и сте го преживяли. Скуката ми свърши, до утре
    Вземи се гръмни просто,ей заради такива като теб,дето не знаят иистория и не вярват в своите прадеди държавата ни е такава.Как може да отречеш историята ни бре,ти къв си някъв американец ли я иди се гръмни в някой ъгъл или да дойда да ти помогна....Бахти как отрича историята

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Fosher124 Виж мнението
    Един да каже нещо вярно.Ква армия имаме 23 хиляди ? Тва армия ли е ? През 1ва световна война сме имали най голямата армия В СВЕТА по глава а населението , 800 000 мобилизирани войници при население около 4 милиона и 400 Също си прав и че членуваме в ОНН и прочие ,но решим ли да действаме ,ще има едун голям к*р..... Някой също се беше изказал ,че България нямало кой да я нападне,ама и той си живее в неговия си свят.
    Той беше на 13- 14 години дете с отличен успех в училище и олимпиади.
    Иначе аз мисля,че грешно се разбира смисълът на армията.
    Ако през времето на Първата световна хората са били наивни, има ли са вяра в държавата и заради това са се жертвали - сега не е така. Но друго е. Когато сме имали тая 800 000 хил армия, тъпите ни управници са били същите дупедавци, па и без български произход. Обявявали сме войни, за които е било сигурно, че ще загубим и всяко семейство е губило по 1 член заради тази простотия.
    Но едно е да имаш армия, друго е да претендираш за невъзможни завоевания.

Да прав си,тогава разбирането е било друго,но и държавата е била друга.Обаче не мога да се съглася че са били същите управници.Просто не мога да сравня как тогава и сега накакъв пожарникар(бойко борисов) и физкултурник( цветан цветанов ) Управляваха държавата,да сега може много да се репчите против мен,защото ги хуля,но това н са управници,те следват чуждите интереси и им опъват конците

Мега фен
    А Фердинанта ? Някъв разглезен немски боржуалист . Дето подобно на всички владетели са си седели на креслото и цялата им представа за света се е била повреждала, изменяла и трансформирала в илюзия и фантастична игра.
    Както сега богаташите си мерят самолетите и се надпреварват в болестно състояние.
    От друга страна, в предишния си коментар казах, че ни трябва армия, но не за завоевания. Това не важи в момент,когато сме притиснати и без избор - случая с Корея.

Мега фен
    войната така или иначе е неизбежна..

И аз не говоря че ни трябва 800 000 армия или армия ,с която да завоеваваме другите, а армия за защита на нашата държава...

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Fosher124 Виж мнението
    И аз не говоря че ни трябва 800 000 армия или армия ,с която да завоеваваме другите, а армия за защита на нашата държава...
    Проблемът е , че такава армия трябва да можем да я издържаме. По-точно държавата. А държавата няма пари и тоалетна хартия да си купи. Тоест, ние (масата българи) нямаме. Модерните военни технологии са най-скъпите, а без тях сме нищо.
    В такъв случай, ако имахме една добре сложена държава с водеща армия - нямаше да ставаме за смях на всички, това което сме ние, благодарения на нашата изключителна природа + външните фактори.
    А нали знаеш.... разрошеното до основи, трудно се въстановява.. и бавно.. да не говорим, когато и основите са заровени.
    Така че единствените, които ще го отнесат - сме ние.

Повече от фен Аватара на Kamikazeto
    Браво на митко, ето как момче на 14 години има по-правилни и развити възгледи от група хора, които повтарят едно и също. Съгласен съм че човек си получава дисциплината докато все още е дете, казармата може малко да промени това. И все пак мисля че трябва да има казарма, макар и да е 3-4 месеца като гледам какви примати се разхождат около мене. И то не заради гейщината и по начина по който се обличат ами самочувствието, особено голям проблем на днешното и малко по-предишни поколения. Иначе глупостите за войни как били неизбежни че трябва да имаме армия ха ха не бъдете смешни. Какво може да направи една дори и 60-хилядна армия в световен мащаб - нищо. Много пари се наливат в тъпата армия, докато има много по-сериозни проблеми в скъпата ни държавица. Нещата за това как не сме губили флаг други подобни, похвално ок, ама оня ден дойде да ми говори някъв как българите видиш ти как с по-слаби оръжия имали средно по 50 убити човека на 1. Кво? Оттогава спрях да слушам и за съжаление не мога да си спомня за коя война ставаше въпрос, говори ми ги тия..да. Както и да е според мен армията трябва да се разпусне и да има само обучение, това е моето мнение.

Повече от фен
    Против! Някой замислял ли се е колко пари ще струва на "богатата" ни държава? Закуска, обяд, вечеря на хиляди хора?! Ток, вода за тези хиляди хора. Някой замислял ли се е, че това е държавно? Ще се крадат още повече пари, а мизерията ще си остане, дори ще настъпи още по-голяма! Да, учи хората на дисциплина...ама идните поколения и казармата няма да ги оправи, ще се снимат с телефона в мизерната тоалетна да се хвалят къде са...

Мега фен Аватара на an7raks
    Абе, я дайте да закрием и държавните болници и училища... само пари харчат...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си