Men's 15km Classic - хм, това е една доста интересна дисциплина. без съмнение обаче най-големи шансове давам на Петър Нортхуг поради факта, че съм била свидетелка на две негови победи в тази дисциплина (но стила май беше различен). победи, които ти се запечатват в съзнанието и те оставят без думи. истинско възхищение и дори малко завист за уменията на този човек. казвала съм и друг път. той не е най-константният състезател, няма кой знае колко победи, има много, ама много лоши стартове... начинът, по който печели обаче, показва няколко класи превъзходство над останалите. добавям и Сундби, който е отличен дистанционен бегач, а защо не и Вилегжанин и Белов, които са добри класици, но нямам много наблюдения над формата им. а, и Полтаранин също

-
в крайна сметка победители са: Дарио Колоня, Йохан Олсон и Дани Рикардсон... доста неочаквано
Men's Skiathlon 15km Classic + 15km Free – това е една от любимите ми дисциплини, защото тук се изискват универсални качества и добри дистанционни умения. Винаги съм харесвала повече темповите бегачи. тук с голяма несигурност залагам на Легков, който много ме разочарова тази година. плюсче давам и на Сундби, а защо не и на Йеспресен. -
е, Легков счупи щека тук и не можа да спечели :/... медалисти са отново Колоня, Хелнер и Сундби (единственият, който познах :Д)
Men's Sprint Free - от това, което гледах за последно вввв.. Нове Место (?), съм склонна да заложа на руснака Устюгов (не, няма роднинска връзка с биатлониста). руските спринтьори са много силни, но техните възможности най-вече се разгръщат в класиката, а тук е кънковиден. ще видим. залагам и на един италианец разбира се. бих се радвала на малко пооо-нестандартна победа от страна на Пелегрино. давам плюсчИ и на Петухов и на Бранздал примерно, щото не може без викинги. -
не разбирам много от спринт, но тук е по-трудно да се прогнозира, защото разликите са малки.. тук са Хатестад, Теодор Петерсон и Емил Йонсон
Men's 50km Mass Start Free - тук нещата са ми малко тъмна Индия. няма достатъчно такива стартове, за да си изградя някаква по-категорична и правилна преценка. последното дълго състезание, което съм гледала е от Тур-а и то на 30км в прехода Кортина-Тоблах. ако не ме лъже паметта, силни бягания направиха Йердален и Йесперсен. тук отново залагам на младия викинг и на Сундби както и на Вилегжанин, Белов, а защо не и Черноусов

. -
тук уцелих медалистите без златният, който е и мой любимец.. срам. та, Легков, Вилегжанин, Черноусов
Men's Team Sprint Classic - Русия! тваЙ

-
Финландия, Русия, Швеция. германеца събори руснака, който щеше да спечели...
Men’s Relay 4x10km - ще ги подредя на 1-во, 2-ро и 3-то място съответно Норвегия, Русия иииии.. Швеция (?) -
Швеция, Русия и ... Франция :Д
ще бъда кратка
Ladies' 10km Classic - Ковалчик -
мда, Ковалчик :Д, Кала и Йохауг
Ladies' Skiathlon 7.5km Classic + 7.5km Free Skiathlon - Бьорген -
мда, Бьорген + Кала и Венг
Ladies' Sprint Free - Йозберк, Бьорген -
Фала, Йозберк, Фабиан
Ladies' 30km Mass Start Free - Бьорген, Йохауг -
мда, те + Стейра
Ladies' Team Sprint Classic - Норвегия, Финландия, Русия -
Норвегия, Финландия ии Швеция
Ladies' Relay 4 x 5km - същото като горното -
тук са Швеция, Финландия и Германия
тези имена (с изкл. на Йозберк) ще си поделят медалите навсякъде + Кала и финладките