- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- За вегетарианството
Вие пък веднага се чудите за к'во да се хванете :Д.
Антракса - не съм съгласен никой да измира; прочети пак какво съм написал - "би било добре" "коня уйде" хаха![]()
горното мнение не знам има ли смисъл да го коментирам; не съм казвал, че ще съм от живеещите, под живеем имам впредвид хората като цяло
http://www.teenproblem.net/teenid/skatew
I know God is higher than we are, but not higher than we are, get it? (:
who’s gonna stop the war when the same ones who start the war
are the ones who profiteer when they shoot a rocket there it fills up their pockets here
who’s gonna try and stop the diseases when the stockmarket value increases
on their patented medication the vatican’s miseducation turn this planet into patients
who is gonna lead us the right way when all our leaders gone a stray
how long we’re gonna wait for our bright day when it already feels too late...
Да, живеели са меко казано зле... Точно дядо ми ми е разправял как масово хората са правили по 6-7 деца с идеята, че ще оцелеят 2-3, както и ставало обикновено...
С какво ще идеш до щатите, ако поискаш? С какво ще си доставиш портокали и банани, когато ти се доядат? Как ще идеш до град на другия край на България? Една седмица път на камила?
През времената преди индустриализацията хората са съществували, не са живели. Повечето се раждат и умират в селото си без да знаят какво има отатък хоризонта. Ти съгласен ли си на такъв живот? Аз щото не съм.
Ххахаха Май не забиваш.
Всичко е въпрос на лична нагласа и самосъзнание. Едно цигане като се роди в циганската махала, си остава цигане, за него това е нормалния живот.
Тоест, няма как хората преди да са се чувствали зле за неща, които не са знаели, че съществуват. Та до и днес най-намазания човек може да се вижда като ,,зле живеещ'' за някоя галактическа раса.
А в същност живота винаги е предлагал много добри и лоши моменти, на чувства, омраза ,любов, облекчение, красота и тнт.
И пътеществията на изследователите по пътя на коприната, или в откритието на нови контитнетни са били много по-вълнуващи и впечатляващи. Днес за за кво се борим? Че кат влезеш в гугал земя и си проучил света, много скучно става.
И колко са милиардите живееещи в бедност.
Хайде по време на дядо ми е направил 2 деца и двете са оцелели. Той е бил единственото дете хайде бе. Само до преди 30-40 години всеки селянин е ходил да жъне на ръка!
Несъмнено има много плюсове от модернизацията, но има и много минуси.
Има няколко възможни изхода от ситуацията според мен - Да се развием още като цивилизация докато все още можем да черпим ресурси от планетата ни и когато дойде времето, когато изцедим всичко да се преместим на друга планета; веднъж направим ли го това можем да започнем да покоряваме космоса.
- Най-вероятното според мен - отново, както няколко пъти вече е ставало през ''живота'' на земята да стане апокалипсис и да измрем, давайки път след милиони години други организми да просъществуват и да се развият.
- Да открием и да използваме неизчерпаеми ресурси и да се развием дотолкова, че да успеем да запазим относителната хармония на земята;
При всеки случай ако просъществуваме още няколко стотин години, имайки впредвид темпото, с което "еволюираме", ще се стигне до момент, когато ще населяваме the outter space
are the ones who profiteer when they shoot a rocket there it fills up their pockets here
on their patented medication the vatican’s miseducation turn this planet into patients
ОК, изнеси се в някое село и започни да живееш така. Недей да пращаш децата си на училище и други такива простотии, пращай ги на полето. Живей без техника за 1 месец, после опитай да си изкараш прехраната само от земята без машини и препарати за 1 година. На бас, че няма и 1 месец да оцъкаш. Като те напече на жътва, ще се прибереш и ще набичиш климатика и ще си кажеш "Ибал съм му!". Откажи се от медицината! Ходи по шамани и живей 60 години! Без пенсия!
Защо не го направиш? Покажи ми! Убеди ме, че този начин на живот е добър!
Още не си вдянал...
Ако аз и ти се бяхме родили по онуйй временце, щеше да живеем без много да ни пука.
Днес ние сме отрасали в друга среда. Няма как да прескочиш от едната в другата.
Ми то и сега има живеещи индианци в тайгата. Знаят за цивилизацията, ама не искат да напускат родните си места и племена. (по-голямата част). И сега има много руснаци в Сибир живеещи само от лов в гората, пък на 100 км от тях има големи градове. Е ба му, луди ли са според теб?
И не малко са случаите, когато бели хора решават да заживеят в дивото по природен начин.
А колко са тези, които са се изклекували природосъобразно в Индия от монаси..
Пък примера с жътвата беше адски тъп, без да го коментар. Ти осъзнаваш ли, че когато си в пригодено общество, хора и система пригодени към определени условия за живот, където всички са като едно семейство, кошер, е едно, а сам - съвсем различно?
Да, аз по подобен спокоен начин искам да живея.
а ти осъзнаваш ли, че са измирали от глад и болести масово ?Ти осъзнаваш ли, че
Какъв спокоен живот като от един грип или най-обикновено порязване можеш да дадеш фира ;/
Много спокойно е да ти умре детето или майка ти да я ухапе змия / нападне някакво животно.
А неизчерпаеми източници на енергия вече има. Остава единствено да намерим начин да се придвижваме на големи разстояния без да ползваме петрол. В моментът, в който някой намери начин да подкара пътнически самолет на електричество, ще ни приключат проблемите.
Другият основен проблем е населението, което според различни прогнози ще продължи да се увеличава в Азия, а за капак се очаква и бум в Африка. 10 милиарда до 2050 беше консенсусът ако не греша. От друга страна в икономически развитите държави прирастът е близък до 0. В някаква перфектна ситуация ще го докараме до 2100, ще намерим заместител на петрола и човечеството ще си живурка в рая, за който климатроник си мечтае. А ще си има и медицина, и компютри като +.
Може би ;3
Като не искаш да ми дадеш личен пример, за чии ми лаеш?! Какво ме агитираш за природосъобразен живот, като ти самият не си вярваш?
Измирали са от болести и това е било един вид прието. Като при животните.
Кажи ми един екологичен източник за добиване на енергия и веднага мога да ти изкарам и с какво вреди.
Ще измислят самолет на електричество, то и сега са измисленни такива технологии, но не се прилагат поради много причини. Твърде късно ще е. Днес много неща можеш да правим, ама йоок. мне. Щото и днес горите не трябва да се изсичат, ама циганите ги секат за пари и всички компании работят с тях.Разбирате ли, че докато се наложат в целия свят тея нови мерки - ще е късно? Та те ледовете ще се разтопят, ще залеят градовете, но ние още няма да си променим ежедневието, до последно .
И недейте ме обвинявайте. Това, че споделям истината, не означава си мисля хаха , че някой ще започне да живее като в 19 век хаха. такава ни е съдбатаКато се замисля, динозаврите колко лесно са изчезнали.. Еми и ние на там сме тръгнали. Ако не успеем да измислим как да пречистваме атмосферата ни. ама не само това е достатъчно. Като ми говорите за епидемии, вижте великте сили как ни водят към война. Никой не се интересува от друго. Колко са облъчените, колко още ще има от радиация
![]()
Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 06-18-2014 на 21:08
Значи да видим дали съм разбрал... Ако се създаде режим, където всички хора от дадена страна да бъдат роби на една малка група господари, то и това ще се приеме след един век и няма да прави впечатление на никого? Или, пък, периодично да се изпращат на разстрел час от населението също би било приемливо?
Животните са животни, защото нямат способността да разсъждават, те нямат съзнание. Ние хората винаги се стремим към по-добро, това е причината да вървим напред и да се развиваме.
ама ти четеш ли ме?
казах точно това, че е невъзможно да се връщаме назад (освен ако извънземните не ни посетят)
такава ни е природата, така сме създадени , всички сме различни и всяко следващо поколение има нов макар и не много по-различен начин на мислене, но.. опитът и връзката по между поколенията се губи и грешките се повтарят. Затова и войните и нищо няма да спре, защото просто бъдещетото поколение забравя и няма опит. Трябва всеки сам да стигне до ръба, до безисходица, както в един филм (денят в който земята спря да се върти) за да се осъзнае и да започне действително да работи както трябва, а не воден от егоизма.. но късно ще е![]()
ЗА другото съм съгласен с теориите на скатев
Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 06-18-2014 на 21:26
и животните имат съзнание и разсъждават но не като нас с тълковен речник, ами по по-примитивен начин.. ние можем да разсъждаваме, щот сме измислили думи, имаме словоред. я си предсатави без да разбираш нито дума , да можеш да разсъждаваш? Така са повечето животни, макар че и те си имат език, няккои от тях и то много сложен като китовете и са много умни![]()
Айдеее тука пак тонове фантасмагории и утопии. Какви са тия живеения сред природата бе. Вие не може да изкарате 1 час без компютър или телефон, щели природосъобразно да живеят. Изобщо си нямате на идея какво е постигнала техниката в момента, ако си мислите, че сме много зависими от нефта направо ми се плаче за вас. Петрола е изгоден бизнес, за това се използва масово. Възобновяеми източници колкото щеш, вземете прочетете малко. Прочетете за водородните клетки, прочетете за ядрения синтез и за още тонове научни разработки. Щели да останат да живеят 1млр човека, абе вие вярвате ли си или само вятър си правите на устите ? Тука има хора с потресаващо назадничаво мислене дето се опитват да вървят срещу прогреса. Еволюцията върви нагоре не надолу. Има технически прогрес, не регрес и това е правило което не подлежи на тълкуване.
Тука много се навъдиха хора дето изобщо не знаят какво е физическа работа, по цял ден висят по кафетата и пред компютъра и после обясняват как имали енергия да учат по 10ч, как не им трябвало друго или как едно време хората са живеели добре. Много ми се иска тия многознайковци да идат да копаят някъде по полето цял ден на ръка, да ги пече 40 градуса жега, да им станат целите ръце в мазоли и да не могат да пипнат нищо, а после да им дадат една салата от маруля, че да им осигури необходимата енергия за да продължат. Много ми е интересно как пък не съм видял един дебел селски утруден човек, сигурно се хранят много природосъобразно, не ядат месо (какво остава за сланина), не барват хляб и ядат само ядки и салати.
Иска ми се и да видя и какво ще ядете като се махне петрола и като не замърсяваме. Ще карате на картофи и хляб, та ушите ще ви пукат. Хората могат да седим на земята достатъчно дълго, че като вече няма какво да се прави тук да можем да се махнем. Забравете ги тия фантастични сценарии как до 20г няма да има какво да се яде или няма да останат ресурси. Природни ресурси има толкова много, че няма накъде, да не говорим, че и в близките планети се намират, че и дори на луната.
Принципно съм съгласен с останалата част от поста ти, но тук не те разбрах какво се опитваш да кажеш.Изобщо си нямате на идея какво е постигнала техниката в момента, ако си мислите, че сме много зависими от нефта направо ми се плаче за вас. Петрола е изгоден бизнес, за това се използва масово
Познанията ми по икономика са близки до никакви, но все пак си мисля, че огромна част от нещата, които си купуваме, идват от Азия. Без петрол как точно ще ги докарат до нас ? Тирове, кораби и самолети на какво се движат ?
А ядрения синтез от колко десетилетия вече го обещават ;/ ...
И това тука беше малко неточно. Прост пример - Китайци от вече 2 години май внасят храна от Южна Америка, където впрочем се изсичат огромни площи за да се ползват за земеделие под предлога, че е за местните, а реалността е, че угоени предприемачи съсъпват природата, за да изхранват 1млрд души в Азия. 1 млрд души, които иначе гарантирано щяха да измрат от глад, тъй като почвите им вече не са подходящи за отглеждане на каквото и да било и има недостиг на питейна вода.Природни ресурси има толкова много, че няма накъде
Разбира се, не съм бил там да го видя, че да го твърдя с пълна убеденост, но в един курс на вашингтонския университет, качен в курсера, ги коментираха тези неща.
Не е като да е много хубаво положението.
Кур за природата. Противоприродно е да не я съсипваме.
И какво е постигнала техниката? Два пъти по-скъп ток от ВЕИ, електромобили, които карат по 200км и после трябва да се зареждат, а струват една камара пари + че акумулаторите са консуматив, струващ колкото колата, водородни клетки с КПД по-малко от 50%, ядрен синтез, който изисква милиарди вложения, за да му се подсигурят условия и все още няма действаща централа...
Много сме си зависими от петрола... Щом той свърши/няма да е след 20г/, ще стане нещо страшно, ако не се открие друг евтин заместител. Щото сещаш ли се с колко ще скочи хляба, ако тракторите са електрически, а тока за тях и за заводите идва от ВЕИ? И какво, като се появи силен вятър и спрат перките, ще стоим на тъмно?
За мен, бъдещето е в АЕЦ и евентуално, ако измислят някаква по-евтина инсталация за термоядрен синтез... Но проблема с транспорта си остава....
Това, че не могат да разсъждават (въпреки, че е доказано, че някои животни могат), не означава, че нямат съзнание. Животните имат съзнание!
Цитирам от интернет; когато съм в клиниката мога да ти снимам и специална статия за това от едно ветеринарно списание "Липсата на неокортекс не лишава един организъм от възможността да изпитва афективни състояни .Доказателствата показват, че животните имат невро-анатомия, невро-химия и невро-физиологични субстрати на състояния на съзнанието, заедно с възможността за показване на умишлено поведение.
Следователно, доказателствата показват, че хората не са единствените, които имат неврологичните основи, които генерират съзнание. Животните, включително всички бозайници и птици, както и много други същества, като октоподите, също притежават тези неврологичните основи."
А иначе - не си разбрал. Ако се създаде такова нещо със сигурност ще прави впечатление на хората, защото познават живота, който живеем в момента. Но тогава хората не са и подозирали, че може друго яче и затова са се примирявали, та дори са били щастливи с животите, които живеят.
Аз мисля, че са измислили машини на самозахранване, коли, които са изгодни, но не се прилагат, защото производството, което се крепи на петрола - ще се съсипе и милиарди от конкуренцията ще фалират.. За това много по бавно и постепенно влагат подобни инвестиции, но до 20 години доста нови неща ще се създадат. Учените от сега предвиждат свършването на петрола и Америка не случайно запечатва своите си кладенци. Като дойде момента, ще започне някаква криза, но новите технологии ще бъдат приложени. Няма как само на петрола да се дължи технологията. Винаги ще се намери заместител в противен случай.
А draid и той както винаги не е прочел нито един коментар, но пише..
Не, няма планетата достатъчно ресурси. Изчислено е, че ако всички живеехме като американци - ще ни са необходими 6 планети. А проблемът с недостига на храна и вода е много голям. От замърсените води и избитите риби - морските дарове с такава степен намаляват, че всички са застрашени от избиване. И нашето море преди е нямало нищо общо. Сега рибите ги няма първо, а второ - са се научили да се пазят. Като се гмурнеш под водата преди 30 години е можело да видиш риби, които са те забелязвали, но не са бягали, защото за тях не си бил заплаха. Но когато масово се започнало избиването им с харпун - рибите просто се научили да бягат и крият много бързо. Така е и с животните на сушата. Не че са изчезнали напълно, но се крият и пазят вече много добре и излизат само привечер. Не е било някога така![]()
Във вбокс има един филм, какво ще стане ако изчезне петрола. Има био горива, далеч няма да изчезнем и да се върнем към живота от 18-19 век.
хахаххахаххахахаххахахаха това просто беше пързаляне по ръба на простотиятаСега рибите ги няма първо, а второ - са се научили да се пазят. Като се гмурнеш под водата преди 30 години е можело да видиш риби, които са те забелязвали, но не са бягали, защото за тях не си бил заплаха. Но когато масово се започнало избиването им с харпун - рибите просто се научили да бягат и крият много бързо. Така е и с животните на сушата. Не че са изчезнали напълно, но се крият и пазят вече много добре и излизат само привечер. Не е било някога така
n00bs
че беше отколоняване от темата, да, но не и простотия. Точно така е. Животните се приспособяват и научават на някои неща, за да оцелеят. Когато известно време се гърми всяка сърна от пътя с колата... се наплашват и повече не се показват на пътя. Така до днес и с рибитие и с дивеча се случва изменение.
Други диви животни пък, научили, че няма опасност да живеят и не се стрелят в близост до хората, защото нашите градове разрастват неумоверно много на територия и поглъщат ареалите на много видове... заживяват в непосредствена близост до жилищни квартали в градинките..
В морската ако знаеш колко дивечови пътеки има, както и видри из между буните живеят![]()
Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 06-19-2014 на 07:22
еми това е да сте градски, много неща ви обягват. аз поне като млад ловец съм отделял време за да научкам някои неща, а и познавам хора и риболовци, с много дългогодишен опит зад себе се, които знаят как е защо![]()