.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 4966

Hybrid View

  1. #1
    anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от tori Виж мнението
    А пък мацката на диета да пробва - пилешко със сирена, печено и със разни сосчета (мисля си за бешамел), на тиган със зехтин и зеленчуци, на роленца, по китайски със ориз и зеленчуци, мисля дори са ми правили панирано пиле като в KFC.
    Е, добре, как ДИЕТА ти се връзва със сирена и гадни брашнени сосове??

    Безумно вкусна и лесна рецепта за пилешко - правиш марината от 2 с.л. бяло вино, 2 с.л. зехтин, 2 с.л. соев сос, скилидка чесън, 1 ч.л. настърган джинджифил и щедра супена лъжица мед. Накисваш пилешки бутчета - ама само долната част, без кълката, за 6-8 часа. Вадиш, овалваш в сусам и печеш в тавичка, в която си наляла маринатата плюс малко вода.
    РАЗКОШНО Е!! Наричам ги "боздуганчета с мед и сусам".

    Иначе съм фенка и на просто изпечени бутчета в бира.

    А оня ден каква салата ядох в Хепи, лелеееее, няма да мирясам, докато не я докарам същата! Суров спанак, киноа, печени чушки, варено яйце + соево-горчичен дресинг. НЯМА ТАКАВА ВКУСОТИЯ, взе ми ума!

    Хора, ВЪПРОС:
    Трябват ми пикантни/лютиви рецепти! Подозирам, че ще е най-лесно да са месни ястия, но приемам всякакви идеи.

  2. #2
    Мега фен Аватара на therichbitch
    Регистриран на
    Oct 2008
    Град
    Sofia
    Мнения
    5 536
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Трябват ми пикантни/лютиви рецепти! Подозирам, че ще е най-лесно да са месни ястия, но приемам всякакви идеи.
    Не знам каква точно ти е дефиницията на лютиви/пикантни, но аз си правя редовно нещо, подобно на това, което описа, но добавям някои неща.
    Не обичам много бутчета, затова си взимам охладено пуешко и без това е по- сухо някак. Нарязвам ги на паралелепипедчета и ги кисна в доматен сос, лют червен пипер, една подправка за скара на Пикантина, соев сос/уорчестър, настъргана кора от лимон иии моето любимо табаско . После ги слагам в тигана с малко масло или в краен случай олио (мразя зехтин) да се запържат с малко лук, вадя ги, овалвам отново в Пикантината+черен пипер+червен (само в самите подправки този път) и ги връщам в тигана, понеже маслото не е като олиото да ги напои хубаво, става нещо като коричка от подправките хахаха ии накрая им капвам отново по една капка табаско от 2те страни, което попива в самите подправки.

    Дано разбра от нескопосаното ми обяснение в просъница :Д Осезаемо люти ми се получават.
    Последно редактирано от therichbitch : 06-23-2014 на 10:09

  3. #3
    anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от therichbitch Виж мнението
    Не знам каква точно ти е дефиницията на лютиви/пикантни, но аз си правя редовно нещо, подобно на това, което описа, но добавям някои неща.
    Не обичам много бутчета, затова си взимам охладено пуешко и без това е по- сухо някак. Нарязвам ги на паралелепипедчета и ги кисна в доматен сос, лют червен пипер, една подправка за скара на Пикантина, соев сос/уорчестър, настъргана кора от лимон иии моето любимо табаско . После ги слагам в тигана с малко масло или в краен случай олио (мразя зехтин) да се запържат с малко лук, вадя ги, овалвам отново в Пикантината+черен пипер+червен (само в самите подправки този път) и ги връщам в тигана, понеже маслото не е като олиото да ги напои хубаво, става нещо като коричка от подправките хахаха ии накрая им капвам отново по една капка табаско от 2те страни, което попива в самите подправки.

    Дано разбра от нескопосаното ми обяснение в просъница :Д Осезаемо люти ми се получават.
    Ухууу, това звучи много добре!
    Значи пуешкото ти е на хапки, така ли?

    Като го направя, ще споделя колко сълзи са се пролели.

  4. #4
    Мега фен Аватара на therichbitch
    Регистриран на
    Oct 2008
    Град
    Sofia
    Мнения
    5 536
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Ухууу, това звучи много добре!
    Значи пуешкото ти е на хапки, така ли?
    Като го направя, ще споделя колко сълзи са се пролели.
    хихх, задължително да споделиш
    ей такова е: както искаш можеш да си го режеш, аз на по- малки умишлено, че да ги овалям по- добре
    http://www.mynetfair.com/_files/imag...218_d1_RGB.png

    И пак се включвам с моя въпрос към кулинарите- къде има табаско тук, бях си взела едно шишенце и май са ми го откраднали на летището :O

  5. #5
    Мега фен Аватара на tori
    Регистриран на
    Jun 2012
    Мнения
    16 955
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Е, добре, как ДИЕТА ти се връзва със сирена и гадни брашнени сосове??
    Да де, не съобразих, че диети и глупости.

Правила за публикуване

  • Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си