- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
Е, добре, как ДИЕТА ти се връзва със сирена и гадни брашнени сосове??
Безумно вкусна и лесна рецепта за пилешко - правиш марината от 2 с.л. бяло вино, 2 с.л. зехтин, 2 с.л. соев сос, скилидка чесън, 1 ч.л. настърган джинджифил и щедра супена лъжица мед. Накисваш пилешки бутчета - ама само долната част, без кълката, за 6-8 часа. Вадиш, овалваш в сусам и печеш в тавичка, в която си наляла маринатата плюс малко вода.
РАЗКОШНО Е!! Наричам ги "боздуганчета с мед и сусам".
Иначе съм фенка и на просто изпечени бутчета в бира.
А оня ден каква салата ядох в Хепи, лелеееее, няма да мирясам, докато не я докарам същата! Суров спанак, киноа, печени чушки, варено яйце + соево-горчичен дресинг. НЯМА ТАКАВА ВКУСОТИЯ, взе ми ума!
Хора, ВЪПРОС:
Трябват ми пикантни/лютиви рецепти! Подозирам, че ще е най-лесно да са месни ястия, но приемам всякакви идеи.
Не знам каква точно ти е дефиницията на лютиви/пикантни, но аз си правя редовно нещо, подобно на това, което описа, но добавям някои неща.
Не обичам много бутчета, затова си взимам охладено пуешко и без това е по- сухо някак. Нарязвам ги на паралелепипедчетаи ги кисна в доматен сос, лют червен пипер, една подправка за скара на Пикантина, соев сос/уорчестър, настъргана кора от лимон иии моето любимо табаско
. После ги слагам в тигана с малко масло или в краен случай олио (мразя зехтин) да се запържат с малко лук, вадя ги, овалвам отново в Пикантината+черен пипер+червен (само в самите подправки този път) и ги връщам в тигана, понеже маслото не е като олиото да ги напои хубаво, става нещо като коричка от подправките хахаха ии накрая им капвам отново по една капка табаско от 2те страни, което попива в самите подправки.
Дано разбра от нескопосаното ми обяснение в просъница :Д Осезаемо люти ми се получават.
Последно редактирано от therichbitch : 06-23-2014 на 10:09
хихх, задължително да споделиш
ей такова е: както искаш можеш да си го режеш, аз на по- малки умишлено, че да ги овалям по- добре
http://www.mynetfair.com/_files/imag...218_d1_RGB.png
И пак се включвам с моя въпрос към кулинарите- къде има табаско тук, бях си взела едно шишенце и май са ми го откраднали на летището :O![]()