- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Йеховистите
все ми едно дали някой ще ме признае за нещо, лично аз считам себе си за нищо, нито пък съм се втурнал да натрапвам/налагам каквото и да е на когото и да било
който иска да вярва правилно в истинския Бог, е свободен да го прави, а това че ти сам идваш да се заяждаш с мен и да ме злепоставяш, не е по моя вина, защото въобще не съм те карал да ме презираш/мразиш, нито да воюваш срещу мен, ти въобще не знаеш през какво съм преминал, какво съм преживял, откъде идвам, откъде съм тръгнал, как съм стигнал дотук, и накъде отивам, а пък аз (без да се хваля със себе си) помня и зная това
казваш, да оставя Бог да говори за мен, но ти не Го слушаш за да чуеш нещо от Него, и да не търся слава и святост, ала аз не търся нещо свое, но търся Неговата правда, защото така и е писано, че е редно да бъде(Матей 6:33), плюс това никой не може сам да направи себе си свят, или истинският Бог го прави такъв, или няма как той да стане такъв от себе си, но това не означава, че не трябва да се полагат усилия във вярата за придържане към Божията правда и воля, а и едно е Бог да посочи някого за истински свят, а друго е човеци да го канонизират, дори и православието изтъкваше всякакви личности явили се след Светиите представени в Новия Завет на Св. Писание, но не се придържаше вярно към преданието на Исус и Неговите първо-/най-официални Апостоли/ученици, а ето че и ти отново държиш на външни(те) неща: поведение, букви, и пр., а вътрешните, като най-вече ефективно спасение за човеците в истинския Господ Бог (дори още) сега, не изявяваш - сиреч не предпочиташ да има спасение за човеците, защото и никак не проявяваш усърдие по отношение на Спасението, и това е понеже не наблягаш и не се упражняваш в любовта към ближния(съжителя), а ненапразно е писано (че) "Бог е любов"
манипулатор е някой, който ощетява другиго като го манипулира, а аз с какво ощетявам някого, било то чрез манипулация, или по друг начин?!, ето например как ти все още следваш своята си "вяра"/религия, защото и никак не съм те принуждавал да правиш каквото и да било, иначе сега положението щеше да е друго
как така очакваш/искаш от човеците, които Отца и Исус са ги направили Свои свидетели за да свидетелствуват Тяхното (истинско) Божие Слово, да не Го свидетелствуват?!, дори и най-обикновените жители на вселената имат право да говорят истината от Бога, а какво остава за избраните от Него?!, а ти ме съдиш задето свидетелствувам Словото на Бог и Исус в този форум, че едва ли не като Го свидетелствувам, така се хваля със себе си, или изтъквам себе си, или се рекламирам, и тям подобни тъпи обвинения от твоя страна, свидетелят не е длъжен да се съобразява с човешки предразсъдъци, но каквото истинският Господ Бог му дава, това свидетелствува, защото и по-важна е полезната правда от Бога, отколкото някаква си човешка суета
и ако трябва да оставя човеци да решават съдбата ми, то тогава най-малкото сектанти като теб могат съвсем лекомислено да ме заклеймят като еретик или недостоен да бъде верен на истинския Господ Бог, ето защо не приемам слава от човеци, но оставам верен на Онзи, Който изпревари "тъмнината" и всички нейни явления с безброй много пъти, и Който от собствената Си воля ме направи да живея когато аз нямах дори и съзнание за да мога въобще да мисля и да пожелая нещо, пък и ето как ти сам каза, че разни личности са били канонизирани от православието чак след смъртта си, което означава, че няма как да се разчита на такава "църква", иначе, ако Светията разчита на такива духовници, тогава никога не би могъл да се изяви като Светия, защото няма да доживее тяхното забавяне в случай че те въобще го признаят
Последно редактирано от npp : 07-15-2014 на 14:31