Цитирай Първоначално написано от babity Виж мнението
Искам рецепта за лесен десерт. 'Ма да не е от тия негърчета ала-бала. Или кексче или някое кремче по-добре, само да не са сладки, че винаги ги докарвам като павета 2 часа след печенето.
И преди бях писал този крем, изключително лек и вкусен е, а се прави много бързо. Трябва ти една кофичка заквасена сметана на данон (тия червените кофички), едно пакетче лешници, какао, 3 белтъка, 2 кафени чаши захар, обикновени бисквити(кръгли), кафе еспресо. Разбиваш в една купа сметаната с една кафена чаша захар с миксера, в друга купа разбиваш белтъците на сняг, добавяш другата кафена чаша захар. Смесваш белтъците със сметаната и разбъркваш с лъжица. Натрошаваш лешниците и ги добавяш към сместа, пак разбъркваш. Разделяш сместа на две равни части, в едната слагаш около една равна лъжица какао и разбъркваш. В чаша слагаш равни слоеве от какаовата смес и върху нея слагаш предварително потопена в кафе бисквита, след това допълваш с бялата смес (тая без какао), от горе лепваш една вишна/череша от сладко или коктейлна череша, оставяш в хладилника да се охлади.

Цитирай Първоначално написано от SHPAIdURmeN Виж мнението

Кое ти е любимото ястие, което се приготвя на фурна ?
О, на фурна обичам всякакво приготвено месо. Джолани, печени зайци, гърди с картофи, шпиковани меса и т.н. На фурна се правят прекалено много вкусни неща, че да кажа едно, а аз като цяло съм с доста широки вкусови предпочитания.