- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
Мда де, но според мен цялата идея е друга - идеята е някакъв feedback, а човек, който яде всичко/повечето неща, може да е по-полезен. Бая кулинарни предавания гледам, обикновено топготвачите или критиците са с доста всеобхватни вкусови предпочитания.
Нз, някой като ми изцепи, че не ядял гъби/чушки/сирене или нещо толкова базово, в съзнанието си викам "мда бе, представям си да ти поднесат аспержи, завити в бекон/тарталети с мус от сьомга/гъши дроб с боровинки, ще гледаш като теле в железница". Просто експериментаторското в такива хора не е силно изразено, поради което и не виждам как ще са полезни за проучването, като нямат голяма база данни с вкусове и комбинации, с която да сравнят.
Всъщност не е така. Те правят проучване от един и същ вид храна, на коя марка се харесва най-много. Аз по принцип не ям месо и въобще не се съм слонна да експериментирам точно в тази област, което в кулитарията си е табу. Но примерно с риба, плодове и зеленчуци нямам проблеми. Идеята е, че ти не си длъжен да ядеш каквото и да е и те не те карат.
Една приятелка ще си идва в неделя, май ще я посрещна със суши, че е най-мързелешкото.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Хората не се делят на такива, които ядат всичко базово и следователно могат да оценят нещо по- изчанчено, от една страна, и такива, които, ако не ядат базови неща, край, не виждат по-далеч от носа си. Както и дефиницията за "базово" е доста относителна за всеки един индивид и аз лично я виждам като функция на разбиранията му за храната.
Хората просто не обичат даден продукт и това доста често не е в корелация с въображението им.
ПОнеже си дала конкретен пример, ще се позова на него, даже ми е адски удобен. Е, мога да се прежаля да изям всичко, което не ми е точно по вкуса, с изключение на едно нещо- това са чушки (аз не ги виждам като базови), но и трите неща, които изброи, бих яла, а две от тях съм яла.
Така че спред мен оценката на експериментаторското в човек само по това, дали харесва шкембе, чушки и чесън на н-та, е леко прибързана.
Извинявай, но аз примерно обичам да експерементирам в кухнята, по отношение на храните. И все пак не ям гъби (като малък имах натравяне и отгоава не ям), дреболии, жили, кожи и мазното... Не ми харесва и ми се гади от тях (буквално). Сега, ако няма какво друго да ям и става въпрос за оцеляване и тях бих ги ял, но при условие, че има и мога да си наготвя...