- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Проблема на красивите момичета
Definitions of attractive
adjective
(of a thing) pleasing or appealing to the senses.добреDefinitions of beautiful
adjective
pleasing the senses or mind aesthetically.
srsly? трябва ли да обясня разликата между двете понятия? или се чудиш за какво да се заядеш?
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
да, трябва
красотата е естетическо понятие (различно във времето и пространството, т.е. тясно обвързана с хроноса и топоса).
привлекателен може да е всеки, който въздейства естетически на сетивата ти, т.к. привлекателен не е понятие;
като красив може да бъде охарактеризиран субекта, сравнен с нормата на времето и мястото, в което се намира той.
привлекателен той става, ако въздейства благоприятно на сетивата на наблюдаващия го, т.е. ако кореспондира по някакъв начин с вътрешния му идеал (бяга ми терминологията, естетиката не ми е силна на книга:Д).
мисля, стана ясно, че субективизмът присъства.
//разбира се, някои школи не приемат идеята за вътрешен идеал, вместо него вземат Бог/в наши дни - различни продукти на поп и медийната индустрии;
иначе, още завиждам на авторката.
и на тази, която продължи да пише в темата, която вероятно е самата авторка:Д
Ох, не ми се пишат фермани, та ще давам накратко и ще ходя да чистя.
Зависи от средата, в която се движиш. Има някои мъже, които възприемат жените като трофей, да. И то не само големите красавици, ами дори и някакви много невзрачни момиченца. Никой няма да те върне, 'щото си красива. Някой малоумен комплексар може да те ревнува и да ти отрови живота, но такива не ти трябват така или иначе. Красотата е плюс. Голям плюс в свят като днешния, не проклятие.
Не всички сме красавици като теб или другата, пишеща в темата, ама пак се намират всякакви мъже и за нас - от такива, които ни искат да им минем през кревата и да им бъдем трофеи през такива, които ни ревнуват и от техника от интернет компанията. Просто си има някои мъже, които са родени смотаняци и те така се държат с всички жени, не само с вас.
Иначе красотата е само плюс, не и препятствие. Това, че някой не те заговаря или ти се лепят кретени, е заради теб самата. Хванала ли си на някого окото, най-лесното е с езика на тялото да му изпратиш безгласна покана да дойде и да се запознае с теб. Просто на теб или погледа ти пада върху неподходящи мъже, или наникъде не ти пада.Ако гледаш лошо всеки мъж, държиш се високомерно и снобски, нормално е да ти се лепят някакви наглеци и селски плейбои. Ако нямаш реална самооценка - същата работа. Никой нормален мъж няма да те търпи някакво надуто същество до себе си, имащо се за принцеса.
Абе, имам един въпрос към авторката и другата девойка, които самосиндикално се определиха за красиви - как го разбрахте тва? 'Щото и мен ме свалят, и на мен ми дрънкат шаблонни фрази, ама аз не се имам за красавица изобщо, едвам симпатична ми се откъсва от сърцето да се нарека. Красотата е толкова относително понятие, плюс тва. На мен повечето набедени за хубавици - актриси, певици, да не говорим за момичета от улицата или фейсбук, не ми харесват, смисъл, до чаровно стигам само, много рядко виждам наистина по МОИТЕ критерии някоя жена, която да нарека истински красива. Та как го решихте тва, че сте красиви, на каква база?
Лайковете? ^^
![]()
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
1.С авторката не сме един и същи човек, открит човек съм, виждате, че не крия самоличността си, нямам полза от това да имам различни акаунти, както съм споменавала неколкократно, тук съм само за да помагам доколкото е възможно.
2.Разбира се, че красотата е относително понятие, има редица хора набедени от обществото за секс богове, в които не виждам нищо особено.Според общите представи спадам към красивиците, и не, не е базирано на лайкове, използвам фб само за университета,нямам време за снимки, камо ли да следя харесвания.Едната ми работа е като модел, снимам се в различни кампании, преди в чуждестранни, но поради липса на време само с български и не го правя за удоволствие, а поради необходимост.
Нз, някак ми е тъжно как всеки, изразяващ различно мнение е набеден за кух и самозабравил се.Всеки има правото да мисли каквото се иска и да изразява мнение, но когато мнението е базирано само на някакъв си коментар, само на пръв поглед и поради факта, че някой си има самочувствие, става вече прекалено.Красотата не е от значение в повечето аспекти.Споменах я само, за да помогна на авторката.Самочувствието ми е базирано, на вс, което съм постигнала, на борбата, която водя и на това което ме очаква.А не виждам нищо лошо в малко гордост, в пъти по-добре е отколкото да не си вдигам главата и да избивам комплекси за това, което ми липсва....
Защото общите представи макар и неточен критерий понякога показват истината.А и според моите представи също се намирам за сравнително красиво момиче, което лично за мен е по важно от мнението но околните. Не си базирам самооценката на свалки, лайкове и коментари по мой адрес.Естесвено, че като те уверяват за красива вс човек ще добие идеята, че е такъв, важното е да си красива в собствените си очи и да носиш съзнанието за това
И все пак, не одобрявам прека ената суетност, самовлюбеност и това да разчеташ само на красота, всеки човек има да предложи много повече от това
хубав финал за темата))
жалко, че няма да спре дотук:Д
Тези дето се обясняват колко са красиви са страшни комплексари.![]()
Оф ше ме изпраскате с вашите логики.
Красотата в едно изградено общество , в един етонос, в един народ, в едно малцинство - не е субективно понятие и винаги е имало хора свалящи и вдигащи очите с добри и не толкова хубави лицеви очертания, мека кожа, телесложение и др свойства.
Едни се развиват по-бързо с по-силна структура, други остават ниски джуджета. Така е и в природата. За това има подборен острел на елени и сръндаци с недобри качества, зле-оформени рога и тнт.
Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 09-02-2014 на 17:34
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Отговорът на въпроса ми беше какъвто и очаквах.Ми тя всяка втора в България(особено в малките населени места) е модел и има по няколко сесии с професионален фотоапарат. И? Викнали са те на няколко места, снимали са те, дали са ти пари - това ли е показателя, че си красавица?
Много ми е интересно, искам си адекватен отговор, че сега съм доста объркана и не знам към кои да се числя - или съм към красавиците, или към плебеите...![]()
Намби, това като в онзи виц
Викам аз Умните у лево, Убавите у десно, а тоа, дето се колебае, е моя!
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Калпазанке, тва ми хареса.
Ама за кого е показател, пак да попитам? За сульо и пульо, 2-3-5, това, че за някаква шепа от хора съм красива, не значи, че за други съм. За други може да съм някаква абсолютна смърт.За едни може да съм красива, щото искат да ми се намъкнат в гащите, за жените може да съм красива, щото се чудят как да ми се подмажат, за един фотограф може да съм вдъхновение, за друг да съм красива колкото холна масичка в студентско общежитие...
Който се намира за красив - много хубаво, всеки да си има самочувствието. Просто ми е интересно кви са тия жени, дето се изтъпанчват и дрънкат, че били красавици, щото някой ги снимал за някакви реклами... То има и много, дето ги снимат и за разни онлайн сайтове за дрехи, ама аз като тръгна да разглеждам(дрехите, де) и гледам някакви много постни девойки...
Красотата е субективно понятие, да. Щото тия които се имат за красавици, са си пльоснали за аватар свои снимки, и изобщо на мен не ми влизат в определението за красота, ама на пък, те си вярват, че са. И кво прайм ся? Най-вероятно аз съм злобна, дебела и грозна плебейка, а те са неземни красавици и аз се пукам от яд, нали така?![]()