- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- За или против сватбата?
И аз та обичам, душата.![]()
Кажи ми, че съм егоистка и гадна мръсна долна интересчийка и да ходя да си лягам спокойна.![]()
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Колкото и да е странно, аз съм на позицията на Калпазанка.
Погледнато от моята камбанария, единствената причина да сключа брак е да се влюбя. Ерго, договора е излишен.
Пък и съм уверен, че мога да си защитя имуществото и без договор :Д
не, ама все пак, брачният договор не е точно това, което дават по филмите
освен това, поне в България няма договор, който да седи над закона
единственият смисъл на тези договори е да се уреди съпружеското имущество и евентуалната му подялба при разпад на брака - и то ако не противоречи на закона
Ключът тук е, че е твое мнение.
Аз казвам, че не е вярно.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
По твоята логика всички които се женят обичайки се никога не би трябвало да се развеждат или двойките които се обичат да бъдат вечно заедно. Любовта е преходна, предполагам си си губила времето с приятеля ти след като сте се разделили ? Да разбирам, че не сте се обичали или ?
В това не бъди много сигурен. Толкова примери имам, че направо не ми се захваща да ги говоря.
Добре, айде, няма да го играя контра. За губенето на време... не бих го нарекла точно така. Ще ме прощаваш, обаче не искам да си обсъждам личния живот.
На мен самата първо би ми било обидно да предложа на човека до мен да подпише такъв договор. Едва ли не му натяквам, че от него и чеп за зеле не става и че вижда в мен само банковата сметка и годишната ми заплата бруто/нето.
Мен пък ако ме накарат да подпиша такъв договор, значи оставям впечатление за материалистка/интересчийка/златотърсачка и едва ли не съм неспособна да си заслужа яденето в края на деня и филията хляб. Грозно ми е. Унизително. Долно.
Честно, не знам кое е по-добре- да ми предложат да подпиша договор и аз да се оттегля със сълзи/сополи/съжаление, че съм вложила време/емоции/чувства в тая връзка и да си остана стара мома, или да преглътна унижението, подписвайки се и това да ми е буца в гърлото до гроб.
Дай ги тия примери да ги видим, щото имам чувството, че сме не само от различни планети, ми и от различни системи.
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Абе няма как да се съглася, че ще гледаш от горе и ще виждаш някакъв обем. Проекционно погледнат обекта кутия за цигари която е паралелепипед би изглеждала погледната отгоре като правоъгълник. Ако говорим за аксонометрия е друг въпроса вече (:
Просто начин на мислене. На мен също би ми било обидно жената до мен да не желае да приеме моята фамилия, ама какво да се прави.
Както казах не ми се навлиза в подробности относно тези случаи особено след като някой близки хора вече не са сред живите. Нека ти поставя нещата по един малко по различен начин. Представи си определен брой бизнеси носещи един седем-осем цифрен оборот годишно. Как според теб седят нещата ?
Хайде да не навлизаме в конкретика със суми. Няма да е удачно да споменавам годишното ми заплащане, че ще излезе, че освен егоист, съм и материалист. И едва ли не се фукам. /а не това ми е целта/
А за фамилията- вариантът е тире. Като за пациентите си оставам с моминското име.
Последно редактирано от kalpazanka : 09-10-2014 на 19:15
Аз ти поставям хипотетична ситуация. Не можеш да ме изненадаш нито с годишното си заплащане, нито ще реша че си материалистка като цяло от това колко печелиш на месец/година, но това няма и много голямо отношение към проблема. Честно казано даже не ми е и интересно колко печелиш, а определено в твоята професия, а като цяло и за мен във всички не това е най-важното. Мисля да прекратя, просто защото явно или не четеш какво искам да кажа или просто си израснала с различно мислене и няма как да сме с еднакви виждания. В тоя ред на мисли както тирето е компромис, така може да бъде постигнат и компромис с договора или подобен вид споразумение.
Между другото спокойно, скоро няма да те "дразня" във форума повече.
Последно редактирано от draid : 09-10-2014 на 19:22
Окей, прекратяваме. Но като толкова ревностно защитаваш договора, оставам с впечатление, че те е страх от бедност/разоряване. Не знам с какво се занимаваш и колко печелиш, не знам в какво семейство си израснал и как са възпитали в теб финансова култура, обаче това защитаване на материалното със зъби и нокти... е плашещо. И отблъскващо.
Материалното за мен изобщо не е толкова важно колкото си мислиш. Израснал съм в мога да кажа доста заможно за времето си семейство, но никога не съм получавал нищо наготово. Мисля, че родителите ми са ме възпитали прекрасно за което съм им благодарен. Проблема тук не е в защита на чисто материални неща, проблемът е принципен. Аз съм човек който би дал живота си за човек на когото държи, но съм и човек който по никакъв начин не прощава предателството. Никога не бих допуснал да речем нещо създадено от родителите ми с много труд или нещо което е спомен за мен и бива ценено да попадне в ръцете на евентуална подобна жена. Пак повтарям, не става дума за чисто финансови загуби разоряване и подобни глупости, отдавна съм се научил че нито парите могат да купят всичко, нито са най-важното. Жалко, че не можеш да видиш какво наистина имам в предвид и си вадиш грешни изводи, ама какво да се прави такъв е живота.
Жалко, ако не можеш да преценяваш какви хора допускаш в живота си...
Продължаваме да не се разбираме. Явно няма смисъл да продължаваме да говорим. И да, мога да преценявам хората.
Моята гледна точка е, че ако сте хора ще се разберете с брак, без брак, с договори, без договори.
В момента има 3 режима на сключване на брак. 'Стандартен' който си е стария, т.е без сключен договор, отношенията се уреждат от СК. Договорния, за който много е говорено в темата и третия, който лично на мен ми се вижда най-адекватен е този на разделност. Т.е СИО не се образува изобщо, посления може да се постигне и с договор де, но е улеснение, че го има направо.
Като се има предвид, че в СИО влиза само придобитото по време на брака и то с някой много съществени изключения, така можеш да го набиеш на половинката, че и договор не ти трябва.
Калпазанке, интересно ми е, ти какво мислиш за режима на разделност?
Начи хем умееш да преценяваш хората, хем те е страх да не попаднеш на скрита материалистка и "подобна жена" (а.к.а да не си успял да я прецениш). Хем "материалното не е важно", хем ревностно държим на договор.
Е, как да те разбере човек. Ти си безумно нелогичен.
Хората, които наистина не държат на материалното, имат съвсем различна представа
включително човек със 7-8-цифрен доход![]()
Да го оставим така, че да няма обидени.
Всеки си има причина за семейния статус: било то, че не е намерил човека, не иска и т.н.
Т'ва не прави автоматично мнението му по въпроса грешно, тъй като е личен избор, не някаква всеизвестна истина или неизменим закон на природата.
Съгласна съм. Просто гледната ти точка е гледна точка на несемеен човек. Това е всичко. Не казвам, че е грешна. Казвам, че е грешна в моя пример. Казвам още, че говориш твърде общо. И не подписът кара двама души да се приемат за даденост. Причината е личностна и няма нищо общо с брака.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last