- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Окупациите на Университетите
Ама каква среда, бе, човек?! То дори не е необходимо да си кой знае колко интелигентен, а просто да можеш да правиш нещо добре... Примерно, си много добър стругар... Справяш се перфектно със задачи, които повечетостругари не умеят... Защо да не взимаш по-скъпо и да не си изкарваш добри пари при положение, че клиентите няма къде да идат, за да намерят тази услуга?
Сега ще вземеш да ми обясняваш, че нямало да има клиенти за нещо подобно... Ти нали беше от Варна? Във Виница има един стругар, който е жив пример. Той има поръчки дори и от автосервизи...
Познавам доста хора, които се занимават с определен занаят никой не е богат, въпреки че е добър в занаята си, всеки има конкуренция, нищо че има години опит. Примерно препаратори. Колко са най-добрите в България, знаеш ли? И колко от същите се издържат основно от това, ако не се лишават и не мизерстват?
Друго е, ако измислиш нещо ново, иновация.
И както каза - не е необходимо да си много интелигентен за да си ковач, примерно. Трябва да си сръщен и издръжлив. Пък пак може да си интелигентен, пак може да си недоволен от политиката, мизерниците, от това, че циганите ти крадат къщата или да ти я вземат по измислени начини, от това, че децата ти няма къде да учат, да се лекуват и тнт.
но аз е обединх че ти си превърженик да бсп, безупречно
http://www.iqmindware.com/iq-intelli...lth-iq-income/Е, сори, ама в повечето случаи богатите не са много интелигентни и достойни хора, особено жените им.
http://www.iqcomparisonsite.com/occupations.aspx
http://www.longcountdown.com/blog/wp...2008/05/iq.gif
http://prometheussociety.org/cms/articles/the-outsiders -- това е интересно
Когато човек получи власт и пари е трудно да устои на изкушението да не се помисли за нещо повече от другите.
ПП: Което след това е и в основата на много злини.
Последно редактирано от defender : 09-18-2014 на 16:02
Климатик, оставам с впечатлението, че много хора в България, точно както и ти, си мислят, че някой им е длъжен за нещо... Било то държава, банка, мобилен оператор или съседа, дето има с 5лв повече...
Давам ти още един прост пример... Измисляш летяща кола, която се задвижва от специално гориво, чиято формула знаеш само ти... Ще си дадеш ли патента за изобретението и формулата на горивото в името на тези, дето мрънкат, че си богат скъперник? Или ще изстискаш максималната възможна печалба?
Естествено, че ще направиш второто, недей лъга!
В такъв случай, защо да си мутра, мошеник и отрепка? Хората искат твоят продукт, ти си този, който определя цената.
ПП: дЕфенди, зщо да не се помисли за нещо повече, когато Е нещо повече?
"хората" щяха да живеят в лайна ако не бяха тези, 'другите', срещу които лаеш. Аз зат'ва пуснах оня линк.
Виж, обратното определено не е вярно.
ПП : усмифка![]()
какво се постигна освен смущаване на учебния процес?
Е, ти нали си част от "останалите"?
Щом ти искаш нещо от мен, не е ли нормално и аз да искам нещо от теб? Ако не ти изнася, не купуваш, никой не те насилва да ползваш iphone 5.
Хитлер е използвал силата си точно в името на хората... На неговите хора...
Едит: Според теб, днес, ако нацепя 10 кубика дърва, а ти дремеш под ореха, защото не можеш да цепиш, аз съм длъжен да ти дам половината печалба?
Последно редактирано от an7raks : 09-18-2014 на 16:41
Оо, не... Ако кротко си е трепел мангалоидите и евреите, без да закача големия брат, днес половин Европа щеше да е третия райх, а другата половина щеше да е Русия, включително и България... Просто си е имал психични отклонения човека и не е преценил с кого се ебава, нападайки Русия... Да не мислиш, че руснаците са тръгнали на поход да спасяват чифути и тъмнозелени?![]()
Защо да съм длъжен да давам парите си, които аз съм изкарал с моите качества, на някакви които цял живот стоят на хранилка? Ебем го в благото и народа, аз ако си плащам данъците и осигуровките, спазвам закона и се възползвам от правата си, значи съм си изпълнил дълга към държавата. Не съм длъжен на никой, с нищо. И да имам пари, за хора няма да дам и стотинка, бих дал на Росито Кирилова и животните и с любов, защото животните го заслужават.
n00bs
Погледни средните заплати в България и в чужбина и пак дрънкай как съм бил мислил.
Защото всички виждаме, че това не е нормално.
И като работиш една обикновенна работа тук - не, не говорим за нормални пари, а за оцеляване на ръба... като по всяка възможност може да изпаднеш на дъното. Защото всяка една сиситема е унищожена. Защото само в София останаха хора.
Нямам думи.
Докато Сталин е бил на власт, Русия нямаше да нападне Германия, ако тя си спазва границите. Германците дават 12м на Ленин, за да организира преврат и да свали властта на Русия, а в Русия Ленин се свързва със Сталин, който до момента е бягал 6 пъти от трудови лагери и с германските пари свалят властта.
n00bs