.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 4966

Hybrid View

Мега фен Аватара на galaxy29
    ще ни опишеш ли интериора, сигурно е като по филмите ;/

вижте това от 15:50-18:05 http://vbox7.com/play:6572b7ed88
    майка ми е същата, разбирам да ми критикува несполучливите неща, ама тя всичко от-до :д
    а пък бившия ми обичаше дори изгорелия ми козунак и помня, че с най-добрия му приятел го бяха дояли с удоволствие
    и колко забавно беше, той го би сто пъти в масата на ду хаст, така че и негов дял имаше де :Д
    сиг за стотен път го разказвам ;/
    и понеже нали наскоро повдигнахме тази тема, ето ви образен пример, защо на някои не им е толкова приятно да готвят за родител : |

просто_човек, тези чушки ги обожавам, даже майка ми е е правила днес хахах
    такива неща са хубави и с извара

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от galaxy29 Виж мнението
    майка ми е същата, разбирам да ми критикува несполучливите неща, ама тя всичко от-до :д
    ето ви образен пример, защо на някои не им е толкова приятно да готвят за родител : |
    E, да, като не можете да приемете градивна критика, така е. (Не говоря конкретно на теб.)
    Аз пък се радвам на всякакви предложения за подобрения. Особено когато не е до въпрос на вкус (че яденето е безсолно), а е нещо изначално, което съм сгафила и което трябва да се съблюдава - примерно, лещата ми е преварена или че съм загорила червения пипер на яйцата по панагюрски.

Съвсем нормална ми е стаята, тази в България ми е 100 пъти по-хубава.
    Аз си сложих килимче, завивка за леглото и перде и ми стана доста уютно, че иначе на тоя балатум няма как да живея 3 години. Изключително се радвам, че всички мебели са в еднакъв цвят на плоскостите, че това е нещо, което съвсем буквално ме побърква. Иначе... една боя с кеф бих ударила, ама няма да ми дадат :д

Обещаната рецепта - копирам я:
    Продукти:

Чаша и половина червена леща
    1 глава кромид лук
    3-4 с.л. зехтин
    сол на вкус
    1 голям картоф, нарязан на дребни кубчета
    1 морков, нарязан на дребни кубчета
    3 скилидки чесън, нарязани на ситно
    2 с.л. доматено пюре
    1/2 ч.л. кимион
    1/2 ч.л. кориандър
    1/2 ч.л. джинджифил
    1/3 ч.л. черен пипер
    1/2 ч.л. червен пипер
    1/2 ч.л. сушен кайенски пипер на люспички + допълнително за поръсване

Приготвяне:

Нарязвате лука на ситно и го задушавате в зехтин за 1-2 минути. Прибавяте сол и разбърквате. Добавяте нарязаните картофи и морков и задушавате 5-10 минути под капак, докато омекнат зеленчуците. Прибавяте чесъна и задушавате още минута.
    След като омекнат зеленчуците се прибавя червената леща и достатъчно гореща вода. Добавя се доматеното пюре и подправките. Разбърква се.
    Котлонът се намалява и супата се оставя да къкри половин час на умерен огън.
    Супата от червена леща може да се поднасе поръсена с кайенски пипер, гаринирана с кисело мляко или лимон. Аз препоръчвам да поднесете с кайенски пипер!

Това ще се направи още другата седмица, а през уикенда едно пуешко на тиган със зеленчуци (обмислям морков, чушки, гъби, евентуално и тиквички), подправката е куркума/къри и се поднася с ориз.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си