.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 1117

Hybrid View

Мега фен Аватара на an7raks
    Що да не му е чист косъма? Момчето очевидно вярва в това, което говори и дори докарва някаква логика. Не виждам с какво неговите проповеди и тези на разни сектанти са по-лоши от официалните такива.

Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Що да не му е чист косъма? Момчето очевидно вярва в това, което говори и дори докарва някаква логика. Не виждам с какво неговите проповеди и тези на разни сектанти са по-лоши от официалните такива.
    някой секти са опасни
    нпп според мен не е от секта, ами тълкува логично някои неща

а не казва, че ще се гърчим, ако не направим сватба..

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    някой секти са опасни

нпп си е абсолютен сектант, доближава се до протестантите.

Ти недей гледай кой ти гали слуха и ти чеше егото с думите си и по това да определяш кое е правилно или не.

В Църквата си има тайнства, които се извършват по определени църковни ритуали, а нпп отрича всички тайнства. Той си мисли, че само да проповядаш Евангелието и ще се спасиш (да не говорим и за начина по който го проповядва) без и да си деен участник в тайнствата - по този начин правим и материалното ни тялото участник в общението с Бога .

Тва е все едно един човек да е телесно жаден и нпп да дойде и да започне само информативно да му обяснява водата колко била полезна за тялото, без да му даде вода да си утоли телесна жажда.

ама в крайна сметка вие си знаете.
    Последно редактирано от defender : 11-13-2014 на 23:08

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    нпп си е абсолютен сектант, доближава се до протестантите.

Ти недей гледай кой ти гали слуха и ти чеше егото с думите си и по това да определяш кое е правилно или не.

В Църквата си има тайнства, които се извършват по определени църковни ритуали, а нпп отрича всички тайнства. Той си мисли, че само да проповядаш Евангелието и ще се спасиш (да не говорим и за начина по който го проповядва) без и да си деен участник в тайнствата - по този начин правим и материалното ни тялото участник в общението с Бога .

Тва е все едно един човек да е телесно жаден и нпп да дойде и да започне само информативно да му обяснява водата колко била полезна за тялото, без да му даде вода да си утоли телесна жажда.

ама в крайна сметка вие си знаете.
    ще ти повярвам на това само ако представиш поне един пасаж от Евангелията, в който се вижда как Господ Исус Христос е правил ритуали/церемонии, изключвайки тайната вечеря където умива нозете на своите ученици, защото това Той направи с цел да покаже на учениците си как трябва да бъдат служители на другите за тяхното спасение в истинския Бог, а не господари(горделиви/надменни), понеже когато Петър Му каза: "Господи, не само нозете ми, но и ръцете и главата."(Йоан 13:9), Той отговори:

"Който се е окъпал няма нужда да умие друго освен нозете си, но е цял чист и вие сте чисти, но не всички... А като уми нозете им и си взе мантията седна пак и рече им: Знаете ли какво ви сторих? Вие Ме наричате Учител и Господ; и добре казвате, защото съм такъв. И тъй, ако Аз, Господ и Учител, ви умих нозете, то и вие сте длъжни един на друг да си миете нозете. Защото ви дадох пример да правите и вие както Аз направих на вас. Истина, истина ви казвам, слугата не е по-горен от господаря си, нито пратеникът е по-горен от онзи, който го е изпратил. Като знаете това, блажени сте, ако го изпълнявате. Не говоря за всички вас; Аз зная кои съм избрал; но това стана, за да се сбъдне писаното: "Който яде хляба Ми, той дигна своята пета против Мене". Отсега ви казвам това нещо преди да е станало, та когато стане да повярвате, че съм Аз това, което рекох. Истина, истина ви казвам, който приеме онзи, когото Аз пращам, Мене приема; и който приема Мене, приема Този, Който Ме е пратил." Йоан 13: 10-20

тялото трябва да служи с Дух и Истина, което означава, че е много по-полезно да се проповядва истинското Божие Слово на заинтересованите, да се изгонват бесовете от обладаните, болните да бъдат изцелявани, недъгавите да бъдат възстановявани, мъртвите да бъдат възкресявани, и т.н., отколкото да вършиш някакви ритуали, които не са полезни за никой, освен само за онези, които участват в тях

"Господине, виждам, че Ти си пророк. Нашите бащи в тоя хълм(т.е. в това възвишение) са се покланяли; а вие казвате, че в Ерусалим е мястото гдето трябва да се покланяме. Казва й Исус: Жено вярвай Ме, че иде час, когато нито само в тоя хълм, нито в Ерусалим ще се покланяте на Отца. Вие се покланяте на онова, което не знаете; ние се покланяме на онова, което знаем; защото спасението е от юдеите(т.е. защото истинското спасение идва чрез праведните духовни служители/работници). Но иде час, и сега е, когато истинските поклонници ще се покланят на Отца с дух и истина; защото такива иска Отец да бъдат поклонниците Му. Бог е дух; и ония, които Му се покланят, с дух и истина трябва да се покланят." Йона 4: 19-24,

"Исус Христос е същият вчера днес и до века. Не се завличайте от разни и странни учения(т.е. вероучения); защото е добре сърцето да се укрепява с благодат(т.е. с правилна вяра, и добри дела), а не с наредби за ястия(т.е. за духовни/религиозни дейности), от които не са се ползували ония, които не са се водили по тях." Евреи 13: 8-9
    Последно редактирано от npp : 11-14-2014 на 13:44

Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    някой секти са опасни

Всичко извън официалната религия е секта.

Естествено е да не виждаш и да не разпознаваш лъжата, когато нямаш критерии за определяне на истината. Темата е дълга за обяснение. Логика може да извадят мнозина, но големият проблем на всеки умник, дето искрено вярва, че е разбрал най накрая как трябва да се тълкува и живее Библията е там, че не може да посочи наличието на привърженици на тези свои нововъведения в в исторически план през вековете от апостолите до негово време. Защото Господ е обещал че ще бъде с верните през всички векове, през които Неговата Църква, чрез Светия Дух ще проповядва неизменно и вярно учението за спасението( Църквата има и др. функции, но сега не става дума за тях). Затова, като попитах нпп, кои са тези прословути истински светии, дето са вярвали в същите неща като него, той написа сумати глупости и с половин изречение си призна, че не ги знае кои са, какви са, кога са живяли, как се казват, но някак си е убеден ,че са вярвали точно като него. На това ли му викаш чист косъм?

Разбираш ли проблема? Последователи в бъдещето може и да си намериш и така да основеш поредната от стотиците секти. Но като не можеш да си изнамериш единомишленици в миналото, значи нямаш основания да твърдиш, че твоята секта е именно Църквата, която е основал Христос и Неговите ученици.
    Последно редактирано от Pitancho : 11-13-2014 на 23:19

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Pitancho Виж мнението
    Естествено е да не виждаш и да не разпознаваш лъжата, когато нямаш критерии за определяне на истината. Темата е дълга за обяснение. Логика може да извадят мнозина, но големият проблем на всеки умник, дето искрено вярва, че е разбрал най накрая как трябва да се тълкува и живее Библията е там, че не може да посочи наличието на привърженици на тези свои нововъведения в в исторически план през вековете от апостолите до негово време. Защото Господ е обещал че ще бъде с верните през всички векове, през които Неговата Църква, чрез Светия Дух ще проповядва неизменно и вярно учението за спасението( Църквата има и др. функции, но сега не става дума за тях). Затова, като попитах нпп, кои са тези прословути истински светии, дето са вярвали в същите неща като него, той написа сумати глупости и с половин изречение си призна, че не ги знае кои са, какви са, кога са живяли, как се казват, но някак си е убеден ,че са вярвали точно като него. На това ли му викаш чист косъм?

Разбираш ли проблема? Последователи в бъдещето може и да си намериш и така да основеш поредната от стотиците секти. Но като не можеш да си изнамериш единомишленици в миналото, значи нямаш основания да твърдиш, че твоята секта е именно Църквата, която е основал Христос и Неговите ученици.
    а защо си мислиш, че ако някой се завре в някоя секта, точно там всички ще се окажат истински Светии?!, понеже досега на света имаше не само православие, но и католицизъм, протестантизъм, евангелизъм, ислям, юдаизъм, йеховизъм, вишнуизъм, йога, и пр., при това в хиляди различни деноминации/клонове, а каква е гаранцията, че всички в произволен клон от световната религия ще се окажат истински Светии?!, понеже досега почти всяка секта твърдеше, че истината е само при тях, лично аз преди години съм гостувал в най-различни секти, измежду които петдесятничество, евангелизъм, православие, вишнуизъм, сурат шабд йога, ислям, и др., и си спомнял как във всяка една се опитваха всячески да ме убеждават, че истината е само при тях, например петдесятните ми казваха, че само те и още една протестантска църква в града са истинни, и че всички други са лъжливи, вишнуистите ми казваха, че истината е само при тях, и че йогистите, християните и будистите са от дявола, сурат шабд йогите ми казваха, че само те вярват в милостивия Бог, и че вишнуистите и крия йога са от дявола, и че християните не са на прав път, крия йога са ми казвали, че вишнуистите, будистите и християните са неправедни, мюсюлманите също твърдяха, че истината е при тях, и че християните са неправедни, православните са ми казвали, че другите християнски секти са напаст, и т.н., освен че и във всяка една секта се опитваха всячески да ме вербуват и да ме превърнат в техен поклонник, и накрая аз се оказах като разпънат на тяхната голгота, защото от една страна бях теглен от едните, от друга страна от другите, и т.н., понеже всяка секта воюваше срещу другите за да ме спечели, и състоянието ми се влоши неимоверно, защото и мнозина от тях ме кълняха, а аз вече не бях сигурен кой въобще е истинският Бог, в Който трябва да вярвам, тъй като всяка секта ми доказваше как техният бог е върховният с множество доказателства, тогава на мен не ми остана друго, освен да престана да ги посещавам и да започна да призовавам Онзи, Който наистина е истинският Бог, от сутрин до вечер Го призовавах като казвах: "Боже, Ти, Който наистина Си истинският Бог на вселената, моля Те да дойдеш и да се погрижиш за мен, защото съм в безизходица", но без да съм сигурен кой е Истинският, понеже бях склонен да си мисля, че може да се окаже всеки един от наличните в света на човешката религия, и така минаха седмици/месеци, през които нито аллах, нито кришна ми се яви, нито буда, нито който и да е от боговете на онези секти, но веднъж именно самият Господ Исус Христос ми се яви, и ми каза: "Ето Ме, Аз и Отца Ми сме единственият истински Господ Бог на вселената - няма други", и оттогава Той започна да ме прави да бъда Негов свидетел, понеже и прати Своите Светии и Ангели да свидетелствуват Неговото Слово чрез мен, ето защо вярвам само на Онези, Които наистина са истинските Светии и Св. Ангели на Отца и Исус, и не се доверявам на други, защото няма гаранция, че всички светии от произволна секта са Истински
    Последно редактирано от npp : 11-14-2014 на 13:17

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си