- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Има ли начин да забравя Бог?
нпп си е абсолютен сектант, доближава се до протестантите.
Ти недей гледай кой ти гали слуха и ти чеше егото с думите си и по това да определяш кое е правилно или не.
В Църквата си има тайнства, които се извършват по определени църковни ритуали, а нпп отрича всички тайнства. Той си мисли, че само да проповядаш Евангелието и ще се спасиш (да не говорим и за начина по който го проповядва) без и да си деен участник в тайнствата - по този начин правим и материалното ни тялото участник в общението с Бога .
Тва е все едно един човек да е телесно жаден и нпп да дойде и да започне само информативно да му обяснява водата колко била полезна за тялото, без да му даде вода да си утоли телесна жажда.
ама в крайна сметка вие си знаете.
Последно редактирано от defender : 11-13-2014 на 22:08
Естествено е да не виждаш и да не разпознаваш лъжата, когато нямаш критерии за определяне на истината. Темата е дълга за обяснение. Логика може да извадят мнозина, но големият проблем на всеки умник, дето искрено вярва, че е разбрал най накрая как трябва да се тълкува и живее Библията е там, че не може да посочи наличието на привърженици на тези свои нововъведения в в исторически план през вековете от апостолите до негово време. Защото Господ е обещал че ще бъде с верните през всички векове, през които Неговата Църква, чрез Светия Дух ще проповядва неизменно и вярно учението за спасението( Църквата има и др. функции, но сега не става дума за тях). Затова, като попитах нпп, кои са тези прословути истински светии, дето са вярвали в същите неща като него, той написа сумати глупости и с половин изречение си призна, че не ги знае кои са, какви са, кога са живяли, как се казват, но някак си е убеден ,че са вярвали точно като него. На това ли му викаш чист косъм?
Разбираш ли проблема? Последователи в бъдещето може и да си намериш и така да основеш поредната от стотиците секти. Но като не можеш да си изнамериш единомишленици в миналото, значи нямаш основания да твърдиш, че твоята секта е именно Църквата, която е основал Христос и Неговите ученици.
Последно редактирано от Pitancho : 11-13-2014 на 22:19
начина по който нпп говори за Словото е все едно как едно малко дете си фантазира. Всеки може да вземе Библията и да я навърже според въображението, в това няма нищо сложно или да са ти нужни някакви специални възможности и явявания на разни божества дето да те възкръсват, а просто богата фантазия.
Като бяхме малки и бях на село намерихме един счупен комбайн и си играехме на него като си представяхме, че е космически кораб, а всеки от нас си измисляше някакъв извънземен псевдоним за да влезе в роля в някаква фалшива реалност - та същата работа е и с нпп с псевдонима "свидетеля" и специалните възможности от небесната църква и тем подобни.
Последно редактирано от defender : 11-13-2014 на 22:23
Ами не е така, защото има хиляди светии още от зараждането на църквата, които са вярвали по един и същ начин, все едно в един и същ дух са говорели, а между тях е нямало пряка връзка.
Тва не е като аз да си го измислям.
Ми, ще има много хора, говорещи едни и същи неща, които са били модерни тогава, а именно, че ще се появи месия...
абе тва не е само като да клюкариш някаква новина от жълт вестник на другите, техния живот е бил съобразен с това, което говорят, те са приличали и по самия си начин на живот, а не само с това, което са говорили. Просто са имали един и същ поглед върху Библията.
А и в Библия е казано че Бог ще ни даде учители по който да разпознаваме каква е истината. И също Бог е казал, че ще ги прослави - и ето виж как всеки светия си има празник в Църковния календар и се почита.
Когато нпп влезе в църковни календар като светия и така един вид Бог да го прослави ще си говорим, но до тогава ще се придържам към канона на досегашните светии.
А свидетеля нпп ще изчезне както се е и появил, безследно. Такива като нпп с лопата да ги ринеш.
Последно редактирано от defender : 11-13-2014 на 22:46
Ама те сигурно повече от 50% от съвременните християни са покръстени на сила/предците им/... Защо тях ги броиш към ваще?
Еей, проумя го най накрая! Което значи, че има някакви напълно необходими критерии и ориентири . И това са как са я тълкували и живяли светиите.
Никъде не е казано ,,блажени са интелигентните, защото те ще проумеят Бога''. Казано е обаче ,,блажени чистите по сърце, защото те ще видят Бога'' Ще видят Бога чистите по сърце, смирените, боголюбивите и т н., т.е. хората със свят живот. И затова именно техните тълкувания са авторитетни, защото тези хора са не просто по човешки умни, а Богопросветени.
Давам ти пример със заповедта .,, Не прелюбодействай!'' Магическия огън решава, че това значи просто да се пазиш от венерически болести и нежелани зачатия, но нито мастурбацията, нито предбрачния секс, нито изневярата са проблем. Защо? Просто така му изнася, щенка му се да се оправдае пред Бога ако го има и пред съвестта си. Щото все пак е чул отнякъде, че това май е забранено. Нпп, пък излиза с друг номер, че това се разбирало духовно(ако и да е казано, че блудникът против собственото си ТЯЛО греши. ) По същата логика педалите от англиканската църква се напъват да докажат, че хомосексуализма не бил грях според Библията! Защо? Ами защото така им изнася, искат да си оправдаят страстите, искат да се променят не те според учението, а да променят учението според себе си.
Ето защо който разсъждава по въпросите на вярата трябва първо да я живее,да се е преборил със пороците и да е придобил в някаква степен добродетелите, за да разсъждава и тълкува Библията. Но дори и той никога няма да си каже ,,аз съм свят и затова ще си мисля каквото искам, а винаги ще има впредвид авторитета на светиите преди него. Вече споменах, че това води до неизменност на учението на Църквата през вековете и до единомислие на православните християни от различни времена и територии.
Последно редактирано от Pitancho : 11-14-2014 на 10:56
ще ти повярвам на това само ако представиш поне един пасаж от Евангелията, в който се вижда как Господ Исус Христос е правил ритуали/церемонии, изключвайки тайната вечеря където умива нозете на своите ученици, защото това Той направи с цел да покаже на учениците си как трябва да бъдат служители на другите за тяхното спасение в истинския Бог, а не господари(горделиви/надменни), понеже когато Петър Му каза: "Господи, не само нозете ми, но и ръцете и главата."(Йоан 13:9), Той отговори:
"Който се е окъпал няма нужда да умие друго освен нозете си, но е цял чист и вие сте чисти, но не всички... А като уми нозете им и си взе мантията седна пак и рече им: Знаете ли какво ви сторих? Вие Ме наричате Учител и Господ; и добре казвате, защото съм такъв. И тъй, ако Аз, Господ и Учител, ви умих нозете, то и вие сте длъжни един на друг да си миете нозете. Защото ви дадох пример да правите и вие както Аз направих на вас. Истина, истина ви казвам, слугата не е по-горен от господаря си, нито пратеникът е по-горен от онзи, който го е изпратил. Като знаете това, блажени сте, ако го изпълнявате. Не говоря за всички вас; Аз зная кои съм избрал; но това стана, за да се сбъдне писаното: "Който яде хляба Ми, той дигна своята пета против Мене". Отсега ви казвам това нещо преди да е станало, та когато стане да повярвате, че съм Аз това, което рекох. Истина, истина ви казвам, който приеме онзи, когото Аз пращам, Мене приема; и който приема Мене, приема Този, Който Ме е пратил." Йоан 13: 10-20
тялото трябва да служи с Дух и Истина, което означава, че е много по-полезно да се проповядва истинското Божие Слово на заинтересованите, да се изгонват бесовете от обладаните, болните да бъдат изцелявани, недъгавите да бъдат възстановявани, мъртвите да бъдат възкресявани, и т.н., отколкото да вършиш някакви ритуали, които не са полезни за никой, освен само за онези, които участват в тях
"Господине, виждам, че Ти си пророк. Нашите бащи в тоя хълм(т.е. в това възвишение) са се покланяли; а вие казвате, че в Ерусалим е мястото гдето трябва да се покланяме. Казва й Исус: Жено вярвай Ме, че иде час, когато нито само в тоя хълм, нито в Ерусалим ще се покланяте на Отца. Вие се покланяте на онова, което не знаете; ние се покланяме на онова, което знаем; защото спасението е от юдеите(т.е. защото истинското спасение идва чрез праведните духовни служители/работници). Но иде час, и сега е, когато истинските поклонници ще се покланят на Отца с дух и истина; защото такива иска Отец да бъдат поклонниците Му. Бог е дух; и ония, които Му се покланят, с дух и истина трябва да се покланят." Йона 4: 19-24,
"Исус Христос е същият вчера днес и до века. Не се завличайте от разни и странни учения(т.е. вероучения); защото е добре сърцето да се укрепява с благодат(т.е. с правилна вяра, и добри дела), а не с наредби за ястия(т.е. за духовни/религиозни дейности), от които не са се ползували ония, които не са се водили по тях." Евреи 13: 8-9
Последно редактирано от npp : 11-14-2014 на 12:44
а защо си мислиш, че ако някой се завре в някоя секта, точно там всички ще се окажат истински Светии?!, понеже досега на света имаше не само православие, но и католицизъм, протестантизъм, евангелизъм, ислям, юдаизъм, йеховизъм, вишнуизъм, йога, и пр., при това в хиляди различни деноминации/клонове, а каква е гаранцията, че всички в произволен клон от световната религия ще се окажат истински Светии?!, понеже досега почти всяка секта твърдеше, че истината е само при тях, лично аз преди години съм гостувал в най-различни секти, измежду които петдесятничество, евангелизъм, православие, вишнуизъм, сурат шабд йога, ислям, и др., и си спомнял как във всяка една се опитваха всячески да ме убеждават, че истината е само при тях, например петдесятните ми казваха, че само те и още една протестантска църква в града са истинни, и че всички други са лъжливи, вишнуистите ми казваха, че истината е само при тях, и че йогистите, християните и будистите са от дявола, сурат шабд йогите ми казваха, че само те вярват в милостивия Бог, и че вишнуистите и крия йога са от дявола, и че християните не са на прав път, крия йога са ми казвали, че вишнуистите, будистите и християните са неправедни, мюсюлманите също твърдяха, че истината е при тях, и че християните са неправедни, православните са ми казвали, че другите християнски секти са напаст, и т.н., освен че и във всяка една секта се опитваха всячески да ме вербуват и да ме превърнат в техен поклонник, и накрая аз се оказах като разпънат на тяхната голгота, защото от една страна бях теглен от едните, от друга страна от другите, и т.н., понеже всяка секта воюваше срещу другите за да ме спечели, и състоянието ми се влоши неимоверно, защото и мнозина от тях ме кълняха, а аз вече не бях сигурен кой въобще е истинският Бог, в Който трябва да вярвам, тъй като всяка секта ми доказваше как техният бог е върховният с множество доказателства, тогава на мен не ми остана друго, освен да престана да ги посещавам и да започна да призовавам Онзи, Който наистина е истинският Бог, от сутрин до вечер Го призовавах като казвах: "Боже, Ти, Който наистина Си истинският Бог на вселената, моля Те да дойдеш и да се погрижиш за мен, защото съм в безизходица", но без да съм сигурен кой е Истинският, понеже бях склонен да си мисля, че може да се окаже всеки един от наличните в света на човешката религия, и така минаха седмици/месеци, през които нито аллах, нито кришна ми се яви, нито буда, нито който и да е от боговете на онези секти, но веднъж именно самият Господ Исус Христос ми се яви, и ми каза: "Ето Ме, Аз и Отца Ми сме единственият истински Господ Бог на вселената - няма други", и оттогава Той започна да ме прави да бъда Негов свидетел, понеже и прати Своите Светии и Ангели да свидетелствуват Неговото Слово чрез мен, ето защо вярвам само на Онези, Които наистина са истинските Светии и Св. Ангели на Отца и Исус, и не се доверявам на други, защото няма гаранция, че всички светии от произволна секта са Истински
Последно редактирано от npp : 11-14-2014 на 12:17
то и всички хиляди и дори милиони йоги и индуси са били на един и същи дух, сат-чит-ананда, и затова и са свидетелствали за едни и същи неща: "брахма", "вишну", "шива", "кармата", прераждането("самсара"), "трите гуни", "югите", "калпите", "кундалини", "чакрите", "аум", "пранаяма", "прасад(ам)", "санкиртан(а)", и пр., обаче нито едно от тези неща не е представено в Библията като свято, но такива неща са представяни там единствено като сатанински, така че каква е гаранцията, че всеки един от "светиите", които са свидетелствали за едно и също са били Истински?!, понеже не е ли възможно да се окаже, че е имало хиляди такива, които са угаждали на един и същ лъжлив дух?!, защото както имаше само един истински Бог, така имаше и само един дявол наричан още "змей", "старовременна змия", и "сатана", така имаше и само един "звяр"(Откровение 13:1-2), и само един "втори звяр"(Откровение 13:11), както и само една "смърт" и само един "ад"(Откровение 6:8, 20:14), така и е имало само по един от всеки различен бесовски дух
ако ще и в хиляди календари да те вкарат, ако не се осигури спасение за човеците, тогава каква полза би имало дори и ако се борим срещу зверове?!
"какво ще правят тия, които се кръщават заради мъртвите? Ако мъртвите никак не се възкресяват, защо се и кръщават заради тях? Защо и ние се излагаме на бедствия всеки час? Братя, с похвалата, с която се гордея за вас в Христа Исуса нашия Господ, аз всеки ден умирам. Ако, по човешки казано, съм се борил със зверове в Ефес, какво ме ползува? Ако мъртвите не се възкресяват "нека ядем и пием, защото утре ще умрем". Не се мамете. "Лошите другари покварят добрите нрави". Отрезнейте към правдата, и не съгрешавайте, защото някои от вас не познават Бога. Това казвам, за да ви направя да се засрамите." 1 Коринтяни 15: 29-34
ами те осигуряват спасение на човеците, стига да има кой да ги чете, а вече спасението зависи и от личната ти воля,никой на сила няма да те спасява, както например ти се опитваш да го правиш, ти питал ли си всички хора дали искат да ги спасяваш. Колко човека сами са те потърсили да ги спасяваш или ти им се натрапваш като плашило на бостан..
Последно редактирано от defender : 11-14-2014 на 13:15
цитираш "Блажени чистите по сърце", но твоето "сърце" чисто ли е ако все още се доверяваш на/вярваш в нещо, което ти самият не си проверил дали е истина/правда или не, и то само защото вярваш, че онези, които са го засвидетелствали са (били) истински Светии?!, например ако вярваш, че Исус и Неговите истински ученици, които са представени в Библията, са били ритуалисти като вас, понеже ето как вие с дифендър твърдяхте такова нещо като казвахте, че Светиите са завещали някаква ритуална религия на човеците, обаче ето как в Евангелията не се вижда да е имало такава ритуална религия, но само дето в книгата "Деяния" се вижда да е имало водно кръщение, което се е правило като ритуал чрез водно поливане/потапяне с цел да се вдъхне увереност на кръщавания, така щото той да бъде уверен, че е кръстен като е бил церемониално облят с/потопен във вода според традицията на истинските Светии, при това тази церемония е била правена предимно на онези, които са били определени да бъдат духовни служители в Христовата църква, така щото да имат официално свидетелство пред цялата вселена, че са били кръстени за да не може никой да оспори техния чин, понеже и ето какво казва Св. Павел по въпроса:
"Христос не ме е пратил да кръщавам, но да проповядвам благовестието; не с мъдри думи, да не се лиши Христовия кръст от значението си." 1 Коринтяни 1: 17,
"нека оставим първоначалното учение за Христа и нека се стремим към съвършенство, без да полагаме изново за основа покаяние от мъртви дела, вяра в Бога, учение за кръщения, за ръкополагане, за възкресяване на мъртви и за вечен съд. И това ще сторим, ако Бог позволи." Евреи 6: 1-3
понеже каква полза от церемониалното водно кръщение ако вярата не е упражнявана правилно и ако нужните "плодове"(резултати) не са налични?!, примерно ти можеш да преминеш през хиляди ритуални/церемониални процедури, обаче ако не упражняваш вярата правилно и ако не вършиш делата на Исус и Неговите истински ученици, Които са представени в Библията, тогава каква полза от всички онези церемониални/ритуални процедури?!, например Исус както и всеки един от Неговите истински ученици е проповядвал истинското Благовестие/Божие Слово, изгонвали са бесовете от всеки срещнат обладан, изцелявали са всеки срещнат болен от всякакви болести, възстановявали са всеки срещнат увреден/сакат/недъгав, възкресявали са всеки срещнат мъртвец, и пр., а ти какво си направил?!, обаче устите ви на вас с дифендър са големи да говорят неща против онези, които нищо лошо не са ви направили и нищо не ви дължат, а дори и против онези, които свидетелствуват истинското Божие Слово
какво значи "Не прелюбодействувай"?!, нима означава, че само дето не трябва да правиш извънбрачен секс, а иначе едва ли не имаш право да: досаждаш, натрапваш, насилваш, тормозиш, тероризираш, заробваш, поробваш, завеждаш/държиш в плен, злоупотребяваш, обиждаш, нараняваш(огорчаваш/оскърбяваш), и пр., понеже възможно ли е Онзи, Който е казал "Не убивай" и "Не кради" да е пропуснал да е каже "Не насилвай/Не оскърбявай/огорчавай"?!, понеже именно това е истинското значение на заповедта "Не прелюбодействувай", ето я и разчленена "не пре-любо-действувай", понеже любовта от тази гледна точка е отношението към и взаимоотношенията с другите, защото ако отношението ти към или взаимоотношението ти с другиго е лошо, и го оскърбиш/огорчиш някак си, или го тормозиш психически или като го насилваш физически, тогава това няма да е добро, ето защо Св. Павел е казал:
"Не оставайте никому длъжни в нищо, освен един друг да се обичате, защото, който обича другиго, изпълнява закона. Понеже заповедите: "Не прелюбодействувай"; "Не убивай"; "Не кради"; "Не лъжесвидетелствувай"; "Не пожелавай"; и коя да било друга заповед се заключават в тия думи: "Да обичаш ближния си както себе си". Любовта не върши зло на ближния; следователно, любовта изпълнява закона." Римляни 13: 8-10
понеже наистина обратната сексуалност, сексуалните престъпления/нарушения, и сексуалното самозадоволяване не са съвършени неща, да не кажем и че могат да бъдат доста нелепи, понеже да правиш обратно сексуален секс или друга голяма сексуална перверзия е нещо като сексуалният еквивалент на това да ядеш най-гадни изпражнения/фекалии от улиците, а това да се самозадоволяваш сексуално е нещо като сексуалният еквивалент на това да ядеш рафинирана храна вместо напълно натурална храна с всичките и витамини и др. важни естествени съставки, но прелюбодеянието, за което се говори в Библията е преди всичко нещо, с която се причинява зло на другиго/ближния/съжителя, както е представено и в (по-)горния библейски пасаж, докато обратно сексуалните, сексуално перверзните, и сексуално самозадоволяващите се са (по-скоро) жертви на духовното беззаконие отколкото (негови) причинители/извършители (що се отнася до самите техни сексуални проблеми), така че те трябва да бъдат лекувани от духовните служители така както Исус и Неговите ученици се виждат от Евангелията как са изцелявали болните като са изгонвали бесовските духове от тях и пр., защото такъв човек (със сексуални проблеми) е (по-скоро) болен отколкото разболяващ
Последно редактирано от npp : 11-14-2014 на 13:34
е ако не се работи за спасението на всички, независимо дали те искат за бъдат спасени или не, тогава как ще бъдат спасени?!, къде ти е любовта?!, ако имаш злоядо дете, няма ли да се опиташ да направиш нещо за да обикне храната, или ще го оставиш да умре от глад?!, нима си мислиш, че Небесният Бог Отец е Бог Отец само на онези, които са Негови вярващи?!
"Тогава, какво предимство има юдеинът(т.е. вярващият)? или каква полза има от обрязването(т.е. от вярата)? Много във всяко отношение, а първо, защото на юдеите(т.е. на праведните вярващи) се повериха Божествените писания(също и: Св./праведните духовни предания и дела). Понеже, ако някои бяха без вяра, що от това? тяхното неверие ще унищожи ли Божията вярност? Да не бъде! но Бог нека бъде признат за верен, а всеки човек лъжлив(т.е. а всеки човек за некомпетентен/неспособен/недостоен в сравнение с истинския Бог), според както е писано: - "За да се оправдаеш в думите Си, И да победиш, когато се съдиш(т.е. когато вършиш делата си по осигуряване(то) на пълно спасение и изобилен и вечен живот за всички човеци)". Но ако нашата неправда изтъква Божията правда, що има да кажем? Несправедлив ли е Бог, когато нанася гняв? (По човешки говоря). Да не бъде! понеже тогава как Бог ще съди света? Обаче, казваш ти, ако с моята невярност Божията вярност стане по-явна, за Неговата слава, то защо и аз, въпреки това, да бъда осъждан като грешник? И защо да не вършим зло, за да дойде добро? (както някои клеветнически твърдят, че ние така говорим). На такива осъждането е справедливо. Тогава що следва? Имаме ли ние някакво предимство над езичниците(т.е. над невярващите/неокултистите)? Никак; защото вече обвинихме юдеи и гърци(т.е. вярващи и (теистични) философи), че те всички са под грях. Както е писано: - "Няма праведен ни един; Няма никой разумен, Няма кой да търси Бога. Всички се отклониха, заедно се развратиха; Няма кой да прави добро, няма ни един". "Гроб отворен е гърлото им; С езиците си ласкаят". "Аспидова отрова има под устните им". "Техните уста са пълни с клевета и горест". "Нозете им бързат да проливат кръв; Опустошение и разорение има в пътищата им; И те не знаят пътя на мира", "Пред очите им няма страх от Бога". А знаем, че каквото казва законът(т.е. Словото на истинския Господ Бог), казва го за ония, които са под закона(т.е. които са религиозни/окултисти); за да се затулят устата на всекиго, и цял свят да се доведе под съдбата на Бога. Защото ни една твар няма да се оправдае пред Него чрез дела изисквани от закона(т.е. чрез дейности на човешката(666) религия/духовност), понеже чрез закона става само познаването на греха. А сега и независимо от закон се яви правдата от Бога, за която свидетелствуват законът(т.е. Божието Слово/Св. Писание) и пророците, сиреч правдата от Бога, чрез вяра в Исуса Христа, за всички [и на всички], които вярват(т.е. които са верни на доброто/правдата); защото няма разлика. Понеже всички съгрешиха и не заслужават да се прославят от Бога, а с Неговата благост се оправдават даром чрез изкуплението, което е в Христа Исуса, Когото Бог постави за умилостивение чрез кръвта Му посредством вяра(т.е. вярност). Това стори за да покаже правдата Си в прощаване на греховете извършени по-напред, когато Бог дълготърпеше, - за да покаже, казвам правдата Си в настоящето време, та да се познае, че Той е праведен и че оправдава този, който вярва в Исуса(т.е. който не воюва против Исус). И тъй, где остава хвалбата? Изключена е. Чрез какъв закон? чрез закона на делата(т.е. чрез закона на човешката религия) ли? Не, но чрез закона на вярата(т.е на правилната вяра). И така, ние заключаваме, че човек се оправдава чрез вяра(т.е. чрез вярност), без делата на закона(т.е. без дейностите на човешката(666) религия). Или Бог е Бог само на юдеите(т.е. само на вярващите), а не и на езичниците(т.е. но не и на невярващите/неокултистите)? Да, и на езичниците е. Понеже същият Бог ще оправдае обрязаните(т.е. вярващите) от вяра(т.е. поради тяхната правилна вяра) и необрязаните(т.е. и невярващите/неокултистите) чрез вяра(т.е. чрез Своята вярност да се (по)грижи за тях докрай). Тогава, чрез вяра(т.е. чрез вярността) разваляме ли закона? Да не бъде! Но утвърждаваме закона." Римляни 3: 1-31
Последно редактирано от npp : 11-14-2014 на 14:01
ми то това е част от любовта, да оставиш човека сам да си реши, дали иска да е спасен или не и дали иска точно ти да го спасяваш.
Все пак те са съзнателни хора с разум, могат да разсъждават, а не са деца.
а и ти кво, изживяваш се за някакъв баща ли.
Ми на мен и баща ми не ми се меси в живота ако не съм го молил за това.
Последно редактирано от defender : 11-14-2014 на 14:08
истинският Господ Бог спасява човеците, докато вярващите имат дълг пред Него поне да се молят за колкото се може по-скорошно(то) спасение на човечеството, и дори да помагат на хората в неволя, и пр., а ти какво си направил досега?!, понеже както Небесният Бог Отец е праведен, така и вярващите са длъжни да бъдат праведни като Него
"Чули сте, че е било казано: "Обичай ближния си, а мрази неприятеля си". Но Аз ви казвам: Обичайте неприятелите си, благославяйте тия, които ви кълнат, правете добро на тези, които ви ненавиждат, и молете се за тия, които ви правят пакост и ви гонят; за да бъдете чада на вашия Отец, Който е на небесата; защото Той прави слънцето Си да изгрява на злите и на добрите(т.е. защото Той прави не само добрите, но и злите да имат благодат), и дава дъжд на праведните и на неправедните(т.е. и прави да има духовно очистване не само за вярващите, но и за невярващите). Защото, ако обичате само ония, които обичат вас, каква награда ви се пада? Не правят ли това и митарите(т.е. и неправедните)? И ако поздравявате само братята си, какво особено правите? Не правят ли това и митарите(т.е. и неправедните)? И тъй бъдете съвършени и вие, както е съвършен вашият небесен Отец." Матей 5: 43-48
Последно редактирано от npp : 11-15-2014 на 08:49
Ами тогава моли се, това няма нищо общо с това да се завираш в хората да им казваш, че ги спасяваш.
Щото ако на мене на улицата ми дойде някой, който неканен да почне обикаля около мене и да ми крещи и обяснява че ме спасявал, без да съм го питал, точно след 5-тата минута досаждане, най-много да му вкарам един.
Последно редактирано от defender : 11-14-2014 на 14:26
Нпп, как така ти се е явил Бог, нали разправяше че спи? Как така хем спи, хем се явява че и приказва?
Бог Отец досега беше в състояние на полусън, но това означава, че Той не спи напълно, но е малко или много буден, и все пак винаги достатъчно за да крепи вселенското творение в неговата цялост, иначе то би се дезинтегрирало до най-малките (си) градивни частици, а където има добро, Той е там, защото именно Отца е първопричината на всяко добро, което човешките и другите одушевени същества вършат, плюс това за едни Той може да е в по-дълбоко състояние на полусън, докато за други - в по-будно, например Той обикновено е дори напълно буден за истинските Светии, защото Те Го събуждат напълно със своята съвършена любов, правилната си вяра и добрите/праведните си молитви, ето защо е имало толкова съвършено спасение чрез Тях (което се вижда от написаното в Евангелията)
Последно редактирано от npp : 11-15-2014 на 08:50