Първоначално написано от
SpiritInBlack
Може да си сравнително образована, обаче не виждаш отвъд това, което е директно пред очите ти. За
Кубрат съм го виждал май един единствен път на живо, с брат му съм си говорил обаче. Ще говоря за Тервел, вярвайки че това, което е за единия, важи в огромна степен и за другия. Беше миналата година на едно благотворително събитие, дали е дал по-малко от мен или 10 пъти повече, не знам, няма и значение. По начина, по който говори и се държа спрямо мен - определимо само с една дума - земно, човек, който си знае мястото и положението, лесно можеш да прецениш що за личност е, дори от един разговор (приемаме за целите на дискусията, че не се е преструвал). Точно в България това е изключително рядка комбинация, още повече за хора в неговото положение. Болшинството хора в България са адски завистливи и се мъчат да дърпат назад всеки, който е пред тях, защото не могат да го настигнат. Е, помисли си за ситуацията на Кубрат - след най-тежката загуба в кариерата си (и единствена) да намери сили и достойнство да благодари на всички българи в залата, макар че вероятно са били малка част от всички присъстващи. Тези българи, от които вероятно никой не му е помогнал с каквото и да е докато стигне до битката за световната титла. Лично на мен би било прекалено криво, за да давам каквито и да е интервюта. Ще ти кажа аз как се чувствам, когато съм в България - повечето ми сънародници ( направо почти всички) са изпаднали в една бездънна яма и мразят всичко и всички. Но най-много мразят себе си, но обвиняват другите заради това. Забележителното е, че не правят нищо, за да променят дори себе си, да не говорим да променят останалите. Бърза справка - Григор Димитров - лигав и адски противен типаж. Някога казвал ли е колко се гордее, че е българин? Не коментирам дали наистина има причини да бъде.
Не си разбрала Кубрат и какво е искал да каже след мача. Да, дори и аз мога да кажа, че немският му е зле и не е интелигентен човек. Показателно е как по време на интервюто повтори 35 пъти "продължаваме напред". Но Пулев никога не е претендирал да бъде професор и точно защото е земен и не се изхвърля го уважавам много. Той призна, че е загубил честно и не търси оправдания, просто не по начина, по който ти си очаквала да го направи. Искаш ли да ти кажа една тайна - никой, който е адски добър в нещо и се стреми да бъде най-добрият, включително и аз, никога няма да признае публично и изцяло чуждото преимущество. Да, пред баща ми, най-добрия приятел или дългогодишно гадже, може би. Никой топ мениджър или състезател не си признава с удоволствие грешките, още повече шампион. Кубрат мъжки си призна, че оправдания няма и е загубил. Толкова. Направи справка с български национален треньор по футбол след загуба - "не се организирахме в защита", "пропиляхме своите шансове", "съдията свири всичко спорни ситуации в тяхна полза". Да, не разбирам от бокс, но е ясно, че Кличко надигра по всички показатели Кобрата - на мен ми направи впечатление как по време на клинч само нашият удряше, не знам дали е позволено. А за говоренето преди мача - убеден съм, че Кобрата е вярвал, че е по-добрият боксьор. И това е една от причините да бъде толкова добър.