.
Отговор в тема
Страница 37 от 45 ПървиПърви ... 27333435363738394041 ... ПоследнаПърви
Резултати от 901 до 925 от общо 1117
    Повече от фен Аватара на FemaleEyes
    Добре много спам, все пак някой ще ми помогне ли? Физически и психически нищо не може да ме разубеди че Бог съществува и това е проблема! Трябва да намеря някакъв духовен начин да забравя Бог, има ли ритуал за амнезия? Не се шегувам. Знам че наистина звуча като трол но не съм

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от FemaleEyes Виж мнението
    Добре много спам, все пак някой ще ми помогне ли? Физически и психически нищо не може да ме разубеди че Бог съществува и това е проблема! Трябва да намеря някакъв духовен начин да забравя Бог, има ли ритуал за амнезия? Не се шегувам. Знам че наистина звуча като трол но не съм
    по-добре забрави дявола, Бог не пречи на никого от човеците, но онова, което те тормози е лукавият, който би могъл по един или друг начин да те кара да си мислиш/ти създава впечатлението, че Бог ти пречи, трябва да мразиш сатана, не Бог - всяко добро нещо идва от истинския Бог, не от дявола, например ако си мислиш, че Бог (ще) ти пречи да имаш полов живот или други наслаждения/удоволствия или пък развлечения/забавления, лъжеш се, обаче всяко зло е от лукавия

Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    по-добре забрави дявола, Бог не пречи на никого от човеците, но онова, което те тормози е лукавият, който би могъл по един или друг начин да те кара да си мислиш/ти създава впечатлението, че Бог ти пречи, трябва да мразиш сатана, не Бог - всяко добро нещо идва от истинския Бог, не от дявола, например ако си мислиш, че Бог (ще) ти пречи да имаш полов живот или други наслаждения/удоволствия или пък развлечения/забавления, лъжеш се, обаче всяко зло е от лукавия
    Няма логика това което казваш, библията казва че БОГ ни наказва за греховете(а аз имам много такива). Какво ще кажеш за това? Освен това аз съм слушал много гласове в главата ми включително гласа на Исус, и от всичко това получих следното изчисление - Исус ме спасява от наказанието което е пратено от СОБСТВЕНИЯ МУ БАЩА! Може наистина лукавия да ме е карал да ги правя тези грехове, но БОГ е този които ме наказва не е ли така? Мислел съм да стана сатанист не за да печеля нещо а за да правя всичко което БОГ МРАЗИ и да направя вярващите невярващи за да си отмастя за наказанието! Не стига че ще ме наказва в вечни мъки но и на земята ???????? Аз съм се обръщал към исус и той винаги ми е помагал не отричам! Имаше период в които ме беше срам от хората и тогава почнах да се кръстя всеки път преди да изляза навън и постепенно спрях да се срамувам и притеснявам. Обърнах се към исус също така и за приятелка но нищо не стана а аз не мога да чакам. Каквото и да става то е ясно че библията ще я хвърлям в боклука, но трябва да забравя че духовния свят съществува. сатанинските мисли не ги мисля аз, те автоматично ми идват в главата може да са от лукавия но Бог може да ги спре ако ме обича. Всъщост на мен не ми пука дали бог ме обича или не аз го мразя с цялата си душа и същество. Човек никога не може да е сам в мислите си защото или лукавия или бог ще се намесят. Човек никога не може да отиде някъде сам да си постои и да си помисли че никои не го гледа.... защото шибаните бог и лукав ли как го наричаше ще се намесят и просто искам да ги разкарам аз не искам да служа на никаква религия. Мен нищо не може да ме убеди че духовния свят не съществува! Вярата е проклятие също като красотата и всичко хубаво. Как може бог да е толкова жесток че да праща хората в ада ЗАВИНАГИ? да бяха 10000000 милиарда години важното е че ще има край, НО ЗАВИНАГИ?????????? АЗ АКО БЯХ БОГ ЩЯХ И ДВАМАТА ДА ГИ ПРАТЯ В АДА И ЛУКАВИЯ И БОГ И ДВАМАТА В АДА ЗАВИНАГИ ЧЕ ДА ВИДЯТ И ТЕ КАКВО Е ДА ПРЕЧУПВАШ ДУШИ! МИСЪЛТА ЧЕ БОГ ЩЕ БЪДЕ ХВАЛЕН ДОРИ В АДА МЕ КАРА ДА ПОЛУДЯВАМ ОТ НЕРВИ ТОЛКОВА МНОГО МРАЗЯ БОГ НАПРАВО НЕ ИЗДЪРЖАМ.
    Последно редактирано от FemaleEyes : 11-15-2014 на 19:30

* Не ти е там проблема!
    * Проблема ти е, че имаш някаква погрешна представа за Бога, която няма нищо общо с реалността.
    * Пречи ти не Бог, а твоето непознаване на това кой е Бог, какъв е Той и как се отнася към човеците. Бог е любов и иска всички да отговорим на тази любов със непринудена взаимност. Иска да познаем истината, и живеейки според нея да получим вечната радост в Царството небесно. Какво толкова страшно видя тук, че така се паникьосваш?!
    * Да кажем, че успееш да забравиш за Бога. Но оттова Той няма да престане да съществуво, така че не печелиш нищо освен заблуда, която ще трае максимум до края на живота ти. А после,как ще се чувстваш, когато се изправиш пред Него? То е все едно да си извадиш очите, защото не искаш да виждаш Слънцето и светлината те дразни. Но оттова че ще ослепееш, губиш само ти, а Слънцето си продължава да си го има и да свети за радост и полза на тези, които виждат. С какво толкова те шокира мисълта за Бога? Това е крайно нелогично и дай да видим с какво точно си въобразяваш, че ти пречи Господ.
    Крайно време е да започнеш да преценяваш ситуацията трезво и да спреш да се измъчваш за глупости.

РS Това, което правиш в момента е, че сам от нерви си биеш главата в стената и се озлобяваш от болката, която сам си причиняваш. Но в това глупаво състояние, не разбираш, че сам си си виновен за разбитата глава,така че няма защо да изкарваш някой друг виновен. Самоунищожаваш се. Излизай от това жалко състояние!
    Като си тръгнал по пътя на злобата, омразата и Богоборството какво спечели? Тепърва ще затъваш още, ако продължаваш да се самотероризираш така. Спечелил си това, че още отсега живееш в предвкусване на адските мъки. Не се заблуждавай, че Бог те мъчи, сам си го причиняваш, а те измъчва съвестта, която слава Богу още е жива в теб. Безсилната злоба те мъчи, а не някой отвън. Христос е дошъл за да спаси именно грешниците, казал е, че не здравите имат нужда от лекар, а болните. Дошъл е да изкупи и прости греховете, а не да наказва. Но насила Бог няма да ти помогне, ако сам не поискаш помощ. Ще те остави да те мъчи дявола, щом си му станал дружка, и насила няма да те вкарва в рая. Адът е мястото, където хората и демоните ще бъдат максимално отдалечени от Бога, точно както са пожелали. Ще ги остави сами да се самоизяждат от напразно съжаление за пропиляния живот и от безсилна завист и омраза към праведниците в рая и към Бога. Да, човек е безсмъртен и ще остане в състоянието, в което го завари смъртта.
    Така че се ориентирай, докато все още можеш да излезеш от капана и не пречи на Господ да ти помогне!
    Последно редактирано от Pitancho : 11-15-2014 на 21:18

Мега фен
    Няма логика това което казваш, библията казва че БОГ ни наказва за греховете(а аз имам много такива). Какво ще кажеш за това? Освен това аз съм слушал много гласове в главата ми включително гласа на Исус, и от всичко това получих следното изчисление - Исус ме спасява от наказанието което е пратено от СОБСТВЕНИЯ МУ БАЩА! Може наистина лукавия да ме е карал да ги правя тези грехове, но БОГ е този които ме наказва не е ли така? Мислел съм да стана сатанист не за да печеля нещо а за да правя всичко което БОГ МРАЗИ и да направя вярващите невярващи за да си отмастя за наказанието! Не стига че ще ме наказва в вечни мъки но и на земята ???????? Аз съм се обръщал към исус и той винаги ми е помагал не отричам! Имаше период в които ме беше срам от хората и тогава почнах да се кръстя всеки път преди да изляза навън и постепенно спрях да се срамувам и притеснявам. Обърнах се към исус също така и за приятелка но нищо не стана а аз не мога да чакам. Каквото и да става то е ясно че библията ще я хвърлям в боклука, но трябва да забравя че духовния свят съществува. сатанинските мисли не ги мисля аз, те автоматично ми идват в главата може да са от лукавия но Бог може да ги спре ако ме обича. Всъщост на мен не ми пука дали бог ме обича или не аз го мразя с цялата си душа и същество. Човек никога не може да е сам в мислите си защото или лукавия или бог ще се намесят. Човек никога не може да отиде някъде сам да си постои и да си помисли че никои не го гледа.... защото шибаните бог и лукав ли как го наричаше ще се намесят и просто искам да ги разкарам аз не искам да служа на никаква религия. Мен нищо не може да ме убеди че духовния свят не съществува! Вярата е проклятие също като красотата и всичко хубаво. Как може бог да е толкова жесток че да праща хората в ада ЗАВИНАГИ? да бяха 10000000 милиарда години важното е че ще има край, НО ЗАВИНАГИ?????????? АЗ АКО БЯХ БОГ ЩЯХ И ДВАМАТА ДА ГИ ПРАТЯ В АДА И ЛУКАВИЯ И БОГ И ДВАМАТА В АДА ЗАВИНАГИ ЧЕ ДА ВИДЯТ И ТЕ КАКВО Е ДА ПРЕЧУПВАШ ДУШИ! МИСЪЛТА ЧЕ БОГ ЩЕ БЪДЕ ХВАЛЕН ДОРИ В АДА МЕ КАРА ДА ПОЛУДЯВАМ ОТ НЕРВИ ТОЛКОВА МНОГО МРАЗЯ БОГ НАПРАВО НЕ ИЗДЪРЖАМ.
    или си голям трол, или разсъжденията ти наистина са много тъпи, колко пъти си се молил досега на Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог за спасение?!, но е сигурно, че почти не си го правил, затова или почни да призоваваш истинския Бог Отец, искайки от Него да отмахне злото от теб в името на истинския Исус Христос, или се занимавай с нещо друго там, както правят нормалните невярващи/неокултисти, но недей да казваш, че Той ти е виновен, това че си чел Библията, не означава, че си я разбрал само защото си я чел - ако ще и да си я (пре)прочитал хиляди пъти, затова, след като не познаваш (пак подчертавам) Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, недей повече да тролиш, но гледай как да почнеш да бъдеш нормален човек, а не някакъв средностатистически четящ, който вярва на всичко (на)писано, имай предвид, че някои трябваше да отправят молитви към Него по хиляди пъти на ден в продължение на месеци и години докато Той изпълни техните истински имена, при това (подчертавам) най-съвършени молитви, а ти очевидно още дори не си започнал да вярваш в Него, нито си започнал да вникваш във вярата така щото наистина да не допускаш тя да бъде неправилна/погрешна, така че при такова положение как искаш истинският Бог да ти помогне, когато ти дори твърдиш, че мразиш Бог, и Му приписваш вина, при положение че Той винаги е бил абсолютно безгрешен?!, защо по-добре не си запълваш времето с развлечения като нормалните хора, отколкото да съдиш истинския Господ Бог, Който никога не е имал дори съвсем малко вина?!

Иска ми се просто да кажа една дума и да ме разбереш. Бог е любов ли? Това което казваш напълно противоречи на библията. Помня че в библията пишеше "Жената на Давид така и така не обикнала Бога, за това тя останала без деца" нещо такова пишеше и това ме доведе до мисълта че Бог взема хората при себе си на сила! Бог те заплашва с ада ако не правиш това което той ти казва (10те божи заповеди). Също така библията казва че всички неверници ще отидат в ада, какво по голямо доказателство искаш че бог те манипулира? Защитаваш бог и така нататък обаче истината е че той само те манипулира. Духовноста е като сън.... в съня ти не изпитваш силна болка ето така е и в духовноста. Може би ада не е безкраен, аз вярвам че всичко си има край! Тази несправедливост наречена ад все някога ще свърши... ако дявола не съществуваше, щяха ли хората да правят зло чрез изкушение? Ако бог е толкова силен колкото казва библията то защо той не спре дявола?? "защо по-добре не си запълваш времето с развлечения като нормалните хора, отколкото да съдиш истинския Господ Бог, Който никога не е имал дори съвсем малко вина?!" КАК ДА СИ ИЗПЪЛВАМ ВРЕМЕТО С ТЪПИ РАЗВЛЕЧЕНИЯ КАТО НИЩО НЕ МИ ДОСТАВЯ УДОВОЛСТВИЕ ОСВЕН ШИБАНИЯ КОМПЮТЪР?????????????????? казвам ти ако ще пишеш "никога не е имал дори съвсем малко вина?!" в отговор на тоя пост по добре недей поства защото полудявам. Аз не искам бог да ми помага бе аз искам просто да го разкарам от жалкия си живот?! примера които даваш с слънцето е верен аз наистина си затварям очите за истината но аз мразя истината мразя и сълнцето аз за това спя през деня. По добре някъква заблуда да влезне в главата ми и да ми каже че няма нито дявол нито бог! че най после да имам мир! Не, всъщност трябва още 1 нещо да стане за да имам пълен мир със себе си - курвата която нарича себе си моя майка да се махне в друга държава за да остана сам с баба си. ТОВА Е КОЕТО ИСКАМ! МНОГО ЛИ Е ? истинската ми мечта е да си имам русо момиче но това никога няма да стане понеже съм много по долно ниво от нейното. Абсолютно никога няма да имам това което искам и аз приех това за факт. Като не мога да имам това което искам поне нека имам мир със себе си като си помисля че тъпия безмислен духовен свят НЕ СЪЩЕСТВУВА и като маика ми замине в гърция. Нямам думи да изразя колко мразя всички даже и теб дето ми отговаряш на постовете с такава гордост защитаваш бог :@

Мега фен
    Иска ми се просто да кажа една дума и да ме разбереш. Бог е любов ли? Това което казваш напълно противоречи на библията. Помня че в библията пишеше "Жената на Давид така и така не обикнала Бога, за това тя останала без деца" нещо такова пишеше и това ме доведе до мисълта че Бог взема хората при себе си на сила! Бог те заплашва с ада ако не правиш това което той ти казва (10те божи заповеди). Също така библията казва че всички неверници ще отидат в ада, какво по голямо доказателство искаш че бог те манипулира? Защитаваш бог и така нататък обаче истината е че той само те манипулира. Духовноста е като сън.... в съня ти не изпитваш силна болка ето така е и в духовноста. Може би ада не е безкраен, аз вярвам че всичко си има край! Тази несправедливост наречена ад все някога ще свърши... ако дявола не съществуваше, щяха ли хората да правят зло чрез изкушение? Ако бог е толкова силен колкото казва библията то защо той не спре дявола?? "защо по-добре не си запълваш времето с развлечения като нормалните хора, отколкото да съдиш истинския Господ Бог, Който никога не е имал дори съвсем малко вина?!" КАК ДА СИ ИЗПЪЛВАМ ВРЕМЕТО С ТЪПИ РАЗВЛЕЧЕНИЯ КАТО НИЩО НЕ МИ ДОСТАВЯ УДОВОЛСТВИЕ ОСВЕН ШИБАНИЯ КОМПЮТЪР?????????????????? казвам ти ако ще пишеш "никога не е имал дори съвсем малко вина?!" в отговор на тоя пост по добре недей поства защото полудявам. Аз не искам бог да ми помага бе аз искам просто да го разкарам от жалкия си живот?! примера които даваш с слънцето е верен аз наистина си затварям очите за истината но аз мразя истината мразя и сълнцето аз за това спя през деня. По добре някъква заблуда да влезне в главата ми и да ми каже че няма нито дявол нито бог! че най после да имам мир! Не, всъщност трябва още 1 нещо да стане за да имам пълен мир със себе си - курвата която нарича себе си моя майка да се махне в друга държава за да остана сам с баба си. ТОВА Е КОЕТО ИСКАМ! МНОГО ЛИ Е ? истинската ми мечта е да си имам русо момиче но това никога няма да стане понеже съм много по долно ниво от нейното. Абсолютно никога няма да имам това което искам и аз приех това за факт. Като не мога да имам това което искам поне нека имам мир със себе си като си помисля че тъпия безмислен духовен свят НЕ СЪЩЕСТВУВА и като маика ми замине в гърция. Нямам думи да изразя колко мразя всички даже и теб дето ми отговаряш на постовете с такава гордост защитаваш бог :@
    какъв ти е проблемът?!, кога истинският Бог е дошъл за да ти каже примерно "тук съм за да ти създам неприятности"?!, Той не е тиранин, или кога си Го виждал да ти причинява зло?!, защото едно е да видиш със 100% сигурност как някой ти причинява зло, докато друго е да го обвиняваш без да си го видял 100 на 100 да прави това, истината е, че след като сътвори цялото вселенско творение за 6 дена, Той изпадна по неволя в многовековно състояние на полусън, и тогава явлението на "тъмнината"(лукавият) възползвайки се от това успя да дойде от там и като прелъсти първите човеци влезе и се установи в света заедно със своето царство на духовно(то) беззаконие, защото истинският Бог не беше в състояние да попречи на "тъмнината" да се прояви, тъй като не можеше(не успя) да се събуди достатъчно, понеже Той е "Светлината" т.е. позитивният аспект на духовното, докато "тъмнината" е негативният аспект на духовното, което означава, че Бог не я е сътворявал, но тя също е безкрайно съществуваща като самия Него, и както Бог е родил Своя Син, Господът Исус Христос, така и "тъмнината" е родила дявола, но нито Бог има нещо общо с дейността на "тъмнината", нито тя може да върши Неговите дела, така че проблемът не е в това, че Бог е направил нещо лошо, защото Той не върши зло, нито пък в това, че Бог нарочно не е направил каквото трябва, защото Той не върши неправда, но проблемът е в явлението на "тъмнината"(лукавият), което успя да се прояви в света като се установи трайно в него благодарение на човеците, които вършиха духовно беззаконие, понеже винаги през цялото време от първородния грях до сега е имало духовни беззаконници, чрез които дяволът е успявал да се задържи в света, създавайки проблеми на мнозина, докато Бог беше просто по неволя в многовековно състояние на полусън, защото Той винаги е искал да отмахне злото от всички човешки и други одушевени същества, но просто не беше в състояние да го направи, поради това че дори и до сега се намираше в състояние на полусън, а това са вече около 5-6 хилядолетия считано от 7-мия ден до сега, следователно не е редно да се каже "защо Бог не решава проблема", но е редно да се допринася за Неговото (пълно) събуждане чрез молитва и загриженост за спасението на човеците за изобилен и вечен живот в Исус Христос, разбра ли сега колко голяма е заблудата на онези, които си мислят, че Бог е виновен?!, понеже лесно е да се скатаеш и (така да се каже) да мастурбираш интелектуално или духовно, докато друго е да работиш, ако трябва дори (и) усилено, за истинското спасение, което е в истинския Господ Исус Христос
    Последно редактирано от npp : 11-15-2014 на 22:59

Мега фен
    , НО ЗАВИНАГИ?????????? АЗ АКО БЯХ БОГ ЩЯХ И ДВАМАТА ДА ГИ ПРАТЯ В АДА И ЛУКАВИЯ И БОГ И ДВАМАТА В АДА ЗАВИНАГИ ЧЕ ДА ВИДЯТ И ТЕ КАКВО Е ДА ПРЕЧУПВАШ ДУШИ! МИСЪЛТА ЧЕ БОГ ЩЕ БЪДЕ ХВАЛЕН ДОРИ В АДА МЕ КАРА ДА ПОЛУДЯВАМ ОТ НЕРВИ ТОЛКОВА МНОГО МРАЗЯ БОГ НАПРАВО НЕ ИЗДЪРЖАМ.
    изгонете прасето, ке се окаляте.
    Последно редактирано от defender : 11-16-2014 на 10:49

какъв ти е проблемът?!, кога истинският Бог е дошъл за да ти каже примерно "тук съм за да ти създам неприятности"?!, Той не е тиранин, или кога си Го виждал да ти причинява зло?!, защото едно е да видиш със 100% сигурност как някой ти причинява зло, докато друго е да го обвиняваш без да си го видял 100 на 100 да прави това, истината е, че след като сътвори цялото вселенско творение за 6 дена, Той изпадна по неволя в многовековно състояние на полусън, и тогава явлението на "тъмнината"(лукавият) възползвайки се от това успя да дойде от там и като прелъсти първите човеци влезе и се установи в света заедно със своето царство на духовно(то) беззаконие, защото истинският Бог не беше в състояние да попречи на "тъмнината" да се прояви, тъй като не можеше(не успя) да се събуди достатъчно, понеже Той е "Светлината" т.е. позитивният аспект на духовното, докато "тъмнината" е негативният аспект на духовното, което означава, че Бог не я е сътворявал, но тя също е безкрайно съществуваща като самия Него, и както Бог е родил Своя Син, Господът Исус Христос, така и "тъмнината" е родила дявола, но нито Бог има нещо общо с дейността на "тъмнината", нито тя може да върши Неговите дела, така че проблемът не е в това, че Бог е направил нещо лошо, защото Той не върши зло, нито пък в това, че Бог нарочно не е направил каквото трябва, защото Той не върши неправда, но проблемът е в явлението на "тъмнината"(лукавият), което успя да се прояви в света като се установи трайно в него благодарение на човеците, които вършиха духовно беззаконие, понеже винаги през цялото време от първородния грях до сега е имало духовни беззаконници, чрез които дяволът е успявал да се задържи в света, създавайки проблеми на мнозина, докато Бог беше просто по неволя в многовековно състояние на полусън, защото Той винаги е искал да отмахне злото от всички човешки и други одушевени същества, но просто не беше в състояние да го направи, поради това че дори и до сега се намираше в състояние на полусън, а това са вече около 5-6 хилядолетия считано от 7-мия ден до сега, следователно не е редно да се каже "защо Бог не решава проблема", но е редно да се допринася за Неговото (пълно) събуждане чрез молитва и загриженост за спасението на човеците за изобилен и вечен живот в Исус Христос, разбра ли сега колко голяма е заблудата на онези, които си мислят, че Бог е виновен?!, понеже лесно е да се скатаеш и (така да се каже) да мастурбираш интелектуално или духовно, докато друго е да работиш, ако трябва дори (и) усилено, за истинското спасение, което е в истинския Господ Исус Христос
    Библията която съм чел казва че бог е създал луцифер и той по своя воля е станал зъл като е излъгал ангелите и те са се присъединили към него, в същото време е имало война в небесата но небесата не са място за война за това луцифер и всичките му ангели са били изгонени и те са отишли на земята да сеят зло. Самата библия казва същото а ти ми противоречиш че бог е създал злото... библията не говори ли за последните дни как бог си изкарва гнева на хората когато те отстъпят от вярата? Ето и едно слово - "в дните на ной хората пиха смееха се и се жениха докато не дойде потопа, сещото ще е като дойде и човешкия син" нещо такова беше не помня и забелязваш ли че идването на човешкия син звучи като нещо зло? Сякаш сравняват потопа с идването на исус(все едно това е нещо лошо). С това не искам да кажа че исус служи на злото или нещо такова но виж само как са го написали. Не е ли БОГ този който наказа всичките хора с потоп? Вярно че те са виновни но ти казваш че той не би наказал никои? Сега да не кажеш че този потоп е изпратен от дявола защото няма никаква логика.... сами си противоречиш.

Между другото разкажи нещо за себе си? Какво правиш през свободното си време, приятели имаш ли, пари?

Мега фен
    Библията която съм чел казва че бог е създал луцифер и той по своя воля е станал зъл като е излъгал ангелите и те са се присъединили към него, в същото време е имало война в небесата но небесата не са място за война за това луцифер и всичките му ангели са били изгонени и те са отишли на земята да сеят зло. Самата библия казва същото а ти ми противоречиш че бог е създал злото... библията не говори ли за последните дни как бог си изкарва гнева на хората когато те отстъпят от вярата? Ето и едно слово - "в дните на ной хората пиха смееха се и се жениха докато не дойде потопа, сещото ще е като дойде и човешкия син" нещо такова беше не помня и забелязваш ли че идването на човешкия син звучи като нещо зло? Сякаш сравняват потопа с идването на исус(все едно това е нещо лошо). С това не искам да кажа че исус служи на злото или нещо такова но виж само как са го написали. Не е ли БОГ този който наказа всичките хора с потоп? Вярно че те са виновни но ти казваш че той не би наказал никои? Сега да не кажеш че този потоп е изпратен от дявола защото няма никаква логика.... сами си противоречиш.
    зависи и за кой Бог говориш?!, защото в Библията с думата "Бог" са обозначавани различни същества/неща, например има истински Бог, а именно Отца плюс Исус, от друга страна има и т.нар. "съдия"(Матей 5:25), който не е самият истински Бог, но е друго същество, което, макар и също Бог, е по-долу в божествената йерархия, също така с думата "Бог" се посочва и духовното като цяло, т.е. механизмът на взаимодействие между "Светлината"(Бог) и "тъмнината"(сатана), които се противят една на друга, освен това дори и дяволът е наричан "бог"(2 Коринтяни 4:4), само че той е баш фалшивият/лъжливият "бог", затова и е писано "Да нямате други богове освен Мене(т.е. освен Онзи, Който наистина е (баш) Истинският)"(Изход 20:3), понеже дори и поклонението на бога съдия от Матей 5:25 е погрешно, и може да доведе само до негативни последствия/резултати за човеците, които му се кланят, защото той е малко или много негативно отражение на истинския Бог, понеже сам по себе си е най-висшето явление на "тъмнината", обаче има власт да съди грешниците, затова и е наричан "Бог", докато истинският Господ Бог никога не причинява нищо лошо на никого от човешките и другите одушевени същества, защото е абсолютно добър и ни най-малко зъл, ала това не означава, че ако някак си Го почиташ, но вършиш духовно беззаконие или причиняваш зло на другиго, (че) Той ще успее да те избави от ръцете на негативния бог съдия, за което и самият истински Господ предупреждава в Матей 5:25-26, така че там където пише "Господ"/"Бог" в Библията когато се говори за наказание от Него или за възможност от такова наказание, става въпрос не за истинския Господ Бог, а за негативния бог съдия, но това е при определено условие, защото Бог никога не би наказал невинен човек, затова не трябва да се върши духовно беззаконие и въобще каквото и да е причиняване на зло другиму, видя ли сега как не разбираш Св. Писание, но само се напъваш напразно с плътския си ум ужким като че го разбираш?!, затова вярващият (който и да е той) никога не трябва да бърза с изводите, заключенията, и решенията, когато разсъждава за Бог и вярата, и въобще за духовните неща, но всичко трябва да се изпитва преди да се заключава и пр., дори и ако милиарди най-духовни/набожни човеци се опитват да те убеждават в нещо (каквото и да е то)

"Всичко изпитвайте; дръжте доброто." 1 Солунци 5: 21

забележи последното просто изречение "дръжте доброто", защото става въпрос за добро, а не за зло, понеже всеки духовен/окултен служител/работник, който върши зло във вярата, макар и ако се води от написаното в Св. Писание и пр., върши духовно беззаконие по този начин, защото всяко зло във вярата е духовна неправда, затова първо повярвай в истинския Господ Бог като внимаваш да упражняваш вярата правилно, и чак тогава ще можеш да почнеш да разбираш Библията правилно, понеже това е възможно само ако Той даде откровение на човека, иначе би било немалко вероятно вярващият да се заблуждава/заблуди, затова е писано:

"не се срамувам от благовестието [Христово]; понеже е Божия сила за спасение на всекиго, който вярва, първо на юдеина, а после и на езичника. Защото в него се открива правдата, която е от Бога чрез вяра към вяра, както е писано: "Праведният чрез вяра ще живее". Защото Божият гняв се открива от небето против всяко нечестие и неправда на човеците, които препятствуват на истината чрез неправда." Римляни 1: 16-18,

"Защото не е юдеин(т.е. защото не е праведен/вярващ) оня, външно такъв, нито е обрязване(т.е. нито е истинска праведност/вяра) онова, което е вънкашно в плътта; но юдеин(т.е. но праведен/вярващ) е тоя, който е такъв вътрешно; а обрязване(т.е. а истинска праведност/вяра) е това, което е на сърцето, в дух, а не в буквата; чиято похвала не е от човеците, а от Бога." Римляни 2: 28-29,

"Защото ни една твар няма да се оправдае пред Него чрез дела изисквани от закона(т.е. чрез четене/учене на писанието), понеже чрез закона(също и: понеже без (правилната) вяра(та)) става само познаването на греха..... И тъй, где остава хвалбата? Изключена е. Чрез какъв закон? чрез закона на делата ли? Не, но чрез закона на вярата. И така, ние заключаваме, че човек се оправдава чрез вяра, без делата на закона(т.е. а не чрез четене/учене на писанието, нито чрез дейностите на човешката(666) религия)." Римляни 3: 20-28,

"Такава увереност имаме спрямо Бога чрез Христа. Не че сме способни от само себе си да съдим за нещо като от нас си; но нашата способност е от Бога, Който ни и направи способни като служители на един нов завет(т.е. на съвършено добрия Завет), - не на буквата, но на духа(т.е. Св. Дух); защото буквата убива, а духът(т.е. а Духът на истинския Господ Бог) оживотворява." 2 Коринтяни 3: 4-6

затова ви се каза, че ако ще и хиляди пъти да сте (пре)прочитали Библията, това не е гаранция, че сте разбрали правилно всичко, защото ако вярващият (който и да е той) вече е чел Библията до веднъж два-три пъти, трябва да остави нейното четене, и да започне да упражнява вярата правилно без да се връща назад към систематичното/методичното четене на писанието

а чрез библейската дума "луцифер" от една страна се посочва падението на съответните души, а от друга - духовните беззаконници измежду човеците, понеже наистина немалко от тях дори успяха да станат ангели на сатана, докато дяволът е друго нещо, той не е одушевено същество, но неодушевен дух, при това именно главното явление на "тъмнината", а ангелите, които са го последвали не са били от Божиите/Небесните Св. Ангели, но човеци, които са упражнявали окултизъм систематично и задълбочено, така и мнозина от тях са успели да възкръснат в "тъмнината" като един вид перманентни ангели на дявола, или както самият Господ е казал:

"Недейте се чуди на това; защото иде час, когато всички, които са в гробовете, ще чуят гласа Му(т.е. всички систематични и задълбочени духовни служители/работници), и ще излязат; ония, които са вършили добро, ще възкръснат за живот, а които са вършили зло, ще възкръснат за осъждане." Йоан 5: 28-29

по времето на Ной преди потопа имаше много духовни беззаконници, като дори цялото човечество (с изключение на малко на брой хора) вършеше духовно беззаконие, било то под формата на различни родове окултизъм/езотеризъм, или идолопоклонство/неправедна религия, тогава всички големи окултисти/езотерици се бяха превърнали в ангели на дявола, като именно големите духовни беззаконници научиха останалата част от човечеството да върши духовно беззаконие под формата на уж свещена/свята религия/духовност, които (така да се каже) се "омъжваха" духовно за съответните духовни учители, а пък те (така да се каже) се "женеха" духовно за съответните свои духовни ученици, но всички те съгрешаваха като (така да се каже) "пиеха" "виното(т.е. блаженството/благодатта)" и "ядяха" "хляба(т.е. мъдростта/познанието)" на духовното беззаконие(Матей 24:37-39), и така Бог се оказа като принуден да унищожи онзи стар свят на човешка(та)(666) религия/духовност чрез духовен потоп, сиреч който стана чрез очистителен дух(очистителна сила от Бога) наричан(а) още "вода" в Библията, понеже именно духовното беззаконие е първородният грях, същинският, и дори единственият, понеже е причината за появата и съществуването на всички други злини/беззакония, защото Бог е Дух, и Неговото царство е Духовно, но и дяволът е дух, и неговото царство също е духовно, а духовното е (в) основата на всяко нещо във вселената, така досега именно духовното беззаконие бе първородният грях, същинският, и дори единственият, затова и Бог бе като принуден да унищожи стария свят на духовно беззаконие като остави само общо осем човека живи на земята, Ной, синовете му, неговата жена и трите дъщери, които, подобно на адам и ева, се оказаха родоначалниците на човечеството от онези дни до сега, но едно нещо запомни:

"това ви пишем, за да бъде пълна вашата радост. И известието, което чухме от Него и възвестяваме на вас, е това, че Бог е светлина, и в Него няма никаква тъмнина. Ако речем, че имаме общение с Него, а ходим в тъмнината, лъжем и не действуваме според истината. Но ако ходим в светлината, както е Той в светлината, имаме общение един с друг, и кръвта на Сина Му Исуса [Христа] ни очиства от всеки грях. Ако(т.е. ако при положение че съгрешаваме) речем, че нямаме грях, лъжем себе си, и истината не е в нас. Ако изповядваме греховете си, Той е верен и праведен да ни прости греховете, и да ни очисти от всяка неправда. Ако(т.е. ако при положение че съгрешаваме) речем, че не сме съгрешили, правим Бога лъжец, и Неговото слово не е в нас." 1 Йоаново 1: 4-10
    Последно редактирано от npp : 11-16-2014 на 16:39

Мега фен
    Май ще ти трябва по-специализирана помощ, ние в теен форум трудно ще ти помогнем, даже може да те объркаме и по-зле да стане, най-много да ти лепнем някое психично разтройство (особено ако дебнат около тебе сектанти, който са доста по-зле, но при тебе има шанс).
    Последно редактирано от defender : 11-16-2014 на 17:40

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Май ще ти трябва по-специализирана помощ, ние в теен форум трудно ще ти помогнем, даже може да те объркаме и по-зле да стане, най-много да ти лепнем някое психично разтройство (особено ако дебнат около тебе сектанти, който са доста по-зле, но при тебе има шанс).
    и за теб има шанс, но ако наистина внимаваш да не следваш (повече) духовните заблуди от системата на човешката(666) религия/духовност, иначе можеш да (си) останеш заблуден до последно

До автора - немога да повярвам че още има такива хора като теб ( освен пенсионерите които всички са вярващи )

[QUOTE=FemaleEyes;11196895ТОВА Е КОЕТО ИСКАМ! МНОГО ЛИ Е ? .... Нямам думи да изразя колко мразя всички даже и теб дето ми отговаряш на постовете с такава гордост защитаваш бог :@[/QUOTE]

Това, което искаш е просто невъзможно - да мразиш и да имаш мир. Като мразиш Бога и хората, я се похвали какво си постигнал с това, че да ти завидим и да пожелаем да станем Гаргамел като теб, дето мрази всичко и всички ,включително и себе си. Съществува т.нар. ЗАКОН НА БОБ - ,,АКО БОБ ИМА ПРОБЛЕМ С ВСИЧКИ, НАЙ-ВЕРОЯТНО ПРОБЛЕМЪТ Е В САМИЯ БОБ.'' Знаеш ли колко много са нещастниците, дето никога не могат да допуснат очевидната истина, че сами си създават проблемите, а винаги мислят, че все някой друг им е виновен? Ти мразиш дори най-близките си хора, а се тръшкаш, че си самотен и единак. Щом мразиш дори деня и истината, значи никога не можеш да обикнеш и си неспособен да приемеш нечия любов. Омразата е отрова, която те разяжда, лишава те от човешки образ и те обрича на самоизолация. Така оставаш затворен, но не можеш да понасяш и себе си. Така докъде мислиш,че ще стигнеш?

[QUOTE=FemaleEyes;11196895ТОВА Е КОЕТО ИСКАМ! МНОГО ЛИ Е ? .... Нямам думи да изразя колко мразя всички даже и теб дето ми отговаряш на постовете с такава гордост защитаваш бог :@[/QUOTE]

Това, което искаш е просто невъзможно - да мразиш и да имаш мир. Като мразиш Бога и хората, я се похвали какво си постигнал с това, че да ти завидим и да пожелаем да станем Гаргамел като теб, дето мрази всичко и всички ,включително и себе си. Съществува т.нар. ЗАКОН НА БОБ - ,,АКО БОБ ИМА ПРОБЛЕМ С ВСИЧКИ, НАЙ-ВЕРОЯТНО ПРОБЛЕМЪТ Е В САМИЯ БОБ.'' Знаеш ли колко много са нещастниците, дето никога не могат да допуснат очевидната истина, че сами си създават проблемите, а винаги мислят, че все някой друг им е виновен? Ти мразиш дори най-близките си хора, а се тръшкаш, че си самотен и единак. Щом мразиш дори деня и истината, значи никога не можеш да обикнеш и си неспособен да приемеш нечия любов. Омразата е отрова, която те разяжда, лишава те от човешки образ и те обрича на самоизолация. Така оставаш затворен, но не можеш да понасяш и себе си. Така докъде мислиш,че ще стигнеш?

Дори няма да погледна първото изречение от това което написа. Не защото ме мързи, а защото знам че изобщо няма да ми помогнеш и няма да намеря верен отговор на моите въпроси за това само ще си изгубя времето...

Дори няма да погледна първото изречение от това което написа. Не защото ме мързи, а защото знам че изобщо няма да ми помогнеш и няма да намеря верен отговор на моите въпроси за това само ще си изгубя времето...
    Типична ,,логика''за човек в депресия - няма смисъл, няма решение на моя суперпроблем, няма отговори на моите нерешими въпроси, така че никой не може да ми помогне, затова мразя всички, дето сте се изхитрили да не се чувствате гадно като мен, така че хич не се опитвайте да ми помагате!

Полезна илюстрация за това, колко деструктивно е Богоборството. Много тежък филм! А навън слънчицето грее, птичките пеят, но венецът на природата си предпочита филми на ужасите. И после циври ,,Ау, колко съм нещастен!''
    Последно редактирано от Pitancho : 11-17-2014 на 06:17

Мега фен
    просто няма такъв смотльо.

не е депресия, простащина е.

вземи да се занимаваш с нещо градивно братле, барем вземе и мисленето ти се пооправи.
    Последно редактирано от defender : 11-17-2014 на 12:30

Мега фен
    урсуз келеш чешит

Цитирай Първоначално написано от Pitancho Виж мнението
    Типична ,,логика''за човек в депресия - няма смисъл, няма решение на моя суперпроблем, няма отговори на моите нерешими въпроси, така че никой не може да ми помогне, затова мразя всички, дето сте се изхитрили да не се чувствате гадно като мен, така че хич не се опитвайте да ми помагате!

Полезна илюстрация за това, колко деструктивно е Богоборството. Много тежък филм! А навън слънчицето грее, птичките пеят, но венецът на природата си предпочита филми на ужасите. И после циври ,,Ау, колко съм нещастен!''
    Каква депресия бе болно копеле?? Депресията ми мина още от преди 5 месеца ако помня добре, вече не се притеснявам от хора нито ме е срам от тях защото те са само едни хора нали разбираш, да те нарекат човек за мен е нещо обидно. Човека е толкова лесен за манипулиране и е толкова глупав. Религията е следващото ниво, а такива като вас "човеци" не стигате до това ниво. За вас живота е - детска градина, училище, работа, пенсия, смърт.... и така ли ще свърши всичко? Това ли е за вас земния живот? Ти си тъп като всички други няма какво да говорим. Сега съм в много по лошо състояние от депресия.

урсуз келеш чешит
    Смееш се на чуждото нещастие? ии ако бях аз бог щях да се телепортирам в твоя жалък град и щях да изтрия улицата с главата ти.
    Последно редактирано от FemaleEyes : 11-17-2014 на 21:45

2 месеца преди да намразя бог аз говорих само хубави неща и си представи какво е станало с мен? за това ти казвам че и ти ако си като мен и ти ще мразиш бог за това недей ми говори глупости

Дори не бих ти пожелал да станеш като мен защото това е по лошо от колкото да ти пожелая да пукнеш.

сигурно си някой одрязан крайник
    баси истерика :Д

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си