За какви пари говорим ? За какво каране ? Градско, извънградско ? Колко се очаква да са разстоянията на извънградското, защото с малка кола над 100км не си е особена работа да се пътува, но и голяма кола за първа не е много добре (по-големи разходи)
Реално ако караш предимно градско и искаш бензин аз бих препоръчал Honda civic 1.4is 90 коня хечбек. Горят малко, сравнително пъргави са тъй като не са тежки, но не са от най-удобните коли за пътуване особено когато става въпрос за дълго. Все пак данъка им е малък.
Има вариант и да вземеш нафтова печка, горят малко определено, но в България нафтата не е особено качествена, а и много зависи къде се кара.
Всичко зависи от това какъв ти е бюджета обаче, аз лично в последните години карам предимно японски коли и съм доволен от тях. От френски и италиански имам лоши спомени и повече към такива модели втора ръка не се доближавам. Немските коли навремето бяха сила, сега май остана само славата при новите модели. Все пак и на мен първата ми кола беше опел вектра.