.
Затворена тема
Страница 177 от 354 ПървиПърви ... 77127167173174175176177178179180181187227277 ... ПоследнаПърви
Резултати от 4 401 до 4 425 от общо 8834
    Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi
    Цитирай Първоначално написано от M****
    А след като има разлика във възможностите на двата пола, то следва ли да има равенство при правата им? Общо взето аз съм против принципа "давайте права, ама да няма отговорности и задължения". Ако подкрепяш идеята жените само да получават облекчения и да става тяхното, но без от тях да се изискват съответните отговорности и задължения, то това малко ми прилича като ситуацията при един етнос, отличаващ се именно с това, с по-мургав цвят на кожата, с хъкане при говор и много чаавета...
    Дори да има разлика във възможностите, трябва да има равенство в правата. Т.е. да ти се даде равна възможност да се опиташ да го направиш. Провалът или успехът си зависят от личностните способности. Аз също съм против принципа да се дават права без задължения и отговорности. Абсолютно против. Не съм го споменала, защото не сметнах, че е необходимо, нито че ще издребнеете до там. Да, когато ти се дават равни права с друга група (било то социална или полова), следва очакванията да са същите, да имаш същите отговорности и да изпълняваш същите задължения. По това спор няма.
    И по твое мнение - кой източва НЗОК? Имам предвид кой по-често седи за направления пред лекарските кабинети - мъжкото съсловие или женското? Защо по телевизията многократно повече се въртят реклами за превенция на човешки папилома вирус, за профилактика на гърдите, матката и т.н., а почти отсъстват реклами за превенция на увреждането на простатата?
    Нямам мнение кой източва НЗОК и честно казано, нямам наблюдение върху това кой стои пред кабинетите, просто защото почти не ползвам направления. Имам обаче наблюдение, че мъжете не обичат и избягват да ходят по лекари. Не знам дали се дължи на някакъв вид мачовщина и вярване, че като са по-силни физически, това ги прави недосегаеми. В тоя ред на мисли и за рекламите - жените са по-активни по отношение на превенцията при чисто женските заболявания. Организират повече кампании и съответно - реклами. Да не мислиш, че зад рекламите за превенция на папилома вирус или рак на гърдата стоят мъже? Активизирайте се
    Следващото не е въпрос, а лична констатация - аз лично смятам, че жените страдат от много повече различни по вид и честота заболявания от мъжете... И въпреки това съм свидетел как малолетни/непълнолетни момичета пият и пушат дори повече от момчетата на тяхната възраст...
    Как мислиш - следва ли държавата да предоставя средства на бездетни двойки за инвитро процедури, при все че на младини е възможно нежната половинка да е водила крайно нездравословен начин на живот - пиела, пушила и т.н. и е започнала сексуалния си живот на 14-15 г. и в продължение на много години е гълтала противозачатъчни като бонбончета тик-так... Не съм завършил фармация, но все си мисля, че ако едно момиче почне да се блъска с противозачатъчни още от 14-15 г., то около 32-33 г. е нормално да има затруднения в зачеването и/или износването на един бебок.
    Невинаги проблемите при зачеването са резултат от проблем при жената. Имам близка до мен двойка, която е възпрепятствана и от двете страни. Единственият начин, според лекарите, е инвитро процедура. Трябва ли да им бъде отнето правото да износят и родят собствено дете?
    И друго - при отрицателния естествен прираст в България в момента, смяташ ли, че държавата трябва да се откаже от това да насърчава младите да раждат? Вадите единични примери в стремежа си да докажете колко са порочни жените и това на мен ми е противно.
    .
    Ето с това ме спечели:
    ...
    Да, когато ти се дават равни права с друга група (било то социална или полова), следва очакванията да са същите, да имаш същите отговорности и да изпълняваш същите задължения. По това спор няма.
    затова пиша, точно затова съм съгласен

По това:
    ...
    И друго - при отрицателния естествен прираст в България в момента, смяташ ли, че държавата трябва да се откаже от това да насърчава младите да раждат?
    на мнение съм, че е къде-къде по-добре е вместо да се хвърлят хиляди левове за бездетни двойки, за които не е ясно дали на младини и двамата (и мъжа, и жената) са нехаели за здравето си (въпреки предупрежденията на околни) - не са консумирали алкохола с мярка, а и при "чистия" ни градски въздух са си позволявали да пушат цигари и т.н., то тези пари може да се насочат към подпомагане на вече родени, но поради независещи от тях причини, разболели се дечица. Приръстът не се определя само на база родени, а и от починали. Ако второто се намали значително, то дори при слаба раждаемост пак може да има положителен приръст.

...
    Вадите единични примери в стремежа си да докажете колко са порочни жените и това на мен ми е противно.
    Моля те, позволими да пусна един шеговит отговор!
    Не е необходимо да се доказва каквото и да е било по отношение порочността на жените...
    В библията черно на бяло си е написано, че Ева е изкушила Адам и му е дала да отхапе от ябълката, с което родоначалието на човечеството е било пропъдено от Рая...
    Последно редактирано от M**** : 01-21-2015 на 08:50

Мега фен Аватара на Ivaaaaa
    стига хиперболизирахте качествата на тоя листерин, бе! ползвам го от много време по няколко пъти на ден и нищо ми няма. дори имам в чантата ;д

ениуей
    лейди, твърдиш, че си емоционална и нетърпелива, но на мен ми се виждаш супер балансиран и отмерен човек. реалист. е, поне във форума правиш такова впечатление.
    какви са родителите ти? на кого приличаш /външно и вътрешно/? братя, сестри? в какви отношения си с тях? какво няма да приложиш от това, което са те научили те във възпитанието на детето ти?
    кръстена ли си? ;д
    на кои известни личности се възхищаваш? защо?
    какво знаеш за зимните спортове? какво си гледала? чувала ли си за оле ейнар бьорндален? ;д
    /сори, ако се повтарят въпроси, не съм чела всичко/ ( :

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от M**** Виж мнението
    Моля те, позволими да пусна един шеговит отговор!
    Не е необходимо да се доказва каквото и да е било по отношение порочността на жените...
    В библията черно на бяло си е написано, че Ева е изкушила Адам и му е дала да отхапе от ябълката, с което родоначалието на човечеството е било пропъдено от Рая...
    Тогава аз ще си позволя пък да цитирам Дан Браун: Да не мислиш, че Библията е спусната по факс от небесата? Писана е от мъже...
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    Тогава аз ще си позволя пък да цитирам Дан Браун: Да не мислиш, че Библията е спусната по факс от небесата? Писана е от мъже...
    Така е! Бих добавил: Писана е от мъже, които жени (майки) са ги раждали и възпитавали...

Мега фен
    И като стана въпрос за Дан Браун, не мислиш ли, че всичките му книги са банални и еднотипно написани?

И въпроса ми за душата беше зададен в един Уайлдовски смисъл, мисля че ти успя да отговориш въпреки, че беше късно и аз не можах да се изразя правилно.

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от Ivaaaaa Виж мнението
    ениуей
    лейди, твърдиш, че си емоционална и нетърпелива, но на мен ми се виждаш супер балансиран и отмерен човек. реалист. е, поне във форума правиш такова впечатление.
    Радвам се, че правя такова впечатление, но онлайн е много по-лесно да си припишеш черти, които в живото общуване ги нямаш В смисъл, старая се не реагирам прибързано и емоционално на живо, но не винаги ми се отдава. Тук е по-лесно. По-лесно е и когато комуникираш с хора, които реално нямат ефект върху живота ти. Далеч по-трудно е да си сдържиш емоциите, когато нещо те засяга пряко.
    какви са родителите ти?
    Родителите ми са прекрасни. Като хора си имат своите особености и недостатъци, но са разкошни родители. Винаги са ме подкрепяли в нещата, с които се захващам, а когато не са били съгласни, не са ми натрапвали нищо. Много нежно са се опитвали да ме насочват, когато смятат, че греша, но в крайна сметка, аз имам правото да си допусна грешките и те го знаят.
    на кого приличаш /външно и вътрешно/?
    Имам и от двамата. Имам структурата и тялото на майка ми, нейната усмивка и нейните ръце. Очите ми са на баща ми, лицевите изражения също. Когато ме видят с баща ми казват, че приличам на него. Когато ме видят с майка, казват, че приличам на нея. Вътрешно също нося и от двамата. Емоционална съм като мама и често се улавям, че постъпвам така, както би постъпила тя в дадена ситуация, имам нейния стремеж да попивам информация. От баща ми съм наследила твърдоглавието, желанието да съм все права и способността да отлагам всичко до последния момент
    братя, сестри? в какви отношения си с тях?
    Една сестра имам, по-малка от мен. Добри са ни отношенията, макар че понякога ме дразни, защото като характер сме коренно различни.
    какво няма да приложиш от това, което са те научили те във възпитанието на детето ти?
    Не са ме научили на нещо, което да искам детето ми да пропусне. Както казах по-горе - те са страхотни родители и ако се справя наполовина колкото тях, мисля, че ще съм адски добра майка От много време те не са ми просто родители, а са ми най-близките приятели. Искам да имам това и със собствените си деца. Искам да се чувстват спрямо мен така, както аз се чувствам спрямо родителите си.
    кръстена ли си? ;д
    Да.
    Lady Di, duh... Даяна е една много интересна личност, между другото. Много лабилен психически човек, поставен в много неблагоприятни условия. И все пак, успява да намери призванието си и то я превръща в една от най-обичаните жени. Достойно е за възхищение. Да докоснеш толкова много хора, без реално да си се срещал с тях. Не знам дали знаете, но по време на погребението ѝ, в процесията, която следва кортежа участват петстотин представители на благотворителните организации, в които тя е участвала. Петстотин благотворителни организация. И това е само извадка. Освен това, ти сигурно си малка, но аз помня новините около смъртта ѝ и реакциите на хората по света. Просто... нда.
    какво знаеш за зимните спортове? какво си гледала? чувала ли си за оле ейнар бьорндален? ;д
    Нищо не знам, съжалявам По едно време гледах зимни олимпийски игри, но не съм запозната нито със спортовете, нито със спортистите. Не съм чувала за Оле.
    /сори, ако се повтарят въпроси, не съм чела всичко/ ( :
    .

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
    И като стана въпрос за Дан Браун, не мислиш ли, че всичките му книги са банални и еднотипно написани?
    Мисля, да. Но пак са ми интересни да ги чета, не за друго, ами използва доста исторически факти, навързва ги. Абе, увлекателен е, въпреки че като затворя последната страница, обикновено си казвам: И кво... пак същата история

И въпроса ми за душата беше зададен в един Уайлдовски смисъл, мисля че ти успя да отговориш въпреки, че беше късно и аз не можах да се изразя правилно.
    Ти да видиш
    .

Голям фен Аватара на uHka22
    Кой е любимият ти български автор ?
    Любима творба ?
    А кой не харесваш ?

Мега фен Аватара на Colouring
    Коя ти е любимата детска книга?
    А филмче?
    На колко години се научи да четеш?
    Отличничка ли беше в училище?
    Запазила ли си приятелствата си от гимназията?
    Предполагам пазиш снимки от бала - и до днес ли се харесваш или си казваш "Какво съм си мислила?"? :Д
    Колко често ходиш по концерти, на театър?
    Последно на кой концерт беше?
    Нещо, което е табу за теб?
    Глезиха ли те като малка?
    Писа, че имаш по-малка сестра, но сте с различни характери - трудне ли й е характерът? Амбициозна ли е? Какви все пак са ви допирните точки, все нещо трябва да има.

Супер фен
    LadyDi, по-горе ни сподели, че последния филм, който си гледала на кино (с мъжа ти), е "Пингвините от Мадагаскар". Тук ще уточня, че и при мен последния изгледан филм е същия - на IMAX в Арена Младост.
    Та, на въпроса - хареса ли ти?

Втори въпрос - аз планирам да гледам като следващ филм - "Седмият син" - ще има ли отново съвпадение в избора на филм?

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от uHka22 Виж мнението
    Кой е любимият ти български автор ?
    Любими точно нямам. Имам такива, които чета с удоволствие. При поезията - стиховете на Камелия Кондова, Георги Константинов, Маргарита Петкова (да, знам, че пише и текстове за чалга песни ). При прозата - обожавам разказите на Йовков.
    Любима творба ?
    Есенно признание на Георги Константинов
    А кой не харесваш ?
    Не мога да кажа. Не ми се е набило нещо в главата, което да не ми харесва
    Цитирай Първоначално написано от Colouring Виж мнението
    Коя ти е любимата детска книга?
    Пипи Дългото Чорапче! Чела съм я десетки пъти. И Карлсон от покрива.
    А филмче?
    Том и Джери
    На колко години се научи да четеш?
    Не си спомням, сигурно около петгодишна, защото можех да чета, когато тръгвах на училище.
    Отличничка ли беше в училище?
    Бях сравнително добра ученичка, макар и не всички оценки да бяха отлични. Дипломата ми от гимназията е 5.63.
    Запазила ли си приятелствата си от гимназията?
    Няколко. Най-добрата ми приятелка е от гимназията, макар че точно по онова време не бяхме особено близки. Сближихме се по-късно, в университета. Имам и други приятелства от ученическите години, но се поддържат трудно, заради разстоянието.
    Предполагам пазиш снимки от бала - и до днес ли се харесваш или си казваш "Какво съм си мислила?"? :Д
    Харесвам се. Бях с костюм с панталон
    Колко често ходиш по концерти, на театър?
    Не знам какво означава "често", защото не спазвам някаква норма. Когато някоя постановка или концерт ми привлече вниманието, се старая да ги посетя. Снощи, например, бях на театър. Тази вечер също ще ходя, имам билети и за другия вторник.
    Последно на кой концерт беше?
    Последно ходих октомври, веднъж на Лара Фабиан и веднъж на Хор Турецкий.
    Нещо, което е табу за теб?
    Малко тъпо ще прозвучи, но какво имаш предвид под "табу"? В смисъл, знам какво означава понятието и като изключим чисто човешките и морални табута, които се приемат за общовалидни, се старая да не си налагам ограничения. От всяко нещо може да се извлече някаква поука, за добро или лошо. Попитай ме по-конкретно, защото така ми е трудно да ти отговоря
    Глезиха ли те като малка?
    Не съм била лишавана от нищо, но не мисля, че съм била глезена. Научена съм да не очаквам да ми бъде дадено, а да се постарая, за да получа.
    Писа, че имаш по-малка сестра, но сте с различни характери - трудне ли й е характерът? Амбициозна ли е? Какви все пак са ви допирните точки, все нещо трябва да има.
    Всъщност, толкова сме различни, че хората често не вярват, че сме сестри. Допирната ни точка е семейството, като цяло мисля, че споделяме доста различни възгледи за живота. Хубаво ми е да си говорим, но честно не сме съгласни една с друга. Характерът ѝ е труден, моят - два пъти.
    .

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от M**** Виж мнението
    LadyDi, по-горе ни сподели, че последния филм, който си гледала на кино (с мъжа ти), е "Пингвините от Мадагаскар". Тук ще уточня, че и при мен последния изгледан филм е същия - на IMAX в Арена Младост.
    Та, на въпроса - хареса ли ти?
    Не, последният филм, който гледах на кино беше Into the woods. Пингвините беше последната анимация, която гледах заедно с мъжа ми. Хареса ми, да, забавно детско филмче

Втори въпрос - аз планирам да гледам като следващ филм - "Седмият син" - ще има ли отново съвпадение в избора на филм?
    Да, сигурно ще ходя да го гледам, само че не знам кога точно.
    .

Град
    Варна
    Ще избирате ли следващия?

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Lady Di, duh... Даяна е една много интересна личност, между другото. Много лабилен психически човек, поставен в много неблагоприятни условия. И все пак, успява да намери призванието си и то я превръща в една от най-обичаните жени. Достойно е за възхищение. Да докоснеш толкова много хора, без реално да си се срещал с тях. Не знам дали знаете, но по време на погребението ѝ, в процесията, която следва кортежа участват петстотин представители на благотворителните организации, в които тя е участвала. Петстотин благотворителни организация. И това е само извадка. Освен това, ти сигурно си малка, но аз помня новините около смъртта ѝ и реакциите на хората по света. Просто... нда..
    Всъщност фактите за Даяна са, че е една обикновена английска курва, с акъл на шишарка, с фигура на елха, а на устата си има ценораспис, на който с големи червени букви е написано, че не лапа пишки на хора с по-малко от 100 милиона.
    Тая скумрия през живота си не е измила една чиния, не е зашила едно копче или чорап, беше продадена от баща си и единственото и предназначение беше да роди дете.
    Тоя урунгел дори не успя да се пребори с крокодила Камила за мъжа си.
    Ква благотворителност, тя не е изработила една лира през живота си, не дава собствени пари, прави някви събирания, на които идват същите утайки като нея и единствената им работа е да плюскат.
    Погребението и беше режисирано театро, на никой с малко акъл не му пука, че някъв парцал като нея е пукнал, достатъчно курволяци си имаме и без нея.

И въпросът ми е :
    Тя ли е твоят идол, на нея ли си искала да приличаш, стаята ти беше ли облепена с нейни плакати, искала ли си да ти купят пони ?

Мега фен
    dont feed the trolls

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    любим цвят?
    изразяваш ли себе си чрез изкуство или някакъв друг креативен начин?
    чувстваш ли тялото си като твое собствено което контролираш перфектно ?
    доверяваш ли се на интуицията ти?
    какво би посъветвала младите хора?
    защо котките обичат маслини?
    каква искаш да станеш като пораснеш?
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от haritov Виж мнението
    любим цвят?
    жълт
    изразяваш ли себе си чрез изкуство или някакъв друг креативен начин?
    навремето пишех разни неща, но вече не
    чувстваш ли тялото си като твое собствено което контролираш перфектно ?
    чак перфектно не, но се чувствам добре в кожата си
    доверяваш ли се на интуицията ти?
    да
    какво би посъветвала младите хора?
    да не бързат да пораснат
    защо котките обичат маслини?
    защото в маслините се съдържат вещества, които по химически състав са близки до активната съставка на валериана, който действа като наркотик за котките
    каква искаш да станеш като пораснеш?
    за къде повече?
    .

Мега фен
    Какво липсва на папагала, че си търси внимание по тоя извратен начин? :Д

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
    Какво липсва на папагала, че си търси внимание по тоя извратен начин? :Д
    Не съм отделяла време да мисля по този въпрос. Попитай го.

Мега фен
    Не съм отделяла време да мисля по този въпрос. Попитай го.
    Къде ми е удоволствието в това? :Д

Мега фен Аватара на galaxy29
    останала ли си приятелка с някой бивш? възможно ли е, ако не си?
    май беше казала, че не си имала вързка от типа приятел с привилегии, ако имаше такъв приятел и сте си в добри отношения, щеше ли да спреш да общуваш с него като цяло (освен сексуално), когато се обвържеш?

Голям фен Аватара на TheDeath
    Град
    Дълбоко в мрачния свят на Нищото
    Обърках темите
    Последно редактирано от TheDeath : 01-23-2015 на 05:48
    Няма по-красиво от алената кръв, обливаща черния камък на фона на златистия залез....

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от galaxy29 Виж мнението
    останала ли си приятелка с някой бивш? възможно ли е, ако не си?
    Останала съм в добри взаимоотношения с двама от тях. В смисъл - чуваме се по рождени дни, нова година, когато се засечем в един град нямаме проблеми да пием кафе и да си говорим. Те познават мъжа ми, аз познавам половинките им. С единия съм по-близка, просто защото докато бяхме двойка, чувствата между нас не бяха особено силни, така че не е имало ревност, която да ни пречи да се виждаме. Приятелство, обаче, е силна дума. Принципно е възможно да запазиш някакъв вид взаимоотношение, но трябва да няма напрежение между вас.

май беше казала, че не си имала вързка от типа приятел с привилегии, ако имаше такъв приятел и сте си в добри отношения, щеше ли да спреш да общуваш с него като цяло (освен сексуално), когато се обвържеш?
    Не съм имала уговорката за "приятел с привилегии". Но съм имала ситуация близка до тази, разликата е, че имахме желание за нещо повече, но просто нещата не се подредиха. Едва ли бих спряла да общувам с него изцяло, но сигурно бих ограничила контактите си, ако това притесняваше половинката.
    Хайде, не искате ли вече някой да ме сменя?

Мега фен Аватара на tuzaro
    Град
    hate city plovdiv, майна
    С теб е хубаво, стой си
    Локо Пловдив и тесни пичkи майна.

Град
    Варна