- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Телегонията (и безразборния секс)
ок
само не принизявай философията до нивото на религията, нямат нищо общо
едното е наука/изкуство за задаване на въпроси и търсене на истината, другото - сет от сляпо приемани догми, написани от странен човечец, който е решил, че е открил последната, и дори не се е обосновал за неадекватните си "заповеди" като хората, само ги е накарал да звучат красиво и да са удобни. а единственото нещо, което поддържа извратената му идеология жива в тези времена, е неосъзнатият страх на хората
Последно редактирано от dimitar., : 01-23-2015 на 18:41
Народа приел Православието, но само болярите искали да убият царя, защото православието не им отървало (все пак любов към ближния им казвало то), обаче заговора им не успял, царя се измъкнал и после по законите на тогавашната власт се казвало, че който се бил опитал да убие царя трябвало да бъде осъден на смъртно наказание (просто такъв бил закона).
Тоест те не били убити защото не искали да приемат Православието, а защото се били опитали да убият царя, а такъв бил закона.
Последно редактирано от defender : 01-27-2015 на 18:39
Защо в западна Европа започнаха да казват на хората не мъж или жена, а "безполови същества", след като телата на хората очевадно и природно по дефоут са си полови, всяко тяло си има полова система и член, това е все едно да отричаш реалността? Аз да виждам с очите и да мога да докосвам с ръцете си, че тялото ми има "пенис", а те ми казват, че съм безполов, е, на кое да вярвам. Кво, да съм лицемер ли.
Как да отрека, че тялото ми действително има пол даден от природата, дори и на психиката ми да не й се иска.
То на психиката ми може да не й се иска и да съм с черни очи. Тва означава ли, че тялото ми е без очи, ми това вече си е направо фантазия.
Последно редактирано от defender : 01-29-2015 на 23:41