.
Отговор в тема
Страница 4 от 22 ПървиПърви 1234567814 ... ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 536

Тема: Гърция

ти като си американец казвам ли ти нещо?

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    той тоа византиец к'во му се обясняваш

интересно че хем е против кинтите, хем в кинтите вижда 'достойнство'

византиец бе ;д генетично е при тях ;д като евреите едно време, ама умножено по хиляда
    че византийците за тяхното време са били нещо подобно на "американци" ве, сегашно време.
    люлка на цивилизацията

Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
    А какво да е основно средство, гъзоблизството, изменничеството, доносничеството, предателството? Все са средства на миналия режим.
    бедни е нямало, демографска криза също.

Мега фен Аватара на DarkTemplar
    Сериозен въпрос без да троля - винаги съм се чудил защо толкова много хора в Б-я са едновременно крайни ксенофоби и националисти, а в същото времето русофили и ония на север са им 'братушки'.
    Другото - масово хейтят западноевропейци и американци, но като дойдат тук тези същите и им се хилят като варени глави насреща и подлизурничат. Да кажеш, да просто им 'мразят' държавите, ама те дори не са стъпвали там.

Много са ми странни хората тук. Едниственото обяснение, което имам е, че сме народ комплексари, а такива като Волен изглеждат 'силни' на думи и затова доста им се връзват. Нещо като Хитлер през 30-те. То всъщност затова и на тоталитарните държави химновете са толкова величави.
    Защото са израснали в такава среда и възпитани по такъв начин. Българинът масово не е способен на самостоятелно критично мислене, той е възпитан да зубри определени факти и да вярва в различни постулати, спуснати му от семейна/социална среда, без да анализира нито едните, нито другите. И всичко това за мен е абсолютна заслуга на социализЪма, който всячески се постара да превърне хората в роботизирани идиоти с колективно мислене, които сляпо вярват и защитават доктрина/идеологията, която им е внушена, прекланят се пред силния на деня, защото са респектирани от него и вечно очакват някой друг да им реши проблемите.

Такива хора сляпо вярват в колектива и се крият зад колективното, защото се страхуват да бъдат индивидуалности и да понесат индивидуална отговорност за едно или друго действие/събитие. Въпросните хора са изтъкани от предразсъдъци, не приемат различните (независимо дали са турци, цигани, евреи, недъгави или педераси), защото се страхуват и не знаят какво да очакват от тях. Те не желаят да си разширят светогледа, пак от страх, да не би да научат нещо, което да разклати "принципите" им.

Повечето от тях са лицемери и се крият зад традиционния морал, религията, постоянно обсъждат колко е скапано това или онова в обществото/държавата/света, а самите те не правят нищо, за да го променят. Въобще това е много тежка болест, която води до социална апатия и безкритично приемане на статуквото. И най-вече води до сляпо подчинение на системата. Мравките/пчелите-работнички никога не се вдигат на бунт срещу Кралицата, те просто си изпълняват трудовите задължения.

https://www.youtube.com/watch?v=joy71VQiTa8

Тук има интересна дискусия по въпроса, която засяга и доста от актуалните проблеми. 20-тина минути е, ако ти се занимава, гледай го.
    Последно редактирано от DarkTemplar : 01-29-2015 на 19:47
    Welcome to the Jungle...

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    бедни е нямало, демографска криза също.
    Кризата точно от комунистите тръгва, почва през 60-те години. И бедни не е имало, щото всички са били еднакво бедни.
    Почна се пак цикъла, ся пак трябва да ти се обяснява в какъв сапунен мехур са си живуркали.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    че византийците за тяхното време са били тогавашните "американци" ве, сегашно време.
    дае император Обама 'дето властва над света от Обамополис, нали ?

този пък гъзолизец не мога да го понасям

вие вярвате сляпо в американската демокрация, не ние

Мега фен
    ми за тяхната цивилизация по онова време, така е било,

сега няма смисъл да сравняваме цивилизациите, в различни времена живеем.

Мега фен
    този пък гъзолизец не мога да го понасям

вие вярвате сляпо в американската демокрация, не ние
    Никой не вярва в САЩ. Повечето тука смятаме САЩ също толкова сбъркано явление като Русия.
    Ти сляпо вярваш че 2+2=5.

Кризата точно от комунистите тръгва, почва през 60-те години. И бедни не е имало, щото всички са били еднакво бедни.
    Почна се пак цикъла, ся пак трябва да ти се обяснява в какъв сапунен мехур са си живуркали.
    комунизъм е най-лошото, което ако продължаваме така ще ни връхлети , добре е да променим днешната система сега, да направим някакъв нов модел демокрация или социализъм , от колкото да чакаме диктатурата да се върне или да изчезнем.

Мега фен Аватара на Ivaaaaa
    ахахаха
    минавам само да отбележа, че сте култови и ви чета с удоволствие :Д

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    ми за тяхната цивилизация по онова време, така е било,

сега няма смисъл да сравняваме цивилизациите, в различни времена живеем.
    хвърляш някакво празно твърдение и после го затвърждаваш, твърдейки, че нямало смисъл да го коментираме, 'щото просто са различни епохи иде реч.

Ми окей

Дай и аз да пробвем

Ми коренно различна цивилизация е било брат - абсолютна власт, нищожни граждански права, религиозен фанатизъм.
    Няма смисъл да сравняваме, в различни времена живеем.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от DarkTemplar Виж мнението
    https://www.youtube.com/watch?v=joy71VQiTa8

Тук има интересна дискусия по въпроса, която засяга и доста от актуалните проблеми. 20-тина минути е, ако ти се занимава, гледай го.
    Ще го погледна, мерси !

Мега фен
    комунизъм е най-лошото, което ако продължаваме така ще ни връхлети , добре е да променим днешната система сега, да направим някакъв нов модел демокрация или социализъм , от колкото да чакаме диктатурата да се върне или да изчезнем.
    Така е, сегашната мутрофикация трябва да спре. Но не ни трябва външна помощ. Още по-малко Руска.

Ще го погледна, мерси !
    Моля. Ще видиш как в 20-тина мин. са събрани "размисли и страсти" за националния ни манталитет, русофилията/русофобията, политическия ни живот, войната в Украйна и т.н.
    Welcome to the Jungle...

Мега фен
    Ми коренно различна цивилизация е било брат - абсолютна власт, нищожни граждански права, религиозен фанатизъм.
    Няма смисъл да сравняваме, в различни времена живеем.
    ми аз не съм казал, че сегашната светска система не е по-съвършена, все пак има еволюция.
    Но за тяхното време това е било модела.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от DarkTemplar Виж мнението
    Моля. Ще видиш как в 20-тина мин. са събрани "размисли и страсти" за националния ни манталитет
    дай и за мeне нещо уе, да го погледна

Постнато е в темата, така че ако искаш, го гледай и ти, макар че едва ли ще ти допадне.
    Welcome to the Jungle...

Мега фен
    ми искам и на мене нещо и да е по-хубаво от на Ауриса

мерси

да го погледна

Мега фен
    дае император Обама 'дето властва над света от Обамополис, нали ?
    ахахаха, добре е тва, брао.

Така е, сегашната мутрофикация трябва да спре. Но не ни трябва външна помощ. Още по-малко Руска.
    Сега ЕС се управлява от САЩ, както и НАТО. Квото кажат, ние се съгласяваме иначе санкции. Като направим нещо изгодно за нас - ни нападат и притисикат от всички страни, не сме държава... и кво ще стане -гражданска война. руснаците сега се избиват по братски, утре и ние... е , ако се събудим де

И другия проблем е, че частния сектор е НАД ДЪРЖАВАТА
    И като свалим гербаристите, 1 милион души ще се обявят срещу нас, а ЕРП-тата няма как да ги раскараме без радикални действия.

Мега фен
    Сега ЕС се управлява от САЩ, както и НАТО. Квото кажат, ние се съгласяваме иначе санкции. Като направим нещо изгодно за нас - ни нападат и притисикат от всички страни, не сме държава... и кво ще стане -гражданска война. руснаците сега се избиват по братски, утре и ние... е , ако се събудим де

И другия проблем е, че частния сектор е НАД ДЪРЖАВАТА
    И като свалим гербаристите, 1 милион души ще се обявят срещу нас, а ЕРП-тата няма как да ги раскараме без радикални действия.
    Сбъркал съм, мислех те за объркан, а ти си просто тъп. Не виждам смисъл да продължавам да я водя тая дискусия.

Последен въпрос, как ще постигнеш хуманна цел с нехуманни средства?

Въпросната идея циркулира в публичното пространство от няколко месеца и изглежда логична предвид събитията в Украйна. Става въпрос за отбрана и сигурност, не за провокация към Русия.
    Welcome to the Jungle...

Сбъркал съм, мислех те за объркан, а ти си просто тъп. Не виждам смисъл да продължавам да я водя тая дискусия.

Последен въпрос, как ще постигнеш хуманна цел с нехуманни средства?
    няма революция без жертви

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си