- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Гърция
ти като си американец казвам ли ти нещо?
Защото са израснали в такава среда и възпитани по такъв начин. Българинът масово не е способен на самостоятелно критично мислене, той е възпитан да зубри определени факти и да вярва в различни постулати, спуснати му от семейна/социална среда, без да анализира нито едните, нито другите. И всичко това за мен е абсолютна заслуга на социализЪма, който всячески се постара да превърне хората в роботизирани идиоти с колективно мислене, които сляпо вярват и защитават доктрина/идеологията, която им е внушена, прекланят се пред силния на деня, защото са респектирани от него и вечно очакват някой друг да им реши проблемите.
Такива хора сляпо вярват в колектива и се крият зад колективното, защото се страхуват да бъдат индивидуалности и да понесат индивидуална отговорност за едно или друго действие/събитие. Въпросните хора са изтъкани от предразсъдъци, не приемат различните (независимо дали са турци, цигани, евреи, недъгави или педераси), защото се страхуват и не знаят какво да очакват от тях. Те не желаят да си разширят светогледа, пак от страх, да не би да научат нещо, което да разклати "принципите" им.
Повечето от тях са лицемери и се крият зад традиционния морал, религията, постоянно обсъждат колко е скапано това или онова в обществото/държавата/света, а самите те не правят нищо, за да го променят. Въобще това е много тежка болест, която води до социална апатия и безкритично приемане на статуквото. И най-вече води до сляпо подчинение на системата. Мравките/пчелите-работнички никога не се вдигат на бунт срещу Кралицата, те просто си изпълняват трудовите задължения.
https://www.youtube.com/watch?v=joy71VQiTa8
Тук има интересна дискусия по въпроса, която засяга и доста от актуалните проблеми. 20-тина минути е, ако ти се занимава, гледай го.
Последно редактирано от DarkTemplar : 01-29-2015 на 19:47
Welcome to the Jungle...
този пък гъзолизец не мога да го понасям
вие вярвате сляпо в американската демокрация, не ние
ми за тяхната цивилизация по онова време, така е било,
сега няма смисъл да сравняваме цивилизациите, в различни времена живеем.
ахахаха
минавам само да отбележа, че сте култови и ви чета с удоволствие :Д
хвърляш някакво празно твърдение и после го затвърждаваш, твърдейки, че нямало смисъл да го коментираме, 'щото просто са различни епохи иде реч.
Ми окей
Дай и аз да пробвем
Ми коренно различна цивилизация е било брат - абсолютна власт, нищожни граждански права, религиозен фанатизъм.
Няма смисъл да сравняваме, в различни времена живеем.
Постнато е в темата, така че ако искаш, го гледай и ти, макар че едва ли ще ти допадне.
Welcome to the Jungle...
ми искам и на мене нещо и да е по-хубаво от на Ауриса
мерси
да го погледна
Сега ЕС се управлява от САЩ, както и НАТО. Квото кажат, ние се съгласяваме иначе санкции. Като направим нещо изгодно за нас - ни нападат и притисикат от всички страни, не сме държава... и кво ще стане -гражданска война. руснаците сега се избиват по братски, утре и ние... е , ако се събудим де
И другия проблем е, че частния сектор е НАД ДЪРЖАВАТА
И като свалим гербаристите, 1 милион души ще се обявят срещу нас, а ЕРП-тата няма как да ги раскараме без радикални действия.