- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Русия връща смъртното наказание
сега очаквам да кажеш за Естония.
Естония нарочно САЩ я потдържат като гранична държава, както преди Русия нас.
просто тернала и ауриса си мислят, че живеем в приказка и всичко е черно на бяло нарисувано
според мен ти си дошъл в тоя форум за да може да се излекуваш от демона на миналия строи чрез духа на младите,
щото ти личи милиционерщината,
ама имаш късмет, че попадна на хора, демек мене и кораба![]()
А преди него е било въпрос на чест и доблест да се биеш за държавата си, чудесата на българската армия преди идването на комунизма са ни прославили като силен народ по целия свят.
А през комунизма воините ни са били срамни, както са и сега, какво сме търсили във Прага, какво сме търсили в Камбоджа, какво търсим сега в Афганистан?
Адекватно е, адекватно е . Ние първо не сме дисциплинирани колкото Германия, второ изостанали с 40 години в тяхната система и не ни позволяват развитие в конкуренцията, ми ни използват само да им купуваме продуктите хубавите. Разбра ли сега? Трето сме малка държава. А някои малки държави , просто ги потдържат изкуствено. И народопсихологията ни е различна. И както виждаш - всички капиталисти са на огромен дълг.
Да ни поддържат изкуствено, ти за това ли се бориш? Като гърците, да ядем и да пием без да работим?
Ако комунистите не бяха разсипали Правец можехме сега да заливаме Европа с български конфигурации.
Няма световна конспирация срещу славяните или Русия. Просто на Путин и на нашите крадци им трябва обяснение защо живеем в мизерия, докато те са преяли със власт и пари. Знаеш ли тея властоимащи от приватизацията, от европроектите, от държавните поръчки какви пари имат? Аз и ти можем да работим цял живот и няма да изкараме 1/1000 от тяхното богатство.
търнала е готин, спирам се заяждам и с него
а, да, ама я си го обясни защо има толков приватизирали мафиоти в управлението ни сега, а преди парите са стигали за всички, пак са крали, но е оставало и за народа... .същото е в Европа, само че корупцията в богатите държави се контролира по лесно, хората стават политици за да управляват не за да крадат защото имат държави, а ние нямаме.
Логиката ти е невярна и ще ти го докажа. Виж за пример Русия, при техния износ на суровини и тяхното БВП, при една социална политика и държава могат да осигурят на гражданите си стандарт на живот 3 пъти по-добър от сегашния, т.е 3 пъти по-големи заплати.
Но не го правят. Защо?
Нямат контрол.
контролираната мизерия е средство за подчинение.Първоначално написано от Aeternal;
не знам, може.
ами най-голяма държава са и по население и по природни изкопаеми
системата и там трябва да се промени
ами ако имат печалба от нас, що пък не. Лошото е че България тотално няма своя икономика (умишлено или не), сигурно 99 % всички големи фирми са чужди и ако се махнат ще сме гладни въшки т.е. в такова положение сме, че хем ни "крадат" законно чрез оборота на фирмите си (без конкуренция), хем не можем се откажем от тях, без да минем национална катастрофа, абе мани, мани.