.
Отговор в тема
Страница 4 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 123
    Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Свободата е относително. Има ли желание човек, винаги е можело да замине. Днес по-голяма част от хората се бъхтят от работа , за да свързват двата края в България. Друга част бяга в чужбина. Ами това ли е свободата - да си по 12 часа на бирото и да обслужваш корпорациите?
    У нас цари в момента свободия. Всеки прави каквото си иска. Заради това е цялата деградация - от културни до духовни и образователни ценности. Хората са обездухотворени и освирели.

Изцяло неуспешна е демокрацията. Тя е в полза само за развитите държави. Всичко останало е мизерия.
    Тея държави са развити щото поставят ЧОВЕКА и ЛИЧНОСТА на първо място преди 100-200 години, а при нас допреди 25 беше на първо мафията.
    Ако не ми вярваш, виж член 1 на най-важния закон в държавата преди 1989

Член 1

(1) Народна република България e социалистическа държава на трудещите се от града и селото начело с Работническата класа.

(2) Ръководната сила в обществото и държавата е Българската комунистическа партия.

(3) Българската комунистическа партия ръководи изграждането на развито социалистическо общество в Народна република България в тясно братско сътрудничество с Българския земеделски народен съюз.

Мега фен
    Свободата е относително. Има ли желание човек, винаги е можело да замине. Днес по-голяма част от хората се бъхтят от работа , за да свързват двата края в България. Друга част бяга в чужбина. Ами това ли е свободата - да си по 12 часа на бирото и да обслужваш корпорациите?
    У нас цари в момента свободия. Всеки прави каквото си иска. Заради това е цялата деградация - от културни до духовни и образователни ценности. Хората са обездухотворени и освирели.

Изцяло неуспешна е демокрацията. Тя е в полза само за развитите държави. Всичко останало е мизерия.
    Тея държави са развити щото поставят ЧОВЕКА и ЛИЧНОСТА на първо място преди 100-200 години, а при нас допреди 25 беше на първо мафията.

Член 1

(1) Народна република България e социалистическа държава на трудещите се от града и селото начело с Работническата класа.

(2) Ръководната сила в обществото и държавата е Българската комунистическа партия.

(3) Българската комунистическа партия ръководи изграждането на развито социалистическо общество в Народна република България в тясно братско сътрудничество с Българския земеделски народен съюз.
    Последно редактирано от Aeternal : 02-20-2015 на 16:50

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Те управляват света. Вие ги обслужвате. Връзката става все по тясна. Невъзможността да работят за себе си, кара хора да работят за тях. Не гледа ли видието? Тва го правят и при нас. Богатите стават по-богати, а бедните по-бедни.. тва е реалността
    Ами стани и ти по-богат. Какво те спира? Нека аз ти кажа, това нещо между ушите.
    n00bs

Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението

Член 1

хаха. Само дето днес с нищо не можем да се мерим от преди. Тея глупости ги разправяй на някой друг.

Цитирай Първоначално написано от yakuza_ Виж мнението
    Ами стани и ти по-богат. Какво те спира? Нека аз ти кажа, това нещо между ушите.
    Не. Капитализма е като тотото. Спечеш ли нещо, взимаш на другиго.

Град
    Niggaland
    Значи ако спечеля 1млн. от тотото, значи вземам от народа?
    n00bs

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба

Член 1

мЪ чи чакай уа нали днес ни управляват същите

пак ли си пиян?
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

anonymous708973
    Guest
    Не. Капитализма е като тотото. Спечеш ли нещо, взимаш на другиго.
    Въх, не, ужас.. честно, все едно баба ми слушам. Само дето на 70+ годишна жена е простено да мисли така, даже и тя си промени мнението, като видя сама, че не всички "частници" са обирджии.

Искаш да работиш за себе си ли? Ми, давай. Напрегни се. Само дето се изисква бая повече акъл и усилия от това да си клатиш краката и на въпроса "Какво правиш" да отговаряш с "нищо, работя".

Мега фен
    Но Русия ни освободи, ще да ни се каже. Да, но тя освободи и татарите, и черкезите, и бухарците, и поляците, и грузинците и много още други. Ако тя ни е освободила, то е било само за това, за да ни тури на гърба нов самар.
    Захари Стоянов

"Всяко тържество на България е смърт за Русия"

Ако руският крак стъпи някога в нашите райски земи, то нашите полета и плодородни места няма да ги владеят български стопани, но руски стопани. Тогава българският народ ще опита какво значи робство, което той не е и сънувал даже във времето на турците. Руското робство е нещо нечуто и невидяно. Зверовете турци никога в ума им даже не са минували тия зверства, които са били узаконени в Русия

http://bezlogo.com/2011/04/%D0%B2%D1...%B7%D0%B0.html

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Въх, не, ужас.. честно, все едно баба ми слушам. Само дето на 70+ годишна жена е простено да мисли така, даже и тя си промени мнението, като видя сама, че не всички "частници" са обирджии.

Искаш да работиш за себе си ли? Ми, давай. Напрегни се. Само дето се изисква бая повече акъл и усилия от това да си клатиш краката и на въпроса "Какво правиш" да отговаряш с "нищо, работя".
    Не. Искам ресурсите да се разпределят рационално. Да се работи в позла на народа. Да има повече справедливост. А не баба ти да си брои стинките, защото на бай ти пешо му е по изгодно да си пласира продукцията на майната си в гъзина, или да си построи собствен дворец от печалбата.

Големите бизнесмени, които наричат всички неуспели финансово хора - мързеливи , те ли са ви идоли?

Мега фен
    Не. Искам ресурсите да се разпределят рационално. Да се работи в позла на народа. Да има повече справедливост. А не баба ти да си брои стинките, защото на бай ти пешо му е по изгодно да си пласира продукцията на майната си в гъзина, или да си построи собствен дворец от печалбата.
    кво се обясняваш ве плужек

Как естествения прираст на населението става отрицателен след 1989 година.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от haritov Виж мнението
    мЪ чи чакай уа нали днес ни управляват същите

пак ли си пиян?
    Да се чудиш що ли е такова положението?
    Много ви бива в демагогията.

Мега фен
    Как естествения прираст на населението става отрицателен след 1989 година.
    Както е бил отрицателен и преди тва.

27-28 декември 1967
    Пленум на ЦК на БКП приема тезисите на Тодор Живков за работа с младежта. Разискват се демографски проблеми и се набелязват мерки за "насърчаване на раждаемостта и увеличаване прираста на населението", като повишени надбавки за деца, забрана на абортите, откриване на нови детски градини и ясли.

При моята среща с Боян Българанов, за която вече разказах, той темпераментно извика: „Давате ли си сметка, че след двайсет години ние ще бъдем турско-циганска държава!“
    За него това беше най-сериозният проблем, пред който съвременна България бе изправена. Горе-долу по същото време, средата на 60-те години, отрицателният прираст на българското население в страната започна все по-силно да тревожи партийните и държавните ръководители и за известно време се превърна в една от главните теми. Но още преди да предизвика вълнения в официалните среди, още преди да се осъзнае трагичният размер на българското национално безплодие, в печата и по радиото полугласно се промъкнаха сигнали, че раждаемостта на българите е на едно от последните места в света и че българската част на населението застрашително започва да намалява. За първи път в цялата своя история, в години на мир, а според партийната пропаганда — и години на небивало материално благоденствие и щастие, българският народ спря да се множи. Какво означаваше всичко това? Статистически увеличението на общия брой на населението над осем милиона се дължеше ма два фактора — значително намаляване на смъртността, т.е. увеличаване на възрастовата граница, и голям прираст на циганското и турското население. Фактите, че огромен брой млади семейства предпочитаха въобще да нямат деца, а още по-огромен брой семейства се задоволяваха с по едно дете, което означаваше, че до 30–40 години българското население щеше да се стопи наполовина — раздвижи и партия, и държава, и общество. По низовите партийни организации се надигнаха гласове, че нещо трябва да се направи, за да се промени тази опасна тенденция.
    Последно редактирано от Aeternal : 02-20-2015 на 23:56

Мега фен
    Кво стана бе климат, лесно се говорят празни приказки?

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    и аз те питам същото щото говориш както ти е удобно веднъж си така после така
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Град
    Niggaland
    Не виждам защо някой изобщо продължава да спори с гемията. Човека иска всички да вземаме 300 лв. заплати, по рафтовете в магазина да има всичките 10 национални продукти. Лимонадата да е в стъкло, а ние да сме горди патриоти, някак гладни, но горди. Започвам да си мисля, че е руснак, те могат да рупат корени и водка до живот, дори само водка, но да се чувстват патриоти! Патриотично ти става отвътре, когато видиш, че никой не успява, защото не може някой да печели повече от баба му!
    n00bs

anonymous708973
    Guest
    Обясни ми как outsourcing-ът на бизнесмена (тук бях допълнила целта на въпросното действие, но ще изчакам да ми я обясниш), оказва влияние върху пенсията на баба ми
    Също искам да ми обясниш какъв ДЪРЖАВЕН ресурс употребява/краде от баба ми бизнесменът.

По данни от декември 2013 г. населението на страната е 7 245 677 души.[1] Окончателното преброяване на населението в България през 2011 г. сочи 7 364 570 души. По данни от предишното преброяване от 2001 г. населението на България е било 7 932 984, а в 1989 г. - 9 009 018 души.

Динамика на населението
    Година Население Година Население Година Население
    1887 3 154 375 1988 8 986 600 1999 8 190 900
    1900 3 744 283 1989 9 009 018 2000 8 149 468
    1910 4 337 513 1990 8 669 269 2001 7 932 984
    1920 4 846 971 1991 8 595 500 2002 7 845 841
    1926 5 528 741 1992 8 484 900 2003 7 801 273
    1934 6 077 939 1993 8 459 800 2004 7 761 049
    1946 7 029 349 1994 8 427 400 2005 7 720 000
    1956 7 613 709 1995 8 384 700 2006 7 679 290
    1965 8 227 966 1996 8 340 900 2007 7 640 238
    1975 8 727 771 1997 8 283 200 2008 7 606 551
    1985 8 948 649 1998 8 230 400 2009 7 563 710

https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j...KqBrxqP5cd584w

Кво стана бе, пропаганда.

Още един пример с Украйна

https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j...86475890,d.d24

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Обясни ми как outsourcing-ът на бизнесмена (тук бях допълнила целта на въпросното действие, но ще изчакам да ми я обясниш), оказва влияние върху пенсията на баба ми
    Също искам да ми обясниш какъв ДЪРЖАВЕН ресурс употребява/краде от баба ми бизнесменът.
    Хей, ква икономика учиш ти бе? Какъв държавен ресурс бе, вече всичко е частно.

Факт е, че днес се гледат желанията на една група хора, според доходите им. Всичко се изнася, защото излиза по-изгодно на фирмата.

Бъдете сигурни, че няма да се задържи тази система

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си