- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Геополитика и конфликти!
Вие двамата коментирате икономически теми, както и такива за държави и държавно устройство в детайли, без да разполагате с необходимите знания и инструменти за анализ, често ръсите бисери и предизвиквате присмех. Все едно аз да започна да споря разпалено за физика и квантова механика, предвид супер беглите ми познания и за двете. Нелепо е. ;]
Според мен е редно, когато смяташ да коментираш и анализираш нещо в детайли, първо да притежаваш съответната теоретична подготовка (ако имаш и практически опит, е още по-добре).
Welcome to the Jungle...
и кога сме започвали да обсъждаме в детайли? То тогава щеше да си пишем романи. Ние назоваме всеобщо познати за повечето интелигентни хора проблеми и факти, за които дори не ти е нужно специализирано образование, за да ги разбереш/
както парите са за пазара
Не е вярно. Моралът е супер субективен критерий, който всеки си извърта така, както на него му приляга. Освен това моралът произтича както от личностни, така и от общностни особености. Тоест той не е единен, има много видове морал.
Аз винаги съм се стремял да боравя обективни понятия. Почнем ли да спорим за морал и допустимост на едно или друго нещо, ставаме като лелите пред блока или чичаците в кварталната кръчма. Т.е. нищо ползотворно.
Welcome to the Jungle...
отделно, че голяма част от нещата, са били цитиране на мнения на експерти на високо ниво
що им се смееш бе, а, ми мълчи си
Не ми се рови в темите из раздела за конкретни примери, защото ще ми коства много време. Но всеки по-редовно пишещ тук е забелязал, че имате доста неподготвени включвания, които обаче са подплътени със самочувствие и се получава абсолютен цирк.
Не се броя за тесен специалист в икономическата тематика. По-скоро обърнете внимание на коментарите на якудзата. Там има доста повече конкретика и познанията му в икономическата материя са значително по-задълбочени.
Welcome to the Jungle...
Последно редактирано от defender : 03-21-2015 на 13:24
Е как да си мълча, като често тиражирате явни неистини?
Половината от тея експерти или са във финансови отношения с Кремъл, или не са експерти в конкретната област, или думите им са неточно интерпретирани. Вие обаче ги имате за някакви гурута, защото споделят тезите ви.
Welcome to the Jungle...
ми много цитирани са били дори в управата на САЩ
Глобализацията е естествен социално-икономически процес, който произтича от технологичното и цялостно развитие на модерния свят. Когато имаш връзка и възможност за комуникация с всяка точка на света, неизбежно ставаш част от една глобална общност. Този процес е абсолютно неизбежен, особено в ерата на Интернет, социалните мрежи, форумите, онлайн търговията, електронните административни услуги и т.н.
Погледнато в исторически план, Великите географски открития също са предпоставка за глобализация, Индустриралната революция също (не колкото модерните интерактивни технологии разбира се). Дори Двете световни войни са глобален феномен.
Подкрепям глобализацията, защото искам да живея в модерен и постоянно развиващ свят. Самият факт, че с теб спорим във виртуалното пространство, показва, че и ти се възползваш от елементите й.
Welcome to the Jungle...
говорих не за технологичната глобализация, а за моралната, на ценностите,
за да има правилна ценностна глобализация, трябва всички общества в света да се съберат и взаимно да решат какъв трябва да бъде закона на общи ценности, че да удовлетворява всички общества, а не една самозабравила се империя да си налага квото си иска.
Последно редактирано от defender : 03-21-2015 на 13:36
Welcome to the Jungle...
ми не виждам резултати, кой защитава Сирия, или Либия или Русия, всяка държава, която се опита да запази свои ценности и облик и виждаме какво става.
Последно редактирано от defender : 03-21-2015 на 13:49
все едно, отивам у вас и те питам, ти защо си себе си бе, ами аз искам да си като мене, защото това носи повече печалба и пазар за моите корпорации, а те са по-големи и силни от твоите, значи това е правилното, а не твоето, и ти го налагам с цената на счупен нос т.е. разрушени държави и хиляди цивилни жертви, горе-долу така се получава.
Последно редактирано от defender : 03-21-2015 на 14:03
Д-р Николай Михайлов:
"Живеем в духовна война"
"Либералната утопия ще свърши с апокалипсис"
бил е политик в дсб, дарки
всъщност той казва същото за което говорихме
смей му се,
а да, той е и психиатър, смей му се на воля, за да може да постави диагноза.
Последно редактирано от defender : 03-21-2015 на 14:22
Амин! Ако свърши - дано да е с апокалипсис."Либералната утопия ще свърши с апокалипсис"
Тя глобализацията се основава на либералността...
Ок, глобалистите искат целия свят да се влее в едно семейство, но практика нищо не става. Всеки дърпа от баницата за себе си и по силния винаги е мачкал по-слабия.
ДСБ принципно е консервативна партия, та е нормално човекът да разсъждава така. И все пак твърдението му ми се струва твърде крайно и апокалиптично.
Повечето неща, които обсъждаме, имат абсолютно ясни икономически измерения. Това колко ще ти е заплатата и какви социални помощи ще получаваш зависи пряко от БВП и производителността на труда в съответната държава. По същия начин цените, потреблението се измерват с показателите инфлация/дефлация. Така че са си бая икономически нещата, за които спорим.
Последно редактирано от DarkTemplar : 03-21-2015 на 16:21
Welcome to the Jungle...
Как си вярваш? Много добре усещам, че и ти си зависим от нечия вяра до толкова, че чак импулсивно започваш да се ядосваш и да проявяваш чувствителност, когато наклоняваме везната.
Да, всеки човек вярва в нещо силно, ти не си изключение. Вярваш в еврепейските ценности, но има не малко експерти, които вярват същот толкова силно в Кремълските да кажем и навсичкото отгоре могат да ти извадят също толкова, че и повече аргументи в защитата си.
Аз ви гледам отстрани и разбирам, че конфликтът се разраства.
От твоите санкции срещу Русия България само губи. Русия за твое съжаление не е малка държавица и НЯМА ДА СЕ РАЗПАДНЕ. Най-много да ни погълне повторно и НИЕ ЩОТО СМЕ НА ГРАНИЦАТА, нищо не можем да направим. Край.
Реално нямам желание Русия да се разпада, по-скоро се надявам някога да се реформира и да започне да има поведение на нормална цивилизована държава, а не на развилняла се империя от времето на Петър I или Иван Грозни. Вече сме XXI век и подобно поведение е недопустимо. Живеем във времена на партньорство и координация, не на конфронтация.
Олигархията, корупцията и милитаризмът не са ценности, а по-скоро недъзи на всяко общество. Русия е дала много на световното културно-историческо наследство, но с нежеланието си да върви напред и да се модернизира сама си вреди. И се надявам точно продължителните икономически санкции да са отрезвителният шамар за руските управляващи и общество, който да ги върне в реалността и да ги мотивира да се променят (в обществено-политически аспект), защото в момента живеят в някаква паралелна вселена.
Welcome to the Jungle...
Какво загуби ти от санкциите срещу Русия ?
Аз лично - нищо. Тези, които губят - нека се организират, да излязат на един протест, че да чуем за какво иде реч и да видим как може да им се помогне. Нещо нередно виждаш ли в подобно разрешение ?