Цитирай Първоначално написано от Rakshy Виж мнението
QUICK TIP

Имах проблем нещо с цялата долна част, който може би се появи преди 2-3 седмици като пробвах JuggerCube програмата, която се състоеше от грубо 4 тренировки включващи клек седмично. Проблема беше в някаква скованост и неподвижност, от там болки в коленете и в hip flexor-ите + болките в гърба и лявата тазобедрена става.

Решението, което намерих е просто нещо като foam rolling, в случая използвах някво тежко гумено топче с размера на яйце, за да масажирам краката и след няколко минути търкаляне се чувствам като нов човек.

Ако имате подобни проблеми/болежки - намерете някакво топче (ако не ви се дават 30 лева за foam roller) и се потъркаляйте малко ;д

А опитвал ли си с някакви мазила? Аз лично комбинирам масажите със камфор силициум при болка, който е лекарство за коне и не мен доста добре ми влияе. След клек съм усещал същите болки и горния крем ме е облекчавал. След няколко намазвания има укрепване, пък и е по-евтин от кое да е човешко лекарство. Също така може да се ползва фастум гел, или друг загряващ мехлем преди тренировка, за по-добро загряване, като превенция. Може да инвестираш в кинезологични ленти, но е най-добре специалист да ги постави. В момента съм с такива на едното коляно и доста добре се отразява, но предполагам, че травмата ми е по-различна от твоята. Аз имах едно много лошо приземяване по колене и изместих капачка. Предполагам твоето е само нараняване от клека.