http://www.dailymotion.com/video/xtg...nic_shortfilms
размисли?
зa UMSHINI WAM може и да съм те питала ::
по-интересно ми е какво мислиш за PICNIC
Picnic не го бях гледал, снощи го видях, но сега ще го пусна пак и ще напиша впечатления.
От Umshini Wam ми стана неприятно(разбираемо) и не съм се старал да вникна, но ще го направя, ако настояваш ;Д.
Преди да се впусна в разсъждения, ще кажа, че се почувствах като в училище ;Д.
Picnic
Очевидните послания са за семейните ценности, отношенията с близките ни хора, чувството за принадлежност към дадена общност, анти-модерния свят, природата. Самата обстановка е някак смущаваща, тягостна и носталгична. Лирическата героиня има видими психически отклонения, което според мен е заигравка с твърдението, че: "само лудите са наистина свободни". Те са извън рамките и обществените норми, виждат истинските неща в живота, докато другите хора са забързани и вглъбени в сивото ежедневие. Повечето от нас приемат за даденост малките неща, които най-често са и най-важните, и единствено, когато се случи нещо, можем да разберем истинската им стойност.
В Леон(брата) виждам общи неща със самия себе си. Доста хора подценяват изключително много ролята на семейството. Да, има семейства, които меко казано не са за пример и родственици, които не са ни съвсем приятни. Разбирам и уважавам позицията на хората, които са се дистанцирали от роднините си по горепосочените причини. Но когато "изпаднем в беда", имаме нужда точно от тях. Много е ценно в такива моменти да имаме някой, който да ни накара да се почувстваме обичани и важни, част от някаква общност, пък било то дори собственото ни семейство. Ето и едно проучване, което показва нагледно позитивните ефекти от това:
http://www.spring.org.uk/2013/10/sen...ss-of-life.php.
Ще си позволя тук да отправя критика. Радетелите за природосъобразен живот и противници на модерния свят си мислят, че техните разбирания за щастие и ценните неща в живота са универсални. Както съм казвал неведнъж - не уважавам хора, които се опитват да наложат техните разбирания над другите и не признават друга истина освен своята. Да, природата е нещо изключително, всички изпитваме страхотно положителни емоции, когато сме сред нея, но това не означава да загърбим всички останало. Технологиите на модерния свят тласкат развитието ни напред и са полезни в различни сфери от живота ни. Но разбирам идеята на посланието. Има хора на другата крайност, които са се подчинили изцяло на технологиите и действително са скъсали връзката си с природата.
Трябва да запазим баланс с нея, защото в противен случай тя ще ни го напомни. Знаеш мнението по този въпрос. Трябва да спрем съревнованието си с природата, защото това ще доведе до общата ни гибел.