.
Отговор в тема
Страница 5 от 7 ПървиПърви 1234567 ПоследнаПърви
Резултати от 101 до 125 от общо 171
    Супер фен Аватара на DoctorSatan666
    Цитирай Първоначално написано от Pitancho Виж мнението
    Ей, докторе, обясни с простички думи на нас , пигмеите какво си!
    Аз съм всичко и нищо. Аз съм всеки и никой. Аз съм един в много, и много в един.

Никога не съм бил и никога няма да бъда - Аз СЪМ само тук и само сега. Сега и завинаги.
    Последно редактирано от DoctorSatan666 : 05-11-2015 на 23:20

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от DoctorSatan666 Виж мнението
    Аз съм всичко и нищо. Аз съм всеки и никой. Аз съм един в много, и много в един.

Никога не съм бил и никога няма да бъда - Аз СЪМ само тук и само сега. Сега и завинаги.

много добре звучи, само че тялото те ограничава, например като те напъне голяма нужда в автобус на магистралата, тогава като се върнеш в реалния свят спомни си какви си говорил. Иначе ставаш за творец на романтична поезия.

Мега фен
    Ако ти се приспи щеш-нещеш се превръщаш в тоя, който ти казва тялото (спящ човек), ако ти се прияде пак се превръщаш в тоя, който ти казва тялото (ядящ човек), без фанфарните: аз съм всеки и никой, никога не съм бил и дрън-дрън.

Мега фен
    Майната му на еврейския ти бог. Praise the lord Satan!
    защо еврейски, когато говорим за Онзи, Който наистина е истинският Бог?!, ако беше Бог само на евреите, но не и на останалите човеци, тогава нямаше да е истински Бог, но щеше да е нещо като ваал...

Мега фен
    Нпп, ти не си ни никакъв брат по вяра! Не вярваме в твоя поспалив бог, за разлика от теб сме християни, кръстени в Единия Бог в три лица -Отец, Син и Дух Светий, (който на тебе ти се губи някъде) ,така че това, което изповядваш ти е някакъв друг бог, измислен си от тебе и изповядван само от тебе, защото ти очевидно не познаваш нито един жив човек, който да вярва като теб.
    Нали църква / еклисия означава събрание. Ти с кой се събираш, за да славиш Господа, както са правели апостолите и техните ученици? С кого пребъдваш единодушно в молитва? С кого правиш вечерите на любовта и преломяваш хляб? Кои са дякони, презвитери и епископи в твоята църква?
    а защо мислиш, че Законът на истинския Бог задължава някой на земята да се събира само с човеци от земята?!, не смяташ ли, че църквата на първо място е на "небето"?!, например не е ли нейният Началник "небесен"?!, къде са сега Бог Отец, Господ Исус Христос и дванадесетте Апостола плюс Св. Павел, на земята или на "небето"?!, и ако онези, чиито писания са поместени в Библията са сега на "небето", и дори е писано: "веселете се, небеса и вие, които живеете в тях. Но горко на вас, земьо и море"(Откр. 12:12), тогава не е ли по-редно да бъдем "небесни", отколкото "земни" (особено) що се отнася до нашите истински отци и духовници?!, ето как прославям "моя" истински Господ Бог, например като свидетелствувам Неговото Слово във форуми като този, защото по чин даден от Него съм по принцип свидетел, това е най-малкият чин, останалите са по-големи от този, сиреч чинове като епископ, дякон, апостол, даже и проповедник, понеже проповедникът проповядва в храм, на улицата, на поляна, или на друго място, обаче пред аудитория там, докато свидетелят може да свидетелствува не както проповедника пред такава аудитория за каквато казахме, че е типично да има пред проповедника по време на неговите проповеди, плюс това аз и моят брат по мисия имаме малко по-специална задача тук в този свят, защото някога бяхме херувими на "небето", но ето че сега (за последните години) Бог направи да се родим тук в този свят подобно на както "нашия" Господ, Исус Христос, (трябваше да) се роди в този свят преди около две хилядолетия, ние сме от горе, не сме от долу, затова и нямаме земно светилище, но нашето е "небесно", защото бяхме родени на "небето", живяхме там в продължение на около 5-6 хилядолетия, а сега сме родени тук в този свят по волята на Онзи, Който наистина е истинският Бог, и ние нямаме нищо против да Му угаждаме, като трябваше да търпим големи нападения (срещу нас) по "улиците" на "големия град", тъй като трябваше да проповядваме истинското Благовестие на човеците на греха, а именно (на) духовните беззаконници от царството на човешката религия/духовност, но те ни нападаха постоянно докато правихме това, и все още ни нападат така, ето че и вие с дифендър и докторчето имате афинитет да ни нападате и да ни лъжете, обаче ние не вярваме на лъжата, дори и ако целият свят ни обгради със заплахи, дори и хората, които са прочели нашите свидетелства от интернет и са повярвали правилно в Онзи, Който наистина е истинския Господ Бог са част от истинската Църква, понеже (и) не напразно е написано:

"не ви похвалявам, защото се събирате, не за по-добро, но за по-лошо. Защото, първо, слушам, че когато се събирате в църква, ставали разделения помежду ви; (и отчасти вярвам това; защото е нужно да има и разцепление между вас, за да се яви, кои са одобрените помежду ви); прочее, когато така се събирате заедно, не е възможно да ядете Господната вечеря; защото на яденето всеки бърза да вземе своята вечеря преди другиго; и така един остава гладен, а друг се напива. Що! къщи ли нямате, гдето да ядете и пиете? Или презирате Божията църква и посрамяте тия, които нямат нищо? Що да ви кажа? Да ви похваля ли за това? Не ви похвалвам. Защото аз от Господа приех това, което ви и предадох, че Господ Исус през нощта, когато беше предаден, взе хляб, и, като благодари, разчупи и рече: Това е Моето тяло, което е [разчупено] за вас; туй правете за Мое възпоминание. Така взе и чашата след вечерята и рече: Тая чаша е новият завет в Моята кръв; това правете всеки път, когато пиете, за Мое възпоминание. Защото всеки път, когато ядете тоя хляб и пиете [тая] чаша, възвестявате смъртта на Господа, докле дойде Той. Затова, който яде хляба или пие Господната чаша недостойно, ще бъде виновен за грях против тялото и кръвта на Господа. Но да изпитва човек себе си, и така да яде от хляба и да пие от чашата; защото, който яде и пие без да разпознае Господното тяло, той яде и пие осъждане на себе си. По тая причина мнозина между вас са слаби и болнави, а доста и са починали. Но, ако разпознавахме сами себе си, не щяхме да бъдем съдени. А когато биваме съдени от Господа, с това се наказваме, за да не бъдем осъдени заедно със света. Затова, братя мои, когато се събирате да ядете, чакайте се един друг. Ако някой е гладен, нека яде у дома си, за да не бъде събирането ви за осъждане. А за останалите работи, ще ги наредя, когато дойда." 1 Коринтяни 11: 17-34

и така, редно е всеки вярващ да търси не своята си полза, но ползата на другите, така щото те да получат и имат изобилен живот в Него, не само в този свят, но и в бъдещия до края на вечността - това е целта на вярата, а не просто да се занимаваме с въпроси и дела по потребления и консумации, било то по отношение на тяхното приемане, или тяхното неприемане, защо трябва да имаме за и наричаме наш отец някой тук на земята, след като Господ е казал, че Един е нашият Отец - Небесният, или някой - наш наставник, когато Един е посочен за наш Наставник - именно самият Господ Исус Христос(Матей 23:1-10)?!, когато се моля, не следвам заучени молитви предадени от един или друг последовател на някоя от популярните деноминации, но се уча на правилно разбиране чрез вяра в истинския Господ Бог, така щото се усъвършенствувам в молитвата, която при мен е на принципа на импровизацията, а не на научени наизуст молитви повтаряни като рецитиране на стихотворения, но така могат да се застъпят най-важните неща, на които трябва да се акцентира в молитвата, докато заучената молитва не следва така съвършено Волята на Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, като на първо място са принципите на правилната молитва, които са представени най-малкото с примерната молитва дадена от самия Господ Исус Христос и поместена например в Матей 6:9-15, както и с останалите стихове от Матей 6, които са за молитвата и поста, всъщност цялата онази глава на Матей е посветена на тази тема, молитвата започва с призив, продължава със самите искани неща, които трябва да бъдат най-съществени, и завършва със изповед, призивът е да призовеш Онзи, Който наистина е истинският Бог, затова в молитвата се казва: "Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име! да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето така и на земята;", защото истинският Бог е единственият, Чийто престол се намира не просто в "небето", но отгоре върху самите "небеса", и вярващите е добре да изповядват, че желаят именно Този Бог да бъде Богът на целия свят и никой/никакъв друг, самото тяло на молитвата се състои в искания за освещаване и осигуряване на човеците според съвършената Негова Воля, така щото всички те да станат и бъдат добри и праведни и да имат изобилен живот дори и в този свят за онези, които все още живеят тук, а със заключителната част на молитвата е редно да се изповядва, че само истинският Бог Отец и истинският Господ Исус Христос са достойни да имат пълната власт, сила, слава, царство и пр., като не трябва вярващите да се учат/да бъдат учени на дълги молитви, но на кратки и съдържателни, понеже, не само че истинският Бог не се нуждае от подробни обяснения за да знае какво е положението с и от какво се нуждае всеки един, но и Той е единственият, Който знае точно какво трябва да се направи и как, тъй като Е и единственият, Който може да го извърши (съвършено), що се отнася до Св. Дух, никъде в библейските книги на Новия Завет не е посочено трето лице, но се говори за Бог Отец и Господ Исус Христос, а за Св. Дух пише, че е просто дистанционното опериране/ръководене/управление на истинския Господ Бог, така щото Той дори е действувал чрез множество Свои Св. Ангели, които обикновено са невидими за човеците, така че не става въпрос за трето лице, тъй като дори (е) има(ло) много Св. Ангели в това отношение, но Те не са посочвани в Библията като Богове или част от самия Бог, затова дори и най-висши Ангели са казали: "не се кланяй на мен, защото аз съм просто системен служител на Бога, но кланяй се на истинския Бог, отдавайки почит на Исус като на Господ/Христос, защото няма друг (такъв)"(Откровение 19:10, 22:9), понеже когато Исус е бил на земята, Бог се е грижил чрез Него за учениците, но после, когато е възкръснал и се е възнесъл на "Небето" при Отца, е трябвало да се грижат за тях на земята чрез Св. Дух от там, затова е казал:
    |
    |
    v
    Последно редактирано от npp : 05-12-2015 на 09:59

Мега фен
    "Ако Ме любите, ще пазите Моите заповеди. И Аз ще поискам от Отца, и Той ще ви даде друг Утешител, за да пребъдва с вас до века. Духът на истината, когото светът не може да приеме, защото го не вижда нито го познава. Вие го познавате, защото той пребъдва във вас, и във вас ще бъде. Няма да ви оставя сираци; ще дойда при вас. Още малко, и светът няма вече да Ме вижда, а вие Ме виждате; понеже Аз живея и вие ще живеете. В оня ден ще познаете, че Аз съм в Отца Си, и вие в Мене, и Аз във вас. Който има Моите заповеди и ги пази, той Ме люби; а който Ме люби ще бъде възлюбен от Отца Ми, и Аз ще го възлюбя, и ще явя Себе Си нему. Юда (не Искариотски) му казва: Господи, по коя причина ще явиш Себе Си на нас, а не на света? Исус в отговор му рече: Ако Ме люби някой, ще пази учението Ми; и Отец Ми ще го възлюби, и Ние ще дойдем при него и ще направим обиталище у него. Който не Ме люби не пази думите Ми; и учението, което слушате, не е Мое, а на Отца, Който Ме е пратил. Това ви изговорих докато още пребъдвам с вас. А Утешителят, Светият Дух, когото Отец ще изпрати в Мое име, той ще ви научи на всичко, и ще ви напомни всичко, което съм ви казал. Мир ви оставям; Моя мир ви давам; Аз не ви давам както светът дава. Да се не смущава сърцето ви, нито да се бои. Чухте как Аз ви рекох, отивам си, и пак ще дойда при вас. Ако Ме любехте, бихте се зарадвали за гдето отивам при Отца; защото Отец е по-голям от Мене. И сега ви казах това преди да е станало, та когато стане, да повярвате. Аз няма вече много да говоря с вас, защото иде князът на [този] свят. Той няма нищо в Мене; но това става, за да познае светът, че Аз любя Отца, и че както Ми е заповядал Отец, така правя. Станете, да си отидем оттук." Йоан 14: 15-31,

"за вас е по-добре да отида Аз, защото, ако не отида, Утешителят няма да дойде на вас; но ако отида, ще ви го изпратя..... А когато дойде онзи, Духът на истината, ще ви упътва на всяка истина; защото няма да говори от себе си, но каквото чуе, това ще говори, и ще ви извести за идните неща. Той Мене ще прослави, защото от Моето ще взема и ще ви известява. Всичко, що има Отец, е Мое; затова казах, че от Моето като взема, ще ви известява. Още малко, и няма да Ме виждате; и пак малко и ще Ме видите..... Излязох от Отца и дойдох на света; и пак напускам света и отивам при Отца." Йоан 16: 7-28

та какви казахте, че сте там след като не свидетелствувате тези истини от Бога, но си вървите във вярата и живеете на света така сякаш никога не сте вярвали в истинския Господ Бог?!, бива ли вярващият да е вечно ученик и никога да не започне да носи "кръста" сам?!

"всякога се учат, а никога не могат да дойдат в познание на истината." 2 Тимотей 3: 7

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    така че не става въпрос за трето лице,
    "Защото Трима са, Които свидетелствуват на небето: Отец, Слово и Светий Дух; и Тия Тримата са едно" (1 Иоан 5:7).

ПП: отделно, че и Светия Дух е изписан с главна буква като собствено име, а не като на дистанционно управление - твоя бог освен че спи, май и мързелив го раздава, ляга на дивана и си щрака дистанционното.

нпп, лъжесвидетелството ти не е ли кретеноидско, не го ли забелязваш сам.
    Последно редактирано от defender : 05-12-2015 на 13:46

Мега фен
    плюс това аз и моят брат по мисия имаме малко по-специална задача тук в този свят, защото някога бяхме херувими на "небето", но ето че сега (за последните години) Бог направи да се родим тук в този свят подобно на както "нашия" Господ, Исус Христос, (трябваше да) се роди в този свят преди около две хилядолетия, ние сме от горе, не сме от долу.
    преродихте се викаш, браво, браво.

брех и херувим стана пък сега.
    Последно редактирано от defender : 05-12-2015 на 13:57

Мега фен
    нпп и сектата "приятелите на Смит", прилики и разлики:

"Норвежкият морски офицер Йоан Оскар Смит, роден на 11.10.1871 г. във Фредрикщад, преживял през 1989 г. в морето т. нар. "обръщане към Бога" и през 1900 г. решил, че е кръстен от Светия Дух. През 1905 г. към него се присъединил неговият брат Аксел (1880-1919 г.),

Приятелите на Смит” твърдят, че тяхното мислене и поведение на първо място е насочено според „цялото" Божие Слово... в проповедите се използват откъслечни цитати, които са извадени от контекста. Тези цитати са преднамерено избрани, така че да изглежда, че те съвпадат с идеологията на Йоан Смит.

Приятелите на Смит” твърдят, че в морално отношение стоят далече над останалите членове на другите християнски изповедания, които те презрително наричат „последователи на религиозни партии”, дори „последователи на блудницата Вавилон”.

Приятелите на Смит” твърдят, че всеки, който желае, може да ги напусне. В действителност срещу напускането отначало се поставя силна психическа бариера, преди всичко със заплахи, че всеки, който напусне общността, ще погине нравствено и със сигурност ще заслужи вечно проклятие."
    Последно редактирано от defender : 05-12-2015 на 14:21

Е, те сега ми се изЯсни! ,,Аз съм всичко(щом аз така си мисля, значи е така} и нищо(на практика)... Никога не съм бил и никога няма да бъда(спасен)." Ще си умреш като овца без родословие и история, дето аслъ живее само тук и сега.
    ,,Аз сам си избрах тази съдба - вечната черна овца''. Това ти е изборът -,,сега и завинаги''. На печелившите - честито!

Е, те сега ми се изЯсни!
    Aко очакваш прости отговори на сложни въпроси, по-добре спри да задаваш сложни въпроси.

Дефендър беше на прав път в тълкуването, но прибърза да постави казаното само в един смисъл, който той сам си избра. Ти дори не се опита, и направо се хвърли на първото, което ти дойде на ум.

В крайна сметка и двете интерпретации нямаха общо с мен, но пък издадоха много за вас. Дефендър прибързва да оспори всяка мисъл, която той възприема като "фанфарна". За него фанфарна е синоним на горделивост и егоизъм, а дефендърчо обича да си се представя като не-егоистичен и противник на егоистичните хора. Таз реакция всъщност определи и позицията, от която тръгна да тълкува и се пренесе в изобличителния, принизяващ характер на коментара му.
    Ти от друга страна, отчаяно се опитваш да ми предадеш образ, в който аз се възприемам като бог, защото само в този мой образ, можеш да разиграеш своя сценарии, където (на практика) съм нищо (но пак под формата на нещо - загубеняк, грешник, дърво без корени, черна овца) - т.е. където съм отрицание на всичко, което смяташ че един човек трябва да е (т.е което смяташ че и ти трябва да си). Липсата на спасение, която ми отреждаш е и това от което сам бягаш, с което винаги се надбягваш, което те отвращава. Ти презираш хората, които не се борят съзнателно за своето спасение, защото това е твоята любима игра - да си играеш на духовно спасяване и извисяване, без никога сам да си спасен или извисен. Но в същото време ги и съжаляваш, защото дълбоко в себе си знаеш че дори и в теб има неща, които не могат да бъдат "спасени". Но шшшшт, това е неудобно за мислене.

Общо взето и двамата споделяте един филм. Разбирането ви за Аз, за вас самите, е изпълнено с усилието, което полагате да (не) бъдете (като) нещо или някой, или по точно казано - идентифицирате се с усилието си да устоите на някакви вътрешни сили. Тази идеализация е необходимост, защото ако няма вътрешни (а и външни сили) с които да се борите, то цялата игра на борба става излишна - а с нея става излишен и най-ценния ви образ за вас самите -образът на борещи се и устояващи. И всичко това е плод на страха да не станете и вие излишни. Този страх поражда всъщност и повечето алтруистични идентификации и личности.

Затова ви казвам че още сте като деца в съзнанието си - защото не можете да понесете да сте излишни, да сте достатъчни на себе си. Филмът на всяко дете е че то винаги е недостатъчно, малко и незначително. Повечето хора така и не израстват над този филм, и продължават да компенсират образа си на недостатъчното дете, като привиждат достатъчност в други, външни неща - пари, любов, власт, Бог, позиции и роли.

Ок, ще ви дам бегла подсказка - това което съм написал, се отнася не само за мен, но и за всички хора.
    Последно редактирано от DoctorSatan666 : 05-12-2015 на 16:58

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    "Защото Трима са, Които свидетелствуват на небето: Отец, Слово и Светий Дух; и Тия Тримата са едно" (1 Иоан 5:7).

ПП: отделно, че и Светия Дух е изписан с главна буква като собствено име, а не като на дистанционно управление - твоя бог освен че спи, май и мързелив го раздава, ляга на дивана и си щрака дистанционното.

нпп, лъжесвидетелството ти не е ли кретеноидско, не го ли забелязваш сам.
    виждам, че отново търсиш нещо нередно или пропуск в свидетелството ни за да можеш да ме уловиш в издънка, но не ти ли е направило впечатление, че Св. Дух е изобразяван като гълъб, който слиза от "небето"(Матей 3:16, Марк 1:10, Лука 3:22, Йоан 1:32)?!, на какво мислиш са символ разперените криле на гълъба?!, или (казано по друг начин) според теб фактът, че приличат на две разтворени длани, които слизат(се спускат/подават) от "небето" случаен ли е?!, Св. Дух е съгласен, не само защото Синът е напълно съгласен с Отца, както и Отец със Сина, но също и защото всеки един от Техните небесни Св. Ангели и Светии е съгласен с Тях, както и Те с тях, понеже както вече казахме Св. Дух е представляван и от множество небесни Св. Ангели и Светии (и въобще от Св. славни същества), поради което и гласът на Св. Дух обикновено е представян като глас от много "води"(Откр. 5:11, 14:2, 19:6), защото "водите" са многото онези Св. славни същества, така че, според както вече и бе представено дотук, трудно е да се обясни какво точно е Св. Дух по начина, по който ти и други фарисеизирани сектанти очаквате да ви бъде обяснено, защото Бог е любов, а вие пак очаквате да получите знания, при все че вече сте получили с хиляди пъти повече от всички истински Светии взети заедно, обаче пак си продължавате да очаквате още знания, все едно се подготвяте за участие в светски конкурс мистър и мис вселенско многознайство/всезнайство, а не за да служите на истинския Господ Бог, ако ме питаш дали съм се разтреперил от твоите старшинки страшникови надувки, мога само да отговоря, че като си дръпна косъма на дясната буза на задника, ми премигва лявото око - първо се научете да вярвате правилно в Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог и тогава като се научите да разбирате Неговата истина отидете да учите и други(те), та кой казваш е лъжесвидетел?!
    Последно редактирано от npp : 05-12-2015 на 16:27

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Npp, имаш ли деца?
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    нпп и сектата "приятелите на Смит", прилики и разлики:

"Норвежкият морски офицер Йоан Оскар Смит, роден на 11.10.1871 г. във Фредрикщад, преживял през 1989 г. в морето т. нар. "обръщане към Бога" и през 1900 г. решил, че е кръстен от Светия Дух. През 1905 г. към него се присъединил неговият брат Аксел (1880-1919 г.),

Приятелите на Смит” твърдят, че тяхното мислене и поведение на първо място е насочено според „цялото" Божие Слово... в проповедите се използват откъслечни цитати, които са извадени от контекста. Тези цитати са преднамерено избрани, така че да изглежда, че те съвпадат с идеологията на Йоан Смит.

Приятелите на Смит” твърдят, че в морално отношение стоят далече над останалите членове на другите християнски изповедания, които те презрително наричат „последователи на религиозни партии”, дори „последователи на блудницата Вавилон”.

Приятелите на Смит” твърдят, че всеки, който желае, може да ги напусне. В действителност срещу напускането отначало се поставя силна психическа бариера, преди всичко със заплахи, че всеки, който напусне общността, ще погине нравствено и със сигурност ще заслужи вечно проклятие."
    нямаме нищо общо с такова сектантско предание на смит, и нищо не ви натрапваме/налагаме, но просто свидетелствуваме Словото на Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог по Негова воля, така щото който иска да (по)вярва в Него, да (по)вярва, нито принуждаваме(насилваме) някого, нито искаме да пречим, затова и свидетелствуваме истинското Божие Слово с кротък дух като се стараем да не досаждаме и да не се натрапваме на когото и да било

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от dreamwalker Виж мнението
    Npp, имаш ли деца?
    задаваш ми този въпрос за трети път, какво точно искаш да знаеш?!

Град
    Dreamland
    задаваш ми този въпрос за трети път, какво точно искаш да знаеш?!
    Дали имаш деца.

Можеш да отговориш с "да, имам" или "не, нямам". Не е сложно.
    Последно редактирано от dreamwalker : 05-12-2015 на 16:43
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Супер фен Аватара на Corb1225
    Неговите деца още са на небето, изкарват си пет-шестхилядното изгнание .

Arrow

Ей, докторе, обясни с простички думи на нас , пигмеите какво си!
    а) атеист - отричащ, че има Бог и смятащ, че духовни явления, неичерпващи се с материалното и психичното не съществуват.
    б) сатанист , който смята точно обратното, с уговорката , че боготвори сатаната
    в) човек, който дето само се забавлява с тези понятия, но вътрешно е убеден ,,Как може да има бог и този бог да не съм Аз?''
    Докторе, къде тук видя сложни въпроси?
    Според теб има ли някакъв бог или не?
    1 има. 2 нема. 3 откъде да знам, бе! 4 Да, ама не тоя дето си мислиш. 5 не ми пука.
    Има ли свръхестествени явления? * има. ** нема
    По-прости въпроси не мога да ти измисля, така че не ми се изнизвай като мокра връв!
    PS ... и като нпп.
    Последно редактирано от Pitancho : 05-12-2015 на 17:28

Докторе, къде тук видя сложни въпроси?
    Да ме питаш какво съм е сложен въпрос. Вече ако питаш какво е виждането ми за някой неща е съвсем друго. За теб може и да е все едно, но аз не се идентифицирам с това как виждам нещата в света. За мен това са просто спекулации върху нерешими въпроси. Като въпроса с Бог. Затова и отговорите на тези въпроси не ги считам се релевантни. По-скоро ме интересува какво поражда самите въпроси, като анализирам какво предоставят различните, възможни отговори.

Та, по въпроса за Бог ще отговоря така: Не знам дали има бог, но знам че не е твоя бог.

Колкото до свръхестествените явления, не мисля че има такова нещо като свръхестествено - всяка проява в битието е естествена. "Естествено" е излишно понятие, също колкото и свръхестествено. Но мисля че има неща трансцендентни - които надхвърлят границите на съзнанието, или казано иначе - априорни форми, от които съзнанието изхожда, но не може самото то да достигне.
    Последно редактирано от DoctorSatan666 : 05-12-2015 на 17:56

Град
    Dreamland
    Доктор Сатана, имате лично съобщение.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от dreamwalker Виж мнението
    Дали имаш деца.

Можеш да отговориш с "да, имам" или "не, нямам". Не е сложно.
    значи ми позволяваш/разрешаваш така ли?!

а мога ли да попитам, за какви деца говориш, и защо искаш да знаеш това?!

Мега фен
    По-прости въпроси не мога да ти измисля, така че не ми се изнизвай като мокра връв!
    PS ... и като нпп.
    на мен ми зададе тъпи въпроси, но не помня да съм се измъквал, помня само, че след като ти отговорих на всички(те) въпроси, ти спря да ми пишеш

Град
    Dreamland
    значи ми позволяваш/разрешаваш така ли?!

а мога ли да попитам, за какви деца говориш, и защо искаш да знаеш това?!
    Какво да позволявам?

Не знаеш какво означава "дете"?

Хм, и на мен ми е интересно дали двамата свидетели имат деца. По-ми е интересно обаче защо отбягват въпроса.

Plot twist : Двамата свидетели са всъщност баща и син.

Да ме питаш какво съм е сложен въпрос. Вече ако питаш какво е виждането ми за някой неща е съвсем друго. За теб може и да е все едно, но аз не се идентифицирам с това как виждам нещата в света. За мен това са просто спекулации върху нерешими въпроси. Като въпроса с Бог. Затова и отговорите на тези въпроси не ги считам се релевантни. По-скоро ме интересува какво поражда самите въпроси, а оттам и възможните отговори.

Та, по въпроса за Бог ще отговоря така: Не знам дали има бог, но знам че не е твоя бог.

Колкото до свръхестествените явления, не мисля че има такова нещо като свръхестествено - всяка проява в битието е естествена. "Естествено" е излишно понятие, също колкото и свръхестествено. Но мисля че има неща трансцендентни - които надхвърлят границите на съзнанието, или казано иначе - априорни форми, от които съзнанието изхожда, но не може самото то да достигне.
    Благодаря за отговора!
    Опростено казано, това е позицията на Вуте -я нèзнам как е, ма знам дека и така не е. От където следва, че хора дето претендират, че имат отговор на този въпрос, предизвикват у теб ... мм, да кажем презрение -как след като АЗ не знам, те ще знаят.
    От друга страна е важно какво си, какво мислиш че си, в какво мислиш, че си еволюирал, към какво се стремиш за в бъдеще и пр. Ето нпп напр. парадира с това, което си мисли че е. Ние християните си имаме визия за това, какво е човекът и към какво е призван да се стреми, и това е в основата на нашата вяра. Затова предполагам, че по-горните въпроси са важни в твоя мироглед, който, добре де, е нещо различно от твоята същност. Тогава с какво друго би я характеризирал?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си