.
Затворена тема
Страница 244 от 354 ПървиПърви ... 144194234240241242243244245246247248254294344 ... ПоследнаПърви
Резултати от 6 076 до 6 100 от общо 8834
    Мега фен Аватара на NomNomNom
    Искаш ли да промениш нещо в живота си ? Ако не - защо и ако да - каква ще е първата стъпка?
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Мега фен Аватара на SHPAIdURmeN
    Защо ти е скучен живота
    Пак обстоятелствата, както и някои доброволни(първоначално) ограничения, които си наложих.
    Защо се е стекло до това да си налагаш ограничения ?

Защо мислиш, че живота ти е скучен
    Какви последици би породило това мислене
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

После ми говори кой за кого бил на стола и защо въобще е трябвало аз да сядам :Д
    Дори нямам сили да задавам въпроси, те всички се изпразниха

Мега фен Аватара на Blab
    искаш ли да ти погледна наталната карта и тя да ти даде насока накъде да се загледаш?
    //при козирозите често нещата са мнооооого бавни и тегави, но това е, защото сме достатъчно корави, за да можем да го понесем.;

Супер фен Аватара на Corb1225
    Блаб, това е много мило. Ще се радвам да го направиш, ако не ти представлява проблем.

Нямах идея, че постовете не могат да се редактират след известно време...Затова тук отговарям на последния въпрос на дримока.
    Цитирай Първоначално написано от dreamwalker Виж мнението
    Какво мислиш за ситуацията в Близкия изток?
    Това е изключително сложен и комплициран казус. Винаги са ми били смешни хората, които си мислят, че знаят нещо за ситуацията в Близкия Изток, демонстрирайки завидно невежество. Аз самият не твърдя, че съм съвсем запознат, нито че позицията ми е правилна, но си е моя. Постарал съм се да вникна в нещата, което се дължи на вглеждането ми в детайлите, за което споменах по-рано. Моята позиция е, че за случващото се, основна вина носят великите сили, като се започне от колониализма, премине се през пост-колониализма, Студената война, та до наши дни.

Основният момент при исляма е джихада, който се възприема грешно едва ли не като план за превземане на останалия немюсюлмански Свят. Буквалният превод е усилия, борба. И представлява точно това - борба, борба за свобода, за чест, дори борба със себе си. А както знаем, Близкия изток е обект на вмешателство през последните сто години, което неминуемо оказва своето влияние. Отделно геополитическите игри за влияние насъскват мюсюлманските държави една срещу друга, както и разпалват конфликта между двете основни течения в исляма - сунизъм и шиизъм, водейки до кръвопролитията между двете страни, които виждаме днес.

Всичко започва със споразумението Сайкс-Пико, с което Великобритания и Франция не спазват обещанието си към арабите по тези земи да получат независимост, след разпадането на Османската империя. Вместо това британци и французи разделят региона помежду си на сфери на влияние и създават нови държави. След ВСВ пък се създава Израел, което за мен е едно от големите престъпления на 20-ти век. Стотици хиляди палестинци е трябвало да напуснат домовете си, за да направя място на новодошлите евреи, което води до Арабско-Израелската война започната през 1948-ма, както и всички останали войни и конфликти след нея, довели до сегашната ситуация. Понеже усещам, че започвам да досаждам с детайли, направо давам линкове за други важни според мен събития, които оказват влияние:
    http://en.wikipedia.org/wiki/1953_Ir..._d%27%C3%A9tat
    http://en.wikipedia.org/wiki/Soviet%E2%80%93Afghan_War
    http://en.wikipedia.org/wiki/Iran%E2%80%93Iraq_War

И сега ще премина към моето лично мнение. Както вече казах, аз симпатизирам на Иран и това е играча, който има най-правдива позиция според мен. Превратът, който организират Великобритания и САЩ и за който дадох линк по-нагоре, води на власт про-западния шах на Иран, чието деспотично управление насажда справедлива омраза към САЩ и Западния Свят, а оттам следва Иранската революция и качването на власт на аятоласите. Въпреки всички опити на американците, наследниците на славните перси остава непоколебими и остават верни на себе си. Трябва да преминат през войни, ембаргота и всичко това, за да не могат да надигнат глава и да вървят сами по пътя си. Това е сред последните страни в Близкия Изток, които са независими от САЩ, докато арабските държави почти до една, още преди десетилетия са се продали, както и честта и достойнството си. Иран и техните съюзници Сирия и Хизбула, единствени оказват някакъв отпор на човеконенавистния Ционистки режим(Израел), докато останалите им мюсюлмански "събратя" гледат безучастно.

Мога да пиша и още, но мисля, че доби представа.
    Цитирай Първоначално написано от SHPAIdURmeN Виж мнението
    Защо се е стекло до това да си налагаш ограничения ?
    Имаше някои неща, които исках да скрия, но сега си давам сметка, че това е била една от най-големите ми грешки, ако не най-голямата.
    Защо мислиш, че живота ти е скучен
    Защото е еднообразен и не се случва нищо. Не съм удовлетворен също.
    Какви последици би породило това мислене
    Със сигурност недобри, но това е положението.
    Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    Защо това е така според теб ?
    Питаш защо хората имат право да се самоопределят? Това е същината на демокрацията.
    Ако хората бяха масово атеисти, щеше ли да имаш 'демократичното' право да се самоопределяш на религиозен принцип (което в повечето случаи май означава да определяш другите) ?
    Естествено че да. Обратното би означавало репресии, а това няма нищо общо с принципите на демокрацията.
    Убиването на жени с камъните или обесванията на хомосексуални предизвикват симпатиите ти към Иран ?
    Със сигурност не. Това се случва на територията на Иран, със съгласието на народа на Иран. Ние не сме никои, за да ги съдим за традициите им.
    В Иран има разнообразен климат, страхотни гледки, красива старинна архитектура. Самата идея да стъпваш на мястото, където е съществувала една от най-древните и славни цивилизации, е нещо, което си заслужава.
    IDWY
    Последно редактирано от Corb1225 : 05-12-2015 на 15:33

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Ако някой от Израел прочете това, ще те обвини в антисемитизъм.

Познаваш ли евреи?

Какво е мнението ти за тях?
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Не очаквах такава реакция точно от теб. По принцип е типична за ограничените и необективни хора и тези, които тотално нямат представа за случващото се.

Познаваш ли евреи?
    Не
    Какво е мнението ти за тях?
    Имам отрицателно мнение за ционистите и неутрално/положително за останалите.
    IDWY

Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от Corb1225 Виж мнението
    Не очаквах такава реакция точно от теб. По принцип е типична за ограничените и необективни хора и тези, които тотално нямат представа за случващото се.
    Реакцията беше иронична.

Аз съм от отявлените критици на Израел. Познавам някои от хората, които бяха част от флотилията за Газа през 2010 г. и знам в какви условия са били държани.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

та ти си бил прикрит русоФИЛ. :Д

Реакцията беше иронична.

Аз съм от отявлените критици на Израел. Познавам някои от хората, които бяха част от флотилията за Газа през 2010 г. и знам в какви условия са били държани.
    Радвам се и извинявай за реакцията ми, беше малко остра. Но просто съм запален на тази тема.

Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Не позна. Позициите ми са добре обмислени и се опират на факти, а не разчитам на опорни точки.

Град
    Dreamland
    Какво мислиш за исляма като религия?

Познаваш ли мюсюлмани и какво е мнението ти за тях?

А сатанисти познаваш ли?

Мормони?

Град
    Dreamland
    Искаш ли да седнеш на стола след Corb1225?

Какво мислиш за исляма като религия?
    Мнението ми е отрицателно, както за всички други религии. Но както казах и по-рано - не съдя хората, които ги изповядват.
    Познаваш ли мюсюлмани и какво е мнението ти за тях?
    Да. Хора като хора, а и не мисля, че въпроса ти е коректен. Има мюсюлмани от различни националности, етноси и култури, няма как да се даде такова общо мнение.
    А сатанисти познаваш ли?
    Не
    Мормони?
    Не
    IDWY

Цитирай Първоначално написано от Corb1225 Виж мнението
    Радвам се и извинявай за реакцията ми, беше малко остра. Но просто съм запален на тази тема.

Не позна. Позициите ми са добре обмислени и се опират на факти, а не разчитам на опорни точки.
    Kaто цяло позиция не видях, ами изнесени факти. Не се разбрах защо постави Иран над другите? Каква държава е? В Йемен какво прави? Защо е в обятията на Русия? Най-съществения въпрос - Какво мислиш за сегашното противопоставяне между Китай Русия и Запада? А какво мислиш за бъдещето на България? Вярваш ли, че съществува демокрация и всичко ще продължи по старо му?

Искаш ли да седнеш на стола след Corb1225?
    ко не

Град
    Dreamland
    ко не
    Защо?

П.П. Да не те хакне dreamwalker...

Защо?

П.П. Да не те хакне dreamwalker...
    не можеш да ме хванеш :Д

Град
    Dreamland
    не можеш да ме хванеш :Д
    Мога, но нямам желание.

май само ти се искаше да можеш да ме хакнеш..
    Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 05-12-2015 на 16:17

Град
    Dreamland
    Превод, моля.

Какво ме направихте вие с тия въпроси, пламна ми главата вече ;Д. Защо само на мен ми задавате такива сериозни и сложни въпроси ;/?

Град
    Dreamland
    Ако се беше родил момиче, какъв щеше да бъдеш според теб?

Кое щеше да е различно - изключваме физиологичните особености.

Голям фен Аватара на ReguL
    моля говорете си за ашкенази и сефарати!

Град
    Dreamland
    Според теб кой е npp?

Направи предположение. Кой стои зад този профил?

А зад dreamwalker?

Мега фен
    Мили боже ........

а аз съм бил краен, че не харесвам арабюгите, задето им е част от културното наследство да избиват невинни хора.

Направо дриймуокъртата сложете да призове духа на Осама, че след този любител на камилите и поддръжник на тероризма по-голям клоун трудно ще се намери

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си