Цитирай Първоначално написано от DoctorSatan666 Виж мнението
Да ме питаш какво съм е сложен въпрос. Вече ако питаш какво е виждането ми за някой неща е съвсем друго. За теб може и да е все едно, но аз не се идентифицирам с това как виждам нещата в света. За мен това са просто спекулации върху нерешими въпроси. Като въпроса с Бог. Затова и отговорите на тези въпроси не ги считам се релевантни. По-скоро ме интересува какво поражда самите въпроси, а оттам и възможните отговори.

Та, по въпроса за Бог ще отговоря така: Не знам дали има бог, но знам че не е твоя бог.

Колкото до свръхестествените явления, не мисля че има такова нещо като свръхестествено - всяка проява в битието е естествена. "Естествено" е излишно понятие, също колкото и свръхестествено. Но мисля че има неща трансцендентни - които надхвърлят границите на съзнанието, или казано иначе - априорни форми, от които съзнанието изхожда, но не може самото то да достигне.
Благодаря за отговора!
Опростено казано, това е позицията на Вуте -я нèзнам как е, ма знам дека и така не е. От където следва, че хора дето претендират, че имат отговор на този въпрос, предизвикват у теб ... мм, да кажем презрение -как след като АЗ не знам, те ще знаят.
От друга страна е важно какво си, какво мислиш че си, в какво мислиш, че си еволюирал, към какво се стремиш за в бъдеще и пр. Ето нпп напр. парадира с това, което си мисли че е. Ние християните си имаме визия за това, какво е човекът и към какво е призван да се стреми, и това е в основата на нашата вяра. Затова предполагам, че по-горните въпроси са важни в твоя мироглед, който, добре де, е нещо различно от твоята същност. Тогава с какво друго би я характеризирал?