- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво е пост?
Нпп, сектантите все пак имат някаква членска маса, ама да ме обижда на сектант човек дето няма нито един последовател на бъртвежите си, това е наглост безподобна. Ти защо не си кръстен в ,,името на Отца и Сина и Светия Дух'' което е името на Единия Бог в три лица, след като така е заръчано? А че това кръщение не е било виртуално като църквата ти ясно свидетелства описаното в Деяния Апостолски кръщение на скопеца от апостол Филип. ,,Ето вода, какво ми пречи да се кръстя?'' А думите на ап. Павел дето ги цитираш не се отнасят за кръщението, а са отправени като наставления към вече повярвали и кръстени членове на Църквата.
бих се радвал ако вместо мои последователи, истинският Господ Бог е придобил Свои, а самият аз съм Негов последовател вървейки по пътя на Неговите (истински) Светии, понеже те вярват нещата, които впоследствие ви бяха свидетелствувани чрез мен, и затова и аз повярвах същите неща, т.е. не съм аз първият, който е повярвал тези неща, но Те са преди мен, обаче като казах "сектанти", нямах предвид точно теб, ала говорех по принцип за онези, които са, но не съдя/не осъждам никого, това са само думи отправени за поука, поправление, и пр., що се отнася до моето кръщение, първо ми се яви самият Господ, Исус Христос, и след това се кръстих, обаче (и) все още не мога да кажа, че не ми предстои кръщение, ако въобще разбираш за какво говоря, защото библейската дума "кръщение" има смисъла и на придобиване на дарба или опитност, или осъществяване на някаква Свята цел, ето например думите на Господа: "имам кръщение, с което трябва да се кръстя; и колко се утеснявам докле се извърши!"(Лука 12:50), тук Той говори за изпълнението на Неговата мисия като цяло, понеже от тази гледна точка същинското кръщение е именно правилното упражняване/практикуване на вярата в Онзи, Който наистина е истинският Бог...
Последно редактирано от npp : 05-12-2015 на 22:04