.
Отговор в тема
Страница 7 от 7 ПървиПърви ... 34567
Резултати от 151 до 171 от общо 171
    Супер фен Аватара на Corb1225
    Пояснявам: Алексей Фьодорович Карамазов е герой на Достоевски, който се връща в родното си градче, преди да завърши средно образование, и постъпва в местния манастир.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Pitancho Виж мнението
    Това, което си написал, няма нещо общо с това, което те питах, така че не ми отговори на въпроса.
    Освен това езичниците, които са получили правда чрез вяра, не са останали езичници, а са станали християни, наставени в Божиите заповеди, кръстени в името на Отца и Сина и Светия Дух. За разлика от теб.
    къде видя да е написано, че са станали духовни(религиозни)?!, съвсем очевидно е, че Св. Павел говори за невярващите езичници, които по природа не вършат духовно беззаконие, дори само защото не са вярващи/окултисти, а онова, което свидетелствувам като Божие Слово е съвсем очевидно, че съвпада с написаното в Библията, защото и бе подкрепено и доказано с доста библейски цитати, освен че е и съвсем смислено и логично отговарящо на здравия разум, просто не разбираш смисъла на нещото, което е наричано "вяра" в Новозаветните библейски писания, не можеш да си обясниш какво представлява вярата, защото и не вярваш достатъчно правилно в Онзи, Който наистина е истинският Бог, понеже и религията, на която си последовател не те води по правия път на вярата, и при все че вече ти бе обяснено, ти пак не приемаш истинската Божия истина такава каквато наистина е, и ако една религия все още не е повярвала, че фактът дето думата "духовност" въобще не присъства в Библията не е никак случаен, тогава това със сигурност означава, че тази религия е още доста назад с "материала", тъй като едно е чиста любов към ближния, докато духовността може да бъде голяма и без да изповядва съвършената любов от истинския Бог...

Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Това е да не ядеш месо и нищо, в което има животински мазнини, да не пиеш алкохол, да не пиеш бира и да не ебеш за еди колко си дни. Ти си прецени.
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    понеже и религията, на която си последовател не те води по правия път на вярата,
    може ли да обясниш какво точно представлява пътя на религията на питанчо и в какво точно се състои този път, и после да ни обясниш какъв и твоя истински път, в какво точно се състои, защото почти съм сигурен, че няма да успееш да ми отговориш, изненадай ме.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    EDIT: нпп, ти имаш ли средно образование или мисията на свидетелството те е призовала още в основното?
    Когато човек с основно образование, вместо да се смири и почне да чете, а той тарикатски, по лесния начин и без труд над себе си, си купи фалшива диплома (в случая нещо си му се явило, щракнало с пръсти и хоп нпп светия-свидетел, 1-ви разряд) и почне да се представя за старши инженер (в случая свидетел-херувим) и иска да строи самолети, че да возил хората (в случая спасявал), как би се почувствал?
    нима не разбираш, че в случая натъртвам на тарикатската бай-ганьовщина.

както и да е, ми такъв съм.
    погледнато от същата тази твоят гледна точка, ти да не би да си със средно или висше образование?!, и дори и да си, пак не изповядваш истинската Божия истина, а Св. Апостоли, за които е представено в Библията, че са били неграмотни/неуки, не само са я изповядвали, но дори са я проповядвали на толкова много хора, колкото ти никога не си виждал накуп да ти казват "честит рожден ден"

Мега фен
    и те са имали Учител бе, нпп
    и то не кой да е

погледнато от същата тази твоят гледна точка, ти да не би да си със средно или висше образование?!, и дори и да си, пак не изповядваш истинската Божия истина, а Св. Апостоли, за които е представено в Библията, че са били неграмотни/неуки, не само са я изповядвали, но дори са я проповядвали на толкова много хора, колкото ти никога не си виждал накуп да ти казват "честит рожден ден"
    Ти бил ли си на послушание при старец-монах?

Мега фен
    може ли да обясниш какво точно представлява пътя на религията на питанчо и в какво точно се състои този път, и после да ни обясниш какъв и твоя истински път, в какво точно се състои, защото почти съм сигурен, че няма да успееш да ми отговориш, изненадай ме.
    ако ти обясня това дето искаш от мен да ти обяснявам, просто ще го направя за пореден n-ти път, понеже дори и да не си спомняш или да не искаш да си спомниш или да се правиш, че не си спомняш, тези неща вече бяха обяснени тук в този форум, при това стотици пъти, заради теб и други сектанти "забравани" се оказах като папагал, който повтаря едно и също по стотици пъти, но вие пак не приехте да повярвате в Истината, но сякаш проявихте благоволение към неправдата, правилната вяра е въпрос на упражняване, а не на теоретизиране, затова и в Библията има написано малко (говоря за факта, че има послания на Св. Апостоли, които са по 1-2-3 странички, и че дори и най-дългото библейско писание е не повече от около 100 странички и то само защото разни закоравели духовни беззаконници от онези времена са искали да получат цялата подробна информация за това как не бива да съгрешават, при все че са могли да не съгрешават съвсем директно просто като се стараят да спазват основните принципи на правилната вяра), но повече се говори за самото правилно упражняване на вярата, или започваш, или не знам какво ще е с вас...

Мега фен
    и те са имали Учител бе, нпп
    и то не кой да е
    и аз съм имал, при това самият истински Господ Бог

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Corb1225 Виж мнението
    Досущ като Алексей Фьодорович Карамазов.
    Ти бил ли си на послушание при старец-монах?
    много бързаш с заключенията

какво ще рече послушание?!, ако си мислиш, че Исус или някой от Неговите истински ученици е заставал и стоял като наказан в ъгъла на мъченическа стаичка по заповед на Бог, жестоко се заблуждаваш, това са Спасители, а не садисти и мазохисти...

Мега фен
    заради теб и други сектанти "забравани".
    веднага да се извиниш, на не на мен, а на Православието, много добре знаеш, че ти си сектанта, много добре го знаеш! Чу ли!

много бързаш с заключенията

какво ще рече послушание?!, ако си мислиш, че Исус или някой от Неговите истински ученици е заставал и стоял като наказан в ъгъла на мъченическа стаичка по заповед на Бог, жестоко се заблуждаваш, това са Спасители, а не садисти и мазохисти...
    Можеш да намериш пътя, само ако преминеш послушание при старец-монах.

Мега фен
    веднага да се извиниш, на не на мен, а на Православието, много добре знаеш, че ти си сектанта, много добре го знаеш! Чу ли!
    тъпо момче си що се отнася до разбиранията ти за Бог и вярата, и нямам никакво намерение да прекарам цяла нощ обяснявайки ти цялата Божия истина отначало докрай, а ти накрая да ми кажеш, че не си съгласен с Него, както правеше много пъти досега...

Мега фен
    Можеш да намериш пътя, само ако преминеш послушание при старец-монах.
    а не щеш ли да се допитам до баба къна?!

Мега фен
    тъпо момче си що се отнася до разбиранията ти за Бог и вярата, и нямам никакво намерение да прекарам цяла нощ обяснявайки ти цялата Божия истина отначало докрай, а ти накрая да ми кажеш, че не си съгласен с Него, както правеше много пъти досега...
    добре, а сега извини се, както споменах в предишния пост!

а не щеш ли да се допитам до баба къна?!
    А аз мислих, че харесваш твоя старец Зосима?

Мега фен
    добре, а сега извини се, както споменах в предишния пост!
    няма да се извинявам на чрезмерната ти наглост

Мега фен
    А аз мислих, че харесваш твоя старец Зосима?
    чел си един роман на достоевски, и вече го обърна на музей

Мега фен
    няма да се извинявам на чрезмерната ти наглост
    Казах, да се извиниш не на мен, а на Православието, защото много добре си знаеш, че сектанта си ти!
    Извини се сега!

чел си един роман на достоевски, и вече го обърна на музей
    Глупости, просто направих паралела с думите на дефенди.

Мега фен
    Казах, да се извиниш не на мен, а на Православието, защото много добре си знаеш, че сектанта си ти!
    Извини се сега!
    нямам намерение да се извинявам за истинните думи, които Бог е засвидетелствувал чрез мен дори и на тях, особено след като нито един от тях не е дошъл да ми представи/да изповяда пред мен истинската Божия истина, защото аз им Я свидетелствувах, но те не ми отговориха подобаващо, така че гледай си работата фарисейски прозелите/подлизурко

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си