- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво е пост?
Пояснявам: Алексей Фьодорович Карамазов е герой на Достоевски, който се връща в родното си градче, преди да завърши средно образование, и постъпва в местния манастир.
къде видя да е написано, че са станали духовни(религиозни)?!, съвсем очевидно е, че Св. Павел говори за невярващите езичници, които по природа не вършат духовно беззаконие, дори само защото не са вярващи/окултисти, а онова, което свидетелствувам като Божие Слово е съвсем очевидно, че съвпада с написаното в Библията, защото и бе подкрепено и доказано с доста библейски цитати, освен че е и съвсем смислено и логично отговарящо на здравия разум, просто не разбираш смисъла на нещото, което е наричано "вяра" в Новозаветните библейски писания, не можеш да си обясниш какво представлява вярата, защото и не вярваш достатъчно правилно в Онзи, Който наистина е истинският Бог, понеже и религията, на която си последовател не те води по правия път на вярата, и при все че вече ти бе обяснено, ти пак не приемаш истинската Божия истина такава каквато наистина е, и ако една религия все още не е повярвала, че фактът дето думата "духовност" въобще не присъства в Библията не е никак случаен, тогава това със сигурност означава, че тази религия е още доста назад с "материала", тъй като едно е чиста любов към ближния, докато духовността може да бъде голяма и без да изповядва съвършената любов от истинския Бог...
Това е да не ядеш месо и нищо, в което има животински мазнини, да не пиеш алкохол, да не пиеш бира и да не ебеш за еди колко си дни. Ти си прецени.![]()
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
погледнато от същата тази твоят гледна точка, ти да не би да си със средно или висше образование?!, и дори и да си, пак не изповядваш истинската Божия истина, а Св. Апостоли, за които е представено в Библията, че са били неграмотни/неуки, не само са я изповядвали, но дори са я проповядвали на толкова много хора, колкото ти никога не си виждал накуп да ти казват "честит рожден ден"
и те са имали Учител бе, нпп
и то не кой да е
ако ти обясня това дето искаш от мен да ти обяснявам, просто ще го направя за пореден n-ти път, понеже дори и да не си спомняш или да не искаш да си спомниш или да се правиш, че не си спомняш, тези неща вече бяха обяснени тук в този форум, при това стотици пъти, заради теб и други сектанти "забравани" се оказах като папагал, който повтаря едно и също по стотици пъти, но вие пак не приехте да повярвате в Истината, но сякаш проявихте благоволение към неправдата, правилната вяра е въпрос на упражняване, а не на теоретизиране, затова и в Библията има написано малко (говоря за факта, че има послания на Св. Апостоли, които са по 1-2-3 странички, и че дори и най-дългото библейско писание е не повече от около 100 странички и то само защото разни закоравели духовни беззаконници от онези времена са искали да получат цялата подробна информация за това как не бива да съгрешават, при все че са могли да не съгрешават съвсем директно просто като се стараят да спазват основните принципи на правилната вяра), но повече се говори за самото правилно упражняване на вярата, или започваш, или не знам какво ще е с вас...
много бързаш с заключенията
какво ще рече послушание?!, ако си мислиш, че Исус или някой от Неговите истински ученици е заставал и стоял като наказан в ъгъла на мъченическа стаичка по заповед на Бог, жестоко се заблуждаваш, това са Спасители, а не садисти и мазохисти...
нямам намерение да се извинявам за истинните думи, които Бог е засвидетелствувал чрез мен дори и на тях, особено след като нито един от тях не е дошъл да ми представи/да изповяда пред мен истинската Божия истина, защото аз им Я свидетелствувах, но те не ми отговориха подобаващо, така че гледай си работата фарисейски прозелите/подлизурко